Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

Løslatelse av Aung San Suu Kyi endrer ikke situasjonen i Burma

Den norske Burmakomité | 30.09.2010
Suu Kyi blir løslatt 13. november, melder nyhetsbyrået AFP. Nyheten er ikke offisielt bekreftet. - Hvis dette stemmer ønsker vi løslatelsen velkommen, men mest sannsynlig er dette et valgkamputspill rettet mot opinion og det internasjonale samfunn, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.

Norge bør kreve granskning av overgrep i Burma

Den norske Burmakomité | 29.09.2010
Den norske Burmakomité og Norsk Misjon i Øst oppfordrer Norge til å støtte kravet om en FN-ledet granskningskommisjon for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Burma.

Stoltenberg om veien videre: skape og dele

RORG-samarbeidet | 29.09.2010

- Det er i første rekke veksten i Kina, India og Brasil som har redusert antallet fattige i verden, sa miljø og utviklingsminister Erik Solheim i forkant av forrige ukes toppmøte om FNs tusenårsmål. Mange var fornøyd med at det på FN-toppmøtet ble lovet nye bistandsmilliarder til kvinner, barn og syke, men hvor går veien videre? - Det handler om å skape og dele, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK-søndagsavisen. Asle Toje ser positivt på ny fokus på ansvarliggjøring og økonomisk vekst, mens Erik S. Reinert kaller Stoltenbergs krav til utviklingslandene en "fallitterklæring".

Stoltenberg om veien videre: skape og dele

RORG-samarbeidet / Global | 29.09.2010
- Det er i første rekke veksten i Kina, India og Brasil som har redusert antallet fattige i verden, sa miljø og utviklingsminister Erik Solheim i forkant av forrige ukes toppmøte om FNs tusenårsmål. Mange var fornøyd med at det på FN-toppmøtet ble lovet nye bistandsmilliarder til kvinner, barn og syke, men hvor går veien videre? - Det handler om å skape og dele, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK-søndagsavisen. Asle Toje ser positivt på ny fokus på ansvarliggjøring og økonomisk vekst, mens Erik S. Reinert kaller Stoltenbergs krav til utviklingslandene en "fallitterklæring".

Full forvirring rundt Norges rolle i Afghanistan

Leger Uten Grenser | 29.09.2010
Norske soldater i Afghanistan gir hjelp basert på de humanitære prinsippene om nøytralitet, uavhengighet og upartiskhet, tror nærmere 40 prosent av de spurte i en ny undersøkelse. – Svært urovekkende, sier Håkon Bolkan i Leger Uten Grenser.

- Norske bistandspenger må ut av skatteparadis

Kirkens Nødhjelp | 28.09.2010
Norske myndigheter kanaliserer millioner av bistandskroner gjennom institusjonen Norfund som aktivt benytter seg av skatteparadiser i sin investeringsstrategi.

Stoltenberg: Ingen klimaavtale i Cancun

RORG-samarbeidet | 27.09.2010

- 2010 blir et klimaår, varslet statsminister Jens Stoltenberg etter klimatoppmøtet i København sist vinter. Sist uke måtte han likevel erkjenne realitetene: Det blir ikke noen avtale i Cancun i Mexico, der partene skal møtes i desember. - Vedta en ny periode med forpliktelser i Kyotoprotokollen, er rådet fra Norges Naturvernforbund. Sist fredag la de fram forslag til hvordan pessimisme kan bli snudd til optimisme - etter en måned med debatt om miljøbevegelsen, moralisme og dommedag.

Hvem fortjener å bli neste års vinner av Sofieprisen?

Sofieprisen | 27.09.2010

Sofieprisen inviterer til å nominere kandidater til Sofieprisen. Prisen er en miljø- og bærekraftig utviklingspris. Sofieprisen vil bli gitt til et individ eller en organisasjon som på en banebrytende eller særlig oppfinnsom måte har pekt på alternativer til dagens utvikling og/eller satt slike alternativer i verk. Prisen på $ 100 000 har blitt gitt ut 13 ganger.

[]

Ønsker økt norsk hiv-støtte velkommen

Leger Uten Grenser | 27.09.2010
Norge øker støtten til kampen mot hiv med 75 millioner kroner. - Svært gledelig, sier lege og hiv-forsker Marius Trøseid i Leger Uten Grenser.
[]

Stoltenberg: Ingen klimaavtale i Cancun

RORG-samarbeidet / Global | 27.09.2010
- 2010 blir et klimaår, varslet statsminister Jens Stoltenberg etter klimatoppmøtet i København sist vinter. Sist uke måtte han likevel erkjenne realitetene: Det blir ikke noen avtale i Cancun i Mexico, der partene skal møtes i desember. -  Vedta en ny periode med forpliktelser i Kyotoprotokollen, er rådet fra Norges Naturvernforbund. Sist fredag la de fram forslag til hvordan pessimisme kan bli snudd til optimisme - etter en måned med debatt om miljøbevegelsen, moralisme og dommedag.

En av fem homofile menn i byene har HIV

Aidsnett | 24.09.2010

19 prosent av homofile og biseksuelle menn i USAs største byer er smittet med HIV. Nær halvparten vet ikke at de er syke.

Norge støtter arbeidet for en finansskatt internasjonalt

Attac Norge | 24.09.2010

På FN-toppmøtet i New York denne uka gikk Norge sammen med Frankrike, Spania, Brasil, Belgia og Japan aktivt inn for finansskatter. Dette er et godt politisk initativ som Attac ønsker velkommen.

