Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

100.000 uten hjelp i konfliktrammede DR Kongo

Caritas Norge | 31.03.2009
Tross signeringen av en fredsavtale sist uke øker volden i Nord-Kivu. Mange har igjen flyktet på grunn av kampene mellom regjeringshæren og rebeller. Caritas ber nå om at 100.000 internt fordrevne uten tilgang til hjelp må motta assistanse.

Nye rapporter fra FNs klimapanel

FN-sambandet | 30.03.2009
FNs klimapanel skal lage en spesialrapport om ekstreme klimahendelser. Klimapanelet har også startet arbeidet med sin 5. hovedrapport. Forrige uke var ledelsen i klimapanelet og mer enn 100 eksperter i Oslo for å starte arbeidet med rapportene.

Bli med på Ungdommens Klimatoppmøte!

LNU | 29.03.2009
5.-6. juni 2009 kan du delta på Ungdommens Klimatoppmøte. Her vil du lære om klimaendringene og hvordan disse rammer urettferdig mellom Nord og Sør, du får lære om klimaforhandlingene og hvordan du kan påvirke, det blir diskusjoner, samarbeid med ungdommer fra Sør, og du får muligheten til å si hva du mener om klimapolitikken til Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Krig og fred: Møter mellom mennesker

PRIO | 27.03.2009
PRIO fyller 50 år i 2009, og feiringen vil først og fremst foregå i juni. En del av feiringen vil ha et visuelt preg, blant annet med utstillinger. I den forbindelse inviteres profesjonelle fotografer til å sende inn bilder over temaet "Krig og fred: Møter mellom mennesker". Les mer om betingelsene for innsendelse her:

Sri Lanka: De siviles lidelser øker dramatisk - Begge parter må stilles til ansvar

Caritas Norge | 27.03.2009
Den humanitære situasjonen nord på Sri Lanka blir verre og verre. Omlag150.000 mennesker er innesperret i den fjorten kvadratkilometer store ?sikre sonen ? i Mullaitivu på nordøstkysten av øya. Her er forholdene katastrofale på grunn av mangel på mat, vann, sanitæranlegg og helsetjenester og store daglige tap av sivile liv og mange skadde som følge av artilleribeskytning.

Hungersnød truer i Afghanistan

Kirkens Nødhjelp | 26.03.2009
Den mest alvorlige tørken på ti år er i ferd med å skape en alvorlig matkrise i Afghanistan. - Millioner av mennesker trues av hungersnød, og for titusener av flyktninger er situasjonen allerede kritisk, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

TB-dagen: Bedre diagnostikk kan redde millioner

Leger Uten Grenser | 24.03.2009
Hvert minutt dør fire mennesker av tuberkulose. Ni millioner smittes hvert år. Dårlige diagnosemetoder bidrar både til spredningen og de høye dødstallene.

Nå kan NGOer søke nordiske midler

Nordisk Råd | 24.03.2009
Nordisk ministerråd utlyser nå prosjektmidler til NGO-programmet med søknadsfrist 14. april. Et av kravene er at minst tre NGOer skal delta, og av dem skal minst en NGO være nordisk, en fra Russland eller Hviterussland og en fra Polen eller de baltiske landene.

Pressestipend til to reportasjereiser

Bistandsnemnda | 23.03.2009
Lurer du på om bistand virker? Eller er du interessert i internasjonale forhold? Dersom du ønsker å besøke noen spennende kulturer i Afrika, Asia eller Latin Amerika, har du muligheten nå. I 2009 deler bistandsnemnda ut to pressestipend på 15 tusen kroner hver.

FORUT-ansatt kritisk skadet

FORUT | 23.03.2009
En av FORUTs ansatte i Sri Lanka, Mr. Niranjalan, ble i helgen kritisk såret i et granatangrep. Sammen med familien hadde han søkt tilflukt i et skur i ?sikkerhetssonen? da en granat slo ned.

Rent vann - en menneskerett

FN-sambandet | 23.03.2009
Utgangspunktet er enkelt nok: Fram mot 2050 vil verdens befolkning stige til rundt 9 milliarder mennesker. Mengden vann derimot, vil holde seg relativt konstant.

Studenter blir drept i Colombia

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond | 23.03.2009
- Menneskerettighetssituasjonen i Colombia er uholdbar og norske styresmakter må uttrykke sin bekymring for de systematiske bruddene på menneskerettigheter som skjer, spesielt mot studenter, sier studentlederne fra SAIH, NSU & StL

World Water Forum er illegitimt og udemokratisk!

FIVAS | 19.03.2009
Foreningen for internasjonale vannstudier (FIVAS) fordømmer den overdimensjonerte responsen fra arrangørene da 19 vannaktivister ble satt i arrest etter fredelige protester under åpningen av World Water Forum i Istanbul mandag 16. mars. 2 av aktivistene ble senere utvist fra landet.

