Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juni

Krever stans i deportasjoner til Zimbabwe

Leger Uten Grenser | 30.06.2008
Leger Uten Grenser krever øyeblikkelig stans i utkastelsen av zimbabwere fra Sør-Afrika. - Dette bryter med både internasjonal og sørafrikansk lov, sier organisasjonens landansvarlige Rachel Cohen.

Flyktninger tvinges hjem fra Thailand

Leger Uten Grenser | 27.06.2008
De 6700 laotiske hmong-flyktningene frykter vold og forfølgelse i hjemlandet. Leger Uten Grenser ber Thailand og Laos om umiddelbart å stanse hjemsendelsene og tillate uavhengige observatører.

UNESCO i Norge ? Norge i UNESCO

FN-sambandet | 27.06.2008
Faglig samarbeid og fredsvisjon - blott til besvær? Norge diskuterer for tiden en mulig omlegging av sitt samarbeid med UNESCO. Dette kan innebære en videre svekkelse av kontakten ut til relevante norske fagmiljøer og en ytterligere byråkratisering av arbeidet inn mot UNESCO sentralt. Det er derfor viktig å spørre hva slags samspill Norge ønsker med UNESCO og hva slags rolle vi ønsker at UNESCO skal ha innen FN familien.

Bispekonferanse advarer om krise etter presidentvalget i Zimbabwe

Caritas Norge | 27.06.2008
Den katolske bispekonferansen for det sørlige Afrika sier i en uttalelse at situasjonen rundt valget i Zimbabwe har utartet til en farse. Kardinal Wilfrid Napier, erkebiskop i Durban i Sør-Afrika og talsmann for bispekonferansen, minner om at folket i Zimbabwe har rett til å velge sin president i et fritt og rettferdig valg.

Helsetjenester til Saharas tuareger

Leger Uten Grenser | 27.06.2008
Legen Fatouma Mabeye Sidikou har utforsket behovet for helsetjenester i Kidalregionen i Mali. I tre uker har hun kartlagt behov, definert en operasjonell strategi og gjort forberedelser for et Leger Uten Grenser-prosjekt uten sidestykke.

Tusenårsmålene nås ikke uten at G8-landene handler

Caritas Norge | 27.06.2008
Det vil være en skandale hvis de fattige ikke får muligheten til å forandre sine egne liv på grunn av manglende finansiell støtte fra de rike landene, sier presidenten i Caritas Internationalis, kardinal Oscar Rodriguez Maradiaga, i forbindelse med at lederne i G8-landene skal møtes i Hokkaido, Japan.

Somalia: - Katastrofen utspiller seg nå

Leger Uten Grenser | 26.06.2008
Titusener av somaliske liv er truet av katastrofal underernæring og grusom vold. Sikkerheten for hjelpearbeidere er elendig. Leger Uten Grenser krever at humanitære organisasjoner får trygg og uhindret tilgang til hundretusener av nødlidende i landet.

Humanitær krise i kjølvannet av storpolitikken rundt Zimbabwe

CARE | 25.06.2008
CARE frykter at verdens fokus på storpolitikken i Zimbabwe gjør at vi glemmer de mer enn 2 millioner menneskene som trenger akutt humanitær bistand.

Jemen: Sårede og fordrevne uten hjelp

Leger Uten Grenser | 25.06.2008
For en måned siden blusset krigen nok en gang opp i Saada-området nord i Jemen. Leger Uten Grenser regner med at det er mange sårede i området, men organisasjonen når ikke fram til dem.

Slik drar du på en etisk ferie

Etiskforbruk.no | 25.06.2008
Den store dannelsesreisen, sydentur med besteforeldre eller en tur på hytta? Ferie og reiser blir en stadig viktigere del av våre liv, og nordmenn bruker stadig mer tid og penger på å være turist.

Bistår titusener mens kamper raser

Leger Uten Grenser | 24.06.2008
Krisen i det østlige Tsjad rammer både lokalbefolkning, internt fordrevne, og flyktninger fra Sudan og Den sentralafrikanske republikken. Les om Leger Uten Grensers arbeid i landet.

Høring om oljefondsetikk

RORG-samarbeidet | 23.06.2008
Mens høye olje- og matvarepriser truer verdensøkonomien la Finansdepartementet sist uke fram et høringsnotat i forbindelse med den pågående evalueringen av de etiske retningslinjene for den norske oljeformuen: Statens Pensjonsfond - Utland (SPU/oljefondet). Hovedfokus er på styrking av eierskapsutøvelse og utelukkelsesmekanismen, men det åpnes også for debatt om investeringer i skatteparadis og etablering av mindre fond adskilt fra hovedfondet.

Høring om oljefondsetikk

RORG-samarbeidet / Global | 23.06.2008
Mens høye olje- og matvarepriser truer verdensøkonomien la Finansdepartementet sist uke fram et høringsnotat i forbindelse med den pågående evalueringen av de etiske retningslinjene for den norske oljeformuen: Statens Pensjonsfond - Utland (SPU/oljefondet). Hovedfokus er på styrking av eierskapsutøvelse og utelukkelsesmekanismen, men det åpnes også for debatt om investeringer i skatteparadis og etablering av mindre fond adskilt fra hovedfondet.

