Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

CARE frykter store ødeleggelser etter jordskjelv i Indonesia

Care Norge | 30.09.2009
CARE frykter store ødeleggelser og mange husløse etter at et kraftig jordskjelv rystet kysten av Sumatra onsdag ettermiddag. Jordskjelvet, som målte 7.6 på Richters skala, rammet i nærheten av Padang, i samme område som ble hardt rammet av et lignende skjelv for to år siden.
[]

Bistår voldsofre i Guinea

Leger Uten Grenser | 30.09.2009
- Vi er sjokkerte over volden vi har vært vitne til, sier landansvarlig for Leger Uten Grenser.

Messe for flomofrene på Filippinene

Caritas Norge | 30.09.2009

Uværet på Filippinene har så langt tatt 250 menneskeliv, gjort 380.000 mennesker hjemløse og forårsaket store materielle ødeleggelser.I et ønske om å samles i bønn for ofrene for denne katastrofen har filippinerne i Oslo tatt initiativ til en messe som holdes fredag 2.oktober.

[]

Verdens største flyktningleir

FORUT | 30.09.2009
Manik Farm i Vavuniya nord i Sri Lanka er verdens største flyktningleir. I sone 2 av leiren bor det 62 000 mennesker på et område omtrent så stort som Ekebergsletta i Oslo.

Caritas generalsekretær rapporterer fra Manila

Caritas Norge | 30.09.2009

Kari-Mette Eidem, generalsekretær i Caritas Norge, er for øyeblikket i Manila og rapporterer at Caritas er i gang med nødhjelpsarbeidet etter at Filippinenes hovedstad og områdene omkring opplevde den verste flommen på femti år. Etter at tyfonen rammet landet på lørdag tyder foreløpige tall på at rundt 250 mennesker er omkommet, mens mer enn 380.000 er hjemløse etter uværet.

[]

Sterkere sammen

Care Norge | 29.09.2009
- Jeg hadde ikke klart meg uten deg, sier funksjonshemmede Kanyeshyamba Etienne til kona Kandide Miyibigira. Med hjelp fra CARE tjener hun nok penger til å kunne forsørge både ham og resten av familien.
[]

- Min datter skal få gå på skole

Care Norge | 29.09.2009
For tre år siden fikk Binta Balamba endelig en sjanse. Da kom CARE til landsbyen hun bor i. Etter å ha fått hjelp fra CARE, vil Binta gi datteren Aisa (1) muligheten hun selv aldri fikk – til å gå på skolen.
[]

På Litteraturhuset: "Schools in the rainforest"

Regnskogfondet | 29.09.2009
Eva Marion Johannessen har skrevet "Schools in the rainforest" om nyskapende undervisning hos urfolk i Amazonas. Torsdag 15. oktober presenteres boken på Litteraturhuset i Oslo.

Kampen om vannet

FORUT | 29.09.2009
Bangalore i delstaten Karnataka opplever for tiden en kamp om vannet. Sterke krefter ønsker å privatisere vannforsyningen til byen. Det kan bety at de som ikke er i stand til å betale ikke vil få noe vann.

Davi Yanomami Kopenawa

Regnskogfondet | 29.09.2009
Intervju med shaman Davi Yanomami Kopenawa fra Brasil. Yanomamiene er den største urfolksgruppen i Amazonas som lever på tilnærmet tradisjonel vis. Klimaendringene er en stor trussel mot deres fremtid.

Krever innsyn i omstridt gruvedrift

Kirkens Nødhjelp | 29.09.2009
Det norske oljefondet har bare i år tjent 203 millioner kroner på omstridt gullgruvedrift i Guatemala. Kirkens Nødhjelp krever nå en uavhengig granskning av forholdene.
[]

Strid om ny ekteskapslov i Mali

Kirkens Nødhjelp | 29.09.2009
Ny familielov om at kvinner skal være 18 år før de gifter seg, skapte så sterke reaksjoner i Mali at presidenten allikevel ikke undertegnet loven, men sendte den tilbake til behandling i nasjonalforsamlingen.
[]

Barn er spesielt utsatt etter stormen på Filippinene

Redd Barna | 28.09.2009
Uværet på Filippinene har drevet minst 450.000 mennesker på flukt, mange av dem er barn. Barn er de største ofrene i humanitære katastrofer. De er spesielt utsatt og trenger beskyttelse.

