Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mai

Flyktninghjelpen fordømmer israelske soldaters drap på sivile om bord på nødhjelpskonvoien

Flyktninghjelpen | 31.05.2010
Flyktninghjelpen fordømmer på det sterkeste israelske myndigheter, etter at israelske soldater skjøt og drepte flere mennesker om bord på lasteskipene på vei til Gaza med humanitær last mandag morgen.

Barn angripes oftere på skolen

Redd Barna | 31.05.2010
Barn og skolebygninger blir i økende grad brukt som mål i konflikter rundt i verden, advarer Redd Barna i en ny rapport.

Fra vondt til verre i Afghanistan

Flyktninghjelpen | 28.05.2010
I dag er om lag en kvart million afghanere på flukt i eget land. Vårens militære offensiv fordriver enda flere og gjør det vanskeligere for hjelpeorganisasjonene å nå fram med hjelp. Områdene hvor hjelpeorganisasjonene kan operere krymper stadig inn.

Hoderulling i svensk bistand

Bistandsaktuelt | 28.05.2010

Korrupsjonsskandaler i Zambia rammer svenske bistandstopper. Generaldirektøren for det svenske bistandsorganet Sida, Anders Nordström, har fått sparken.

[]

Oxfam angriper bistandskritikere

Bistandsaktuelt | 28.05.2010

Bistand har reddet millioner av mennesker i verdens fattigste land, skriver Oxfam i ny rapport. De advarer regjeringer mot å skru igjen pengekranen.

[]

Peru: Indianerleder arrestert

Regnskogfondet | 27.05.2010
Alberto Pizango landet i Lima i går etter 11 måneder i eksil. Politiet sto og ventet på flyplassen. - Vi er bekymret for hans sikkerhet, uttaler Anders Krogh i Regnskogfondet

Advarer mot topptung avtale

Regnskogfondet | 27.05.2010
Regnskogfondet har denne uken samlet samarbeidspartnere fra de viktigste regnskogslandene i verden. De er i Oslo for å fremme sine krav til en skog- og klimaavtale.

CARE til mennene i Holmenkollen: Ikke hopp over kvinnene

Care Norge | 27.05.2010
CARE er redd fattige kvinner i regnskogen vil få det vanskeligere når mennene på Holmenkollen Park legger rammene for hvordan regnskog skal vernes.
[]

Matmangel truer mer enn 60 prosent av befolkningen i Gaza

Redd Barna | 27.05.2010
Nøyaktig tre år etter at Israel innførte blokaden mot palestinerne har 60 prosent av husholdningene på Gazastripen for lite mat slik at barns helse og oppvekstvilkår trues. Ved skolestart til høsten vil 8000 nye skolebarn bli utestengt fra skolen fordi skolebygningene ikke er gjenoppbygget på grunn av blokaden.

Norske regnskogsmilliarder til Indonesia

Regnskogfondet | 27.05.2010
- Kan bli et viktig skritt mot bevaring av regnskogen i Indonesia.

I den sorte gryte

HeiVerden | 26.05.2010

I Aftenbladet 30. April kunne vi lese følgende; "Byggherrer i Uganda tror at ferskt barneblod styrker bygningskonstruksjoner. Heksedoktorer tror at medisiner laget av kroppsdeler røvet fra levende mennesker kan kurere alvorlige sykdommer".

[]

Japans første SOS-barneby

SOS-barnebyer | 26.05.2010

I byen Fukuoka, sydvest for Tokyo, åpnet nylig Japans første SOS-barneby. De første barna har flyttet inn sammen med sine SOS-mødre, og totalt vil 125 barn vil få et nytt hjem her.

[]

Nødhjelpen fortsetter i Haiti

Leger Uten Grenser | 25.05.2010
Over fire måneder etter skjelvet er behovene fremdeles enorme.

- Moder jord eller kapitalisme?

RORG-samarbeidet | 25.05.2010

Bolivias president Evo Morales lar ikke Obama presse ham av FN-sporet i oppfølgingen av klimatoppmøtet i København. For et par uker siden la han fram sine synspunkter for FNs generalsekretær Ban Ki-Moon og sist uke var han i Norge. Begge steder gjentok han utfordringen fra folkenes klimakonferanse i Cochabamba: Skal vi redde moder jord eller kapitalismen?

- Moder jord eller kapitalisme?

RORG-samarbeidet / Global | 25.05.2010
Bolivias president Evo Morales lar ikke Obama presse ham av FN-sporet i oppfølgingen av klimatoppmøtet i København. For et par uker siden la han fram sine synspunkter for FNs generalsekretær Ban Ki-Moon og sist uke var han i Norge. Begge steder gjentok han utfordringen fra folkenes klimakonferanse i Cochabamba: Skal vi redde moder jord eller kapitalismen?

Sterke stemmer fra Sør

NHF/Atlas-alliansen | 25.05.2010
Gjennom serien "Blogg fra Sør" tegner Norges Handikapforbunds samarbeidspartnere i Afrika og Midtøsten et bilde av sin egen kamp for funksjonshemmedes rettigheter - og noen viktige seire!

Invitasjon til å søke OD-2011

Operasjon Dagsverk | 24.05.2010

OD er skoleelevenes årlige internasjonale solidaritetsaksjon. Aksjonen består av to deler: en informasjonskampanje og OD-dagen. Vanligvis deltar over 180,000 elever fordelt på 700 skoler, både barne-, ungdoms-, videregående- og folkehøyskoler. Det jobbes inn mellom 28-30 mill. kroner. Pengene elevene jobber inn går til å støtte utdannings- eller opplæringstiltak for ungdom i Afrika, Asia, Midt- Østen eller Sør- og Mellom-Amerika.

