Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Februar

? TV skaper fordommer

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner | 29.02.2008
SAIH og OD kritiserer TV-aksjonen og TV2 for å bygge opp om fordommer mot Afrika.

Klimavasket bistandssamarbeid med Angola

Norad | 29.02.2008
Norges ambassade i Angola ba Norad om å gjennomgå bistandsporteføljen for å se på mulighetene for å integrere miljø og klima i eksisterende tiltak - som et bidrag til "grønnskjæring" og klimasikring ("vasking").

Bistandssamarbeidet med Zambia er evaluert

Norad | 29.02.2008
Norsk bistand til Zambia har fungert godt når det gjelder å styrke institusjoner og bygge kompetanse. Men dette har ofte skjedd på bekostning av fattigdomsrettingen. Konklusjonene er langtfra entydige når norsk bistandssamarbeid med Zambia fra -91 til -05 er evaluert. (29.02.08)

Styrker miljøarbeidet i fattige land

Norad | 28.02.2008
Miljøarbeidet i sør er den store budsjettvinneren når Norad nå fordeler 1,2 milliarder kroner til norske frivillige organisasjoners arbeid i 2008.

Myndighetene må jobbe hardere og være mer kreative for å oppnå likestilling

Norad | 28.02.2008
Dette var budskapet fra ekspertpanelet som diskuterte hovedtemaet "Finansiering for likestilling" under åpningen av årets Kvinnekommisjon som pågår i New York. Uten ressurser vil likestilling kun være retorikk. Nå må myndighetene sette penger bak sine politiske lovnader og kvinner på grasrota må være premissleverandører for de endringer som må til, var den klare tale.

Morales møter organisasjons-Norge

LAG | 27.02.2008
Under statsbesøket neste uke har Bolivias president Evo Morales satt av tid til å møte norske organisasjoner. Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) har fått æren av å stå for arrangementet.

Kenya: -Tusener fremdeles på flukt

Leger Uten Grenser | 27.02.2008
Mens verdens øyne er rettet mot fredssamtalene i Kenya, behandler Leger Uten Grenser daglig skadde fra nye voldshandlinger.

In Dead Water

FN-sambandet | 27.02.2008
Oppvarming av havet fører til at fisk døyr ut. Minst ein tredjedal av verdas fiskebestand står i fare for å verte skada på grunn av endringar i havet.

En annerledes arbeidsplass

Leger Uten Grenser | 27.02.2008
Leger Uten Grenser er en spennende arbeidsplass der du får muligheten til å jobbe sammen med andre engasjerte mennesker for å redde liv og lindre nød i krisesituasjoner verden over.

Vold mot kvinner må stanse umiddelbart

FN-sambandet | 27.02.2008
FNs generalsekretær Ban Ki-moon lanserte på mandag en ny kampanje for å stoppe vold mot kvinner. Han understreket at vold mot kvinner under ingen omstendigheter kan aksepteres

Start WTO-forhandlingene på nytt!

Utviklingsfondet | 27.02.2008
"Det er på høy tid å stoppe de pågående forhandlingene i Verdens handelsorganisasjon (WTO), og begynne på nytt med et helt nytt grunnlag," sier Aksel Nærstad utviklingspolitisk seniorrådgiver i Utviklingsfondet.

Ukontaktede indianere drept i Ecuador

Regnskogfondet | 26.02.2008
Mellom 5 og 15 medlemmer av Taromenane- og Tagaerigruppene skal ha blitt drept av tømmerhoggere som drev ulovlig hogst i nasjonalparken Yasuni i den nordlige delen av ecuadoriansk Amazonas.

Ban Ki Moon lanserer kampanje mot vold mot kvinner

FOKUS | 26.02.2008
FNs generalsekretær Ban Ki Moon åpnet den 52. sesjonen i FNs kvinnekommisjon med å lansere en stor internasjonal kampanje mot vold mot kvinner.

Hjelper flomofrene i Bolivia

Redd Barna | 26.02.2008
Seks av Bolivias ni fylker er rammet flom. Minst 50 har omkommet, og over 55 000 er rammet av vannmassene. Forholdene forventes å forverres ytterligere i ukene som kommer.

Verden skapes hjemmefra

RORG-samarbeidet / Global | 26.02.2008
Hvordan har pressedekningen av den ikke-vestlige verden bidratt til Norges kollektive identitet? I hvilken grad fungerer pressen som en arena for å forstå «oss» og «de andre»? Slike spørsmål tas opp i boka "Verden skapes hjemmefra", som bl.a. ser på påvirkningen fra misjon og bistand.

Verden skapes hjemmefra

RORG-samarbeidet | 26.02.2008
Hvordan har pressedekningen av den ikke-vestlige verden bidratt til Norges kollektive identitet? I hvilken grad fungerer pressen som en arena for å forstå «oss» og «de andre»? Slike spørsmål tas opp i boka "Verden skapes hjemmefra", som bl.a. ser på påvirkningen fra misjon og bistand.

