Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

Støre møter barne- og ungdomsorganisasjonene

LNU | 30.04.2008
20. mai kommer Jonas Gahr Støre til LNU for å møte barne- og ungdomsorganisasjonene. Han ønsker innspill på hvordan Norges utenrikspolitikk bør utvikle seg i en globalisert verden. Han vil også holde en innledning om ?Norge i en ny tid?.

Nye initiativ kan stimulere medisinsk forskning

Leger Uten Grenser | 30.04.2008
To års oppgradering av medisinsk forskning og utvikling når denne uken et høydepunkt på FN-konferansen i Geneve.

Klimafilmer fra ungdom i Sør

LNU | 30.04.2008
Se filmer laget av ungdom fra Colombia, Kenya og Bangladesh til kampanjen Klimatoget går!

Matkrisen krever langsiktige løsninger

UNDP | 29.04.2008
De økende matvareprisene er katastrofale for mange land og truer med å reversere flere års menneskelig utvikling. Dersom det ikke blir tatt raskt og kraftig nok grep kan inflasjonen føre 100 millioner flere mennesker ut i fattigdom, advarer UNDPs øverste leder Kemal Dervis. Samtidig er det er viktig å finne langsiktige løsninger for å unngå liknende kriser i fremtiden.

Opprett en FN-kommisjon for verdens matproduksjon og handel med mat

Utviklingsfondet | 28.04.2008
Den akutte krisa som millioner av mennesker i utviklingsland nå opplever på grunn av de store økingene i matprisene, krever umiddelbare tiltak.

28. april: Verdensdagen for helse og sikkerhet på arbeidsplassen

ILO-informasjon | 25.04.2008
Verdensdagen for helse og sikkerhet på arbeidsplassen er en internasjonal aksjon for å fremme helse, miljø og sikkerhet og anstendig arbeid. Som tidligere blir det arrangert trepartsarrangementer verden over, og en mengde informasjon er tilgjengelige på ILOs hjemmeside (www.ilo.org) til støtte for HMS-arbeidet.

Drivstoffkrise på Gaza: Leger Uten Grensers arbeid alvorlig hemmet

Leger Uten Grenser | 25.04.2008
Leger Uten Grenser fordømmer blokadens konsekvenser for befolkningens tilgang til medisinske tjenester.

Bekjemper malaria med enkle midler

Leger Uten Grenser | 25.04.2008
Hvert år tar malaria livet av over en million mennesker. 80 prosent av ofrene bor i Afrika sør for Sahara. I Mali er malaria den vanligste dødsårsaken blant barn under fem år.

Verdens malariadag

FN-sambandet | 25.04.2008
Malaria er en av de sykdommene som tar flest liv i Afrika, og særlig er barn utsatt. Med enkle midler kan millioner av dødsfall unngås.

Verdens matkrise: Nødhjelp er ikke nok

CARE | 24.04.2008
Matkrisen i dag kan ikke løses gjennom tradisjonell kortsiktig nødhjelp. Dette dreier seg om å finne løsninger på de underliggende årsakene til sult, sier Marte Gerhardsen i CARE.

Kritisk fase for gjenoppbygging i Nord-Uganda

Norad | 24.04.2008
I disse dager skulle fredsforhandlingene mellom Ugandas regjering og opprørsgruppen LRA vært på plass. Undertegnelse av avtalen er forsinket med snart en uke. LRAs leder Joseph Kony nekter å undertegne før han får garantier for sin egen sikkerhet og økonomiske fremtid.

Norad blir sentral medspiller i regjeringens skoginitiativ

Norad | 24.04.2008
Norad forventes å spille en helt sentral rolle i Norges skoginitiativ, lansert av Regjeringen på tampen av 2007. Initiativet skal gjøre en innsats for å redusere utslipp av klimagasser som en konsekvens av avskoging og arealbruksendringer til en verdi av inntil NOK 3 mrd. årlig.

Vaksinasjon: En effektiv beskyttelse mot meslinger

Leger Uten Grenser | 24.04.2008
- I Norge er meslinger en relativ ufarlig sykdom, men i utviklingsland har sykdommen høy dødelighet, forteller Marlen Lauritzen.

Livsfarlig båtflukt

Leger Uten Grenser | 24.04.2008
Tusentalls mennesker krysser Adenbukta mellom Somalia og Yemen for å lete etter en bedre framtid. Men det åpne havet er farlig og krever mange ofre.

Global matkrise: - Barna trenger spesialmat

Leger Uten Grenser | 24.04.2008
- Giverland må inkludere spesialtilpasset mat for små barn i den globale innsatsen, sier Susan Sheperd fra Leger Uten Grenser.

Act as One

Aidsnett | 23.04.2008
Rapport: - Strengthening Swedish/Norwegian Civil Society Responses to HIV and AIDS in Sub Saharan Africa Lusaka, Zambia 6 - 9 November 2007.