Leger Uten Grenser angrepet i Tsjad

Leger Uten Grenser | 23.06.2008
Om lag 10 bevæpnede menn tok seg inn i Leger Uten Grensers hus i landsbyen Dogdoré torsdag. Organisasjonens internasjonale feltarbeidere er nå evakuert fra landsbyen.

Nepal: Godt samspill med gode resultater

Norad | 20.06.2008
I 2007 ga Norge over 55 millioner kroner i bilateral bistand til utdanning i Nepal, et land som har vist økt vilje til å satse på jenter og utdanning.

Tragedien i Adenbukta

Leger Uten Grenser | 20.06.2008
Stadig flere somaliere og etiopiere risikerer livet for å dra over Adenbukta til Jemen. Reisen er full av farer, og det er lite assistanse når de ankommer Jemen.

Seksualisert vold i krig skal stoppes

FOKUS | 20.06.2008
19. juni 2008 vedtok FNs Sikkerhetsråd resolusjon 1820 for umiddelbart å stoppe seksualisert vold rettet mot kvinner i konfliktsituasjoner.

Flere på flukt

FN-sambandet | 19.06.2008
For andre år på rad øker antall flyktninger og internt fordrevne i verden, og over 30 millioner er nå på flukt. Krigene i Afghanistan og Irak er de største grunnene til økningen melder UNHCR på verdens flyktningdag.

Tsjadere frykter nye kamper

Leger Uten Grenser | 18.06.2008
Forrige lørdag ble byen Goz Beida i Tsjad angrepet av opprørstyrker. ? Vi ønsker å bli her sammen med befolkningen. De er grunnen til at vi er her, sier Karline Klejer i Leger Uten Grenser.

Samarbeid med Verdensbanken om bærekraftig utvikling viser gode resultater

Norad | 18.06.2008
Norge har siden 2000 støttet et fond i Verdensbanken for å bidra til bedre integrering av miljø, sosiale forhold og fattigdom i bankens virksomhet.

Nye spilleregler i bistanden krever ny kompetanse

Norad | 18.06.2008
De internasjonale spillereglene for bistanden er i endring og vi trenger innvandrermiljøenes kompetanse og kontakter i Sør, sier Terje Vigtel som leder Norads avdeling for sivilt samfunn. Norad skal forvalte midler til organisasjoner med representanter fra innvandrermiljøene i Norge, på initiativ fra Utenriksdepartementet og Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Sør-Afrika: Fordrevne skjøvet ut i kulden

Leger Uten Grenser | 18.06.2008
80 000 mennesker er fremdeles fordrevet i landet. I løpet av en måned har Leger Uten Grenser utført flere enn 4000 medisinske konsultasjoner.

Helse og miljø ? sammenhengene er klare!

Norad | 18.06.2008
Miljø og helsefaktorer er helt avgjørende for de fattige. Undersøkelser viser at de fattige fremhever ren luft og vann som nasjonale miljøprioriteringer, noe som viser at spørsmål knyttet til helse og miljø er en klar prioritet.

Krever slutt på overgrep i brutal Kenya-konflikt

Leger Uten Grenser | 18.06.2008
Sivilbefolkningen i Kenyas Mount Elgon-region har i to år vært utsatt for massive og grusomme overgrep fra både militsgrupper og regjeringsstyrker. I en ny rapport dokumenterer Leger Uten Grenser grusomhetene.

Om ti år vil vi forundre oss veldig

EtiskForbruk.no | 17.06.2008
Ni av ti sier at de vil delta aktivt for å redusere klimagassutslippene. Kun åtte av hundre nordmenn er villige til å endre reisevanene for miljøets skyld.

Verdens eneste reelle møteplass

FN-sambandet | 17.06.2008
Erna Solberg og Finn Martin Vallersnes beskriver i Morgenbladet 30. mai et svakt FN som preges av maktesløshet og internt kaos. Dette er en virkelighetsbeskrivelse som vitner om liten tiltro til verdens eneste genuint globale politiske organisasjon.

Nei til risikomat!

Utviklingsfondet | 17.06.2008
Det er dobbeltmoralistisk av Direktoratet for naturforvaltning å kun ta hensyn til miljøskader som kan skje i Norge, og samtidig bidra til dyrking av planter som utgjør en miljørisiko i andre land.

Juridisk konservatisme hindrer kvinners rettigheter

FOKUS | 16.06.2008
Norge må gi kvinners rettigheter forrang ved å inkorpere FNs kvinnekonvensjon i den norske menneskerettighetsloven, skriver leder i FOKUS Martha Rubiano Skretteberg i et debattinnlegg i Klassekampen lørdag 14.juni.

Bor blant lik

Leger Uten Grenser | 13.06.2008
Den burmesiske sykepleieren Kim (26) har jobbet for Leger Uten Grenser i to år. Hun arbeider til vanlig med primærhelsetjenester, tuberkulose og seksuelt overførbare sykdommer ved et av organisasjonens prosjekter på den burmesiske landsbygda. De siste tre ukene har hun jobbet for syklonofrene i Myanmar (Burma).

Vil hjelpe sitt eget folk

Leger Uten Grenser | 13.06.2008
- Jeg kom til Leger Uten Grenser fordi jeg ville hjelpe, sier Mo (23). Han er en av mange burmesere som får jobb og opplæring av organisasjonen etter syklonen i Myanmar (Burma).
1 - 30 av 59
1 2

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.