Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

Paul Henrik Kielland ny styreleder i FORUT

FORUT | 30.04.2010
FORUT s årsmøte den 29. april valgte biblioteksjef i Tromsø, Paul Henrik Kielland til ny styreleder. Kielland etterfølger Eva Braaten, som gir seg etter fem år som styreleder.

Idékokeriet åpner for nye leietakere!

Nord/Sør-konsulentene | 30.04.2010

Idékokeriet er et kreativt fellesskap for frilansere lokalisert i det nye kulturkvartalet Schous Bryggeri. Idékokeriet består av frilansere med ulik bakgrunn og kompetanse fra kulturfeltet. Per i dag har vi utøvere innen disse kompetansefeltene: foto, grafisk design, illustrasjon, dans, musikk, fortellerkunst, forfatterskap, tekst- og manusutvikling, film, animasjon, teater, psykodrama, industridesign, latteryoga, kommunikasjon og markedsføring,art direction, journalistikk, webutvikling, likestillings- og bistandsarbeid, coaching, idé- og konseptutvikling, og prosjektledelse. Nettopp denne tverrfagligheten er et av Idékokeriets unike særtrekk, og det fokuseres på samarbeid, erfaringsutveksling og nyskapning gjennom en infrastruktur og et rammeverk som bidrar til dette.

[]

De rike er blitt mer gjerrige

Bistandsaktuelt | 30.04.2010

– Mens andelen av verdens befolkning som lever under fattigdomsgrensen på to dollar dagen er gått ned fra 63 prosent til 44 fra 1980 til 2008, er inntekten per innbygger i verden blitt omtrent dobbelt så høy.

[]

- Blokaden må ta slutt

Flyktninghjelpen | 30.04.2010
Lidelsene fortsetter i ”barnefengselet” Gaza der befolkningen er avhengig av nødhjelp for å overleve. Flyktninghjelpen ber Norge og det internasjonale samfunnet om å gjøre mer for å få inn forsyninger til det avsperrede området.

Villig til å betale mer for etikk

Norwatch | 30.04.2010

Fra i morgen 1. mai innførerer forsvarssektoren etiske retningslinjer for sine innkjøp. – Vi er klar over at gjennom å stille etiske krav, vil det vi kjøper bli dyrere, sier Forsvarsdepartementet til Norwatch.

[]

Rekrutteringsbesøk fra FN

Utenriksdepartementet | 29.04.2010

Utenriksdepartementet ønsker å få flere godt kvalifiserte og motiverte nordmenn til å søke en karriere i FN-systemet. Hensikten med rekrutteringsbesøket er å skape interesse i Norge for arbeid i FN-systemet, synliggjøre karriereveier og konkretisere hva FN anser som relevant erfaring til ulike stillinger i FN. Det er også lagt opp til individuelle samtaler med potensielle kandidater

[]

Endelig gratis helsehjelp i Sierra Leone

Leger Uten Grenser | 29.04.2010
Leger Uten Grenser ønsker den nye linjen velkommen. – Nå må giverlandene sørge for at avgjørelsen kan omsettes i reell hjelp, sier informasjonssjef Siv Mjaaland.

Kirkeuka for fred i Palestina og Israel

Kirkens Nødhjelp | 29.04.2010
Kirkeuka for fred i Palestina og Israel går av stabelen 29. mai til 4. juni – med bl.a. besøk av Breaking the Silence og seminar om det palestinske Kairos-dokumentet.
[]

Vil redusere barnedødeligheten

Kirkens Nødhjelp | 29.04.2010
Medisinerstudenter har vært på besøk i Malawi for å forberede sin årlige kampanje MedHum.
[]

Olje og gass bør inkluderes i Burma-sanksjoner

Den norske Burmakomité | 29.04.2010
Seadrill-saken viser at selskaper som kun har profitt som mål ikke bryr seg om norske myndigheters oppfordring om ikke å handle med Burma. Den norske Burmakomité mener olje og gass må inkluderes i sanksjonene.

Vårt første, men ikke vårt siste valg

Norsk Folkehjelp | 28.04.2010

Alex Atiku har tatt fire måneders pause fra jobben som journalist for å følge egne kollegers dekning av det første valget i Sudan på 24 år.

[]

FN lanserer globale standarder for arbeidet med kvinner, fred og sikkerhet

FOKUS | 28.04.2010

Et gjennomarbeidet forslag til de globale indikatorene som sikkerhetsrådsresolusjon 1889 ba om i oktober 2009, ble i går lagt frem for FNs sikkerhetsråd.

[]

Fredriksen må trekke seg ut av Burma

Den norske Burmakomité | 28.04.2010

Den norske Burmakomité er opprørt over at John Fredriksens riggselskap Seadrill opererer i olje- og gassektoren i Burma hvor menneskerettighetsbrudd er utbredt og velkjent. Vi oppfordrer Fredriksen til å kutte alle aktiviteter i Burma.

[]

Møtte familien til sultestreikende fange

SAIH | 28.04.2010
Under intens politiovervåkning, møtte studenter fra SAIH-Bergen og Amnesty familien til en av de sultestreikende saharawiske fangene i okkuperte Vest-Sahara.

Hiv er ingen forbrytelse

LNU | 27.04.2010

Hiv = ingen forbrytelse er LNUs informasjonskampanje om Nord/Sør-spørsmål i 2010. Kampanjen handler om hiv og aids generelt, og om stigmatisering og kriminalisering av hiv-positive gjennom reiserestriksjoner og lovverk.

