Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

Finner rytmen på tvers av kulturer

FN-sambandet | 30.09.2011
Kunnskapsutveksling med Sør blir satt ut i praksis gjennom «Maliprosjektet» til Rossland skule i Meland.

Jemen: Leger Uten Grenser må avbryte arbeid i Saada-regionen

Leger Uten Grenser | 30.09.2011
Uakseptable krav fra lokale myndigheter gjør at Leger Uten Grenser må stanse all aktivitet i Saada-området i Jemen.

Mot krise i Sudan

Norsk Folkehjelp | 30.09.2011
Norsk Folkehjelp advarte i juni norske myndigheter mot humanitær katastrofe i Nubafjellene i Sør-Kordofan og påpekte risikoen for spredning av konflikten til Blånilen. Nå, tre måneder etter, er krisen en realitet. Mer må gjøres for å mobilisere internasjonalt press mot Khartoum.

- Jeg vil ikke nøle med å kalle dem helter

LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner | 29.09.2011
Annika Rodriguez, internasjonal rådgiver i LLH, om Uganda og Raftoprisvinnerne Sexual Minorities Uganda og organisasjonens leder Frank Mugisha.

LLH gratulerer Sexual Minorities Uganda og Frank Mugisha med årets Raftopris

LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner | 29.09.2011
- I dag feires det på LLH-kontoret for Frank Mugisha og for Sexual Minorities Uganda (SMUG) som har gjort en helt fenomenal innsats i kampen for menneskerettighetene og demokratiet i Uganda, sier Bård Nylund, leder i LLH.

Presenterte regnskogsatsing for FN

FN-sambandet | 29.09.2011
Forrige uke presenterte Erik Solheim og Indonesias utenriksminister Marty Natalegawa Indonesias skogsatsing under FNs Generalforsamling.

Kreativ løsning mot tropisk tømmer

Regnskogfondet | 29.09.2011
Da Norsk Teknisk Museum i Oslo skulle lage en utstilling som gir assosiasjoner til gamle røkesalonger og herreklubber på 1800-tallet støtte de på et problem: Slikt treverk kom ofte fra regnskogen.

Flere ministre går av i Bolivia etter politivold

Regnskogfondet | 28.09.2011
Rundt 40 personer er savnet og flere fryktes drept etter at 500 politifolk stormet en fredelig protestmarsj i Bolivia. Aksjonen har skapt voldsomme reaksjoner over hele landet og flere ministre har gått av.

Bispekonferansen i Colombia ber myndighetene om beskyttelse

Caritas Norge | 28.09.2011

Det grufulle drapet på pater Gualberto Oviedo Arrieta i Apartadó denne måneden er det sjette mordet på en prest i Colombia dette året. Bispekonferansen ber nå colombianske myndigheter om å garantere sikkerheten til prester og andre i kirken.


[]

Vil spore opp de fattiges skattepenger

Kirkens Nødhjelp | 28.09.2011
Menigheter og frivillige samlet i vår inn 15 000 underskrifter til finansminister Sigbjørn Johnsen. Nå har vi blitt hørt!

Hva skjer med Pensjonsfondets investeringer i Burma?

Den norske Burmakomité | 28.09.2011
Den norske Burmakomité har i flere år oppfordret Pensjonsfondet til å trekke seg ut av selskaper i i olje- og gassektoren i Burma. Nå har vi per brev bedt om en klargjøring av hva som blir gjort.

Kamp om fredskorps-jobbene

Bistandsaktuelt | 28.09.2011

Utveksling gjennom Fredskorpset er for mange inngangsbilletten til bistandsbransjen. Men hvordan blir man egentlig fredskorpser?

[]

Flyskatt finansierer medisiner

FN-sambandet | 26.09.2011
Det foregår mye internasjonal debatt omkring ulike typer finansskatt. Også i FN-systemet jobbes det med nye finansieringsmetoder for å sikre global og sosial utvikling.

Situasjonen på bakken forverret

Kirkens Nødhjelp | 26.09.2011
Aggresjonen og desperasjonen øker i de okkuperte områdene av Vestbredden
[]

Ti anbefalinger fra UN Women

FOKUS | 26.09.2011

Land over hele kloden har utvidet og endret lovsystemer og ratifisert internasjonale avtaler som fremmer kvinners rettigheter og likestilling. Likevel lever millioner av kvinner i urettferdighet, for selv om lovene eksisterer på papiret er de ofte ikke oversatt til praksis. UN Women utpeker ti anbefalinger som kan bidra til endring.

