Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

Konkurrerer om Sør-Sudans oljepenger

Bistandsaktuelt | 31.07.2011

Øst-afrikanske land vil hjelpe å bygge Sør-Sudan og sikre seg handel. Kenya og Uganda konkurrerer om de beste avtalene.

[]

– Jeg har ikke mat

Redd Barna | 29.07.2011
Kenyanske Fatuma er 16 år og mor. Samtidig må hun passe på sine yngre søsken. Tørken og matmangelen rammer familien hardt. Fatumas sønn er akutt underernært og syk.

Behring Breivik og bin Laden

RORG-samarbeidet | 27.07.2011

Terroren har rammet Norge. Det var ikke radikale islamister, slik mange først trodde, men en norsk anti-jihadist som sto bak. - En gal manns verk eller har vi fostret et monster med våre fiendebilder av Islam?, spør mange seg. - Anders Behring Breivik er bin Laden i revers, mener andre og får bekreftet at alle ideologier og religioner kan brukes til vold og terror. - Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet, sa statsminister Jens Stoltenberg i Oslo Domkirke sist søndag og la til: Men aldri naivitet.

Behring Breivik og bin Laden

RORG-samarbeidet / Global | 27.07.2011
Terroren har rammet Norge. Det var ikke radikale islamister, slik mange først trodde, men en norsk anti-jihadist som sto bak. - En gal manns verk eller har vi fostret et monster med våre fiendebilder av Islam?, spør mange seg. - Anders Behring Breivik er bin Laden i revers, mener andre og får bekreftet at alle ideologier og religioner kan brukes til vold og terror. - Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet, sa statsminister Jens Stoltenberg i Oslo Domkirke sist søndag og la til: Men aldri naivitet.

Hverdagshelten Hussein redder liv på Afrikas horn

Redd Barna | 27.07.2011
Over hele Afrikas horn jobber Redd Barnas nødhjelpseksperter døgnet rundt for å hjelpe de mest sårbare barna og familiene deres gjennom tørken. Hussein Ali Adan er en av våre sykepleiere som redder liv i Kenyas ødemark.

Mange barn traumatisert ett år etter flommen

Redd Barna | 27.07.2011
Ett år etter flommen rammet 20 millioner mennesker i Pakistan, er livet langt fra tilbake til det normale for flomofrene. Barna lider fortsatt av traumer, og mange må arbeide i stedet for å gå på skolen.

Nødhjelp til rettighetsaktivister

Bistandsaktuelt | 26.07.2011

Aktivister i mange land rundt om verden lever i fare for å bli arrestert, trakassert eller drept. Norge bidrar til et nytt global fond for gi støtte slik at rettighetsforsvarere skal kunne fortsett sitt frihetsarbeid.

[]

En million barn kan sulte i hjel i Somalia

Redd Barna | 20.07.2011
Mer enn en million barn står i fare for å dø av sult i Somalia, frykter Redd Barna. Nå erklærer FN hungersnød i landet.

Vertsfamilier søkes

AFS Norge | 20.07.2011

I slutten av august i år kommer det 150 vertselever som skal tilbringe et skoleår i Norge. Et år som vertsfamilie vil bli et helt annerledes år hvor dere har sjansen til å få en kulturell opplevelse utenom det vanlige. Gjennom AFS Norge Internasjonal Utveksling får disse ungdommene en mulighet til å lære norsk og oppleve den norske kulturen.

[]

Kunnskap får bein å gå på

Fredskorpset | 19.07.2011

Det hadde ikke blitt en eneste protese dersom vi bare hadde sendt penger. Vi må overføre kunnskap og mennesker, sier avdelingsleder på Sophies Minde, Rune Nilsen.

[]

Desperat situasjon i Somalia

Redd Barna | 19.07.2011
FN vurdere å erklære situasjonen i Somalia for hungersnød. – Situasjonen er desperat. Verdenssamfunnet må trappe opp nødhjelpen for å forhindre en katastrofe, sier Redd Barnas David Wightwick.

Ban: - Velkommen, Sør-Sudan

FN-sambandet | 15.07.2011
Bare få dager etter at Sør-Sudan fikk sin selvstendighet, ble landet medlem av FN. Dermed består organisasjonen nå av 193 medlemsland.

Barn fra Sør-Sudan forteller

Redd Barna | 15.07.2011
Sør-Sudan er verdens nyeste land. Her kan du se barn i Sør-Sudan fortelle om livet på flukt fra krigen og om fremtidshåpene sine.

– Tørken er det verste jeg har opplevd

Redd Barna | 15.07.2011
Det sier 60 år gamle Dahaba. Som millioner av andre på Afrikas horn slåss hun nå for at familien skal overleve den akutte mangelen på mat og vann.

- Sør-Sudan må unngå bistandssirkus

RORG-samarbeidet | 13.07.2011

- Sør-Sudan må unngå bistandssirkus, sier Hilde Frafjord Johnson, som nylig ble utnevnt til FNs spesialrepresentant i Sør-Sudan. 9. juli fikk det nye landet sin lenge etterlengtede uavhengighet, godt hjulpet av bl.a. norske aktører som Norsk Folkehjelp og Frafjord Johnson, men det nye landet står nå overfor store oppgaver og utfordringer. Håndtering av oljeressursene langs grensen mot Sudan i nord er en av dem og internasjonal bistand en annen. Dette vil bli utfordringer også for Norges videre engasjement.

