Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

Lang reise for bistandspenger

Bistandsaktuelt | 29.04.2011

Norske bistandsmidler i Øst-Afrika er gjennom opp til ni forskjellige administrative kanaler for de når mottakerne på bakken. - Et problem, slår en fersk evalueringsrapport om norske organisasjoners innsats i Øst-Afrika fast.

[]

- Norge en nøkkelaktør i kampen for regnskogen

Regnskogfondet | 28.04.2011
Pressemelding: NORAD legger fram en evaluering av regjeringens klima- og skogsatsing.

Terje Sporsem kaster klærne for Speideraksjonen

Flyktninghjelpen | 28.04.2011
Sigrid Bonde Tusvik, Terje Sporsem, Ronni Le Tekrø og Rikke Lie er blant de som denne uken engasjerer seg for Speideraksjonen. Tidligere ulvunge i speideren, Terje Sporsem, hamlet opp med tenåringene og selv kuttskader stoppet ikke komikeren.

Barn tvinges ut i barnearbeid og prostitusjon

Redd Barna | 27.04.2011

Barn som har flyktet fra Elfenbenskysten til Liberia risikerer å bli ofre for barnearbeid og prostitusjon. Flyktningkrisen blir stadig verre.

Rohingyaene er fanget

Den norske Burmakomité | 27.04.2011
Rohingya kvinner flykter fra undertrykkelse i Burma til voldtekt og overgrep i Bangladesh. Bangladesh må ta ansvar og gi flyktningene beskyttelse, mener Refugees International i en ny rapport.

Med WTO og BRICS mot en ny verdensorden?

RORG-samarbeidet / Global | 26.04.2011
- Kanskje var jeg til stede ved sammenbruddet av en verdensorden, skrev utenriksminister Jonas Gahr Støre etter at WTO-forhandlingene brøt sammen høsten 2008. Nå er de på randen av sammenbrudd igjen. Kanskje er det på tide å runde av den såkalte Doha-runden og avvente hvilken kurs de framvoksende stormaktene (BRICS) vil sette for en ny verdensorden?

Med WTO og BRICS mot en ny verdensorden?

RORG-samarbeidet | 26.04.2011

- Kanskje var jeg til stede ved sammenbruddet av en verdensorden, skrev utenriksminister Jonas Gahr Støre etter at WTO-forhandlingene brøt sammen høsten 2008. Nå er de på randen av sammenbrudd igjen. Kanskje er det på tide å runde av den såkalte Doha-runden og avvente hvilken kurs de framvoksende stormaktene (BRICS) vil sette for en ny verdensorden?

Farlig studentliv i Colombia

SAIH | 26.04.2011
De mottar trusler på Facebook, og opplevde nylig at en tidligere studentleder ble skutt og drept. Studentorganisasjonen ACEU fra Colombia har nylig vært på besøk i Norge, og gitt norske studenter et innblikk i et nokså annerledes studentliv.

Bli ledsager i Palestina og Israel

KFUK-KFUM Global | 19.04.2011

"Noen situasjoner må man leve for å forstå hva det dreier seg om", forteller Petter Hanseid, eks-ledsager i Palestina og Israel. Sammen med andre internasjonale ledsagere har han bidratt til å beskytte utsatte palestinske sivile, overvåket kontrollposter og støttet palestinske og israelske fredelige tiltak mot okkupasjonen bare ved å være tilstede.

[]

Speideraksjonen for barn og unge i Liberia

Flyktninghjelpen | 18.04.2011

I år vil Speideraksjonen samle inn penger til utdanningsaktiviteter for barn og ungdom i Liberia. Mer enn 10 000 speidere deltar i aksjonen som i år går av stabelen fra 26. april til 1. mai. Her kan du gi din støtte og utfordre andre til å gi.

Hundretusener av barn trenger øyeblikkelig hjelp

Flyktninghjelpen | 16.04.2011
Flesteparten av menneskene som er drevet på flukt i og fra Elfenbenskysten er kvinner og barn. Stadig flere av barna som nå kommer over grensen fra Elfenbenskysten til Liberia er feilernærte, blitt skilt fra sin familie og utsatt for vold.

Fredskonferanse på Jamaica

Kirkens Nødhjelp | 15.04.2011
17. – 25. mai møtes 1000 kirkeutsendinger fra hele verden til fredskonferanse på Jamaica. Spesialrådgiver Arne Sæverås i Kirkens Nødhjelp er blant dem.

Et øyeblikks fred på Bangolo sykehus

Leger Uten Grenser | 15.04.2011
Vold, masseflukt og grusomme overgrep har blitt hverdagen for millioner i Elfenbenskysten. Det eneste pusterommet mange får, er som pasienter på sykehus.

