Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Leger Uten Grenser stiller til valg

Leger Uten Grenser | 31.08.2009
Ukas utfordring til partiene: "Mødrehelse er det av FNs tusenårsmål det går dårligst med. Hvordan kan Norge endre dette?" Les svarene!
[]

Ban Ki-moon i Norge

FN-sambandet | 31.08.2009
FNs generalsekretær er i Norge for å se klimaendringene med egne øyne. Han skryter av Norges rolle ovenfor FN og understreker det gode samarbeidet.

SV og AP best, Rødt og FrP på bunn

Flyktninghjelpen | 31.08.2009
Flyktninghjelpen har vurdert partienes partiprogrammer og gir SV terningkast fem, mens Arbeiderpartiet får en sterk firer. Venstre får også fire, mens KrF, Senterpartiet og Høyre kommer i midtsjiktet med terningkast 3. Noe overraskende får Rødt bare en toer og havner med det på bunn sammen med Fremskrittspartiet.
[]

Seks måneder i Somalia

Leger Uten Grenser | 31.08.2009
Les om Leger Uten Grensers arbeid i det kriserammede landet i første halvdel av 2009.

Verden ute av valgkampen?

RORG-samarbeidet / Global | 31.08.2009
De store, globale miljø- og utviklingssakene har har ikke vært påtrengende tilstede i den norske valgkampen denne sommeren. – Mediene har skylden, sa partisekretær Raymond Johansen (Ap) til Ny Tid på fredag, men når en ser på f.eks. innlegget fra et knippe norske politikere fra SV til FrP i Dagsavisen samme dag kan en lure på om ikke også politikere må ta sin del av ansvaret. 

Verden ute av valgkampen?

RORG-samarbeidet | 31.08.2009

De store, globale miljø- og utviklingssakene har har ikke vært påtrengende tilstede i den norske valgkampen denne sommeren. – Mediene har skylden, sa partisekretær Raymond Johansen (Ap) til Ny Tid på fredag, men når en ser på f.eks. innlegget fra et knippe norske politikere fra SV til FrP i Dagsavisen samme dag kan en lure på om ikke også politikere må ta sin del av ansvaret.

Søtt bidrag til utvikling

Bistandsaktuelt | 28.08.2009

Torsdag kom 20 tonn etiopisk honning til Norge. - En viktig døråpner, sier miljø og utviklingsminister Erik Solheim om det unike norsk-etiopiske samarbeidet.

[]

-Valgkampen mangler internasjonalt fokus

Plan Norge | 28.08.2009
Fem stortingskandidater mener at valgkampen mangler internasjonalt fokus. Kandidatene oppfordrer alle partiene til å sette fattigdomsbekjempelse på agendaen framover mot den 14. september.

Konflikthåndtering og konfliktbegrensning høsten 2009

HIBU | 28.08.2009

Høsten 2009 startes det opp nytt kurs i konflikthåndtering og konfliktbegrensning ved Høgskolen i Buskerud, avdeling Drammen. Kurset er en del av studiet i Menneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering.

[]

Kunnskap – Holdninger – Tilrettelegging

Operasjon Dagsverk | 28.08.2009

Operasjon Dagsverk (OD) er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Hvert år deltar over 700 ungdoms- og videregående skoler, 200 000 elever og lærere mottar informasjonsmateriell og 4500 tillitsvalgte ungdommer rundt omkring i hele landet legger ned en kjempeinnsats for at ungdom i sør skal få samme mulighet til utdanning som de selv.

[]

Kronprinsparet kommer til åpningen av Utviklingshuset

Norad | 27.08.2009

Hvordan ville det vært å være en fattig jente i Sudan? Eller forhandle om fred i et afrikansk land? Disse spørsmålene får ungdom leve seg inn i på Utviklingshuset på vestbanen.
 

[]

Diaréalarm i Pakistan

Leger Uten Grenser | 26.08.2009
Akutt diaré er på frammarsj i Mardan og Lower Dir. Leger Uten Grenser trapper opp støtten til lokale helsetilbud.

