Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: November

Torild Skogsholm ny generalsekretær i CARE

Care Norge | 30.11.2010
– Jeg ser virkelig fram til å lede CARE, en av Norges fremste hjelpeorganisasjoner innen kvinnerettet bistand. CAREs arbeid utgjør en forskjell for jenter og kvinner over hele verden, sier Torild Skogsholm.
[]

Ingen bedring for barna i Gaza

Redd Barna | 30.11.2010
Seks måneder etter at Israel annonserte at de skulle lette blokaden inn til Gaza har mindre enn to prosent av materialene som trengs til gjenoppbyggingen sluppet inn.

Frivillige organisasjoner med innspill til klimamøtet i Cancun

RORG-samarbeidet | 29.11.2010
I dag starter FNs klimakonferanse i Cancun og forventningene er ikke all verdens. Likevel, mange håper forhandlingene kan ta viktige skritt framover og norske organisasjoner er blant de som den siste tiden har formidlet sine tanker og innspill til norske og andre klimaforhandlere.

Frivillige organisasjoner med innspill til klimamøtet i Cancun

RORG-samarbeidet / Global | 29.11.2010
I dag starter FNs klimakonferanse i Cancun og forventningene er ikke all verdens. Likevel, mange håper forhandlingene kan ta viktige skritt framover og norske organisasjoner er blant de som den siste tiden har formidlet sine tanker og innspill til norske og andre klimaforhandlere.

UD utlyser tilskuddsmidler

Utenriksdepartementet | 29.11.2010

Utenriksdepartementets ”Dialogprosjektet kapital for utvikling”, iverksatt av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, utlyser tilskuddsmidler for perioden november 2010 til juni 2011.

[]

Pengeoverføringer gir vekst

Bistandsaktuelt | 28.11.2010

Pengeoverføringer fra afrikanere som bor i utlandet er viktig for økonomisk vekst i Afrika. Mest penger sendes fra Europa.

[]

Kjøp en julegave som hjelper andre!

Prosjekt Haiti | 26.11.2010
Ved å gi bort et gavekort til jul kan du hjelpe Prosjekt Haiti i deres arbeid i Port au Prince. Du kan velge mellom 3 forskjellige kort og verdier.

Storsatsing på Statkraft ikke bare uproblematisk

FIVAS | 26.11.2010

I dag kom nyhetene om at Regjeringen ønsker å styrke egenkapitalen i Statkraft med 14 milliarder kroner. Dette skal gjøre det mulig for selskapet å realisere en investeringsplan på om lag 82 milliarder kroner som i sin helhet er knyttet til satsing på fornybar energi i Norge og internasjonalt, herunder Sør-Amerika og Asia. Vann- og vindkraft er hovedsatsingsområder.

[]

Brenner for teater i Kongo

Kirkens Nødhjelp | 26.11.2010
Skuespiller Johannes Joner og Oslo Nye Teater slåss for at Goma Nye Teater skal få en lastebil og teknisk utstyr.

Suksess med klimaseminar

Kirkens Nødhjelp | 26.11.2010
I høst har Kirkens Nødhjelp hatt regionale klimaseminarer ti ulike steder i landet. Responsen har vært inspirerende.

En meningsfull julegave

SOS-barnebyer | 26.11.2010

Til jul i år kan du gi en pengegave til SOS-barnebyer og lage et personlig SOS-gavekort til venner og familie. Les mer om SOS-gavekort.

[]

Grønt Valg - Regnskogfondet med strømmen

Regnskogfondet | 26.11.2010
Vil du ha grønnere strøm og hjelpe regnskogen samtidig? Hafslund tilbyr nå strømtalen Grønt Valg hvor kunder kan velge å støtte Regnskogfondet. - Dette er et nyskapende tilbud og en spennende avtale for oss, sier Anne Kristin Ulleberg i Regnskogfondet.

Utviklingsfondet håper på enighet om klimatilpasning i Cancun

Utviklingsfondet | 26.11.2010
Utviklingsfondets delegasjon til klimatoppmøtet håper en enighet om finansiering av klimatilpasning i Cancun kan bane vei for en forpliktende klimaavtale neste år.

Kan klimaforhandlingene redde regnskogen?

Regnskogfondet | 26.11.2010

Ja! Mener Norges Naturvernforbund og Regnskogfondet. Men kun hvis fem viktige punkter er med. Mandag 29. november 2010 begynner klimatoppmøtet i Cancún, Mexico.

Menn kan!

FORUT | 25.11.2010
One Man Can. Hver enkelt mann kan utgjøre en viktig forskjell. Dette er budskapet mannsaktivistene i Sonke Gender Justice i Sør-Afrika går ut til menn med.

Studentorganisasjonene gratulerer vinneren av Studentenes fredspris

SAIH | 25.11.2010

Studentenes fredspris ble i dag offentliggjort og tildelt studenten Duško Kostic fra Kroatia. Han får prisen for sitt imponerende grasrotarbeid for romfolkets rettigheter og deltakelse. Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ønsker å gratulere Kostic med prisen, og håper at dette vil bidra positivt i arbeidet mot stigmatisering av romfolket i Europa.

