Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Oktober

Innfører FNs nye retningslinjer

SOS-barnebyer | 30.10.2010

Som første organisasjon har SOS-barnebyer internasjonalt formelt innført FNs nye retningslinjer for alternativ omsorg. De nye retningslinjene vil være førende både i arbeidet med å gi barn omsorg og styrke barns rettigheter.

[]

Knallhard kritikk av Haitis regjering

Bistandsaktuelt | 30.10.2010

I dette tempoet kan det ta sju år å rydde opp i de jordskjelvrammede områdene. Tadateru Konoé, president i Det internasjonale Røde Kors (IFRC), kommer med knallhard kritikk av myndighetene i kolera-rammede Haiti.

[]

Nødhjelpsarbeidet i gang etter naturkatastrofene i Indonesia

Redd Barna | 28.10.2010
På ett halvt døgn ble Indonesia rammet av både et vulkanutbrudd og et jordskjelv, med en påfølgende tsunami.

Ukontaktede indianere beleirer landsby

Regnskogfondet | 28.10.2010
Peru: En gruppe mashco-piro indianere har gått til angrep på en indiansk landsby i Amazonas. En person er kritisk såret etter å ha fått en pil i magen.
[]

Røde Kors-frivillig ble drept i forsøk på redde å ut andre

Norges Røde Kors | 28.10.2010

Tutur Rajitno, frivillig for Røde Kors i Indonesia, ble funnet omkommet i landsbyen Kinahrejo, fire kilometer fra vulkanen Merapis senter. Dobbeltkatastrofe pågår nå i Indonesia.

[]

Bøssebærere og/eller meningsbærere?

RORG-samarbeidet | 27.10.2010

- Tidenes TV-aksjon for Flyktninghjelpen!, kunne Flyktninghjelpen konstatere etter at årets TV-aksjon søndag kveld hadde innbragt over 200 millioner kroner. Den kritiske debatten om TV-aksjonen som "utviklingskommunikasjonens tragedie" og "journalistikkens sammenbrudd" hadde åpenbart ingen negativ innflytelse på innsamlingsresultatet og Norads nye informasjonssjef, Kjell Terje Ringdal, tok TV-aksjonen i forsvar og mente at det av og til trengs "fluer i øynene". Kritikere, med ferske masteroppgaver om TV-aksjonen, tar til orde for endringer og fornyelse av TV-aksjonen.

Vrien verden

FN-sambandet | 27.10.2010

Mange bistandsorganisasjoner har en tendens til å selge et forenklet budskap for å samle inn penger til sine prosjekt, skriver Kari Solholm i Dagsavisen i dag.

SOS-familier evakuert

SOS-barnebyer | 27.10.2010

SOS-barnebyer Indonesia har evakuert 300 barn som er med i SOS-familieprogram i Yogyakarta. SOS-barnebyer har også satt i gang utdeling av mat og andre basisvarer til barn og familier som er rammet av utbruddet fra vulkanen Merapi. Les mer om naturkatastrofen.

[]

Caritas Norge tar avstand fra regjeringens nedleggelse av ambassaden i Colombia

Caritas Norge | 27.10.2010

Regjeringen svekker norsk politikk for fred og menneskerettigheter i Colombia. Norge har få eller ingen andre interesser i Colombia enn freds- og menneskerettighetsarbeid. Ambassaden i Bogotá ble opprettet nettopp med dette formål. Caritas Norge og flere norske sivilsamfunnsorganisasjoner som er engasjert i Colombia mener nedleggelsen av ambassaden i Colombia gir sterke negative politiske signaler.

[]

Globale kvinnetrender 2010

FN-sambandet | 27.10.2010
Kvinner verden over har fremdeles liten makt og innflytelse viser ny FN-rapport.

Nok fluer i øynene

SAIH | 27.10.2010

Leder i SAIH Runar Myrnes Balto mener at "gjentatt og ensidig eksponering av elendighet bygger opp en motstand i folk som skaper passivitet og fattigdomstrøtthet".

FN-blogging

FN-sambandet | 27.10.2010

FN-sambandets Kjetil er med den norske delegasjonen på Generalforsamlingen i New York. Du kan følge med på bloggen hans her.

[]

Bøssebærere og/eller meningsbærere?

RORG-samarbeidet / Global | 27.10.2010

- Tidenes TV-aksjon for Flyktninghjelpen!, kunne Flyktninghjelpen konstatere etter at årets TV-aksjon søndag kveld hadde innbragt over 200 millioner kroner. Den kritiske debatten om TV-aksjonen som "utviklingskommunikasjonens tragedie" og "journalistikkens sammenbrudd" hadde åpenbart ingen negativ innflytelse på innsamlingsresultatet og Norads nye informasjonssjef, Kjell Terje Ringdal, tok TV-aksjonen i forsvar og mente at det av og til trengs "fluer i øynene". Kritikere, med ferske masteroppgaver om TV-aksjonen, tar til orde for endringer og fornyelse av TV-aksjonen.

Indonesia rammet av ny tsunami

Redd Barna | 26.10.2010
En ny tsunami som rammet Indonesia tirsdag har tatt livet av minst hundrevis av innbyggere. Mange er savnet. Redd Barnas svenske hjelpearbeidere Jenny Nordin og Mie Melin ble i all hast evakuert fra området.

Norge må anerkjenne sammenhengen mellom matsikkerhet og biologisk mangfold

Utviklingsfondet | 26.10.2010

Utviklingsfondet hilser velkommen FAOs ferske rapport om Status på verdens plantegenetiske ressurser for mat og jordbruk. Nå må Norge anerkjenne sammenhengen mellom matsikkerhet og biologisk mangfold, krever Utviklingsfondet.