Ban Ki-moon på klimatur til Svalbard

FN-sambandet | 26.08.2009
FNs generalsekretær reiser i neste uke til Svalbard for å ta issmeltingen i Arktis nærmere i øyesyn. Samtidig advarer norske forskere mot en temperaturøkning på 3,5 til 4 grader celsius.

Burmakomiteen med nye nettsider

Den norske Burmakomité | 26.08.2009
Den norske Burmakomité har fått ny design på vår nettside. Ta en titt!

Én av tre i Kenya er avhengig av mathjelp

Redd Barna | 26.08.2009
Høye matvarepriser, tørke og dårlige avlinger er bare noen av årsakene til at ti millioner kenyanere er avhengige av matvarehjelp. Nord i Kenya er ett av tre barn underernærte.

Hvem har den beste flyktningpolitikken?

Flyktninghjelpen | 25.08.2009
Flyktninghjelpen har kastet terning på flyktningpolitikken i partiprogrammene.
[]

Barnearbeidere forgiftes på tobakksplantasjene

Plan Norge | 25.08.2009
En ny Plan-rapport avslører hvordan barn som arbeider på tobakksplantasjer i Malawi blir utsatt for nikotinforgiftning. Den daglige forgiftningen kan tilsvare opptil 50 sigaretter.

Livsfarlig middelhavskrysning for papirløse

Leger Uten Grenser | 25.08.2009
Bekymringsverdig nedgang i ankomster til Italia. Leger Uten Grenser frykter at flere dør under overfarten fra Afrika.

1 milliard sulter: Hvordan vil partiene avskaffe sulten?

Utviklingsfondet | 24.08.2009

Hvor er de viktige, globale spørsmålene i valgkampen? Utviklingsfondet etterlyser debatt om noe mer enn eiendomsskatt og privatskoler i et valgår der antallet som sulter har passert 1 milliard.

[]

DR Kongo: Tusener av fordrevne uten nødhjelp

Leger Uten Grenser | 24.08.2009
Regjeringsstyrker og ugandiske geriljasoldater kjemper nordøst i Den demokratiske republikken Kongo. 250 000 er på flukt. Leger Uten Grensers pasienter forteller om bortføring, drap og tortur.

Norsk støtte til vern av kulturarv er evaluert

Norad | 24.08.2009

Støtte til kultur og kulturarv har vært del av norsk utviklingssamarbeid fra tidlig på 80-tallet. Nå er dette samarbeidet evaluert.

[]

Bistår krigsofre i Jemen

Leger Uten Grenser | 20.08.2009
Borgerkrigen tilspisser seg for sjette gang på fem år. Tungt skyts og flybombing driver tusener på flukt.

Kummerlig arbeid

Norwatch | 19.08.2009

Indiske arbeidere lager kumlokk for det nordiske markedet for elendig lønn, og uten verneutstyr, forsikringer eller sykepenger. Norsk bedrift selger lokkene videre til andre nordiske land.

[]

Verdens humanitære dag

FN-sambandet | 19.08.2009
For første gang markeres den nye FN-dagen for nødhjelp og humanitær bistand i dag.

Kvinner for og mot Karzai

Bistandsaktuelt | 18.08.2009

Provinsrådrepresentanten Zarghona Kakar risikerer livet der hun driver valgkamp for president Hamid Karzai i Sør-Afghanistan. Parlamentarikeren Malalai Ishaqzai tar den samme risikoen i sitt arbeid for å få byttet ut Karzai.

[]

En ferdig laget skoledag beregnet på 1. trinn i videregående skole

Changemaker | 17.08.2009

Changemaker kan tilby en ferdig laget skoledag beregnet på 1. trinn i videregående skole.Den globale skoledagen er bygget opp som en vanlig skoledag, men alle fagene er gitt en Nord/Sør vinkling. Gjennom dagen får elevene kjenne på kroppen hvordan det er å bli urettferdig behandlet, de får se en film om urettferdighet og vi vil motivere dem til å tenke over hvordan de kan engasjere seg for en mer rettferdig verden.

