Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

– Det var fælt å være alene

Redd Barna | 29.07.2009
Da kampene herjet som verst øst i Kongo i høst, kom ti år gamle Marie bort fra familien sin. Nå er hun med Redd Barnas hjelp gjenforenet med moren sin.

Styrker gatebarnas rettigheter i Albania

Redd Barna | 28.07.2009
Ved Redd Barnas gatebarnsenter i Tirana får barna og foreldrene deres hjelp til å skaffe ID-papirer. Senteret sørger også for at barna får vaksiner, uformell utdanning og tilbud om kulturaktiviteter.

Avviser ombud for etisk handel

Kirkens Nødhjelp | 28.07.2009

Når regjeringen aviser forslaget om et ombud for etisk handel er det ofre for voldtekt i Kongo som taper, sier Kjetil Abildsnes, utviklingspolitisk rådgiver i Kirkens Nødhjelp.

[]

Fred foran rettferdighet!

Bistandsaktuelt | 28.07.2009

For fire år siden etterlyste ICC fem ledere i Lords Resistance Army (LRA). Ingen er blitt tatt. Debatten og spørsmålet om rettsoppgjør og forsoning er hetere enn noensinne i Nord-Uganda.

[]

Bhattarai: Regjeringen har ingen legitimitet

Bistandsaktuelt | 28.07.2009

Den politiske situasjonen i Nepal er langt fra stabil. Bistandsaktuelt møtte tidligere finansminister og maoistleder Baburam Bhattarai i Kathmandu.

[]

Hjemme igjen etter 13 år som barnesoldat

Redd Barna | 24.07.2009
I tretten år har Catherine Ajok overlevd blodige krigshandlinger, umenneskelig brutalitet og seksuelle overgrep. I mars 2009 kom hun hjem sammen med sønnen Deogracious (2), som Joseph Kony er far til.

Norge ber partene i Sudan godta kjennelse om oljeområde

Utenriksdepartementet | 23.07.2009

Norge ber partene i Sudan om å respektere Den faste voldgiftsdomstolen i Haag sin avgjørelse om grensedragningen for den viktige oljeregionen Abyei.

[]

Opprørssoldat, pirat eller flyktning?

Care Norge | 23.07.2009
CARE frykter at framtidsmulighetene for de unge i Somalia vil stå mellom å bli opprørssoldat, pirat eller flyktning om ikke noe blir gjort for å skape mer stabilitet i landet.
[]

Mangel på demokrati hindrer utviklingen i de arabiske landene

UNDP | 21.07.2009

Statens primære oppgave er å sikre borgernes rettigheter, men mange av de arabiske regimene har mislykkes i å etablere demokratiske institusjoner som skal sørge for befolkningens sikkerhet og styrke den menneskelige utvikling i regionen, advarer FNs utviklingsprogram UNDP i den femte og siste Arab Human Development Report.

[]

Caritas-medarbeider drept i DR Kongo

Caritas Norge | 21.07.2009

Ricky Agusa Sukaka (27) ble skutt og drept i Musezero, Nord-Kivu, på vei hjem fra jobb på ettermiddagen 15. juli. Sukaka jobbet for Caritas Frankrike – Secours Catholique. Da hans medarbeidere fant han, var lommene tømt og hans Secours Catholique t-skjorte revet av.

[]

Den katolske kirken i tjeneste for mennesker som lever med hiv og aids

Caritas Norge | 21.07.2009

Den katolske kirken er en av de største aktørene i verden som tilbyr helse- og omsorgstjenester for de som lever med hiv og aids. Aids påvirker alle aspekter av et menneskes liv, Kirken har en helhetlig tilnærming til sykdommen, der den fokuserer på både de fysiske, psykologiske og spirituelle behovene til den som er smittet. I 2007 levde opptil så mange som 33 millioner mennesker med hiv.

[]

WTO: Økonomisk krise og handelspolitisk respons

Utenriksdepartementet | 20.07.2009

WTOs generaldirektør Lamy framla 1. juli sin tredje rapport om den finansielle og økonomiske krisen og handelsrelatert utvikling Det sies i rapporten at den økonomiske nedgangen som begynte i annen halvdel av 2008 og forsterket seg i første kvartal 2009, synes å avta.