[]

Skarsgård gir 200 000 til SOS-barnebyer

SOS-barnebyer | 24.09.2010

Rivaliseringen mellom to vampyrer i den prisbelønte TV-serien True Blood sørget for over 200 000 kroner til SOS-barnebyer. Selv om Alexander Skarsgård måtte se seg slått på målstreken.

[]

H M. Dronning Sonja setter fokus på verdens største flyktningleir

Flyktninghjelpen | 24.09.2010
Menneskene i verdens største flyktningleir er glemt av de fleste. Men ikke av Norges Dronning, som håper at også DU vil engasjere deg i årets TV-aksjon 24. oktober!

Kunstinstallasjoner avduket

FN-sambandet | 24.09.2010
Kontrastene mellom mørk høstkveld i en sørlandsby og morgengry midt i regnskogen i Ecuador er store.

Internasjonalt gjennombrudd

FN-sambandet | 24.09.2010
Under toppmøtet i FN samlet FNs generalsekretær statsledere og andre internasjonale ledere fra hele verden for å mobilisere til felles dugnad for å redusere mødre- og barnedødelighet i fattige land.

– Sats på de fattigste

Bistandsaktuelt | 24.09.2010

Milliardene vil ikke falle i hodet på det fattige når møtet om tusenårsmålene lukker dørene i New York. Men hvis vi satser på de aller fattigste, får vi mer igjen for pengene, mener Unicefs nestleder.

[]

Norge gir 1,4 milliarder bekjempelse av aids

Utenriksdepartementet | 23.09.2010

Norge vil for perioden 2011-2013 øke bidraget til Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria med 75 millioner kroner, til 450 millioner kroner årlig. Det tilsvarer en økning på 20 prosent. Norge vil dermed bidra med nesten 1,4 milliarder kroner de neste tre årene.

Folkefest da FN-stafetten kom til Mausund

FN-sambandet | 23.09.2010

Det var åpen skole på Mausund 23 september, så både elever, barnehage, foreldre og besteforeldre var til stede da ordfører Hans Stølan ønsket velkommen.

Redd regnskog med SMS!

Regnskogfondet | 22.09.2010
- Endelig kan folk gi penger til oss på SMS - uten at det koster fletta, sier Anne Kristin Ulleberg i Regnskogfondet.

Vil doble antall sykepleierstudenter i Malawi!

Kirkens Nødhjelp | 22.09.2010
Medisinerstudentenes årlige aksjon vil bøte på den dramatiske mangelen på sykepleiere i Malawi.

Kan forebygge flyktningstrøm fra Pakistan

Kirkens Nødhjelp | 22.09.2010
Hvis verdenssamfunnet ikke følger Norge og bidrar i langt sterkere grad i Pakistan, kan vi komme til å erfare en av de største flyktningstrømmene noensinne.

Halvparten av jordens befolkning bor i by

Norges Røde Kors | 21.09.2010

For første gang i menneskenes historie, bor over halvparten av jordas befolkning i byer. 2,57 milliarder av oss lever under uakseptable forhold. Dette skaper nye utfordringer for myndigheter og hjelpeorganisasjoner.

[]

Giverne kutter støtten til hiv - Tusenårsmålene i fare

Leger Uten Grenser | 21.09.2010
Målet var hiv-behandling til alle innen 2010, men fortsatt står ti millioner mennesker i kø. – Det er helt uforståelig at giverne svikter. Taper vi kampen mot hiv, taper vi kampen om tusenårsmålene, sier Marius Trøseid i Leger Uten Grenser.
[]

Maktforskyvninger og global styring

RORG-samarbeidet | 20.09.2010

En ny verdensorden er i ferd med å ta form, men hva innebærer det for kampen mot fattigdom, for FN og for vesten, EU og Norge? Hvilken rolle kan sivilsamfunnet spille? Kanskje er det på tide å gå fra analyse til strategi og på ulike arrangementer i ukene framover står maktforskyvninger og global styring på dagsorden i Oslo.
 

Kolera i Kamerun, Tsjad og Niger

Leger Uten Grenser | 20.09.2010
Leger Uten Grenser behandler den farlige diarésykdommen etter et utbrudd som spenner over hele regionen.

NFU Conference 2010!

Aidsnett | 20.09.2010

The conference will be an opportunity for exchange of knowledge and experience among researchers and practitioners from multiple fields of relevance for development studies.

Samtaler med Ban Ki-Moon

SOS-barnebyer | 20.09.2010

Det ble tid til samtaler mellom FNs leder Ban Ki-Moon og SOS-barnebyers internasjonale president Helmut Kutin, da de møttes under et FN-møte i Alpbach i september.

[]

Innføring i menneskerettigheter

Global.no | 20.09.2010

24. september har Høgskolen i Buskerud nytt hovedopptak ved studiet i Meneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering. I høst høst undervises det i modul 1 Innføring i menneskerettigheter.

[]

Indianerhøvdinger på kokain eller Sira Myhre på syre?

Regnskogfondet | 20.09.2010

I et portrettintervju i Dagsavisen lørdag 11. september 2010 fortsetter Aslak Sira Myhre kampen mot dommedagsprofeter som vil frata folk flest gleden av moderne velstand.

1 - 30 av 67
1 2 3

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.