Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Ta lyntog til Stortinget!

LNU | 31.08.2008
Torsdag 4. september kan du være med på verdens raskeste demonstrasjonstog. Barn og unge er opptatt av miljøspørsmål og vi forventer at politikerne tar ansvar for å redusere klimagassutslippene. Ikke bare fordi vi er opptatt av en klimavennlig fremtid, men også fordi vi mener det er feil at fattige land skal ta regninga for våre utslipp.

Nytt kurs i menneskerettigheter

HiB | 31.08.2008
Høgskolen i Buskerud har nytt hovedopptak ved studiet i Meneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering. Kurset retter seg mot aktører som i sitt yrke og ellers savner innsikt i de internasjonale menneskerettslige forpliktelser stater har påtatt seg innenfor det internasjonale menneskerettighetsregime.

Konferanse om globalisering og arbeidsvilkår

ILO-informasjon | 29.08.2008
Globaliseringen av arbeidsmarkedet skaper store utfordringer og muligheter både for bedrifter, befolkning og myndigheter. Integrering, språkutfordringer, helse, arbeidsmiljø, lønns- og arbeidsbetingelser og sosiale velferdsordninger er blant temaene som ofte diskuteres i forbindelse med arbeidsinnvandring og at mennesker friere enn tidligere kan reise og arbeide der arbeid er å finne.

FOKUS nettverkskonferanse i Sør Afrika - handel med kvinner og prostitusjon må bekjempes!

FOKUS | 28.08.2008
For å bekjempe handel med kvinner og prostitusjon må etterspørselsiden adresseres. Dette er ett av punktene i en felles uttalelse fra deltakerne på FOKUS nettverkskonferanse i Sør Afrika.

Følelsesladet landgang

Norsk Folkehjelp | 27.08.2008
Lørdag den 23. August, rett før solnedgang, lyktes de to ?Free Gaza?-skipene å ta seg inn i Gaza havn. Internasjonale aktivister fra 17 land ankom til en av de mest følelsesladde aksjonene i Gaza siden 1967. Man antar at over 40 000 gazainnbyggere kom for å ta i mot skipene.

Tsjetsjenia: Usikkerhet og helsebehov

Leger Uten Grenser | 27.08.2008
Krigen for uavhengighet fra Russland er over, men under den relativt rolige overflaten fortsetter en annerledes konflikt å ulme. Det rapporteres hyppig om vold, bileksplosjoner og skyting.

Den humanitære krisen i Afghanistan vokser

Redd Barna | 27.08.2008
? Den humanitære krisen i Afghanistan vokser for hver dag, og gjør det vanskelig å se positivt på fremtiden, sier Gro Brækken, Redd Barnas generalsekretær, etter meldingene om nye sivile liv som har gått uskyldig tapt før helgen.

Kritiserer norsk næringsliv i okkuperte Vest-Sahara

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond | 26.08.2008
Det norsk-eide rederiet Gearbulk har de siste årene vært involvert i fosfattransport fra okkuperte Vest-Sahara. Den saharawiske menneskerettighetsaktivisten Aminatou Haidar krever at selskapet avslutter sine uetiske transporter.

Flere drept etter skyting i Darfur

Leger Uten Grenser | 26.08.2008
Leger Uten Grenser behandler 65 personer på sin klinikk i flyktningleiren i Kalma. Flere av de skadde er kvinner og barn.

"Spekulativt og feilinformerende" fra Dagsavisen

RORG-samarbeidet | 26.08.2008
Dagsavisens førstesideoppslag sist fredag, "U-hjelpsmillioner til norske politikere", har vakt reaksjoner. - Rett og slett spekulativt og feilinformerende, mener internasjonal sekretær i Arbeiderpartiet, Kathrine Raadim, som i likhet med representanter fra andre partier reagerer sterkt. Og avisas forside er langt fra de "nye bilder av Afrika" utviklingsminister Erik Solheim tok til orde for i fjor.

Kvinnelige mineryddere Kan!

Norsk Folkehjelp | 25.08.2008
Det har vært en hektisk uke for Senya Jane og hennes kollegaer i det kvinnelige minerydderteamet til Norsk Folkehjelp i Sudan. De har både vært gjennom den årlige akkrediteringsprosessen og de har deltatt på KvinnerKan-kurs.

"Spekulativt og feilinformerende" fra Dagsavisen

RORG-samarbeidet / Global | 25.08.2008
Dagsavisens førstesideoppslag sist fredag, ”U-hjelpsmillioner til norske politikere”, har vakt reaksjoner. - Rett og slett spekulativt og feilinformerende, mener internasjonal sekretær i Arbeiderpartiet, Kathrine Raadim, som i likhet med representanter fra andre partier reagerer sterkt. Og avisas forside er langt fra de "nye bilder av Afrika" utviklingsminister Erik Solheim tok til orde for i fjor.