[]

Klinikk plyndret i Somalia

Leger Uten Grenser | 17.08.2009
Leger Uten Grenser har innstilt arbeidet i byen Jilib etter plyndringen. 330 underernærte pasienter står uten hjelp.

Norsk gutt vant fotokonkurransen Shoot Nations

Plan Norge | 17.08.2009
På den internasjonale ungdomsdagen 12. august, vant 17 år gamle Håkon Hagesæther en pris i konkurransen Shoot Nations. Han deltok med et selvportrett i klassen; Hva kan jeg bli. Det var flere enn 2 000 deltakere fra over 100 land som deltok.

Kulda krever liv i Peru

Leger Uten Grenser | 14.08.2009
Barna er mest utsatt. Leger Uten Grenser bistår med medisinsk hjelp og forsyninger.
[]

På flukt i Den sentralafrikanske republikk

FN-sambandet | 14.08.2009
En fjerdedel av befolkningen i det konfliktherjede landet trenger humanitær hjelp i følge FN.
1 - 30 av 48
1 2

Klipp fra Media

Biden-administrasjonen oppfordrer Kina til å skjerpe utslippsmål

TV2 | 24.01.2021

Neste uke kommer Biden-administrasjonen til å kunngjøre mer politikk de anser som nødvendig for å håndtere klimaendringene – nå oppfordrer de Kina til å skjerpe ett av sine utslippsmål.

Biden skroter omstridt abortregel: Feminister presser på for å gå lenger (bistand)

Vårt Land | 23.01.2021

Joe Biden gjør som demokrater før ham og fjerner «munnkurvregel», som struper bistand til kvinnehelse. Nå øker presset for å gå lenger.

EU-regler mot grønnvasking tar tid: Krangler om gassens rolle

E24 | 23.01.2021

EU krangler om hvor vidt gass regnes som bærekraftig i de nye EU-reglene mot grønnvasking («taksonomien»). – Det virker som om EU har noen utfordringer, sier KPMG-direktør.

Regjeringens egne forskere mener miljøvurderinger må inn i olje-tildelinger

Vårt Land | 23.01.2021

Denne uka tildelte regjeringen 61 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Prosessen bak må fornyes, mener to av regjeringens forskningsinstitutter.

Feirar atomvåpenforbodet som Noreg stemte mot

NRK nyheter | 22.01.2021

Frå i dag av forbyr FN atomvåpen, 75 år etter USA si atombombing av to japanske byar. Fredsrørsla feirar merkedagen, og japanskfødde Mariko Takei Myksvoll bidrar med å spela «Imagine» over hustaka i Bergen.

SV vil gi fattige land tilgang på vaksineoppskriftene - regjeringen sier nei

Vårt Land | 21.01.2021

SV mener regjeringen prioriterer maksimal profitt for legemiddelselskaper framfor menneskeliv når de ikke vil jobbe for å lette patentreglene, slik at flere kan produsere vaksiner. – Håpløs kritikk, svarer regjeringen.

Riksrevisjonen gransker UD-tilskudd fra sjefsperioden til Terje Rød-Larsens venn

DN+ | 21.01.2021

Geir O. Pedersen var i flere år sjef for UD-avdelingen som avgjorde støtten til International Peace Institute, der vennen Terje Rød-Larsen var president. Nå skal Riksrevisjonen blant annet granske støtten mens Pedersen satt ved roret og tankesmien fikk 36 millioner.

Forskere: Nesten all global oppvarming skyldes mennesker

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2021

Det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet, ifølge en ny studie som bekrefter tidligere forskningsresultater.

FN: 350 millioner går sultne i Asia på grunn av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 20.01.2021

FNs mat- og landbruksorganisasjon varsler at over 350 millioner i Asia og Stillehavsregionen går sultne som følge av koronavirusets økonomiske herjinger.

Verden har aldri brukt mer på grønt skifte: Investerte over 500 milliarder dollar i fjor

E24 | 20.01.2021

Til tross for coronakrisen økte investeringene i grønn omstilling med ni prosent til rekordhøye 500 milliarder dollar i fjor, ifølge Bloomberg New Energy Finance.