[]

Tar fra kvinner til klima

FOKUS | 26.10.2010

Det er uakseptabelt at satsing på kvinner og klima tas fra Kvinnebevilgningen og ikke fra klimabudsjettet, sier daglig leder i FOKUS, Mette Moberg, om forslaget til neste års statsbudsjett.

[]

Tidenes TV-aksjon for Flyktninghjelpen!

Flyktninghjelpen | 25.10.2010

Ved sendeslutt hadde NRKs TV-aksjon samlet inn over 202 millioner til Flyktninghjelpen. Det er rekord for Flyktninghjelpen som har hatt aksjonen fem ganger.

[]

Barn spesielt utsatt for kolerautbruddet i Haiti

Redd Barna | 25.10.2010
Dødstallene i Haiti stiger stadig etter at et kolerautbrudd har rammet landet. Over 200 mennesker er døde. Redd Barna er i gang med arbeidet for å gi helsehjelp og forbygge at utbruddet sprer seg ytterligere.

Brobygger i Gaza KFUM

KFUK-KFUM Global | 22.10.2010

Generalsekretær Issa Saba i Gaza KFUM intervjues i radioprogrammet "Under samme himmel" i NRK P1, lørdag 23.oktober klokka 07.35. Hør hva vår partner forteller om situasjonen i området og hvordan de jobber blant kristne og muslimer på Gazastripen.

[]

– Vi må tåle å bli politisert

Bistandsaktuelt | 22.10.2010

En stadig mer politisert ­bistand, som inngår som et sentralt virkemiddel i en ­hyperaktiv utviklings- og utenrikspolitikk frontet av ambisiøse norske politikere. Omtrent slik karakteriserer Norad-­direktør Poul Engberg-Pedersen tilstanden for norsk bistand høsten 2010.

[]

Farlig fred for kvinner

Care Norge | 22.10.2010
I dag lanserer CARE en ny rapport om kvinner og sikkerhet, From Resolution to Reality. Rapporten viser at på verdensbasis deltar nesten ingen kvinner i fredsforhandlinger. I land som Afghanistan er det direkte farlig for kvinner å delta i fredsforhandlingene.
[]

– Farlig rolleblanding i Afghanistan

Kirkens Nødhjelp | 22.10.2010
Det norske militære og en amerikansk hjelpeorganisasjon samarbeider i Afghanistan, ifølge Bistandsaktuelt. –Farlig rolleblanding, mener Kirkens Nødhjelp.

- Takk fra Gaza til Kirkens Nødhjelp

Kirkens Nødhjelp | 22.10.2010
Det anglikanske sykehuset Al Ahli Arab Hospital i Gaza støttes med 1,5 millioner kroner i året av Kirkens Nødhjelp. Lørdag intervjues sykehusdirektøren Suhaila Tarazi i programmet "Under samme himmel" i NRK P1.

Tur-retur Somalia

Flyktninghjelpen | 21.10.2010
Som 19-åring kom Hassan Khaire som flyktning fra Somalia til Vestre Slidre i Valdres. Nå er han tilbake i hjemlandet og leder Flyktninghjelpens arbeid i Kenya og Somalia. Nylig var han vertskap da Dronning Sonja besøkte verdens største flyktningleir.

Naturen har toppmøte i Japan nå

Regnskogfondet | 21.10.2010
Mandag begynte årets toppmøte i FNs biomangfoldkonvensjon i Nagoya, Japan. -Stans avskoging og stopp alle subsidier som bidrar til tap av biomangfold, krever Regnskogfondet sammen med norske miljøorganisasjoner.

Skolegang gir somaliske flyktninger framtidshåp

Flyktninghjelpen | 21.10.2010
Å gå på skole og lære seg et yrke er redningen for mange unge somaliske flyktninger. Det fikk HM Dronning Sonja se på nært hold da hun besøkte Flyktninghjelpens utdanningsprosjekter i Dadaab, verdens største flyktningleir, i forbindelse med TV-aksjonen

- Send norske soldater til Kongo!

Kirkens Nødhjelp | 21.10.2010
De groteske overgrepene er en provokasjon mot kvinner i hele verden, sier utenlansdssjef i Kirkens Nødhjelp, Anne Kristin Sydnes.

Raftoprisvinner biskop José Raúl Vera López av Saltillo foreleser i St. Dominikus kloster

Caritas Norge | 21.10.2010

Den meksiakanske biskopen José Raúl Vera López er en av de modigste kritikerne av menneskerettighetsbrudd i Mexico. Han har lenge kjempet for menneskerettigheter og sosial rettferdighet, og er en fryktløs forsvarer av migranter, urfolk og utsatte grupper i Mexico. Biskopen besøker Norge 3. november.

[]

Amazonas - nøkkelen til et stabilt klima

Regnskogfondet | 21.10.2010
- Vi kan ikke stanse den globale oppvarmingen dersom vi ikke klarer å holde Amazonas i live og ved god helse, sa en av verdens fremste skogforskere Daniel Nepstad under sitt besøk i Norge torsdag.

- Nåtiden er kamp. Fremtiden er vår.

Regnskogfondet | 21.10.2010
Alberto Pizango fra Peru har forbud mot å reise ut av landet, men deltok på dagens seminar via skype. - Min visjon er at urfolk får passe på jordas hage, Amazonas, sier urfolkslederen.
1 - 30 av 76
1 2 3

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.