Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

Setter dagsorden i EU

SOS-barnebyer | 27.07.2010

SOS-barnebyer er representert i det nye styret til Eurochild, en organisasjon som arbeider for barns rettigheter og velferd. Dette styrker SOS-barnebyers muligheter til å sette arbeidet for barn uten tilfredsstillende omsorg på EUs agenda.

[]

Fattigdommen er ikke hva den engang var

Bistandsaktuelt | 26.07.2010

FN mener å ha funnet en ny og bedre måte å måle fattigdom på. Med ny måte å måle på, vil tallet på fattige øke.

[]

Mikrobicid reduserer risikoen for hiv og herpes infeksjoner

Sex og Politikk | 26.07.2010

Senteret for aidsforskning i Sør Afrika (CAPRISA) la denne uken frem resultatene de har hatt med mikrobicidet Tenofovir Gel. De banebrytende resultatene som ble lagt frem på Aidskonferansen i Wien viser at forskning på mikrobicider gir resultater og ga håp for alle som hadde samlet seg på Aidskonferansen i Wien.

[]

Redd Barna ber EU legge press på Israel

Redd Barna | 23.07.2010
EU må kreve at Israel opphever blokaden mot Gaza. En letting av blokaden er ikke nok. Blokaden hindrer økonomisk vekst og Gazas befolkning i å gjenoppbygge sine liv.

Kriminalisering ikke veien å gå

HivNorge | 22.07.2010

Rettighetsarbeid må styrkes. Uten avkriminalisering og grunnleggende menneskerettigheter for hivpositive, menn som har sex med menn, sexarbeidere og stoffbrukere taper vi kampen mot hiv.

Sprekker i fasaden

SAIH | 21.07.2010
På Universitetet i Lusaka (Zambia) blir vi møtt av velkledde studenter som sitter ved frodige innsjøer og leser pensum. Etter en nærmere titt skjønner vi at det er noen skjær i sjøen. Heldigvis tar studentene selv tak i problemene. Les mer om universitetet og se bilder her.

Omskjæring kan redde millioner

Aftenposten | 20.07.2010

Mannlig omskjæring kan redusere antallet nye hiv-smittede med fire millioner sørlige Afrika, ifølge forskere.

FORUT tilbake i Vanni

FORUT | 20.07.2010
FORUT vil de nærmeste månedene delta i gjenoppbyggingen av Vanni-regionen etter at Utenriksdepartementet har bevilget åtte millioner i nødhjelp og myndighetene på Sri Lanka har gitt tillatelse til at arbeidet kan iverksettes.

Norge får stryk-karakter for holdninger mot hivsmittede

NRK | 19.07.2010

Norge og Canada får passet påskrevet i en ny rapport om fordommer og diskriminering mot hiv-positive personer.

Ti millioner kan dø uten hiv-medisiner

Leger uten Grenser | 19.07.2010
Giverne kutter i pengestøtten til hiv-behandling, og ti millioner mennesker står i fare for å dø. – Behandling er nøkkelen til å vinne hiv-kampen. Vi kan ikke svikte de fattige nå, sier Marius Trøseid i Leger Uten Grenser.

10. september settes fokus på voldtekt

Kirkens Nødhjelp | 14.07.2010
10. september arrangerer Kirkens Nødhjelp og Norske Kvinners Sanitetsforening sammen en konferanse med både nasjonalt og internasjonalt perspektiv på voldtekt.

Kirkens Nødhjelp slår alarm om voldtekter i Haiti

Kirkens Nødhjelp | 13.07.2010
– Antallet voldtekter og vold mot kvinner og barn har økt betraktelig i Haiti den siste tiden. Tenåringsgraviditeter har eksplodert. Dette er meget bekymringsfullt, sier utenlandssjef Anne Kristin Sydnes i Kirkens Nødhjelp.

Haiti: Én million mennesker fortsatt uten husly

Leger uten Grenser | 12.07.2010
Seks måneder etter jordskjelvet inntraff gir Leger Uten Grenser ut en rapport som viser at det fortsatt er stort behov for nødhjelp og gjenoppbygging i landet.

vm.afrika.no: Tid for oppsummering

SAIH | 12.07.2010
På sitt beste har den norske mediedekningen av VM bidratt til å skape et mer normalisert bilde av Sør-Afrika i den norske offentligheten. Andreas Johannesen Delsett som har blogget på vm.afrika.no oppsummerer.

Homohets og fotballglede

SAIH | 12.07.2010
SAIH og Skeiv Ungdom oppfordrer norske eliteserieklubber til å jobbe med homohets og holdninger til homofili i fotballen. Les kronikken som var på trykk i Dagsavisen 9. juli.
[]

Bli med å gratulere Johan Galtung!

