Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

"Me fekk skikkeleg juling"

SAIH | 31.03.2011
Nyleg vart han fengsla og torturert i 27 dagar. Welcome Zimuto i studentorganisasjonen ZINASU risikerer dødsstraff for sitt engasjement for studentar i Zimbabwe, etter å ha deltatt på eit møte om opprøra i Nord-Afrika. Korleis kunne dette skje? Og kva skjedde – eigentleg?

Regnskogfondets innspill til Erik Solheim om Brasil

Regnskogfondet | 31.03.2011
Denne uken møtte miljø- og utviklingsminister Erik Solheim den brasilianske utviklingsbank BNDES i Rio de Janeiro. Regnskogfondet anbefalte at den norske delegasjonen tok opp følgende punkter.

Innfører sanksjoner mot Gbagbo

FN-sambandet | 31.03.2011
Sikkerhetsrådet har gjort enstemmig vedtak om å innføre sanksjoner mot Elfenbenkystens tidligere president. Gbagbo klamrer seg fortsatt til makten selv om han tapte fjorårets presidentvalg.

Stanser etter angrep i Somalia

Leger Uten Grenser | 31.03.2011
Leger Uten Grensers innstiller arbeidet i Mogadishus Medina-bydel etter to granatangrep på én uke. Arbeidet fortsetter i andre deler av Somalia.

500 000 barn på flukt i Elfenbenskysten

Redd Barna | 31.03.2011
Minst 500 000 barn flykter fra de voldelige kampene i Elfenbenskysten. Redd Barna trapper opp nødhjelpen til tross for at urolighetene stadig blir verre.

Hydro i Brasil: En test på samfunnsansvar

Kirkens Nødhjelp | 30.03.2011
Store miljøskader i området der Hydro blir en sentral næringslivsaktør. - Kirkens Nødhjelp forventer at både mennesker og miljø i Barcarena-området i Brasil vil bli ivaretatt på en helt annen måte enn tilfellet har vært så langt. Vi har identifisert store miljøskader i området, sier Arne Dale, programkoordinator i Kirkens Nødhjelp, i forbindelse med Solheims besøk gruveområdene der Hydro har kjøpt opp gruvedrift og foredlingsproduksjon.

Helse-Norge tar ansvar for sine innkjøp

IEH | 30.03.2011

På to år gikk Helse Sør-Øst fra etikk-versting til et forbilde i kampen mot barne- og tvangsarbeid. Nå følger resten av Helse-foretakene etter.

[]

Regnskogfondets innspill til Erik Solheim om Guyana

Regnskogfondet | 30.03.2011
Denne uken besøker statsråd Erik Solheim Guyana. Regnskogfondet anbefaler Norge å ta opp flere punkter som vil forbedre samarbeidsavtalen mellom de to landene.

Burma: Diktaturet fortsetter

Den norske Burmakomité | 30.03.2011
Tidligere statsminister og general Thein Sein ble i dag innsatt som ny president i Burma og juntaen State Peace and Development Council ble formelt nedlagt. Den norske Burmakomité minner om at bak den sivile fasaden er det fortsatt militæret som har makten.

Uro på Katmandu Universitet

Himalpartner | 30.03.2011

HimalPartners utsending i Nepal, Tore Skeie underviser på Universitetet i Katmandu. I mars har det vært mye uro, så Tore har måttet flytte sin undervisning til andre steder.

[]

Krokodiller angriper skolebarn i Zimbabwe

Redd Barna | 30.03.2011
Skolebarna i Mbire-distriktet i Zimbabwe har en livsfarlig skolevei. I elva de må vasse gjennom til og fra skolen risikerer de å bli angrepet av krokodiller.

Internasjonal somling koster menneskeliv i Elfenbenskysten

Flyktninghjelpen | 29.03.2011
Umiddelbare tiltak for å beskytte sivilbefolkningen og møte de ekstreme humanitære behovene i Elfenbenskysten kreves av Flyktninghjelpen i koalisjon med 32 internasjonale og afrikanske organisasjoner.

Krigshandlinger trappes opp i Somalia

Kirkens Nødhjelp | 29.03.2011
De siste to ukene har Kirkens Nødhjelp nærmest daglig fått meldinger om kamper og uro i Gedo-provinsen sørvest i Somalia. - Vi er svært bekymret over det økte konfliktnivået, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp.

