Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

1. mai-hilsen fra Gaza

Norsk Folkehjelp | 30.04.2009
? Dette er en trist dag for palestinske arbeidere, sier Yousef. ? 1.mai blir en fridag fra arbeidsledighet for så mange palestinere som ikke har jobbet på mange år.

Fire måneder og forlatt av mor

Redd Barna | 30.04.2009
Historien om den fire måneder gamle jenta som ble forlatt på kirketrappen er dessverre ikke unik. Fattigdom og fortvilelse har fått mange kvinner i Zimbabwe til å forlate barna sine.

Flere går på skole i Nepal, men kvaliteten i undervisninga er ujevn

Norad | 29.04.2009
Det har vært en betydelig framgang når det gjelder dekning og deltakelse fra jenter og minoritetsgrupper i grunnskolen i Nepal under det giverstøttede utdanningsprogrammet i Nepal fra 2004 til 2009.

Styr unna hagemøblene fra regnskogsland!

Regnskogfondet | 29.04.2009
Forbrukerguiden for hagemøbler 2009 lanseres i dag: Norske forhandlere er nå fulle av hagemøbler laget av plantasjetre fra regnskogsland.

Krever endringer fra Utdanningsforbundet

Norad | 29.04.2009
Utdanningsforbundet har gjennom sine regionale og globale prosjekter skapt møteplasser av betydelig verdi for sine fagforeningspartnere i Sør, men en ny rapport avdekker store mangler i Utdanningsforbundets verktøy og rutiner.

Krigsskadde må ligge på sykehusgulvet

Leger Uten Grenser | 29.04.2009
?Pasienter er fremdeles stuet sammen,? forteller Leger Uten Grenser-kirurg Paul McMaster. Tusener har flyktet fra stridssonen på Sri Lanka.

Åtte millioner vaksineres etter epidemiutbrudd

Leger Uten Grenser | 29.04.2009
En dødelig epidemi herjer i stadig flere land verden over. Leger Uten Grenser har iverksatt sin største vaksinasjonskampanje noensinne.

Afghanske barn: - Slutt å slå oss!

Redd Barna | 29.04.2009
I Afghanistan er det ikkje berre eit spørsmål om å få barna på skolen, men også å gjere skolen til ein trygg stad for dei barna som allereie er der.

150 000 mennesker i flyktningleirer

FORUT | 29.04.2009
Før 19. april var det rundt 50 000 mennesker i leirer i Vavuniya. Fra da og til nå har over 100 000 flyktet fra krigsområdet nær Mullaitivu.

- Hjelpearbeiderne er endelig løslatt

Leger Uten Grenser | 28.04.2009
De to medarbeiderne som ble kidnappet søndag 19. april i Somalia, er nå satt fri, bekrefter Leger Uten Grenser.

Solidarisk forvaltning av Oljefondet - Perspektiver fra Sør

Attac Norge | 28.04.2009
I dag lanserer Attac den nye og nettbaserte rapporten "Solidarisk forvaltning av Oljefondet. Perspektiver fra Sør", Attac Norge har invitert representanter fra samarbeidsorganisasjoner i Sør til å gi oss sine perspektiver på hvordan oljefondet bør forvaltes.

Frykter hundrevis av foreldreløse og savnede barn på Sri Lanka

Redd Barna | 28.04.2009
Redd Barna frykter at mange hundre barn på Sri Lanka er savnet eller har blitt foreldreløse etter den kaotiske flukten fra krigssonen nord i landet.

Hva er bra i norsk bistand - og hva går galt?

Norad | 28.04.2009
Evalueringsavdelingen i Norad legger fram årsrapporten for evaluering av norsk utviklingssamarbeid 2008 på et seminar mandag 11. mai. Evalueringsdirektør Asbjørn Eidhammer presenterer rapporten, med vekt på hva vi har lært. Rapporten oppsummerer er rekke klare funn fra ulike evalueringer det siste året.

- Så kom flyktningene

FORUT | 27.04.2009
Situasjonen er kritisk, både for dem som er inne i krigsområdet og dem som er i flyktningleirene. FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Ranveig Tveitnes, har fulgt den siste ukens utvikling i den humanitære situasjonen i Sri Lanka på nært hold.

FN-topp ber regjeringen slippe sivile ut av kampsonen

FN-sambandet | 27.04.2009
Sri Lanka: 50 000 sivile er fortsatt fanget i kampene og FNs visegeneralsekretær ber myndighetene slippe dem ut av kampsonen umiddelbart.