[]

Sultens tragiske historie

Bistandsaktuelt | 25.04.2010

For befolkningen i Etiopia er det sterkt å minnes sultkatastrofen i 1984. Millioner av mennesker har sultet ihjel gjennom historien. Menn som Mao og Stalin har bevisst brukt mat som våpen. Bli kjent med sultens tragiske historie - 25 år etter Band Aid.

[]

Dramatisk økning i underernæring hos småbarn i Somalia

Norges Røde Kors | 25.04.2010

Antall barn som mottar behandling for underernæring på Røde Kors sine klinikker i Somalia doblet seg mellom februar og mars. Grunnleggende matvarer er mange steder umulig å oppdrive.

[]

Likevel klarsignal for mega-dam i Amazonas

Regnskogfondet | 22.04.2010
Tirsdag delte brasilianske myndigheter ut konsesjon for byggingen av den omstridte Belo Monte-demningen. Striden forsetter i rettsapparatet.

Regnskogfondets hagemøbelguide 2010

Regnskogfondet | 22.04.2010
Ditt valg gjør en forskjell: Unngå alle hagemøbler laget av tropisk tre! Her er Regnskogfondets råd til deg som skal kjøpe nye hagemøbler.

- Slutten på "Den tredje verden"?

RORG-samarbeidet / Global | 22.04.2010
- IBSA og BRIC er uttrykk for en ny verdensorden som nå tar form, sa professor Williams Gonçalves i Rio de Janeiro i forbindelse med at framvoksende stormakter sist uke møttes i Brasil. De krever makt og innflytelse og sjefen for Verdensbanken, Robert Zoellick, mener vi nå ser slutten på "Den tredje verden". Mer rettferdig for noen, men bra for de fattige?

Medisinske aborter vil redusere mødredødelighet

Sex og Politikk | 22.04.2010

Bekjempelse av mødredødelighet er nedfelt i FNs Tusenårsmål nr. 5. Høy mødredødelighet er en stor hindring for å bekjempe fattigdom i utviklingsland. Hvert år dør over en halv million kvinner av komplikasjoner relatert til svangerskapskomplikasjoner.

[]

"Folkeopplysning for en ny tid"

Norad | 22.04.2010

Søknadsfrist for flerårige -og rammeavtaler fra 2011 over Norads informasjonsstøtte er 1. Juni. Rammeavtale kan søkes av frivillige organisasjoner som driver et bredt opplysningsarbeid om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål mot den norske befolkning. Flerårig støtte kan søkes av organisasjoner som driver utviklingsrelevant opplysningsarbeid på et mer begrenset geografisk eller tematisk nord/sør-felt.

[]

- Slutten på "Den tredje verden"?

RORG-samarbeidet | 22.04.2010

- IBSA og BRIC er uttrykk for en ny verdensorden som nå tar form, sa professor Williams Gonçalves i Rio de Janeiro i forbindelse med at framvoksende stormakter sist uke møttes i Brasil. De krever makt og innflytelse og sjefen for Verdensbanken, Robert Zoellick, mener vi nå ser slutten på "Den tredje verden". Mer rettferdig for noen, men bra for de fattige?

Vellykket førskoleprosjekt i Laos

Redd Barna | 22.04.2010
37 prosent av barn i Laos fullfører ikke grunnskolen. Mange av barna dropper ut fordi de ikke snakker laotisk. Tilbud om spesialtilpasset førskole gjør overgangen til klasserommet lettere.

Hvor ble det av holdningene?

HeiVerden | 21.04.2010

Lærebøkene i grunnskolen er fulle av bilder og informasjon om vår mangfoldige verden, faktisk gir de et rikere bilde enn noensinne. Men hva slags holdninger sitter elevene igjen med? Hvor ble det av internasjonalt medansvar og solidaritet? Her er det mangler, viser Hei Verdens ferske undersøkelse.

[]

Sjokkerende voldtektsmønstre i Kongo

Kirkens Nødhjelp | 21.04.2010
En fersk rapport dokumenterer alarmerende voldtektsmønstre i Øst-Kongo. – Rapporten bekrefter en skandaløs brutalitet, sier utenlandssjef Anne Kristin Sydnes i Kirkens Nødhjelp.

Fotballhelt i verdens største undervisningstime

HeiVerden | 21.04.2010

Denne fingeren står for 1 goal! Erik Torstvedt får med hele 6.trinn på Røyneberg skole for å vise fotografen at de går for ett mål - nemmelig utdanning for alle! Den tidligere fotballspilleren var med i siste time tirsdag, da 6.klassingene deltok i det som skal bli verdens største undervisningstime.

[]

Liten bedring for folk flest i Afghanistan

Redd Barna | 20.04.2010
Åtte av ti afghanere bor på landsbygda og opplever liten bedring i hverdagen til tross for enorme pengesummer til landet. Økonomisk og sosial utvikling i disktriktene innen landbruk og utdanning er avgjørende for å få landet på fote.

Plan øker innsatsen i sultrammede Niger

Plan Norge | 20.04.2010
Plan trapper opp hjelpearbeidet i forbindelse med den økende sultkatastrofen som nå rammer landet, og frigir denne uken 200 000 dollar i nødhjelpsmidler.

Dalende optimisme før fotball-VM

Bistandsaktuelt | 20.04.2010

De mest optimistiske prognosene anslår at Sør-Afrika vil tjene titalls milliarder kroner på sommerens fotball-VM. Men i Cape Towns fattige bydeler frykter småbedrifter og selgere at de ikke får delta i gildet.

[]
1 - 30 av 74
1 2 3

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.