Regionalt samarbeid opp mot gruveindustrien

Kirkens Nødhjelp | 28.09.2009
Afrikanske land med gruveindustri sliter med de samme utfordringene. Nå søker religiøse ledere å forene sine krefter i kampen mot industriens overgrep.
[]

Forby klasebomber

FN-sambandet | 28.09.2009
Laos brukte taletiden i FNs Generalforsamling til å be alle land signere og ratifisere konvensjonen som forbyr bruk av klasevåpen.

10.000 demonstrerte i Pittsburgh

Attac Norge | 28.09.2009

Attac Norge deltok i demonstrasjonen mot G20-møtet. Arrangørene var veldig fornøyde med at at så mange kom til markeringen.
 

[]

Storflom rammer tusenvis på Filippinene

Norges Røde Kors | 27.09.2009

Den verste flommen på førti år rammet hovedstaden Manila og andre områder lørdag. Hundrevis av frivillige fra Filippinsk Røde Kors hjelper til i redningsarbeidet.

[]

Et annerledes bilde av Afrika

Care Norge | 27.09.2009
Årets TV-aksjon vil vise bilder av sterke kvinner og jenter som er klare til å gripe mulighetene når de kommer. CARE håper at et fokus på håp og verdighet hos verdens fattigste vil skape giverglede og gi nordmenn et nytt og mer positivt bilde av bistandsarbeid.
[]

20 millioner drevet på flukt av ekstremvær

Bistandsaktuelt | 26.09.2009

Klimarelaterte naturkatastrofer driver flere mennesker på flukt enn vold og konflikter. I fjor ble minst 20 millioner mennesker tvunget til å forlate sine hjem av klimarelaterte naturkatastrofer.

[]

Nytt håp for nedrustningsarbeidet

FN-sambandet | 25.09.2009
Sikkerhetsrådet vedtok på et historisk møte i går en enstemmig resolusjon om å fjerne verdens atomvåpen.

Reder bruker "Apartheid-argumentasjon"

SAIH | 25.09.2009
Rederiet Gearbulk transporter fosfat fra okkuperte Vest-Sahara, og sier at ”Det er andre som kjøper og selger fosfatet. Vi bare frakter det”. SAIH påpeker i et åpent brev at samme argumentasjon ble brukt av rederne som deltok i handelen med aparteid-regimet.

Norge sliter med å bruke skogmilliarder

Bistandsaktuelt | 25.09.2009

Norge – med statsminister Jens Stoltenberg og utviklingsminister Erik Solheim i spissen – lovte i 2007 å betale opptil tre milliarder kroner i året i kampen for å redde verdens naturskoger. Men i år bruker skogprosjektet bare en liten del av dette. Resten av pengene settes på vent.

[]

Klimatilpasning må på dagsorden

Norges Røde Kors | 25.09.2009

Signalene fra FN-toppmøtet i New York er lovende, men København må også være det historiske vendepunktet for de som allerede har blitt rammet av klimaendringer i årevis, sier generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende.

[]

- Sats på miljø og urfolk!

Regnskogfondet | 25.09.2009
Les Regnskogfondets innspill til Stortinget og regjeringen for de kommende fire årene.

Oljefond-banker bak Burmajunta-konti

Norwatch | 24.09.2009

Burma-regimets forsvunne oljemilliarder forvaltes av to Oljefond-banker i Singapore. – Skandale, sier Burmakomiteen.

[]

Fra barnebrud til bedriftsleder

Care Norge | 23.09.2009
Da faren ville gifte bort Shoana Akhtar (17), blånektet hun. Tenåringen ville heller drive bedrift. Med hjelp fra CARE, startet Shoana broderibedrift i landsbyen Badauri nordøst i Bangladesh.
[]

Opererer fistler i Tsjad

Leger Uten Grenser | 23.09.2009
Flere hundre kvinner rammes hvert år av den alvorlige og stigmatiserende skaden.

