Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Junioreksperter i FN

FN-Sambandet | 31.08.2010
12 stillinger som juniorekspert i ulike FN-organisasjoner skal nå besettes gjennom Utenriksdepartementet.

Akutt fare for epidemier i flomområdene

Kirkens Nødhjelp | 30.08.2010
– Å sørge for rent drikkevann til flomofrene er nå en kamp mot klokka, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Stipend for å skrive om Kina og menneskerettigheter

Norsk senter for menneskerettigheter | 30.08.2010

Kinaprogrammet ved Norsk senter for menneskerettigheter lyser ut 1-2 stipend på 4000 kroner i måneden i opp til 9 måneder til masterstudenter som ønsker å skrive om Kina og menneskerettigheter. Studenter fra alle fagdisipliner kan søke.

[]

Skriv under: Frys Pakistans gjeld

SLUG | 30.08.2010

SLUG, i samarbeid med Kirkens Nødhjelp og Changemaker, har satt i gang en underskriftskampanje for å få norske myndigheter til å fryse Pakistans gjeld. Pakistan har 200 millioner kroner i utestående gjeld til Norge. Det er dobbelt så mye som regjeringen har gitt Pakistan i nødhjelp i forbindelse med flomkatastrofen.

[]

Økt frykt for barns helse og sikkerhet i Pakistan

Plan Norge | 30.08.2010
I flomrammede Pakistan øker Plan innsatsen for barns sikkerhet i leirene. Tusenvis av fordrevne familier er stuet inn i uhygieniske leire, noe som utgjør en alvorlig trussel mot barn.

Slik ønsker nordmenn å bruke bistandspengene

Redd Barna | 30.08.2010
Den norske befolkningen mener at norsk bistand først og frem skal bidra til at barn i de fattigste landene får gå på skolen, at de har god helse og får hjelp i naturkatastrofer. Det viser en ny undersøkelse Synovate har gjennomført for Redd Barna.

Is an HIV Nightmare on the Way?

Aidsnett | 28.08.2010

If the Western world scales down or flat-lines its financial contributions to the fight against HIV/AIDS, the pandemic is set to become worse.

Kan Tobin-skatten sikre stabil katastrofehjelp?

Utviklingsfondet | 27.08.2010

Utviklingsfondet krever at norske politikere engasjerer seg for å sikre en bedre internasjonal beredskap når humanitære katastrofer oppstår.

[]

SOS-barnebyer gir 500 000 til Pakistan

SOS-barnebyer | 27.08.2010

Tallet på flomrammede øker stadig. Ingen av SOS-barnebyers fasiliteter er direkte rammet av flommen, men SOS-barnebyer Pakistan har bedt om økonomisk støtte til nødhjelpsarbeid.

[]

Intense kamper i Mogadishu

Leger Uten Grenser | 27.08.2010
Leger Uten Grenser gir medisinsk nødhjelp til 127 sårede på tre dager.

Underskriftskampanje: Flytt tusenlappen min!

Regnskogfondet | 26.08.2010
Gjennom Oljefondet eier Norge aksjer for 2,9 milliarder kroner i oljeselskapet Repsol. Selskapet driver med grov uetisk virksomhet i Amazonas i områder hvor det bor ukontaktede indianere. - Vi håper at det norske folk nå vil hjelpe oss å få Oljefondet til å trekke seg ut av Repsol, sier Lars Løvold i Regnskogfondet.

Ødelegger tigerreservat i Burma

Den norske Burmakomité | 26.08.2010
En av Burmas mektigste finansfyrster med nær forbindelse til juntaen etablerer enorme plantasjer i verdens største tigerreservat, ifølge ny rapport.

Ansvarlig turisme på agendaen

Ansvarlig Turisme | 26.08.2010

For tredje året på rad arrangerer JCI Oslo ”Fair Trade Dagen”. Temaet i år er ansvarlig turisme. Hvordan kan reiselivsnæringen bidra til en bedre verden?

Fargerik, festlig friluftskonsert

FORUT | 25.08.2010
Da Maj Britt Andersen entret scenen på St. Hanshaugen, sluttet det å regne og solen skinte glimtvis over 2000 små og store som koste seg på Indrani-konsert.

Fordømmer angrep på sivile i Kongo

FN-sambandet | 25.08.2010
Militsgrupper voldtok 154 personer i løpet av fire dager.

Oljefondet ut av hogstgigant

Regnskogfondet | 23.08.2010
Regjeringen melder i dag at Statens Pensjonsfond trekker seg ut av det malaysiske tømmerselskapet Samling. - Dette er en svært god nyhet, sier Regnskogfondets Lars Løvold.

Frihandelsavtale med Colombia - frihet for hvem?