Networkers | 11.07.2010

En ny bok er underveis i forbindelse med at fredsforsker Johan Galtung fyller 80 år. Den lanseres den 23de oktober, akkurat nå har du en unik mulighet til å delta med din underskrift til tabulaen.

[]

Vil jakte på skjulte formuer for utviklingsland

Bistandsaktuelt | 11.07.2010

Juridiske jakthunder skal settes inn for å lukte seg fram til skjulte utenlandsformer og sikre at stjålne millioner returneres til fattige land.

[]

Nansenprisen 2010 til fotojournalist

Flyktninghjelpen | 09.07.2010
For første gang i historien blir den prestisjetunge Nansenprisen tildelt en fotojournalist. Det er britiske Alixandra Fazzina som i år får prisen for sin årelange innsats for å dokumentere situasjonen for flyktninger verden over.

Forverret sikkerhetssituasjon i Nepal

Tibetmisjonen | 08.07.2010

National Human Rights Commission (NHRC) uttrykker bekymring over den økende spenningen i Nepal og oppfordrer myndighetene til å handle raskt, melder nepalnews.

[]

Ti millioner mangler mat i Sahel

Care Norge | 08.07.2010
Flere hjelpeorganisasjoner ber utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim om å trappe opp Norges innsats for å begrense den fremvoksende matkrisen i Vest- og Sentral-Afrika. Ti millioner mennesker mangler nå mat.
[]

FN har for få ansatte i Afghanistan

Care Norge | 05.07.2010
FNs kontor for koordinering av humanitære saker (OCHA) mangler kapasitet til å koordinere den humanitære innsatsen i Afghanistan. Det mener CARE og en rekke andre ikke-statlige organisasjoner i landet.
[]

Ny internasjonal president for Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser | 05.07.2010
Lege Unni Krishnan Karunakara er blitt valgt til å lede den internasjonale Leger Uten Grenser-bevegelsen gjennom de neste tre år.
[]

Håp og skepsis i Kamerun

Bistandsaktuelt | 05.07.2010

Jubileer gir mennesker mulighet for å feire seg selv. Men de gir også rom for å reflektere over hva som er blitt gjort, og føre statisikk. Hvorfor og hva som bør feires i 2010 har kamerunere forskjellige oppfatninger av.

[]

Angelina Jolie besøker Haiti

SOS-barnebyer | 02.07.2010

Nesten et halvt år etter jordskjelvet i Haiti sørger SOS-barnebyer for nødvendig hjelp til over 20 000 mennesker. – Vi må ikke glemme at det fremdeles er mange utfordringer igjen, sier leder for SOS-barnebyer USA Heather Paul, som besøkte Haiti sammen med Angelina Jolie.

[]

Sommerens utviklingsdebatt II: Krigsbistand?

RORG-samarbeidet | 01.07.2010

- Når hjelperne blir en del av problemet, var tittelen på et frokostseminar i regi av den liberale tankesmien Civita i begynnelsen av juni. I samarbeid med Asle Toje ble fokuset satt på nødhjelp og bistand til land, områder og parter i krig med utgangspunkt i innledninger fra to kritiske journalister, Linda Polman og Bengt Nilsson, forfattere av henholdsvis "Krisekaravanen" og "Sveriges Afrikanska krig". Debatt ble det og nå kreves det også ny debatt om Norges engasjement i det krigsherjede Afghanistan.

Sommerens utviklingsdebatt II: Krigsbistand?

RORG-samarbeidet / Global | 01.07.2010
- Når hjelperne blir en del av problemet, var tittelen på et frokostseminar i regi av den liberale tankesmien Civita i begynnelsen av juni. I samarbeid med Asle Toje ble fokuset satt på nødhjelp og bistand til land, områder og parter i krig med utgangspunkt i innledninger fra to kritiske journalister, Linda Polman og Bengt Nilsson, forfattere av henholdsvis "Krisekaravanen" og "Sveriges Afrikanska krig". Debatt ble det og nå kreves det også ny debatt om Norges engasjement i det krigsherjede Afghanistan.

BURMA: Samme gamle tyranner bak nye masker

Den norske Burmakomité | 01.07.2010
- Hvis NLD ikke deltar i valget vil jeg ikke gi stemmen min til noe parti. Alle andre partier vil støtte eller være sponset av regimet, sier Aung San, en tidligere offentlig ansatt i 50-årene.

Glemt humanitær krise i Øst-Kongo

Kirkens Nødhjelp | 01.07.2010
30. juni feiret Kongo 50 års jubileum for sin selvstendighet fra Belgia. 1,6 millioner internt fordrevne har lite å feire.
1 - 30 av 28
1

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.