Nødhjelpen kommer fram

Flyktninghjelpen | 22.08.2008
Flyktninghjelpen deler ut madrasser, tepper, sengetøy og hygieneartikler til familier på flukt i Georgia. Inntil det blir trygt å reise hjem bor de tett i tett på kollektivsentre.

Jeg intervjuet Mary Robinson!

Plan Norge | 22.08.2008
Marius Juel-Hovland, juniorrådgiver i URO og ungdomsjournalist, avslører hvordan han fikk til et intervju med tidligere FNs høykommissær for menneskerettigheter Mary Robinson, under årets AIDS-konferanse i Mexico.

Møtte verdens første folkevalgte maoistminister

Utenriksdepartementet | 21.08.2008
Norge vil fortsette støtten til Nepals fredsprosess. Det lovet miljø- og utviklingsminister Erik Solheim da han møtte den nyvalgte statsministeren Prachanda i Katmandu.

Mindre og dyrere mat i Etiopia.

Norsk Folkehjelp | 21.08.2008
Det blir stadig dyrere å leve for etiopiere. Ifølge Verdensbanken har matvareprisene steget i snitt med mer enn 75 prosent det siste året. For Norsk Folkehjelps arbeid betyr økningen at driften blir dyrere for enkelte programmer. For den vanlige etiopier gjør økningen hverdagslivet enda vanskeligere.

Hjelper fordrevne i Georgia

Leger Uten Grenser | 21.08.2008
Men Leger Uten Grenser slipper fremdeles ikke inn i Sør-Ossetia.

Peru - Full konfrontasjon over oljeutvinning i regnskogen

Regnskogfondet | 21.08.2008
Indianere i det nordlige Peru blokkerer oljeinstallasjoner, rørledninger og veier i protest mot at regjeringen vil gjøre det lettere for oljeselskaper å kjøpe indiansk land. Flere hundre indianere væpnet med spyd støtte i helgen sammen med politiet.

Kolibri har lagt sitt første egg

Children At Risk Foundation | 19.08.2008
KolibriEgget "ble klekket" søndag 6. juli, med en verdig markering til minne om de to gateguttene Claudiney og Roney som døde så tragisk med bare få måneders mellomrom, samtidig som det ble en kraftfull markering av håp for framtiden gjennom oppslutningen fra lokalbefolkningen i favelaen Sitio Joaninha i São Paulo, Brasil.

- Gori er blitt en spøkelsesby

Leger Uten Grenser | 18.08.2008
På tross av diplomatisk framgang, har internflyktningene i Georgia akutt behov for hjelp.

Zimbabwe: En hiv-fri start på livet

Leger Uten Grenser | 18.08.2008
Zimbabwe har to millioner hivpositive. En viktig del av Leger Uten Grensers arbeid er å hindre at mødre overfører hivsmitten til barna sine.

72 millioner barn begynner aldri på skolen

Redd Barna | 18.08.2008
I dag begynner rundt 60 000 spente seksåringer på skolen i Norge. De vet at de kommer til å lære å lese og skrive og regne. 72 millioner barn får aldri den samme muligheten. Halvparten av dem lever i land rammet av krig og konflikt.

Tragedier og mirakler i Etiopia

Leger Uten Grenser | 18.08.2008
Leger Uten Grenser har bistått nesten 30 000 underernærte mennesker i det sørlige Etiopia. ? Dette er bare toppen av isfjellet, sier organisasjonens nødhjelpskoordinator.

Utviklingspolitikken i støpeskjeen

RORG-samarbeidet / Global | 15.08.2008
Det ligger an til en hektisk høst foran et år der utviklingspolitikken vil være i støpeskjeen. I september kommer omsider rapporten fra det regjeringsnedsatte utviklingsutvalget og i løpet av vinteren/våren vil regjeringen legge fram to stortingsmeldinger. Samtidig jobber de politiske partiene med sine nye politiske programmer foran stortingsvalget neste høst.

Utviklingspolitikken i støpeskjeen

RORG-samarbeidet | 15.08.2008
Det ligger an til en hektisk høst foran et år der utviklingspolitikken vil være i støpeskjeen. I september kommer omsider rapporten fra det regjeringsnedsatte utviklingsutvalget og i løpet av vinteren/våren vil regjeringen legge fram to stortingsmeldinger. Samtidig jobber de politiske partiene med sine nye politiske programmer foran stortingsvalget neste høst.

Fra håp til usikkerhet

Flyktninghjelpen | 14.08.2008
Situasjonen er fortatt usikker i Georgia. Representanter fra Flyktninghjelpen kom torsdag ikke fram til Gori, men er i full gang med nødhjelpsarbeid i Rustavi.