[]

70% av pakistanske flyktninger trenger psykisk hjelp

Care Norge | 15.07.2009
Konflikten i Pakistan har ført til at rundt 70 prosent av flyktningene har et stort behov for psykisk hjelp. De fleste som trenger behandling er kvinner og barn.
[]

Endelig fokus på barn i Afghanistan

Redd Barna | 14.07.2009
For første gang sender Afghanistan i dag en rapport til FN om hvordan landet overholder barns rettigheter. En viktig dag for afghanske barns fremtid, mener Redd Barna.

75 000 barn dør under G8-toppmøtet

Redd Barna | 13.07.2009
Lederne i verdens rikeste land gjør ikke nok for å redde alle de barna under fem år som dør hver eneste dag av sykdommer som lett kan forebygges.

Dobler støtten til den saharawiske befolkningen

SAIH | 10.07.2009

Norge fordobler den økonomiske støtten fra Norge til humanitære tiltak for den saharawiske befolkningen. SAIH ønsker doblingen velkommen, men oppfordrer også utenriksministeren til å ta en mer offensiv rolle i arbeidet mot Marokkos okkupasjonen.

[]

Bekymret over at Solheim er fornøyd (

Kirkens Nødhjelp | 10.07.2009
- Hvis G8-erklæringen om klima er "å gå i bresjen" slik Solheim beskriver det, er vi svært bekymret for hvordan norske myndigheter vil opptre i København, sier Wenche Fone i Kirkens Nødhjelp.

Finanskriseutvalg også for de fattigste

Kirkens Nødhjelp | 10.07.2009
- Årets store skandale er at de fattigste landene ikke har mottatt en krisepakke på linje med andre berørte, mener Kirkens Nødhjelp.

Pavens tredje ensyklika: Caritas in Veritate

Caritas Norge | 08.07.2009

Caritas Internationalis sier at vektleggingen på rettferdighet og det felles gode i pave Benedikt XVIs nye ensyklika, Caritas in Veritate, tilbyr en ny økonomisk, politisk og sosial visjon som tar utgangspunkt i en delt forpliktelse for å ivareta menneskeheten og miljøet. Ensyklikaen søker en utvikling drevet av en etisk globalisering.

[]

FN må stanse militær bruk av seksuell vold i Kongo

Care Norge | 08.07.2009
CARE mener FN må gjøre mer for å stanse bruken av seksuell vold blant de militære gruppene i Kongo. Rapporter viser at væpnede grupper står bak størsteparten av de seksuelle overgrepene i landet. Om lag 50 % av ofrene er unge jenter mellom 10 og 17 år.
[]

Presidenten i Caritas Internationalis om situasjonen i Honduras

Caritas Norge | 08.07.2009

I sin uttalelse sier kardinal Rodríguez blant annet at befolkningen nå inviteres til å etterleve en ansvarlig og respektfull deltakelse i landets videre utvikling, der man i ærlig arbeid bygger et Honduras som i større grad er basert på rettferdighet og solidaritet. Kardinalen ber også om at personangrep og vold må opphøre og at det istedenfor skal arbeides for alles felles beste.

[]

Historien gjentar seg i Honduras

Utviklingsfondet | 04.07.2009

Søndag morgen ble Honduras innhentet av fortida. Innbyggerne våknet til nyheten om at hæren hadde tatt kontroll over presidentpalasset, og sendt president Manuel Zelaya til Costa Rica.

[]

Forbrukere mot barnearbeid

Unicef Norge | 04.07.2009

Når du jogger, bader eller går tur i fjellet, tenker du på hvor og under hvilke forhold klærne er laget? Hvem som høstet bomullen, spant trådene og sydde sammen det ferdige plagget? Om det var barn som måtte arbeide med dine klær fremfor å gå på skole? UNICEF, Initiativ for etisk handel og Etiskforbruk.no går sammen om en forbrukerkampanje mot aktører som selger og produserer sports- og fritidsklær.

[]

Politikere på studietur med Plan

Plan Norge | 02.07.2009
Fem politikere dro forrige uke med Plan til Nepal for å se nærmere på Plans programmer og hvordan man jobber for å bedre jenters situasjon.

Krigen i DR Kongo er langt fra over

Caritas Norge | 02.07.2009

Caritas-nettverket må samle inn 12 millioner amerikanske dollar for å dekke behovene til 400.000 internt fordrevne i Kongo. En økning i kamphandlingene i den østlige delen av Kongo har ført til at 1,3 millioner internt fordrevne er i akutt behov for mat, beskyttelse og medisinsk hjelp.