Skoleelever med stor interesse for Afghanistan

Afghanistankomiteen i Norge | 15.04.2011
Torsdag 14. april besøkte Afghanistankomiteen Vinderen skole for å forberede elevene til årets vennskapsdager 4. og 5. mai. Vinderen har et vennskapsforhold med jenteskolen Gul Dara som ligger litt sør for Kabul. Engasjementet var stort blant elevene.

Bangladesh viser vei for klimatilpasning

Utviklingsfondet | 14.04.2011
I Bangladesh har 350 delegater fra hele verden delt viktige erfaringer om lokalsamfunns ulike strategier for klimatilpasning. Mens de internasjonale klimaforhandlingene går sakte, skjer det allerede mye på bakken.
[]

Nødhjelpskonvoi til Elfenbenskysten

Flyktninghjelpen | 14.04.2011
Flyktninghjelpen har sendt nødhjelpskonvoi for å hjelpe mennesker som har flyktet fra volden og søkt tilflukt i byen Duékoué i Elfenbenskysten. Konvoien gav 12 000 mennesker tilgang til livsviktig hjelp, men fortsatt er situasjonen kritisk for én million internt fordrevne personer.

Grønn vekst for miljø og utvikling?

RORG-samarbeidet / Global | 14.04.2011
- En grønnere utvikling må til for å få en framtidsrettet økonomisk vekst i fattige land, skrev UD i forbindelse med lanseringen av den nye stortingsmeldingen om miljø og utvikling sist uke - uten at dét skapte de store overskriftene. Både KrF og frivillige organisasjoner etterlyser mer samstemt politikk og friske penger til klimabistand, men regjeringen får også ros - fra bl.a. WWF Norge, som karakteriserer regjeringens politikk for "en modig satsing i norsk bistand".

Grønn vekst for miljø og utvikling?

RORG-samarbeidet | 14.04.2011

- En grønnere utvikling må til for å få en framtidsrettet økonomisk vekst i fattige land, skrev UD i forbindelse med lanseringen av den nye stortingsmeldingen om miljø og utvikling sist uke - uten at dét skapte de store overskriftene. Både KrF og frivillige organisasjoner etterlyser mer samstemt politikk og friske penger til klimabistand, men regjeringen får også ros - fra bl.a. WWF Norge, som karakteriserer regjeringens politikk for "en modig satsing i norsk bistand".

Norge talte Roma midt i mot

Utenriksdepartementet | 14.04.2011

Norges innlegg under møte i FNs kommisjon for befolking og utvikling på onsdag  forsvarte i sterke ordelag kvinners rett til prevensjon og selvbestemt abort.
 

[]

To angrep mot Leger Uten Grenser i Kongo

Leger Uten Grenser | 13.04.2011
Søndag 10. april ble to team fra Leger Uten Grenser angrepet på ulike steder i Sør-Kivu-provinsen i Den demokratiske republikken Kongo. En kongolesisk hjelpearbeider og en internasjonal feltarbeider ble såret.

Arabiske filmdager

Film fra Sør | 13.04.2011

- Vårens mest aktuelle filmfestival. Arabiske filmdager 2011 ønsker å rette fokus mot den østre Middelhavskysten, i dag bestående av landene Tyrkia, Syria, Libanon, Israel, Palestina og Egypt.

[]

Lovendring kan gi økt avskoging i Brasil

Regnskogfondet | 12.04.2011
Et forslag om å endre skogloven i Brasil skal nå opp til behandling i Kongressen. Om den blir vedtatt vil det være ulykke for skogen og kampen mot avskoging mener den brasilianske miljøbevegelsen.

Hagemøbelguiden 2011: Slik unngår du tropiske tømmermenn

Regnskogfondet | 12.04.2011
- Unngå hagemøbler av tropisk tre hvis du ikke vil ødelegge regnskogen, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet. Årets hagemøbelguide forhindrer hodepine i etterkant av kjøp.

PM: Mot en grønnere framtid?

Utviklingsfondet | 12.04.2011
Fredag 8. april lanserte regjeringen Stortingsmelding, nr. 14 «Mot en grønnere utvikling». Meldingen viser sammenhengen i miljø- og utviklingspolitikken, og er et nødvendig bidrag i styrkingen av norsk utviklingspolitikk. Men det er fortsatt slanger i paradis.
[]

Du kan lage FN-reklame

FN-sambandet | 12.04.2011
Er du kreativ og engasjert nok for FN sin reklamekonkurranse? Her får du eksklusive tips frå eit jurymedlem til korleis du kan lage vinnarplakaten.

Barn og unge endeleg i førarsetet

LNU | 12.04.2011

Barn og unge er viktige aktørar i utviklingspolitikken. Det slår den nye stortingsmeldinga om miljø og utvikling fast. LNU gratulerer Solheim med ei viktig melding.

[]

Behandlet sårede i Afghanistan

Leger Uten Grenser | 11.04.2011
Lørdag behandlet Leger Uten Grenser sju skadde etter et angrep på en militær buss i Kabul.