Søk pressestipend!

Internasjonal Reporter | 13.07.2011

Internasjonal Reporter deler ut pressestipend på kr 10.000 - 40.000 til journalister som vil dekke en eller flere av ti glemte kriser, definert av Leger Uten Grensers glemte kriser-prosjekt.

[]

Tre deltakere i Caritas-programmer drept i Colombia

Caritas Norge | 13.07.2011
2. juli ble Jorge Herrera, en bonde fra Montelíbano, drept av paramilitære soldater som herjer i området. Jorge Herrera deltok i nødhjelpsarbeidet etter den fryktelige flommen i Colombia i regi av Caritas Montelíbano. Samme uke ble Elías Comocó drept, en deltaker i Caritas Montelíbanos fredsprogram. Samtidig tok paramilitære stryker livet av lokalsamfunnsleder Emergida del Carmen Fuentes Herandez, som var aktiv deltaker i et rehabiliteringsprosjekt med støtte fra Caritas Tyskland.
[]

- Sør-Sudan må unngå bistandssirkus

RORG-samarbeidet / Global | 12.07.2011
- Sør-Sudan må unngå bistandssirkus, sier Hilde Frafjord Johnson, som nylig ble utnevnt til FNs spesialrepresentant i Sør-Sudan. 9. juli fikk det nye landet sin lenge etterlengtede uavhengighet, godt hjulpet av bl.a. norske aktører som Norsk Folkehjelp og Frafjord Johnson, men det nye landet står nå overfor store oppgaver og utfordringer. Håndtering av oljeressursene langs grensen mot Sudan i nord er en av dem og internasjonal bistand en annen. Dette vil bli utfordringer også for Norges videre engasjement.

Dobbelt så mange underernærte barn

Redd Barna | 11.07.2011
Ett av tre barn er nå akutt underernært i de hardest tørkerammede delene av Somalia. Flyktningleirene nord i Puntland og over grensen i Kenya er sprengt. – Vi trenger desperat flere forsyninger for å hindre at denne alvorlige krisen utvikler seg til en stor tragedie, sier Redd Barnas nødhjelpssjef her, David Wightwick.

Make Love, Not War på Utviklingshuset i sommer

Norad | 09.07.2011

Norad har i samarbeid med performancekunstner Kate Pendry laget installasjonen ”Make Love, Not War”. Den ble vist på Hovefestivalen 2011. Nå går turen videre til Utviklingshuset.

[]

Risikabel retur

Flyktninghjelpen | 08.07.2011

Sør-sudanesere nord i Sudan risikerer liv og helse på vei tilbake til Sør-Sudan, som på lørdag får sin uavhengighet.

[]

SOS-barnebyer ønsker synlig Unicef

SOS-barnebyer | 08.07.2011

SOS-barnebyer ber UNICEF være en synlig leder i arbeidet med å formidle og implementere de nye retningslinjene for barn uten foreldreomsorg.

[]

Tøff start for Sør-Sudan som eget land

Redd Barna | 08.07.2011
I morgen blir Sør-Sudan en egen stat. Det kommer til å bli ett av de verste landene i verden å være barn. Derfor må landets nye regjering øremerke deler av oljeinntektene for å redde barns liv.

SOS-barnebyen i Somaliland åpnet

SOS-barnebyer | 08.07.2011

I slutten av juni ble den nye barnebyen i Hargeisa, Somaliland offisielt åpnet av SOS-barnebyers internasjonale president Helmut Kutin. Landets president Ahmed Mohamed Mohamud, flere ministre og Hargeisas borgermester deltok i åpningen, dette understreker hvor høyt Somaliland verdsetter SOS-barnebyers arbeid.

[]

Lovene er ikke verdt papiret de er skrevet på

FOKUS | 07.07.2011

På papiret har kvinners juridiske rettigheter i verden blitt bedret, men det skorter på implementeringen, hevdes det i ny rapport fra UN Women. Lovene forblir ofte på papiret uten å bli oversatt til likestilling og rettferdighet i praksis.

[]

Kirkens Nødhjelp deler ut mat til tørkerammede

Kirkens Nødhjelp | 07.07.2011
Ti millioner mennesker på Afrikas Horn er rammet av alvorlig tørke. Verst rammet er Somalia, hvor Kirkens Nødhjelp nå jobber på spreng for å distribuere mat til over 30.000 mennesker.

Se hvordan katastrofen rammer Øst-Afrika

Redd Barna | 06.07.2011
Den verste tørken på 60 år har ført til akutt mangel på mat og vann for ni millioner mennesker på Afrikas horn. Norske Redd Barna har akkurat gitt 500 000 kroner til nødhjelpsarbeidet.

