Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Februar

Storselskaper flår fattige

Bistandsaktuelt | 28.02.2010

Gjennom å endre fakturaer unngår internasjonale selskaper å betale milliarder i skatt til utviklingsland. Det undergraver den internasjonale kampen mot fattigdom, viser ny rapport.

[]

Støtte til hjelpearbeidet i Chile

Norges Røde Kors | 28.02.2010

Man har enda ikke oversikt over de humanitære behovene etter jordskjelvet, men det internasjonale Røde Kors har i første omgang utløst midler fra nødhjelpsfondet for å støtte hjelpearbeidet til chilensk Røde Kors.

[]

– Jeg er så glad for at Redd Barna er her nå

Redd Barna | 25.02.2010
Reginal David er ni måneder og bor sammen med sin 22 år gamle tante i et hjemmelaget telt av papp og plastikk etter at huset deres ble totalt ødelagt da jordskjelvet rammet Haiti. Den lille gutten er plaget av et fryktelig utslett.

Yara solgte regnskogs-prosjektet

Norwatch | 24.02.2010

Gjødselsgiganten Yara har solgt seg ut av det omstridte fosfatprosjektet i den vernede atlantiske regnskogen i Brasil, som Norwatch besøkte i fjor.

[]

Kartlegger situasjonen for fadderbarna i Haiti

Plan Norge | 23.02.2010
Det er nå 3570 fadderbarn som har norsk fadder i Haiti. De enorme skadene etter jordskjelvet har gjort det vanskelig å kartlegge situasjonen til fadderbarna og deres familier. Særlig vanskelig er det å lokalisere alle barna og familiene som har flyttet fra sitt hjemsted etter katastrofen.

Matkrise truer jordskjelvrammede i Haiti

Care Norge | 22.02.2010

Fem uker etter jordskjelvet i Haiti advarer CARE og FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) nå om en gryende matkrise i det fattige og ødelagte landet.

[]

Barns utdanning står i fare

Redd Barna | 22.02.2010
I dag vokser 72 millioner barn opp uten å gå på skolen. Løftene om utdanning for alle innen 2015 trues av finanskrisen. Nå har Redd Barna sendt et brev til regjeringen og ber om at Norge leder an arbeidet.

Haiti – fem uker etter skjelvet

Kirkens Nødhjelp | 20.02.2010
Kirkens Nødhjelp har nådd ut med nødhjelp til titusenvis av mennesker siden jordskjelvet i Haiti. Nå oppretter vi et eget landkontor i Port-au-Prince.

Ber Norge si nei til Verdensbanklån til kullkraftverk

Bistandsaktuelt | 20.02.2010

Miljøbevegelsen Earthlife Africa ber Norge og USA stemme nei til at Verdensbanken skal gi lån til et nytt kullkraftverk i Sør-Afrika. De har støtte fra 50 afrikanske organisasjoner og aktivister i Norge.

[]

Haiti: Nye områder må finnes til hjemløse

Norges Røde Kors | 20.02.2010

Over en million haitiere er hjemløse og behovet er stort for å skaffe dem tak over hodet. Nå må nye områder finnes umiddelbart for å sikre bedre boforhold.

[]

Fortsatt bistands-, ikke utviklingsdebatt

RORG-samarbeidet / Global | 19.02.2010
- Vi bruker penger på å bekjempe årsakene til fattigdom, ikke bare konsekvensene, skrev miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i et debattinnlegg i Aftenposten tidligere denne måneden. Vinterens utviklingsdebatt har imidlertid fortsatt som en bistandsdebatt, selv om Solheim med sin utviklingsmelding i fjor oppfordret til en bredere utviklingsdebatt om "de store spørsmålene i vår tid".

Fortsatt bistands-, ikke utviklingsdebatt

RORG-samarbeidet | 19.02.2010

- Vi bruker penger på å bekjempe årsakene til fattigdom, ikke bare konsekvensene, skrev miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i et debattinnlegg i Aftenposten tidligere denne måneden. Vinterens utviklingsdebatt har imidlertid fortsatt som en bistandsdebatt, selv om Solheim med sin utviklingsmelding i fjor oppfordret til en bredere utviklingsdebatt om "de store spørsmålene i vår tid".

Militærkupp kan forverre matkrise i Niger

Care Norge | 19.02.2010
Hvis militærkuppet i Niger fører til at tiltakene mot den gryende matkrisen forsinkes, kan konsekvensene bli katastrofale, advarer CARE.
[]

Landsbruksminister vil ha dreining i norsk bistand

Bistandsaktuelt | 18.02.2010

- Alt for lite, sier landsbruksminister Lars Peder Brekk om Norges tre, fire prosent store bistandssatsing på landbruk.