Durban II - på godt og vondt

RORG-samarbeidet | 24.04.2009
Utenriksminister Jonas Gahr Støre har fått mye ros - men også ris - for sin innsats på FNs rasismekonferanse (Durban II), som ble avholdt i Geneve denne uka. Ytringsfriheten ble berget og Støre slo hardt tilbake mot "hatefulle ytringer" fra Irans president. - FN vakler videre, konkluderer Sten Inge Jørgensen.

Nødhjelpen er i gang

FORUT | 24.04.2009
FORUT arbeider nå i de leirene som settes opp i Vavuniya. Der er det grovt sett to typer, såkalte transittleirer (som er skoler og offentlige bygninger) og de egentlige leirene som i grunnen er én kjempestor en. Alle flyktninger fra krigsområdet fraktes enten dit eller til Jaffna, hvor FORUT også arbeider.

Durban II - på godt og vondt

RORG-samarbeidet / Global | 24.04.2009
Utenriksminister Jonas Gahr Støre har fått mye ros - men også ris - for sin innsats på FNs rasismekonferanse (Durban II), som ble avholdt i Geneve denne uka. Ytringsfriheten ble berget og Støre slo hardt tilbake mot "hatefulle ytringer" fra Irans president. - FN vakler videre, konkluderer Sten Inge Jørgensen.

Caritas-leder i Sri Lanka alvorlig skadet

Caritas Norge | 23.04.2009
Lederen for det regionale Caritas-kontoret i Sri Lankas krigsherjede Vanni-distrikt, p. T.R. Vasanthaseelan, er blitt alvorlig skadet av et granatnedslag i St. Anthony-kirken i Valaignarmadam i dag morges. Kirken ble brukt som tilfluktssted for et stort antall mennesker på flukt fra krigshandlingene. Caritas Vanni er blant de ytterst få hjelpeorganisasjoner som har arbeidet inne i Vanni-distriktet de siste månedene.

Sri Lanka: CARE bekymret for kvinner og barn

CARE Norge | 22.04.2009
CARE jobber på spreng for å hjelpe flyktninger som har kommet seg ut av konfliktsonen på Sri Lanka. Om lag 45.000 kvinner og barn søker nå tilflukt i flyktningleirer utenfor krigsområdet, blant dem er 1300 spedbarn.

Vaksinerer 8 millioner i Vest-Afrika

Leger Uten Grenser | 22.04.2009
Nigeria, Niger og Tsjad er rammet av dødelig hjernehinnebetennelse. Leger Uten Grenser gjennomfører nå sin største vaksinasjonskampanje noensinne.

Krigen på Sri Lanka: barn lider mest

Caritas Norge | 22.04.2009
Caritas har sendt ut en nødhjelpsappell til inntekt for alle krigsofre i landet. Kampene mellom regjeringshæren og Tamiltigrene (LTTE) har fanget ti-tusenvis i en liten lomme i krigssonen. Sivile kommer seg ikke ut av området kontrollert av LTTE og de såkalte sikre sonene har vært gjenstand for gjentagende angrep. Fr. Damian Fernando, direktøren i Caritas Sri Lanka, sier at menneskenes lidelser i Vanni er utålelige.

Tusenvis av barn flykter fra krigen på Sri Lanka

Redd Barna | 22.04.2009
Rundt 90 000 flyktninger har til nå ankommet flyktningleire, men i følge media har ytterligere 50 000 nylig kommet inn i regjeringens områder nord på øya. Mange av internflyktningene er barn.

Behandler hundrevis av sårede på Sri Lanka

Leger Uten Grenser | 22.04.2009
Titusener er fortsatt fanget i konfliktsonen uten noen som helst tilgang på medisinsk nødhjelp.

Diplomat for en helg

FN-sambandet | 20.04.2009
Studenter fra hele lendet var i helgen samlet i Oslo for å delta i FN-sambandets FN-rollespill. Temaet for møtet var situasjonen i Sudan og hvordan den burde håndteres av det internasjonale samfunnet.

Billigere malariamedisiner

FN-sambandet | 20.04.2009
Utenriksminister Jonas Gahr Støre var blant deltakerne på en internasjonal pressekonferanse i Oslo i dag der det ble presentert et nytt partnerskap som skal bidra til å gi livreddende malariamedisin til millioner av barn.