3 dager igjen til uavhengighet - Et opprør for frihet

Norsk Folkehjelp | 06.07.2011
Det finnes to ord i dagligtalen som er felles for alle de nærmere 200 folkegruppene i Sør-Sudan, og som de har kjent gjennom flere hundre år. Hver gang disse to ordene dukker opp i sørsudanernes sinn, blir de påmint om all den ydmykelse, smerte og ondskap som makthaverne i nord har påført dem.

– Store utdanningsbehov fremdeles udekket

Redd Barna | 06.07.2011
Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang oppfordret det internasjonale samfunnet om å prioritere utdanning i katastrofer og i land med krig da hun talte til delegatene på ECOSOC høynivåmøte i Genève mandag.

President angriper “hjelpeorganisasjoner”

Bistandsaktuelt | 05.07.2011

Tanzanias president Jakaya Kikwete angriper internasjonale organisasjoner som han mener tegner negativt bilde av Afrika for å få penger fra givere.

[]
1 - 30 av 35
1 2

Klipp fra Media

FN: Coronaviruset vil koste global turistnæring mer enn hele oljefondet

E24 | 02.07.2020

Turistnæringen har de siste månedene vært hardt rammet av coronapandemien, og ifølge FNs handelsorgan (UNCTAD) kan man i år forvente et globalt tap på minst 11.400 milliarder norske kroner.

Tidligere sikkerhetsråd-president tror det blir vrient å balansere hensynet til USA og Kina

Klassekampen | 02.07.2020

Få vestlige land kjenner prisen for å tråkke Kina på tærne bedre enn Norge. Etter at Nobelkomiteen ga fredsprisen til Liu Xiaobo i 2010, lå de diplomatiske forbindelsene brakk i seks år. Det passer sånn sett dårlig for Norge at USA har besluttet å legge seg ut med kineserne akkurat når Norge er valgt inn i FNs sikkerhetsråd. – Det kommer til å bli en gigantisk utfordring, sier diplomaten Kishore Mahbubani, som tidligere var Singapores FN-ambassadør.

Over 1000 europeiske politikere med beskjed til Israel og Trump: Stopp annekteringen av Vestbredden

Vårt Land | 02.07.2020

Israel har måtte utsette Donald Trumps plan om å annektere deler av Vestbredden. Nå ber et stort europeisk opprop om at planen aldri blir gjennomført.

Stadig færre unge palestinere tror en tostatsløsning fortsatt er mulig

Klassekampen | 01.07.2020

– Den viktigste faktoren som forklarer fortsatt støtte til tostatsløsningen eller ikke, er alder. Støtte til én demokratisk stat med like rettigheter er klart størst blant de unge, særlig de mellom 18 og 22 år, sier han. For dem som er født rundt tida for inngåelsen av Oslo-avtalen – det norsk-initierte fredsgjennombruddet tidlig på 1990-tallet – framstår Palestinas politiske elite som korrupt og autoritær, forklarer Shikaki.

Norges oppfordring til Kina: Slipp FN inn (menneskerettigheter)

VG | 01.07.2020

Norge oppfordrer Kina til å gi FNs høykommissær for menneskerettigheter uhindret tilgang til Xinjiang for å rapportere om menneskerettighetssituasjonen. Men norske uighurer er kritiske til Norges politikk.

Brasil vil møte Amazonas-kritikerne

NRK nyheter | 01.07.2020

Nylig sendte norske og utenlandske investorer et brev til Brasil med krav om en ny Amazonas-politikk. Nå vil brasilianske myndigheter møte kritikerne.

Beskylder regjeringen for løftebrudd (energibistand)

NRK nyheter | 30.06.2020

Miljøorganisasjonen Zero ser ikke spor av regjeringens varslede satsing på fornybar energi i utviklingsland. Utviklingsministeren mener Zero ikke ser godt nok etter.

Oljeselskap sammen mot brudd på menneskerettigheter

E24 (Stavanger Aftenblad) | 30.06.2020

Fire oljeselskap gikk sammen i Norge for å jobbe bedre mot brudd på menneskerettigheter. Nå er resultatet klart.

FNs menneskerettssjef slår fast at Israels annekteringsplaner er klart ulovlige

Dagsavisen (NTB) | 30.06.2020

Israels plan om å annektere deler av den okkuperte Vestbredden, er helt klart ulovlig, sier FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet.

Verden hadde en plan. Nå kan kampen mot ekstrem fattigdom bli forsinket med flere tiår.

Aftenposten | 29.06.2020

Ifølge Verdensbanken er rundt 60 millioner mennesker blitt dyttet inn i ekstrem fattigdom i løpet av tre måneder, og de fleste av dem bor i Sør-Asia og Afrika sør for Sahara. I aller verste fall mener Verdensbanken at tallet på ekstremt fattige på et tidspunkt kan bikke én milliard. Forskere ved King’s College-universitetet i London mener at kampen mot ekstrem fattigdom kan havne veldig på bakbeina om ikke politiske ledere tar tak. – Kampen vil bli satt 20, eller kanskje til og med 30 år, tilbake i tid, sier professor Andy Sumner, ifølge nyhetsbyrået AP.