Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Norge må støtte FN-styrken i Sudan

Flyktninghjelpen | 30.12.2010
Norge må sette handling bak ordene og bidra til FN-styrken i Sudan. Regjeringen har en uttalt politikk på å støtte opp om FN-operasjoner, men har vist svært liten vilje til dette i hele den sittende perioden.

Fagseminar i Norad

Aidnett | 28.12.2010

Norads avdeling for helse og aids starter det nye året med et fagseminar 13. januar. Påmelding kan skje direkte i Norads konferansemodul.

Tony James truet på livet

Regnskogfondet | 27.12.2010
Lederen for Amerindian Peoples Association i Guyana er truet på livet. - Tony James har i mange år kjempet for urfolks rettigheter og det har skaffet ham mange mektige fiender, sier Vemund Olsen.

FN-år i 2011

FN-sambandet | 22.12.2010
2011 er blitt utpekt som FN-år for kjemi, skog, ungdom og mennesker av afrikansk opprinnelse. 2011 markerer også starten på FNs tiår for bedre veisikkerhet.
[]

1 av 3 nordmenn kjøper alternative julegaver

Plan Norge | 22.12.2010
En fersk undersøkelse viser at 1 av 3 nordmenn har kjøpt alternative julegaver en eller flere ganger. Vestlendinger viser seg å være de som er snillest.

Tomme stoler

RORG-samarbeidet | 20.12.2010

- Vi ønsker han og Kina lykke til i årene framover. Slik avsluttet Thorbjørn Jagland sin tale i Oslo Rådhus 10. desember i forbindelse med fredsprisen til Liu Xiaobo i en forsonende tone overfor stormakten Kina, mens prisvinnerens stol sto tom. To dager senere i Berlin ble tildelingen av årets tyske Ossietsky-pris til Mordechai Vanunu avlyst da Israel nektet prisvinneren utreise og samtidig sørget Wikileaks for at det ble satt kritisk søkelys på ytringsfriheten også i Vesten. I dag kan dessuten VG fortelle at også Trond Giskes stol sto tom under fredsprisseremonien.

Tomme stoler

RORG-samarbeidet / Global | 20.12.2010
- Vi ønsker han og Kina lykke til i årene framover. Slik avsluttet Thorbjørn Jagland sin tale i Oslo Rådhus 10. desember i forbindelse med fredsprisen til Liu Xiaobo i en forsonende tone overfor stormakten Kina, mens prisvinnerens stol sto tom. To dager senere i Berlin ble tildelingen av årets tyske Ossietsky-pris til Mordechai Vanunu avlyst da Israel nektet prisvinneren utreise og samtidig sørget Wikileaks for at det ble satt kritisk søkelys på ytringsfriheten også i Vesten. I dag kan dessuten VG fortelle at også Trond Giskes stol sto tom under fredsprisseremonien.

Norge valgt inn i FNs fredsbyggingskommisjon

Utenriksdepartementet | 20.12.2010

Fredag ble Norge valgt inn som medlem i FNs fredsbyggingskommisjon. – Gjennom dette kan vi bidra til å styrke FNs evne til å hjelpe krigsherjede land i den viktige overgangen fra krig til varig fred, sier statssekretær Espen Barth Eide.

[]

Kongo åpner for oljeboring i nasjonalpark

Regnskogfondet | 17.12.2010
Først ber Kongo om internasjonale midler til å beskytte regnskogen i landet. Deretter slipper de oljeselskaper inn i Afrikas eldste nasjonalpark, Virunga.

Dette tjener norske bistandsarbeidere

Bistandsaktuelt | 17.12.2010

Ingen vil være lønnsledende, men bistands-Norge er villig til å betale for kompetanse. Men du blir allikevel ikke rik av å være bistandsarbeider.

[]

Hard vinter i Pakistan

SOS-barnebyer | 17.12.2010

Flomofrene i Pakistan går en hard vinter i møte. Fire måneder etter flommen som la en femtedel av landet under vann, er situasjonen fremdeles prekær for mange av de flomrammede. Les mer om de store utfordringene i Pakistan.

[]

FN-sambandet deler ut filmpris

FN-sambandet | 17.12.2010
«A Movie for a Better World» går til beste internasjonale film under Nordisk ungdomsfestival (NUFF). Se kriteriene for å delta.

Dropper regnskogtømmer

Regnskogfondet | 16.12.2010
I flere år har Regnskogfondet sjekket hvilke butikker som selger produkter av regnskogtømmer. Høstens resultater er oppløftende: Fire av fem kontrollerte butikker var helt regnskogsfrie.

Enighet om skogavtale i Mexico

Regnskogfondet | 16.12.2010
- Skogavtalen anerkjenner at bevaring av skog handler om mer enn karbon, sier Lars Løvold. Natt til lørdag ble det enighet om en klimaavtale i Mexico. Et eget kapittel om bevaring av skog blir en del av den overordnede beslutningen.

Etterlengtet utvalg settes ned for å se på hivparagrafen

Sex og Politikk | 16.12.2010

Regjeringen og helse- og omsorgsdepartementet har endelig satt ned utvalget som skal se på reguleringen av allmennfarlige smittsomme sykdommer i straffeloven, men som i rettspraksis kun har blitt brukt mot hivpositive. Utvalgets innstilling vil bety mye for svært mange og vil berøre enkeltindividers livskvalitet. Derfor oppfordrer Sex og Politikk utvalget til å hente inn all relevant informasjon og også bruke kunnskap som foreligger i Norge, men også internasjonalt!