FN mangler ressurser i Darfur

FN-sambandet | 23.04.2008
Fem år etter at de første kampene brøt ut i Darfur mellom den sudanske regjeringshæren og opprørsgruppene er det fremdeles ingen løsning på konflikten. Så langt har FNs og AUs samlede fredsstyrke mottatt under halvparten av ressursene som er lovet.

Plan yter nødhjelp til flomrammede i Tanzania

Plan Norge | 23.04.2008
Noen av de fattigste områdene i Tanzania har blitt hardt rammet av flom, og flere hjem, husdyrholdninger og beiteområder er ødelagt av de store vannmengdene.

Økning på 65 millioner kroner til miljøorganisasjonene

Norad | 22.04.2008
Frivillige organisasjoner får i år tildelt NOK 1,2 mrd. samlet til alle enkeltavtaler og samarbeidsavtaler fra Norad. Dette er en økning på NOK 65 millioner, og hoveddelen går til miljøsamarbeid.

Caritas skriver under kvinne- og utviklingsavtale

Caritas Norge | 22.04.2008
Generalsekretæren i Caritas Internationalis, Lesley-Anne Knight, har sammen med andre kjente personer fra hele verden skrevet under en avtale som har som mål å gjøre slutt på fattigdom blant kvinner. Knight deltok på et møte i WFDA (Women, Faith an Development Alliance) i Washington 13. april, og skrev under på denne avtalen på vegne av de 162 nasjonale katolske hjelpeorganisasjonene som hun representerer.

Pater Karunaratnam drept på Sri Lanka

Caritas Norge | 22.04.2008
Pater Karunaratnam, sogneprest i Vavunikkulam i Jaffna bispedømme, ble på søndag drept av en landmine etter messen. Karunaratnam var grunnlegger og styreleder i det North East Secretariat on Human Rights, en gruppe på Sri Lanka som rapporterer menneskerettighetssaker i forhold til den etniske minoriteten tamilene.

Hindrer internasjonal handel

FN-sambandet | 21.04.2008
Den globale økonomien har vokst fra 23 trillioner USD i 1990 til 53 trillioner USD i 2007. Likevel opplever verden nå en matkrise. Rike land hindrer internasjonal handel, sier Ban Ki-moon.

Kulturkunnskap og kreativitet viktig for å bekjempe hiv

Norad | 21.04.2008
- Heteroseksuelle menn er glemt i kampen mot hiv. Tradisjonelle rollemønstre skaper press og forventninger om at unge menn skal være seksuelt aktive, men de forventes ikke å ta del i arbeidet med reproduktiv helse og hiv-forebygging, sa Jill Lewis som ledet Norads seminar om seksualitet og hiv, 17.april.

Sportstøyselskaper har elendige arbeidsforhold

FIVH | 21.04.2008
Lange arbeidsdager, luselønn og få muligheter til å fagorganisere seg: Det er realiteten for svært mange av arbeiderne som produserer klær, sko og andre varer til merkevareselskaper som profilerer seg sterkt under De olympiske lekene i Beijing.

Ønsker ny malariamedisin velkommen

Leger Uten Grenser | 18.04.2008
Leger Uten Grenser ønsker velkommen en ny medisin mot P. Falciparum, den farligste formen for malaria. Den nye medisinen heter ASMQ og ble torsdag 17. april presentert i Brasil.

Bondelagets krav er usolidariske

FIVH | 18.04.2008
Framtiden i våre hender mener partene i landbruksoppgjørene må prioritere internasjonal solidaritet, klima, økologi, og dyrevelferd i årets oppgjør.

Ungdom er nøkkelen til utvikling

KFUK-KFUM GLOBAL | 18.04.2008
FN-rapporten "World Youth Report 2007" som ble lansert i april løfter fram ungdom som nøkkelen til utvikling. Store utfordringer gjenstår imidlertid på felt som arbeid, fattigdomsreduksjon, og kvinners rettigheter for at ungdom skal realisere sitt potensiale som bidragsytere til utvikling globalt.

Betydelig arv til livreddende arbeid

Leger Uten Grenser | 18.04.2008
Leger Uten Grenser mottok denne uken det triste budskapet om gallerist og kunstsamler Haaken A. Christensens bortgang. Organisasjonen mottok samtidig med stor ydmykhet og takknemlighet budskapet om at Christensens siste vilje innebærer at en betydelig sum vil tilfalle Leger Uten Grensers arbeid for å redde liv og lindre nød.

Flere internt fordrevne internasjonalt

Norad | 17.04.2008
- 26 millioner mennesker er i dag på flukt i eget land. Krisene internasjonalt blir færre, men verre i sitt omfang, sier Flyktninghjelpens generalsekretær, Elisabeth Rasmusssen.(17.04.08).

Kenya: Tusentalls fremdeles fordrevne

Leger Uten Grenser | 17.04.2008
Leger Uten Grenser fortsetter å hjelpe dem som er berørt av volden.
1 - 30 av 74
1 2 3

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.