RORG-samarbeidet / Global | 23.08.2010

EFTA har fremforhandlet en frihandelsavtale med Colombia, men kritikere fra regjeringspartienes ungdomsorganisasjoner, fagbevegelsen og en rekke andre norske og colombianske organisasjoner mener bl.a. at avtalen er dårlig for Colombianske arbeidstakere, innskrenker Colombias politiske handlingsrom, er i strid med Soria Moria-erklæringen og framforhandlet uten offentlig debatt både i Colombia og Norge. Hva vil Norge gjøre? Nærings- og handelsminister Trond Giske forbereder ratifisering, men kritikere krever reforhandling.

Stadig farligere og stadig flere hjelpearbeidere blir utbrent

Bistandsaktuelt | 22.08.2010

102 nødhjelpsarbeidere ble drept i fjor. 30 er drept hittil i år. Stadig flere rammes av stress og utbrenthet. For tiden er det store humanitære aksjoner i Pakistan, Niger, Tsjad og Haiti.

[]

Kvinner og barn på flukt alene fra flommen i Pakistan

Redd Barna | 19.08.2010
En million mennesker, hvorav de fleste er kvinner og barn, er på flukt fra Sindh til Baluchistan. 10 000 skoler er ødelagt eller brukes som midlertidige leire for flyktningene.

3,5 millioner barn i fare

SOS-barnebyer | 19.08.2010

3,5 millioner barn kan dø som følge av flommen i Pakistan. 6 millioner mennesker er i akutt fare for å bli smittet av dødelige sykdommer, i tillegg mangler de vann og mat. - Jeg ber verdenssamfunnet få opp farten på hjelpearbeidet, sier FNs generalsekretær, Ban Ki-moon.

[]

Afghanske flyktninger i desperat nød

Flyktninghjelpen | 18.08.2010
Flyktninghjelpen slår alarm om at flere afghanske flyktningleirer er blitt utslettet av flommen. Minst 86 000 flyktninger har nok en gang mistet alt de eier og har.

USA ønsker granskning av krigsforbrytelser i Burma

Den norske Burmakomité | 18.08.2010
USA går inn for at FN nedsetter en undersøkelseskommisjon for forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i Burma. Det er en seier for demokratibevegelsen. Europa oppfordres til å følge USA.

Åtte måneder gravid i flomvannet

Care Norge | 17.08.2010
20 år gamle Balqis er en av mange gravide i Pakistan som ikke har noe sted å føde etter at flomvannet kom. Nå får hun hjelp av CARE.
[]

39 000 barn i Gaza utestengt fra skolen

Redd Barna | 17.08.2010
Situasjonen for skolebarna i Gaza er kritisk. 39 000 flyktningbarn får ikke gå på skolen. Redd Barna frykter for konsekvensene av situasjonen i Gaza.

Den internasjonale ungdomsdagen

SOS-barnebyer | 16.08.2010

Den 12. august var FNs internasjonale ungdomsdag. Tema for årets ungdomsdag er ”Dialog og gjensidig forståelse”. Fra august 2010 og ett år fremover, skal FN markere et internasjonalt år for ungdom.

[]

Kurs om seksuell orientering og kjønnsidentitet i internasjonalt arbeid

Aidsnett | 15.08.2010

14 september: Kurset handler om ikke-diskriminering og rett til helse. Det har som formål å gi grunnleggende kunnskap om seksuell orientering og kjønnsidentitet og hvordan man kan jobbe med dette temaet i UD/Norad, ambassader og frivillige organisasjoner. Kurset ansees som meget aktuelt for utreisende personell.

Kinas nye springbrett til Afrika

Bistandsaktuelt | 15.08.2010

Lyktestolpene og veiene er på plass. Kinas nye springbrett til Afrika er under bygging der mauritiere tidligere kappet sukkerrør.

[]

LHL på verdenskongress om hiv og aids

LHL | 13.08.2010

«Rights Here, Right Now» (rettigheter her og nå), var mottoet for verdenskongressen om hiv og aids som i juli ble arrangert i Wien.

Hjelpen er livsviktig, og den kommer frem

Flyktninghjelpen | 13.08.2010
Generalsekretær Elisabeth Rasmusson fikk med egne øyne se at hjelpen kommer frem da hun dro ut med Flyktninghjelpens nødhjelpsteam i de verst rammede flomområdene.

Flomrammede Pakistan desperat etter hjelp

Caritas Norge | 13.08.2010

Caritas har sendt ut en nødhjelpsappell på 34 millioner kroner for å hjelpe de som er rammet av flommen i Pakistan. Situasjonen i landet blir mer og mer desperat. Over 1600 har mistet livet og så mange som opptil 14 millioner mennesker er rammet.

[]
1 - 30 av 64
1 2 3

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.