- Washington konsensus er nå bak oss

RORG-samarbeidet | 11.04.2011

- Washington konsensus er nå bak oss, sa IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn da han sist mandag talte til studenter i Washington - i forkant av årets vårmøter i IMF og Verdensbanken. Strauss-Kahn tok til orde for å revidere de liberalistiske teoriene som har dominert utviklingen av den globale økonomien de siste 30 årene og mange vil nok mene det er på høy tid. - De dreper, mente økonomer samlet på Voksenåsen i Oslo sist vinter, der Dag Hammarskjöldprogrammet satte Washington konsensus under lupa.

- Washington konsensus er nå bak oss

RORG-samarbeidet / Global | 11.04.2011
- Washington konsensus er nå bak oss, sa IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn da han sist mandag talte til studenter i Washington - i forkant av årets vårmøter i IMF og Verdensbanken. Strauss-Kahn tok til orde for å revidere de liberalistiske teoriene som har dominert utviklingen av den globale økonomien de siste 30 årene og mange vil nok mene det er på høy tid. - De dreper, mente økonomer samlet på Voksenåsen i Oslo sist vinter, der Dag Hammarskjöldprogrammet satte Washington konsensus under lupa.

Applaus for et handlekraftig FN

Flyktninghjelpen | 08.04.2011
De som nå kritiserer FN for handling i Elfenbenskysten bør tenke nøye igjennom alternativene.
1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

FN-sjefen krever slutt på «krigen mot naturen»

DN (NTB) | 01.10.2020

– En konsekvens av vår ubalanse med naturen er fremveksten av dødelige sykdommer som hiv/aids, ebola og nå covid-19, som vi har lite eller intet forsvar mot, sa Guterres da han åpnet FNs aller første toppmøte om naturmangfoldskrisen. Verdens ledere må endre kurs og endre vårt forhold til naturen, mener FN-sjefen.

Norge og 63 andre land lover å satse på naturmangfold

NRK nyheter | 01.10.2020

Erna Solberg og 63 andre statsledere har signert en erklæring hvor de forplikter seg til en rekke miljøverntiltak fram mot 2030.

Frp sier nei til forslaget til karbonfangst og -lagring

NRK nyheter | 01.10.2020

Regjeringens karbonfangst og -lagringsprosjekt «Langskip» ser med dette ut til å stå i fare for å forlise.

Norge gir milliarder til korrupte land, men vet ikke om pengene havner i feil hender (bistand)

E24 (Aftenposten) | 30.09.2020

En fersk rapport slår fast at Norge ikke jobber målrettet nok mot korrupsjon. Likevel sender vi mer og mer penger til verdens mest korrupte regimer.

70 statsledere lover å løse naturkrise – denne gangen med en skjerpet plan

Vårt Land | 30.09.2020

Med en tipunktsplan lover 70 statsledere å få naturen på rett spor etter mange år med overforbruk og ødeleggelser. – Å beskytte natur er å beskytte økonomien vår, sa Erna Solberg.

Amnesty trekker seg ut av India: – Aldri opplevde noe så lammende

Vårt Land | 30.09.2020

Amnesty International sier de har sagt opp alle sine ansatte i India på bakgrunn av represalier fra indiske myndigheter. – Det er gjennomskuelig at dette er knyttet til vårt kritiske søkelys på menneskerettighetsbrudd i India, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge.

Angola varsler ønske om større åpenhet: – Skal mye mer til for å overbevise (EITI)

E24 (Stavanger Aftenblad) | 29.09.2020

Etter 18 år har myndighetene i Angola varslet at landet ønsker å bli med i Eiti-samarbeidet, som jobber for gjennomsiktighet i oljeindustrien. Norske eksperter mener det fortsatt er grunn til skepsis.

Verdensledere erklærer naturkrise

ABC nyheter (NTB) | 29.09.2020

Verden er i en natur- og klimakrise, advarer ledere fra 64 land. I en kunngjøring mandag forplikter de seg til å reversere tapet av biomangfold innen 2030. Kunngjøringen kommer i forkant av FNs høynivåmøte om biomangfold onsdag 30. september, i regi av FNs naturpanel IPBES (Den mellomstatlige plattformen for biomangfold og økosystem).

I dette landet har kvinnene bidratt til å avskaffe en rekke moral-lover (Sudan)

Vårt Land | 29.09.2020

I løpet av det siste året har en rekke lover og forordninger som regulerte alt fra hijabbruk og alkoholdrikking, til skilsmisse og barnefordeling, blitt endret. Nå skal Sudan som i tretti år ble styrt av islamister, bli en sekulær stat.

Solberg til FN: Coronapandemien er den største utfordringen i FNs historie

ABC nyheter (NTB) | 28.09.2020

Statsminister Erna Solberg holdt søndag en videotale i FNs hovedforsamling. Hun vektla viktigheten av internasjonalt samarbeid for å bekjempe coronaviruset.