Rasediskriminering i Nicaragua

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond | 20.04.2009
I februar ble Brigette Budeir Brye og hennes datter Majaila Francis nektet å komme inn på et diskotek i Managua. Dette førte til den første etterforskningen av rasediskriminering i Nicaraguas historie.

Røde Kors med verdens første skrivekonkurranse på Facebook

Norges Røde Kors | 19.04.2009
Har du blitt berørt av Røde Kors sitt arbeid eller kjenner du noen andre som er blitt berørt? Har du en god idé til en historie som kunne skjedd? Har du sterke meninger som du ønsker å dele?

Setter malariamedisiners framtid på spill

Leger Uten Grenser | 17.04.2009
En internasjonal subsidieringsmekanisme for malariamedisiner lanseres i Oslo i dag, men Leger Uten Grenser er kritiske. ? Denne mekanismen kan bidra til økt motstandsdyktighet mot dagens mest effektive medisiner, sier organisasjonens styreleder, Håkon Bolkan.

Kulturkollisjon i bistandsarbeid

Bistandsnemnda | 17.04.2009
Religion er noe det helst ikke snakkes om innen norsk bistand. Men skal vi lykkes med bistand og utvikling er det nødvendig at religion settes på dagordenen, mener Bistandsnemndas generalsekretær, Jørn Lemvik
1 - 30 av 60
1 2 3

Klipp fra Media

Biden-administrasjonen oppfordrer Kina til å skjerpe utslippsmål

TV2 | 24.01.2021

Neste uke kommer Biden-administrasjonen til å kunngjøre mer politikk de anser som nødvendig for å håndtere klimaendringene – nå oppfordrer de Kina til å skjerpe ett av sine utslippsmål.

Biden skroter omstridt abortregel: Feminister presser på for å gå lenger (bistand)

Vårt Land | 23.01.2021

Joe Biden gjør som demokrater før ham og fjerner «munnkurvregel», som struper bistand til kvinnehelse. Nå øker presset for å gå lenger.

EU-regler mot grønnvasking tar tid: Krangler om gassens rolle

E24 | 23.01.2021

EU krangler om hvor vidt gass regnes som bærekraftig i de nye EU-reglene mot grønnvasking («taksonomien»). – Det virker som om EU har noen utfordringer, sier KPMG-direktør.

Regjeringens egne forskere mener miljøvurderinger må inn i olje-tildelinger

Vårt Land | 23.01.2021

Denne uka tildelte regjeringen 61 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Prosessen bak må fornyes, mener to av regjeringens forskningsinstitutter.

Feirar atomvåpenforbodet som Noreg stemte mot

NRK nyheter | 22.01.2021

Frå i dag av forbyr FN atomvåpen, 75 år etter USA si atombombing av to japanske byar. Fredsrørsla feirar merkedagen, og japanskfødde Mariko Takei Myksvoll bidrar med å spela «Imagine» over hustaka i Bergen.

SV vil gi fattige land tilgang på vaksineoppskriftene - regjeringen sier nei

Vårt Land | 21.01.2021

SV mener regjeringen prioriterer maksimal profitt for legemiddelselskaper framfor menneskeliv når de ikke vil jobbe for å lette patentreglene, slik at flere kan produsere vaksiner. – Håpløs kritikk, svarer regjeringen.

Riksrevisjonen gransker UD-tilskudd fra sjefsperioden til Terje Rød-Larsens venn

DN+ | 21.01.2021

Geir O. Pedersen var i flere år sjef for UD-avdelingen som avgjorde støtten til International Peace Institute, der vennen Terje Rød-Larsen var president. Nå skal Riksrevisjonen blant annet granske støtten mens Pedersen satt ved roret og tankesmien fikk 36 millioner.

Forskere: Nesten all global oppvarming skyldes mennesker

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2021

Det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet, ifølge en ny studie som bekrefter tidligere forskningsresultater.

FN: 350 millioner går sultne i Asia på grunn av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 20.01.2021

FNs mat- og landbruksorganisasjon varsler at over 350 millioner i Asia og Stillehavsregionen går sultne som følge av koronavirusets økonomiske herjinger.

Verden har aldri brukt mer på grønt skifte: Investerte over 500 milliarder dollar i fjor

E24 | 20.01.2021

Til tross for coronakrisen økte investeringene i grønn omstilling med ni prosent til rekordhøye 500 milliarder dollar i fjor, ifølge Bloomberg New Energy Finance.