Ny rapport: 83 % mener Afghanistan er blitt farligere

Care Norge | 19.03.2009
Hele 83 % av innbyggerne i Afghanistan mener landet er blitt farligere å leve i. En ny rapport fra CARE og andre organisasjoner viser at sikkerhetssituasjonen for folk flest har blitt verre de siste fire årene. I tillegg til skuddvekslinger og selvmordsbomber, lever folket nå i daglig frykt for kidnappinger, ran og vold.

Gjør utdanning mulig

Flyktninghjelpen | 18.03.2009
Flyktninghjelpens utdanningsprogram i Somalia skal gi 3000 barn skolegang.

Operasjon Dagsverk 2009 til Atlas-alliansen

Atlas-alliansen | 18.03.2009
Operasjon Dagsverk 2009 går til Atlas-alliansens prosjekter for inkludering av ungdom med funksjonsnedsettelser i skoler i fire land i Afrika. Dette ble klart etter avstemningen på Elevtinget tirsdag 17.mars. Norske elever gir sin støtte til funksjonshemmede ungdommers rettigheter i Malawi, Uganda, Mosambik og Sør-Afrika.

UNICEF søker unge miljøambassadører

Unicef Norge | 18.03.2009
Vil du reise til København og delta i et miljøforum i forkant av klimatoppmøte i desember? UNICEF skal samle ungdommer fra hele verden og vil sende to til fem representanter fra Norge. Hvem som egner seg best, skal Natur og Ungdom bestemme sammen med UNICEF Norge.

Norsk utenrikspolitikk mellom interesser og idealer

RORG-samarbeidet | 18.03.2009
Etter en periode som "humanitær stormakt" er utenriksminister Jonas Gahr Støres stortingsmelding om "interesser, ansvar og muligheter" en søken etter å finne en retning for norsk utenrikspolitikk i farvannet mellom "realpolitik" og "idealpolitik" - mellom interesser og idealer. Det trengs i en verden i endring, men mange etterlyser utdyping av motsetningene og klarere svar.

Norsk utenrikspolitikk mellom interesser og idealer

RORG-samarbeidet / Global | 18.03.2009
Etter en periode som "humanitær stormakt" er utenriksminister Jonas Gahr Støres stortingsmelding om "interesser, ansvar og muligheter" en søken etter å finne en retning for norsk utenrikspolitikk i farvannet mellom "realpolitik" og "idealpolitik" - mellom interesser og idealer. Det trengs i en verden i endring, men mange etterlyser utdyping av motsetningene og klarere svar.

Underskriftskampanje for Burmas politiske fanger

Den norske Burmakomité | 18.03.2009
Kampanjen oppfordrer FNs generalsekretær om å gjøre det til sin personlige prioritet å sørge for løslatelse av Burmas politiske fanger. Målet er å samle inn 888 888 underskrifter innen 24. mai, som er datoen for når Aung San Suu Kyis husarrest går ut. Klikk videre for å signere.

FN-konferanse om byer og klimaendring

FN-sambandet | 17.03.2009
Urbane områder dekker i dag bare tre prosent av klodens landareal, men står for 80 prosent av karbondioksidutslippene og vel 75 prosent av globalt energiforbruk. Samtidig er byer i fattige land mest utsatt for klimaendringer og har de dårligste forutsetningene for å tilpasse seg endringene.

Opplysningsstøtten i en ny tid

Norad | 17.03.2009
Hvert år bruker Norad 80 millioner kroner på opplysningstøtte til de norske organisasjonene. Norad skal i år revidere sine retningslinjer for opplysningsstøtten i forkant av neste rammeavtaleperiode (2011-2014). I den anledning inviterer vi til en åpen debatt om den videre bruken av opplysningsstøtten.

Mediespirer i Afrika

Flyktninghjelpen | 17.03.2009
Avisproduksjon gir ungdom troen på en fremtid i en av verdens største flyktningleire.

Oljefondet dobler investeringer i skatteparadis

Attac Norge | 17.03.2009
Samtidig som Norge leder en internasjonal arbeidsgruppe mot skatteparadis, og samtidig som utviklingsminister Erik Solheim fremholder skatteparadis som en av de viktigste årsakene til global fattigdom, dobler den norske stat sine investeringer i skatteparadisene.

Innstiller arbeidet i interneringssentre på Malta

Leger Uten Grenser | 16.03.2009
Leger Uten Grenser fordømmer systematisk internering av asylsøkere og sårbare innvandrergrupper som barn og gravide kvinner.