[]

Medisinstudenter vil sloss for Malawi

Kirkens Nødhjelp | 18.02.2010

I år går medisinstudentene på barrikadene for at verdens fattigste land skal få flere sykepleiere. MedHum 2010 støtter sykepleierutdanning i Malawi i regi av Kirkens Nødhjelp.

[]

Voldelige aksjoner mot statsløse flyktninger i Bangladesh

Leger Uten Grenser | 18.02.2010
- Vi ser starten på en humanitær krise, sier Kyrre Lind fra Leger Uten Grenser.

Haiti: Stort medisinsk behov utenfor hovedstaden

Norges Røde Kors | 18.02.2010

Det mobile feltsykehuset til Røde Kors i Norge har nå flyttet til Petit Goâve hvor det er store medisinske behov etter jordskjelvet.

[]

Stor fare for epidemier i Haiti

Kirkens Nødhjelp | 18.02.2010
- Kombinasjonen av elendige sanitære forhold og kraftig regn er en tikkende sykdomsbombe i Haiti, sier Anne Kristin Sydnes, utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp.

Unge leder an klimakampanjen i Kenya

Kirkens Nødhjelp | 18.02.2010
– Det er inspirerende å se at ungdommer i Norge kjemper for mine rettigheter i Kenya, forteller kenyanske Esther Waweru (25). Sammen med Joshua Mayaka (30) deltok hun på Changemakers SNU i Fræna 12.-14. februar.
[]

Pakistan: Akutt behov for mat og nødhjelp

Leger Uten Grenser | 17.02.2010
Leger Uten Grenser har delt ut forsyninger til over 35 000 internflyktninger i Kurram Agency. Nå trenger de fordrevne mer hjelp.

Fra ungdomskriminell til selvstendig næringsdrivende

Redd Barna | 17.02.2010
Før var Socheat (17) leder for en voldelig, kriminell gjeng i Battambang, Kambodsja. Nå har han sitt eget motorsykkelverksted og håper å kunne ansette andre ungdommer på kant med loven.

Jemen: Barn dør av sykdommer som lett kan forebygges

Redd Barna | 17.02.2010
Jemen er det fattigste landet i Midtøsten. Barna har levd i en krigssituasjon siden 2004. Her kan du lese om hvordan barns helse rammes og hva Redd Barna gjør for å hjelpe dem.

Pensjonsfondet: Total Burma-versting

Den norske Burmakomité | 16.02.2010
Det franske oljeselskapet Total medvirker til omfattende brudd på menneskerettighetene i Burma. Pensjonsfondet må ut av Total, krever Den norske Burmakomité, Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjelp.

- Røkke og Hagen må velge regnskogsfritt

Regnskogfondet | 16.02.2010
Regnskogfondet oppfordrer Røkke og Stein Erik Hagen til å velge "regnskogsfritt" når de nå bygger hver sin nye luksusbåt.
[]

Nye helsetrusler i Haiti

Leger Uten Grenser | 15.02.2010
En måned etter skjelvet frykter Leger Uten Grenser at regntid og elendig husly vil skape nye pasientstrømmer.

Omstridt bedrift profileres på NTNU

SAIH | 15.02.2010
SAIH Trondheim håper NTNU tar ansvar og nekter det omstridte selskapet Fugro å ha stand under næringslivsdagene. Bedriften letet i fjor etter olje i okkupert Vest-Sahara.

Ekstremvinter truer mongolske barn

Redd Barna | 15.02.2010
Akutt matmangel og ødelagte varmeapparater i ekstremkulde ned mot – 45 kuldegrader truer nå livet og helsen til rundt 22 200 barn på internatskoler i Mongolia.

Bekjemper fattigdom med statistikk

Bistandsaktuelt | 14.02.2010

Statistisk sentralbyrå i Norge og Sudan har forsert minefelt og flomområder i jakten på tall. De er avgjørende for å måle utvikling i den sårbare staten. Nå er den første publikasjonen klar!

[]

Tro og tvil i en skjebnetid for jordas klima

RORG-samarbeidet | 12.02.2010

Kampen om hjerter og hjerner i klimakampen tilspisser seg. Mens lederen for FNs klimapanel, Rajendra Pachauri, er under hardt press etter feil i panelets klimarapport, advarer stadig flere mot å la klimaskeptikerne slippe til. Jordas framtid står på spill, hevdes det, og da bør vi ikke sjanse på at skeptikerne har rett. Denne uka ble slike spørsmål også tatt opp i Stortingets spørretime.

[]

Krever stortingsmelding om barn og unge

LNU | 12.02.2010

Norsk utviklings- og utanrikspolitikk er full av gode intensjonar om barn og unges rettar, men det glipper i gjennomføringa av barn og unges rett til medverknad. No ber dei utviklingspolitiske ungdomsorganisasjonane, AUF, Senterungdommen og LNU om ei stortingmelding om temaet.

[]
1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.