Svette syklister sikter mot Afrika

Care Norge | 23.09.2009
CARE satser på å få med næringslivet i årets TV-aksjon ved å utfordre bedriftene til en sykkelstafett helt til Afrika. Dan Børge Akerø, Ellen Arnstad og Freddy dos Santos har allerede startet turen.
[]

I dag lanseres Plans Jenterapport 2009

Plan Norge | 22.09.2009
Plans Jenterapport 2009 lanseres i dag og viser at når fattige familiers økonomi forverres som følge av finanskrisen, er det jentene som rammes først.
[]

Regnskogfondet til FN-toppmøte i New York

Regnskogfondet | 22.09.2009
Advarer mot å skjule klimagassutslipp i regnskogen: - Jeg er redd de rike landene vil bruke regnskogen som en måte å komme unna egne utslippskutt på, sier en bekymret Lars Løvold på vei til FN-møte om klima og skog.
1 - 30 av 79
1 2 3

Klipp fra Media

Biden-administrasjonen oppfordrer Kina til å skjerpe utslippsmål

TV2 | 24.01.2021

Neste uke kommer Biden-administrasjonen til å kunngjøre mer politikk de anser som nødvendig for å håndtere klimaendringene – nå oppfordrer de Kina til å skjerpe ett av sine utslippsmål.

Biden skroter omstridt abortregel: Feminister presser på for å gå lenger (bistand)

Vårt Land | 23.01.2021

Joe Biden gjør som demokrater før ham og fjerner «munnkurvregel», som struper bistand til kvinnehelse. Nå øker presset for å gå lenger.

EU-regler mot grønnvasking tar tid: Krangler om gassens rolle

E24 | 23.01.2021

EU krangler om hvor vidt gass regnes som bærekraftig i de nye EU-reglene mot grønnvasking («taksonomien»). – Det virker som om EU har noen utfordringer, sier KPMG-direktør.

Regjeringens egne forskere mener miljøvurderinger må inn i olje-tildelinger

Vårt Land | 23.01.2021

Denne uka tildelte regjeringen 61 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Prosessen bak må fornyes, mener to av regjeringens forskningsinstitutter.

Feirar atomvåpenforbodet som Noreg stemte mot

NRK nyheter | 22.01.2021

Frå i dag av forbyr FN atomvåpen, 75 år etter USA si atombombing av to japanske byar. Fredsrørsla feirar merkedagen, og japanskfødde Mariko Takei Myksvoll bidrar med å spela «Imagine» over hustaka i Bergen.

SV vil gi fattige land tilgang på vaksineoppskriftene - regjeringen sier nei

Vårt Land | 21.01.2021

SV mener regjeringen prioriterer maksimal profitt for legemiddelselskaper framfor menneskeliv når de ikke vil jobbe for å lette patentreglene, slik at flere kan produsere vaksiner. – Håpløs kritikk, svarer regjeringen.

Riksrevisjonen gransker UD-tilskudd fra sjefsperioden til Terje Rød-Larsens venn

DN+ | 21.01.2021

Geir O. Pedersen var i flere år sjef for UD-avdelingen som avgjorde støtten til International Peace Institute, der vennen Terje Rød-Larsen var president. Nå skal Riksrevisjonen blant annet granske støtten mens Pedersen satt ved roret og tankesmien fikk 36 millioner.

Forskere: Nesten all global oppvarming skyldes mennesker

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2021

Det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet, ifølge en ny studie som bekrefter tidligere forskningsresultater.

FN: 350 millioner går sultne i Asia på grunn av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 20.01.2021

FNs mat- og landbruksorganisasjon varsler at over 350 millioner i Asia og Stillehavsregionen går sultne som følge av koronavirusets økonomiske herjinger.

Verden har aldri brukt mer på grønt skifte: Investerte over 500 milliarder dollar i fjor

E24 | 20.01.2021

Til tross for coronakrisen økte investeringene i grønn omstilling med ni prosent til rekordhøye 500 milliarder dollar i fjor, ifølge Bloomberg New Energy Finance.