[]

Utdannet, men ikke likestilt

Bistandsnemnda | 02.07.2009
Kvinner med høyere utdanning i Madagaskar lever i et krysspress av forventinger fra familie og storfamilie på den ene siden og akademia på den andre. Selv med høyere utdanning forventes det at de fyller de tradisjonelle kvinnerollene. Dette kommer frem i en studie foretatt av Marianne Skjortnes ved Misjonshøgskolen i Stavanger og Heidi Holt Zachariassen i Bistandsnemnda.

Kuppet i Honduras

Caritas Norge | 02.07.2009

Pedro Landa, direktør i Caritas Tegucigalpa, sier at: - Avsettelsen av president Manuel Zelaya søndag 28. juni er et steg bakover i den demokratiske prosessen i Honduras. Den løser ikke det grunnleggende problemet i den demokratiske krisen og slutten på to-parti styret i landet. Men å gjeninnsette Zelaya er ikke den virkelige løsningen på problemet.

[]

Haiti på beina etter fjorårets orkaner

Caritas Norge | 02.07.2009

I løpet av noen få uker rundt månedsskiftet august/september i fjor feide den ene orkanen etter den andre inn over Haiti. Hundrevis av mennesker omkom, titusener mistet sine hjem, hele byer ble lagt under vann eller begravet av leirskred. 15 millioner kubikkmeter med søle lå igjen etter orkanenes herjinger. Man regner med at minst 600.000 mennesker hadde behov for hjelp etter uværet.

[]
1 - 30 av 29
1

Klipp fra Media

Biden-administrasjonen oppfordrer Kina til å skjerpe utslippsmål

TV2 | 24.01.2021

Neste uke kommer Biden-administrasjonen til å kunngjøre mer politikk de anser som nødvendig for å håndtere klimaendringene – nå oppfordrer de Kina til å skjerpe ett av sine utslippsmål.

Biden skroter omstridt abortregel: Feminister presser på for å gå lenger (bistand)

Vårt Land | 23.01.2021

Joe Biden gjør som demokrater før ham og fjerner «munnkurvregel», som struper bistand til kvinnehelse. Nå øker presset for å gå lenger.

EU-regler mot grønnvasking tar tid: Krangler om gassens rolle

E24 | 23.01.2021

EU krangler om hvor vidt gass regnes som bærekraftig i de nye EU-reglene mot grønnvasking («taksonomien»). – Det virker som om EU har noen utfordringer, sier KPMG-direktør.

Regjeringens egne forskere mener miljøvurderinger må inn i olje-tildelinger

Vårt Land | 23.01.2021

Denne uka tildelte regjeringen 61 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Prosessen bak må fornyes, mener to av regjeringens forskningsinstitutter.

Feirar atomvåpenforbodet som Noreg stemte mot

NRK nyheter | 22.01.2021

Frå i dag av forbyr FN atomvåpen, 75 år etter USA si atombombing av to japanske byar. Fredsrørsla feirar merkedagen, og japanskfødde Mariko Takei Myksvoll bidrar med å spela «Imagine» over hustaka i Bergen.

SV vil gi fattige land tilgang på vaksineoppskriftene - regjeringen sier nei

Vårt Land | 21.01.2021

SV mener regjeringen prioriterer maksimal profitt for legemiddelselskaper framfor menneskeliv når de ikke vil jobbe for å lette patentreglene, slik at flere kan produsere vaksiner. – Håpløs kritikk, svarer regjeringen.

Riksrevisjonen gransker UD-tilskudd fra sjefsperioden til Terje Rød-Larsens venn

DN+ | 21.01.2021

Geir O. Pedersen var i flere år sjef for UD-avdelingen som avgjorde støtten til International Peace Institute, der vennen Terje Rød-Larsen var president. Nå skal Riksrevisjonen blant annet granske støtten mens Pedersen satt ved roret og tankesmien fikk 36 millioner.

Forskere: Nesten all global oppvarming skyldes mennesker

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2021

Det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet, ifølge en ny studie som bekrefter tidligere forskningsresultater.

FN: 350 millioner går sultne i Asia på grunn av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 20.01.2021

FNs mat- og landbruksorganisasjon varsler at over 350 millioner i Asia og Stillehavsregionen går sultne som følge av koronavirusets økonomiske herjinger.

Verden har aldri brukt mer på grønt skifte: Investerte over 500 milliarder dollar i fjor

E24 | 20.01.2021

Til tross for coronakrisen økte investeringene i grønn omstilling med ni prosent til rekordhøye 500 milliarder dollar i fjor, ifølge Bloomberg New Energy Finance.