Palmeolje: Regnskog i handlevogna

Regnskogfondet | 29.03.2011
Mange har fått med seg at man bør unngå å kjøpe hagemøbler av tropiske tresorter. Men visste du at flere av de vanligste dagligvarene inneholder en planteolje som kan bety slutten for store deler av verdens regnskog?

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Kirkens Nødhjelp | 29.03.2011
10. - 12. april går Kirkens Nødhjelps fasteaksjon av stabelen. Dette er Norges nest største dør-til-dør-aksjon med 40 000 bøssebærere. I år settes fokus på urettferdighet: Det er ikke rettferdig at 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom.
[]

Slår meslingealarm i Kongo

Leger Uten Grenser | 29.03.2011
- Epidemien er snart ute av kontroll, sier sykepleier Dina Hovland i Leger Uten Grenser. Hjelpeorganisasjonen har så langt vaksinert 1,5 millioner barn
[]

Terningkast 4 til regjeringens Brasilstrategi

Regnskogfondet | 29.03.2011
Mandag 21. mars lanserte regjeringen sin brasilstrategi. Regnskogfondets Torkjell Leira har analysert innholdet ut fra konsekvenser for klima, miljø og urfolks rettigheter.

Stor risiko for seksuell vold i Liberia

Care Norge | 28.03.2011
I den desperate og kaotiske situasjonen som møter ivorianske flyktninger i Liberia er faren stor for seksuell vold og utnytting, advarer CARE. Tiltak for å forhindre dette, må være en del av den første nødhjelpsinnsatsen.
[]

Gadafi-seier kan svekke FNs fredsvilje

Bistandsaktuelt | 27.03.2011

Aldri før har det vært så mange soldater engasjert i fredsoperasjoner i verden. Men dersom den FN-vedtatte aksjonen mot Gadafi-regimet mislykkes, kan FNs fredsinnsats stå ved et veiskille.

[]

Ny internasjonal seier i kampen mot homofobi og transfobi

LLH | 25.03.2011
85 land – hele 18 flere enn forrige gang – skrev tirsdag under på en uttalelse i FN som blant annet krever at homofili avkriminaliseres.

Deutsche Bank gjør det Oljefondet ikke tør

Regnskogfondet | 25.03.2011
Wilmar er verdens største produsent av palmeolje. Nå har Deutsche Bank trekket sine investeringer i selskapet - mens Oljefondet har fordoblet dem i 2010.

Skatt: Regjeringen åpner døren på gløtt

Kirkens Nødhjelp | 25.03.2011
Finansdepartementet offentliggjorde denne uken at de ”åpner for å vurdere” såkalt land-for-land-rapportering. Kirkens Nødhjelp er veldig fornøyd, men forventer at regjeringen tar skrittet helt ut.
[]

Afghanistan må følges tett

Kirkens Nødhjelp | 25.03.2011
Tirsdag 22. mars annonserte president Hamid Karzai at afghanske myndigheter skal ta over sikkerhetsansvaret i flere provinser og byer. Dette er en prosess som må følges nøye, mener Kirkens Nødhjelp og Afghanistankomiteen i Norge.
[]

Fordømmer bombeangrep

Kirkens Nødhjelp | 25.03.2011
Onsdag ble Jerusalem for første gang på seks år utsatt for et bombeangrep. Kirkens Nødhjelp fordømmer bomben og frykter opptrapping av konflikten.
[]

Skoler stenger så barn kan demonstrere i Jemen

Redd Barna | 25.03.2011
Den politiske volden i Jemen har vokst de siste dagene. Et stort antall barn deltar aktivt i demonstrasjonene. Stadig flere barn blir drept og skadet i de voldelige sammenstøtene.

Mot avkriminalisering i Danmark

Aidnett | 24.03.2011

Danske hivpositive går kanskje mot en politisk seier i løpet av året. Det danske justisdepartementet diskuterer nemlig et lovforslag som vil avkriminalisere det å utsette andre mennesker for hivsmitte gjennom ubeskyttet sex.

Melvin and his sister: A gay Kenyan's struggle to survive - video

Aidnett | 24.03.2011

As discrimination against homosexuals in Africa reaches a new murderous peak, Guardian Films travels to Mombasa, Kenya, to hear from a male prostitute who risks his life to support his younger sister.