[]

Noen å feire jul med

SOS-barnebyer | 16.12.2010

Vi er alle født med et sterkt behov for tilhørighet, og følelsen av å høre til er ekstra viktig nå i julehøytiden. Mange barn som kommer fra en vanskelig familiesituasjon, har ingen eller dårlige minner fra julefeiring.

[]

Avstemningen om Sudans fremtid

Flyktninghjelpen | 15.12.2010
Retur og reintegrering vil være de store utfordringene etter folkeavstemningen i Sør-Sudan. Dette kommer frem i Flyktninghjelpens rapport ‘Between a Rock and a Hard Place”.

Nytt håp for klimaforhandlingene etter Cancun

RORG-samarbeidet | 15.12.2010

- Selv om viktige deler av Cancun-avtalen er skuffende svake, har enigheten i Cancun gitt mange nytt håp om å lykkes i forhandlingene om en ny klimaavtale, oppsummerer Naturvernforbundets Bård Lahn etter klimamøtet i Cancun. Mens Bolivia protesterer og vil ha en globale folkeavstemming og Sør-senterets Martin Kohr kaller det et "underlig utfall", så puster både regjering og sivilsamfunn her hjemme lettet ut med fornyet håp for FN-sporet fram mot neste års klimamøte i Durban i Sør-Afrika.

Pensjonsfondet bør ut av selskaper i Burma

| 15.12.2010
Norske myndigheter oppfordrer norske selskaper til ikke å investere i Burma, men Norge er medskyldig i grove brudd på menneskerettighetene gjennom Pensjonsfondets investeringer i svært omstridte selskaper i olje- og gassektoren i landet, ifølge ny rapport.

358 mill. dollar til nødhjelp

FN-sambandet | 15.12.2010
CERF har fått lovnader om 358 millioner dollar for å sikre at nødhjelpsarbeidet etter naturkatastrofer og konflikt kommer i gang raskt og er effektivt.

Nytt håp for klimaforhandlingene etter Cancun

RORG-samarbeidet / Global | 15.12.2010

- Selv om viktige deler av Cancun-avtalen er skuffende svake, har enigheten i Cancun gitt mange nytt håp om å lykkes i forhandlingene om en ny klimaavtale, oppsummerer Naturvernforbundets Bård Lahn etter klimamøtet i Cancun. Mens Bolivia protesterer og vil ha en globale folkeavstemming og Sør-senterets Martin Kohr kaller det et "underlig utfall", så puster både regjering og sivilsamfunn her hjemme lettet ut med fornyet håp for FN-sporet fram mot neste års klimamøte i Durban i Sør-Afrika.

Utviklingshuset med nytt nettsted

Norad | 14.12.2010

Utvikling.no - samme adresse, nytt innhold, ny funksjonalitet og nytt utseende. Og 360-graders fototur!

[]

Tøff vinter for flomrammede

Kirkens Nødhjelp | 14.12.2010
I Pakistan er behovene fortsatt enorme etter flommen, mange bor fremdeles i telt. Nå står vinteren for døren.

Positiv Jule-Cancun - en oppsummering

Utviklingsfondet | 14.12.2010
For første gang i FNs historie ble det offisielt akseptert at den globale temperaturstigningen må begrenses til under 2 grader. Dette ble bare tatt til etterretning i København i fjor. Mange fryktet en ’ren kalkun’ av et møte i Cancun – men det hele kan vise seg å være et positivt veiskille.
[]

Hiv-positive kan dø på grunn av pengemangel i Det globale fondet

Leger Uten Grenser | 13.12.2010
Denne uken blir det avgjort hvilke land som får penger til hiv-behandling fra Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria. – Vi frykter at land som Malawi, Zimbabwe og Mosambik ikke får støtte, sier Marius Trøseid i Leger Uten Grenser.
[]

– Oljefondet må ut av Occidental

Regnskogfondet | 10.12.2010
Oljeselskapet Occidental Petroleum er skyldig i en 30 år lang miljøskandale i regnskogen i Peru. Allikevel vurderer ikke Oljefondets etiske råd saken.

Kirkens Nødhjelp vant årets uoffisielle NM i alternative julegaver!

Kirkens Nødhjelp | 10.12.2010
Stiftelsen Soria Moria har for tredje år på rad kåret organisasjonen som står bak de beste alternative julegave. I år er det Kirkens Nødhjelp som går av med seieren med vår nettbutikk Gaver som forandrer verden.
[]

Frikjenner Grameen Bank

Bistandsaktuelt | 10.12.2010

- Ingen ting tyder på at norske penger har vært på avveie, konkluderer en fersk rapport om Grameen Bank.

[]

FNs menneskerettighetsdag

SOS-barnebyer | 10.12.2010

I dag er det den internasjonale menneskerettighetsdagen. Dagen markeres over hele verden, hør 11 år gamle Dadling fra SOS-barnebyer i Zimbabwe forklare hvordan han oppfatter menneskerettighetene.

[]

Zimbabwe: Regjeringen gir etter for studentpress

SAIH | 09.12.2010
Fire års kamp for å få gjeninnført låne- og stipendordningen for studenter i høyere utdanning har endelig ført frem. I statsbudsjettet for 2011 er det satt av 15 millioner US-Dollar til låne- og stipendordning.
1 - 30 av 64
1 2 3

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.