Endeleg på veg til Afrika

Plan Norge | 14.08.2008
André Sæter (23) og Torgeir Bull (20) skal haike til Afrika. I forkant av turen har dei samla midlar frå sponsorar i Norge, og inntektene vil dei gi til Plan Norge.

Voldsbølge rammer Redd Barnas partnere i Guatemala

Redd Barna | 14.08.2008
Tre unge medlemmer av Redd Barnas partnerorganisasjon KFUM ble funnet drept 11. august. Dette er bare et av flere alvorlige angrep mot Redd Barnas partnere og ansatte den siste tiden.

Samfunnsfiender

SAIH - Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond | 14.08.2008
Mange studenter og akademikere i verden blir ansett som fiender av myndighetene, og blir forfulgt. Skriver leder i SAIH Jonas Holmqvist til Universitas.

Erna Solberg (H) til angrep på WTO-kritikere

RORG-samarbeidet / Global | 14.08.2008
– Sammenbrudd er det beste som kunne skje, skrev Utviklingsfondets Aksel Nærstad etter at WTO-forhandlingene brøt sammen i slutten av juli. I går skrev Erik S. Reinert det samme. Høyreleder Erna Solberg er ikke enig og blir særlig provosert av at Nærstad og andre framstiller WTO-sammenbruddet som en seier for de fattige.
1 - 30 av 59
1 2

Klipp fra Media

Verdens natur og fattige tar støyten når smitten av korona skal begrenses.

Klassekampen | 07.07.2020

Munnbind og plasthansker skaper miljøproblemer verden rundt, og industrien presser på for å oppheve plastforbud.

Nytt bistandsprogram gir 190 millioner arbeid mot moderne slaveri

Vårt Land+ | 07.07.2020

– Moderne slaveri er dramatisk og særlig barn blir utnytta innen sektorer som landbruk og gruvedrift. Pandemien har bare forverra denne situasjonen, sier utviklingsminister Dag Inge ­Ulstein. I Granavolden-plattformen var det en viktig seier for KrF at innsatsen mot moderne slaveri skulle trappes opp. Nå gjøres det systematisk gjennom et fireårig bistandsprogram.

Siv Jensen ut mot hjelpeorganisasjoner: – Med på å sponse menneskesmugling (flyktninger)

VG | 07.07.2020

Frp-leder Siv Jensen sier hun har sett seg lei på Ocean Viking-dramaet som utspiller seg i Middelhavet.

EU vil ha etterlengtet forslag om asylpakt klar i september

Vårt Land (NTB) | 06.07.2020

Det etterlengtede forslaget til ny asyl- og migrasjonspolitikk i EU vil trolig bli lagt fram i september, opplyser EU-kommissær Ylva Johansson.

HRW: Sikkerhetsstyrker forverrer Sahels jihadistopprør

ABC nyheter (NTB) | 06.07.2020

Brutaliteten til statlige sikkerhetsstyrker i Sahel nærer rekruttering og støtte til jihadistopprørerne, mener Human Rights Watch.

Fredsprisvinneren vil samle folket. Her er årsakene til at det i stedet skaper mer splid.

Aftenposten | 06.07.2020

166 er drept bare den siste uken i Etiopia. Landets fredsprisvinnende statsleder har planer om å samle folket, men vil slite lenge med interne konflikter, mener ekspert.

Rapport: «438.000 korona-døde i Latin-Amerika innen oktober»

NRK nyheter | 06.07.2020

Rundt 125.000 mennesker er døde av korona i Latin-Amerika. Innen oktober kan tallet øke til 438.000, ifølge Den panamerikanske helseorganisasjonen. Likevel lettes restriksjonene flere steder.

Norge gir en halv milliard i avskogingspremie til Indonesia

Aftenposten (NTB) | 04.07.2020

Norge vil for første gang betale inntil 530 millioner kroner for at Indonesia, som har verdens tredje største regnskog, har redusert avskogingen i landet.

Amnestys tidligere Tyrkia-sjefer dømt til fengsel i terrorsak i Tyrkia

Aftenposten (NTB) | 04.07.2020

To av Amnestys tidligere Tyrkia-sjefer er dømt til fengsel for terrorrelaterte forbrytelser, mens den svenske IT-konsulenten Ali Gharavi er frikjent.

Chile – fra forbilde til kriseland

NRK nyheter (urix forklarer) | 04.07.2020

Chile var lenge et forbilde for landene i Latin-Amerika. Men i løpet av noen måneder har to dype kriser forverret situasjonen dramatisk. Det startet med voldsomme gateprotester i oktober i fjor. Hundretusener gikk ut i gatene og demonstrerte mot økte levekostnader og store sosiale forskjeller. Rundt 30 mennesker døde i opptøyene og det ble gjort skade for flere milliarder kroner. I mars i år rammet koronapandemien.