God lagerkapasitet styrker jordbruket

FORUT | 24.03.2011
Borgerkrigen i Sri Lanka førte til enorme ødeleggelser. Jorda ble liggende brakk, bolighus og bygninger var skadet og ubrukelige, og nye redskaper og nytt utstyr var nødvendig for å bygge opp igjen det ødelagte og starte ny virksomhet.

Ny tuberkulosetest gir håp for hiv-positive

Leger Uten Grenser | 24.03.2011
- Vi har til nå ikke hatt noen gode måter å teste hiv-positive i utviklingsland for tuberkulosesmitte. Dette er et etterlengtet gjennombrudd, sier lege i Leger Uten Grenser, Marius Trøseid.
[]

Pensjonsfondet øker i Burma

Den norske Burmakomité | 23.03.2011
Statens pensjonsfond utland har økt investeringene i olje- og gassektoren i Burma med 5,7 milliarder kroner. Samtidig meldes det om nye tilfeller av drap og tortur knyttet til denne sektoren. - Dobbeltmoralsk, mener Øyvind Håbrekke, leder for Burma-nettverket på Stortinget.
1 - 30 av 111
1 2 3 4

Klipp fra Media

Så glad ble Søreide da Norge vant. Samtidig visste hun at 20 land hadde brutt løftet de ga henne.

Aftenposten | 09.07.2020

Ledere fra rundt 150 land hadde sagt at de ville støtte Norge som medlem av FNs sikkerhetsråd. Da stemmene ble talt opp, hadde mange falt fra.

Equinor vil bygge verdens største flytende havvindpark

Dagsavisen (NTB) | 09.07.2020

Equinor planlegger å bygge verdens største flytende havvindpark i Sør-Korea med opptil 100 turbiner.

Anklages for drapstrusler og ulovlig «skattlegging» av flyktninger i Norge (Eritrea)

Nettavisen | 09.07.2020

Norge gir millionbeløp i uhjelp til Eritrea, samtidig som landet i en offisiell rapport anklages for å drive med kriminell virksomhet på norsk jord.

Brasil møter Amazonas-kritikerne i dag

NRK nyheter | 09.07.2020

Brasilianske myndigheter møter i dag utenlandske investorer for å svare på kravet om stans i avskogingen i Amazonas. Storebrand deltar på møtet.

FN-ekspert om kampen mot fattigdom: – Vi har kastet bort et tiår

ABC nyheter | 08.07.2020

FNs avtroppende fattigdomsekspert er nådeløs i sin dom over det internasjonale samfunnets evne til å bekjempe fattigdom og er dypt pessimistisk til pandemiens tragiske konsekvenser.

Rike land sender heller penger enn soldater. Det kan gjøre FNs fredsinnsats dårligere.

Aftenposten | 08.07.2020

Fattige land bidrar med klart flest FN-soldater. For dem kan det være penger å tjene, mens soldater fra rike land er dyrere i drift. Eksperter mener det kan gjøre operasjonene dårligere.

Care: Klimaendringer rammer kvinner hardest

Vårt Land (NTB) | 08.07.2020

Klimaendringer forsterker kjønnsforskjeller og rammer kvinner hardere enn menn, viser ny rapport fra Care.

Verdens natur og fattige tar støyten når smitten av korona skal begrenses.

Klassekampen | 07.07.2020

Munnbind og plasthansker skaper miljøproblemer verden rundt, og industrien presser på for å oppheve plastforbud.

Nytt bistandsprogram gir 190 millioner arbeid mot moderne slaveri

Vårt Land+ | 07.07.2020

– Moderne slaveri er dramatisk og særlig barn blir utnytta innen sektorer som landbruk og gruvedrift. Pandemien har bare forverra denne situasjonen, sier utviklingsminister Dag Inge ­Ulstein. I Granavolden-plattformen var det en viktig seier for KrF at innsatsen mot moderne slaveri skulle trappes opp. Nå gjøres det systematisk gjennom et fireårig bistandsprogram.

Siv Jensen ut mot hjelpeorganisasjoner: – Med på å sponse menneskesmugling (flyktninger)

VG | 07.07.2020

Frp-leder Siv Jensen sier hun har sett seg lei på Ocean Viking-dramaet som utspiller seg i Middelhavet.