Fire drept i angrep mot Plan Pakistan

Plan Norge | 26.02.2008
Plans kontor i Mansehra i Pakistan ble mandag ettermiddag sprengt i luften av 6-12 ukjente gjerningsmenn. Tre medarbeidere er foreløpig bekreftet omkommet. I tillegg er en besøkende bekreftet omkommet. Flere ligger sterkt skadet på sykehus. Døde og sårede er ennå ikke identifisert, men alle er lokalt ansatte. Kontoret som nå er utbrent, har normalt 28 ansatte.

Den internasjonale kvinnebevegelsen lader opp

FOKUS | 25.02.2008
Dagen før dagen møtes tusenvis av kvinner fra hele verden for å utveksle erfaringer og for å samle krefter og arbeide strategisk. Det 52. møtet i FNs Kvinnekommisjon starter mandag 25. februar og varer til 7. mars 2008.

Ekstremvinter skaper krise for barna i Tadsjikistan

Redd Barna | 22.02.2008
Tadsjikistan er rammet av den kaldeste vinteren på årtier. Det har ført til en akutt mangel på mat og brennstoff. Den internasjonale Redd Barna-alliansen har derfor satt i gang nødhjelpsarbeid for å hjelpe barn og familiene deres i den tidligere Sovjet-republikken.

Fra Taekwondo til NGO

Norsk Folkehjelp | 22.02.2008
Før het den Union Taekwondo klubb, og drev selvforsvarsundervisning for elever på videregående i Addis Ababa. Nå får klubben ansvaret for å drive Norsk Folkehjelps program i kampen for å stoppe vold mot kvinner i Etiopia, og samtidig endres statusen fra klubb til organisasjon. Navnet blir HIBIR ? som betyr HARMONI på amharisk.

Pressestipend til reportasjereiser

Bistandsnemnda | 22.02.2008
Bistandsnemnda ønsker i 2008 å sette søkelyset på følgende utfordringer i sør: Miljø, kvinner og likestilling og urfolk. I den forbindelse utlyser vi 3 stipender á 15 000 kr til journalister som ønsker å lage reportasjer fortrinnsvis om disse temaene.

Seminar om bistandssamarbeidet med Zambia

Norad | 22.02.2008
Norad offentliggjør en annerledes evalueringsrapport om Zambia 28. februar. Det internasjonale og norske utviklingssamarbeidet med Zambia er blitt evaluert med bakgrunn i en analyse av maktforholdene i landet og omfatter en periode på 15 år fra 1991-2005. Rapporten presenteres og diskuteres på et seminar 4. mars.

Om Kongo - og Afrikas fremtid

FN-sambandet | 22.02.2008
I Goma, en by ved Kivusjøen 1400 meter over havet i Den demokratiske republikken Kongo (DRC) har jeg møtt Afrikas fortid, nåtid og framtid på ett sted. Selvsagt er Afrika mangfoldig, her finnes alt av pluss og minus bare du leter. Men her i Goma, like ved grensa til Rwanda, er mange fasetter i det afrikanske moderne kaleidoskopet samlet på ett sted.

Bedrer forholdene for fengslede barn i Russland

Redd Barna | 22.02.2008
Mer enn én million barn under den kriminelle lavalderen på 18 år sitter varetektsfengslet i Russland under kritikkverdige forhold. Redd Barna jobber for å bedre livsforholdene til de unge lovbryterne.

Fremdeles spent i Kenya

Leger Uten Grenser | 22.02.2008
Mens de politiske forhandlingene ennå pågår er volden i Molodistriktet fremdeles en realitet for isolerte grupper.

Funksjonshemmede utestengt fra krisehjelp

Atlas-alliansen | 21.02.2008
Den internasjonale Røde Kors føderasjonen har nylig publisert World Disasters Report 2007. Årets rapport fokuserer på diskriminering og dokumenterer blant annet at katastrofer og konflikter både bidrar til at mennesker får funksjonsnedsettelser samt at funksjonshemmede diskrimineres og ignoreres når krisehjelpen kommer.

Ny teknologi for bedre miljø i Tanzania

Norad | 21.02.2008
Tanzanias avskoging er omfattende og fører til både økt fattigdom og miljøproblemer. Den lokale organisasjonen TaTEDO har introdusert en ny ovn som reduserer forbruket av ved og trekull, gir reduserte energikostnader, mindre arbeid, luftforurensing og også redusert avskoging. (19.02.08).

Seminar: Vil bekjempe fattigdom med jordbruk

Norad | 21.02.2008
Akutt klimatrussel, lav matproduksjon og tapte markeder er noen av de store utfordringene som møter landbruket i Afrika. 28. og 29. februar arrangerer Norad seminar om hvordan landbruk kan føre til utvikling for verdens aller fattigste mennesker.

Omskjæring på vikende front

Norad | 21.02.2008
Jenter i eksil tar til seg kulturen i nye hjemland der omskjæring er forbudt. Praksisen er på vikende front også internasjonalt, fortalte sosialantropolog Aud Talle, i et seminar om arbeidet mot kjønnslemlestelse (FGM), arrangert av Norad, Fokus og Utenriksdepartementet sist torsdag.
1 - 30 av 76
1 2 3

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.