Angrep på landsby i Kongo

Leger Uten Grenser | 16.03.2009
Alle våre internasjonale feltarbeidere er i sikkerhet, sier Leger Uten Grenser.

Darfur: Kidnappet team løslatt

Leger Uten Grenser | 16.03.2009
De fire hjelpearbeiderne fra Leger Uten Grenser som ble kidnappet fra Serif Umra nord i Darfur den 11.mars, ble trygt løslatt om kvelden lørdag 14.mars.

Opprop: Stopp okkupasjonen av Vest-Sahara!

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond | 16.03.2009
Skriv under! - Stopp okkupasjonen av Vest-Sahara. - Stopp menneskerettsovergrepa mot det saharawiske folk. -Stopp norske selskap si plyndring av Vest-Sahara sine naturressursar.

Ny måte å tenke på -Fra Sogndal til Salvador

Gateway College | 14.03.2009
Vestlandsjenta Kjellaug Rasmussen (26) syntes at arbeidet i slumstrøket Calabar i Salvador i Brasil var så givende at hun like godt bestemte seg for ikke å reise hjem etter eksamen i studiet "Internasjonalt sosialt arbeid.

Sri Lanka: De siviles lidelser øker - Begge parter må ta ansvar

Caritas Norge | 13.03.2009
Den humanitære situasjonen nord på Sri Lanka blir verre for hver dag som går. Sannsynligvis er to-tre hundretusen mennesker innesperret i den fjorten kvadratkilometer store såkalt sikre sonen i Mullaitivu på nordøstkysten av øya. Forholdene i denne sonen er svært vanskelige, med mangel på mat, vann, sanitæranlegg og helsetjenester.
1 - 30 av 64
1 2 3

Klipp fra Media

Biden-administrasjonen oppfordrer Kina til å skjerpe utslippsmål

TV2 | 24.01.2021

Neste uke kommer Biden-administrasjonen til å kunngjøre mer politikk de anser som nødvendig for å håndtere klimaendringene – nå oppfordrer de Kina til å skjerpe ett av sine utslippsmål.

Biden skroter omstridt abortregel: Feminister presser på for å gå lenger (bistand)

Vårt Land | 23.01.2021

Joe Biden gjør som demokrater før ham og fjerner «munnkurvregel», som struper bistand til kvinnehelse. Nå øker presset for å gå lenger.

EU-regler mot grønnvasking tar tid: Krangler om gassens rolle

E24 | 23.01.2021

EU krangler om hvor vidt gass regnes som bærekraftig i de nye EU-reglene mot grønnvasking («taksonomien»). – Det virker som om EU har noen utfordringer, sier KPMG-direktør.

Regjeringens egne forskere mener miljøvurderinger må inn i olje-tildelinger

Vårt Land | 23.01.2021

Denne uka tildelte regjeringen 61 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Prosessen bak må fornyes, mener to av regjeringens forskningsinstitutter.

Feirar atomvåpenforbodet som Noreg stemte mot

NRK nyheter | 22.01.2021

Frå i dag av forbyr FN atomvåpen, 75 år etter USA si atombombing av to japanske byar. Fredsrørsla feirar merkedagen, og japanskfødde Mariko Takei Myksvoll bidrar med å spela «Imagine» over hustaka i Bergen.

SV vil gi fattige land tilgang på vaksineoppskriftene - regjeringen sier nei

Vårt Land | 21.01.2021

SV mener regjeringen prioriterer maksimal profitt for legemiddelselskaper framfor menneskeliv når de ikke vil jobbe for å lette patentreglene, slik at flere kan produsere vaksiner. – Håpløs kritikk, svarer regjeringen.

Riksrevisjonen gransker UD-tilskudd fra sjefsperioden til Terje Rød-Larsens venn

DN+ | 21.01.2021

Geir O. Pedersen var i flere år sjef for UD-avdelingen som avgjorde støtten til International Peace Institute, der vennen Terje Rød-Larsen var president. Nå skal Riksrevisjonen blant annet granske støtten mens Pedersen satt ved roret og tankesmien fikk 36 millioner.

Forskere: Nesten all global oppvarming skyldes mennesker

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2021

Det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet, ifølge en ny studie som bekrefter tidligere forskningsresultater.

FN: 350 millioner går sultne i Asia på grunn av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 20.01.2021

FNs mat- og landbruksorganisasjon varsler at over 350 millioner i Asia og Stillehavsregionen går sultne som følge av koronavirusets økonomiske herjinger.

Verden har aldri brukt mer på grønt skifte: Investerte over 500 milliarder dollar i fjor

E24 | 20.01.2021

Til tross for coronakrisen økte investeringene i grønn omstilling med ni prosent til rekordhøye 500 milliarder dollar i fjor, ifølge Bloomberg New Energy Finance.