[]

Bjørn kom i mål i Sør-Afrika!

Flyktninghjelpen | 22.05.2010
Fredag kveld norsk tid kom Bjørn Heidenstrøm frem til Sør-Afrika, som var målet for hans ett år lange sykkeltur for å skape oppmerksomhet for verdens flyktninger. Flyktninghjelpen gratulerer og er svært takknemlig for all den oppmerksomheten Bjørn har klart å skape omkring dette viktige arbeidet.

Global alkoholstrategi vedtatt i WHO

Forut | 21.05.2010
Verdens Helseorganisasjon vedtok torsdag en global strategi for å redusere skadene av alkoholbruk. Dette skjedde på årsmøtet i Geneve der WHOs 193 medlemsland deltar.

Nødhjelpen når frem i Niger

Redd Barna | 21.05.2010
Moren til Saminou har ikke kunnet gi sønnen mat fordi avlingen slo feil. Nå er han ett av mange barn som får hjelp på Redd Barnas klinikker for akutt underernærte barn i Niger.

Bakgrunn: Toppmøte om skog og klima i Oslo

Regnskogfondet | 20.05.2010
27. mai 2010 vil statsledere og ministere fra mange land samles på Holmenkollen Park Hotell i Oslo for å danne et nytt partnerskap for reduserte klimagassutslipp fra avskoging. Miljø- og utviklingsorganisasjoner som Regnskogfondet har en rekke krav til det nye partnerskapet

Reformert IMF til beste for utvikling?

RORG-samarbeidet | 20.05.2010

Med G20 i ryggen har finanskrisen blåst nytt liv i Det internasjonale valutafondet (IMF), men står den omstridte finansinstitusjonen fortsatt i veien for utvikling? Spørsmålet stilles i en fersk rapport fra Eurodad og Third World Network. Nei, mener finansminister Sigbjørn Johnson, som hevder fondet har endret seg slik Norge vil. Ja, mener Emilie Ekeberg i Attac, mens ForUM og Kirkens Nødhjelp mener Stortinget bør se det litt an før de gir sin tilslutning til regjeringens forslag om ny låneavtale med IMF.
 

Sting, Elton John og Lady Gaga rocket for regnskogen

Regnskogfondet | 20.05.2010
– Jeg og resten av Carnegie Hall opplevde det ene musikalske høydepunktet etter det andre – og fikk Bruce Springsteen som kveldens hyggeligste overraskelse, forteller Regnskogfondets leder Lars Løvold begeistret.

Ansvarlig turisme som utviklingsverktøy

Ansvarlig Turisme | 20.05.2010
Reiselivsnæringen er en av verdens største industrier og fortsetter å vokse. Veksten øker mest i utviklingsland og foregår allerede i flere av verdens fattigste land. Dessverre blir lokalbefolkningen ofte hjelpeløse statister i eget samfunn mot store og tunge turoperatører.

Mulig samarbeid Norge-Indonesia om skogbevaring

Regnskogfondet | 20.05.2010
Internasjonale medier rapporterer at Norge vil inngå en samarbeidsavtale med Indonesia for å bevare Indonesias regnskog. I følge Bloomberg og Jakarta Post vil Norge betale 1 milliard US dollar som en del av Norges regnskogsatsing.

Truet regnskogstømmer i museumsbygg

Regnskogfondet | 20.05.2010
Valdres Folkemuseum har brukt truet regnskogstømmer i nybygg. – Veldig alvorlig, sier Regnskogfondet.
[]

Reformert IMF til beste for utvikling?

RORG-samarbeidet / Global | 20.05.2010
Med G20 i ryggen har finanskrisen blåst nytt liv i Det internasjonale valutafondet (IMF), men står den omstridte finansinstitusjonen fortsatt i veien for utvikling? Spørsmålet stilles i en fersk rapport fra Eurodad og Third World Network. Nei, mener finansminister Sigbjørn Johnson, som hevder fondet har endret seg slik Norge vil. Ja, mener Emilie Ekeberg i Attac, mens ForUM og Kirkens Nødhjelp mener Stortinget bør se det litt an før de gir sin tilslutning til regjeringens forslag om ny låneavtale med IMF.

– Av og til går vi tre dager uten mat

Redd Barna | 19.05.2010
Matmangelen i Niger er kritisk. Halvannet år gamle Salaha ble reddet i siste liten ved en av Redd Barnas ernæringsklinikker i det sultrammede landet.

Aids-vaksine: Et tiltak som vil monne

Sex og Politikk | 18.05.2010

Det er nå 27 år siden hiv-viruset ble oppdaget for første gang. Fortsatt blir 7 400 mennesker smittet av hiv-viruset hver dag. For å kunne stoppe denne epidemien trenger man virkemidler som monner. En aids-vaksine vil være et slikt verktøy. Tirsdag 18. mai er den internasjonale dagen for aids-vaksinen. Denne dagen er til for å sette fokus på hva man kan oppnå med en slik vaksine, og hva man trenger for å kunne utvikle den.

[]

Rekordhøy internflukt i 2009

Flyktninghjelpen | 17.05.2010
I 2009 var verden vitne til at flere mennesker var på flukt i eget land enn noen gang siden rapporteringen startet på midten av 1990-tallet. Til sammen 27,1 millioner mennesker var internt fordrevet på grunn av konflikt og vold ved årets slutt, viser en rapport som ble lagt fram av FNs nødhjelpskoordinator, John Holmes, og generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, i London i dag.
1 - 30 av 52
1 2

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.