Norge glemmer barn og unge i klimaforhandlingene

Redd Barna | 24.11.2010
Barn og unge verden over er de mest sårbare overfor klimaendringer. Likevel er barn ikke en gang nevnt, mens unge gjennomgående ikke er prioritert, i teksten som danner grunnlaget for klimaforhandlingene. Forhandlingene starter i Mexico på mandag.

Aidsepidemien bremset opp

FN-sambandet | 24.11.2010
Tiltak for å stoppe og reversere spredningen av hiv/aids fungerer, viser ny rapport fra UNAIDS.

Vold mot kvinner lønner seg ikke

FN-sambandet | 24.11.2010
FN oppfordrer næringslivet til å bidra med ressurser og ta sosialt ansvar.

Ny leder av UNFPA

FN-sambandet | 24.11.2010
Babatunde Osotimehin fra Nigeria er utpekt til ny leder av FNs befolkningsfond (UNFPA).

Unge vil ha klimaavtale

LNU | 24.11.2010

Markus Nilsen (25) skal representere norsk ungdom og LNU under klimatoppmøtet i Cancun. Han mener at rike land som Norge må sørge for å få til en klimaavtale.

[]

Aung San Suu Kyi gjenforent med sønn etter 10 år

Den norske Burmakomité | 23.11.2010
Aung San Suu Kyis yngste sønn fikk til slutt innvilget visum og landet i dag i Rangoon hvor hans mor tok smilende i mot ham på flyplassen. Se video av møtet.

Paven gir grønt lys for gummi

Fri Fagbebegelse | 23.11.2010

Paven prøver samtidig å definere hvem som skal kunne bruke gummi med hans velsignelse. Han mener det er greit at mannlige prostituerte trer på seg kondom før de går på jobb for å hindre spredning av HIV. Hva med oss andre?

Kondom-ja møtes med glede

Aftenposten | 23.11.2010

Generalsekretæren i Kirkens Nødhjelp oppfordrer den katolske kirke i Norge til å bekjentgjøre pavens nye standpunkt til kondomer på den internasjonale AIDS-dagen 1. desember.

Et samstemt Europa for utvikling?

RORG-samarbeidet | 23.11.2010

Selv om Norge ikke er medlem i EU bør kanskje vi som er opptatt av utviklingspolitikk, både blant tilhengere og motstandere av EU, nå likevel følge litt med? EUs utenrikstjeneste er i endring og utviklingspolitikken er oppe til debatt. Bistandseffektivitet, økonomisk vekst, bærekraftig utvikling og samstemt politikk for utvikling er blant temaene som nå skal drøftes. Resultatet av disse prosessene vil legge nye rammer for EUs utviklingspolitikk, som også norsk utviklingspolitikk vil måtte forholde seg til.

Et samstemt Europa for utvikling?

RORG-samarbeidet / Global | 23.11.2010

Selv om Norge ikke er medlem i EU bør kanskje vi som er opptatt av utviklingspolitikk, både blant tilhengere og motstandere av EU, nå likevel følge litt med? EUs utenrikstjeneste er i endring og utviklingspolitikken er oppe til debatt. Bistandseffektivitet, økonomisk vekst, bærekraftig utvikling og samstemt politikk for utvikling er blant temaene som nå skal drøftes. Resultatet av disse prosessene vil legge nye rammer for EUs utviklingspolitikk, som også norsk utviklingspolitikk vil måtte forholde seg til.

Solheim besøkte Flyktninghjelpen i Pakistan

Flyktninghjelpen | 22.11.2010
Flyktninghjelpen tok med Miljø- og utviklingsministeren ut på landsbygda for å møte landsbyledere og se på arbeidet med å sørge for midlertidige boliger foran vinteren.

Verdens Aidsdag

Verdens Aidsdag | 22.11.2010

Verdens Aidsdag markeres over hele verden den 1. desember. Den ble iverksatt av UNAIDS- FNs organ til bekjempelse av hiv og aids i 1988. Dagen markeres over hele verden 1. desember, og ble iverksatt av Unaids - FNs organ til bekjempelse av hiv og aids, i 1988.

[]

Knallhard kamp om bistandsjobber

Bistandsaktuelt | 22.11.2010

Du er ung og idealistisk, har en fersk master i utviklingsstudier, og er klar for å forandre verden. Men hvordan skaffer du deg drømmejobben i bistandsbransjen?

[]

Wawins er frisk av kolera

Redd Barna | 22.11.2010
Da elleve år gamle Wawins først fikk magesmerter, sa han det til moren sin med en gang. – På skolen lærte de oss at vi må gå til legen så fort vi ikke føler oss bra, forklarer han.
1 - 30 av 83
1 2 3

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.