[]

Konsert med fortellinger om håp

Kirkens Nødhjelp | 26.09.2011
Tord Gustavsen, Kristin Asbjørnsen og forfatter Lars Saabye Christensen stiller opp for Kirkens Nødhjelp på konserten "Deilig er jorden" før jul.

Samstemt politikk for utvikling?

RORG-samarbeidet | 23.09.2011

- Det er på høy tid at vi gjør norsk utviklingspolitikk til noe mer enn et spørsmål om fordelingen av 22 milliarder bistandskroner, skrev utviklingsminister Erik Solheim i forbindelse med utviklingsutvalgets rapport for tre år siden. Ambisjonene var store, men enigheten i utvalget ikke fullt så stor. I høst kommer regjeringens lenge varslede og første "samstemtrapport" - om samstemt politikk for utvikling. Kjør debatt! Dagsavisen (nye meninger)/Global, Minerva, Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) og Civita er på ballen.

 

Den 66. generalforsamlingen er åpnet

FN-sambandet | 23.09.2011
- Vi møtes ved en kritisk korsvei, sa den påtroppende presidenten da han åpnet FNs 66. generalforsamling.

Hedrer minnet etter Dag Hammarskjöld

FN-sambandet | 23.09.2011
FNs andre generalsekretær får sin egen minnestein i Fyllingsdalen i Bergen.

FN-medlemskap sett fra Gaza

Norsk Folkehjelp | 23.09.2011

– Folk jeg snakker med i Gaza støtter initiativet om å søke medlemskap i FN, men er vel så opptatt behovet for palestinsk samling. For mange er det uklart hva FN initiativet innebærer, sier Kjetil Østnor, Norsk Folkehjelps landdirektør i Gaza.

Samstemt politikk for utvikling?

RORG-samarbeidet / Global | 23.09.2011
- Det er på høy tid at vi gjør norsk utviklingspolitikk til noe mer enn et spørsmål om fordelingen av 22 milliarder bistandskroner, skrev utviklingsminister Erik Solheim i forbindelse med utviklingsutvalgets rapport for tre år siden. Ambisjonene var store, men enigheten i utvalget ikke fullt så stor. I høst kommer regjeringens lenge varslede og første "samstemtrapport" - om samstemt politikk for utvikling. Kjør debatt! Dagsavisen (nye meninger)/Global, Minerva, Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) og Civita er på ballen.

Interessekonflikt i sentrum

FORUT | 23.09.2011
Frivillige organisasjoner er bekymret for den innflytelsen multinasjonale selskaper fikk på resultatet i FN-erklæringen om ikke-smittsomme sykdommer.

Fredsduer for Hammarskjöld

FN-sambandet | 22.09.2011
Elever ved Lynghaug skole i Bergen markerte den internasjonale fredsdagen på kunstnerisk vis.

Etappeseier i Chevron-saken

Regnskogfondet | 21.09.2011
Februar: En domstol i Ecuador idømmer oljegiganten Chevron en bot på 48 milliarder kroner. Mars: Boten stanses i påvente av at saken skal opp i Høyesterett. September: En amerikansk domstol gjør boten gyldig igjen.

Ber FN anerkjenne palestinsk stat

FN-sambandet | 21.09.2011
Denne uka blir spesiell i FN. Palestinerne krever status som selvstendig stat og fullverdig medlem av FN. Det hele kan ende med et realt mageplask.

FN-stafetten 2011 startet utenfor reingjerdet

FN-sambandet | 21.09.2011
Baksalen skole i Hammerfest fikk gleden av å være første skole ut i FN-stafetten 2011. I strålende høstsol fullførte nærmere 80 elever fra 6. og 7. trinn naturstien som var plassert utenfor reingjerdet like ved skolen.

16 mennesker drept i Elfenbenskysten

Leger Uten Grenser | 21.09.2011
Minst 16 mennesker skal være drept og 50 hus brent til grunne etter væpnede angrep mot landsbyen Zriglo i Elfenbenskysten.

Legen som trosser krigen

SOS-barnebyer | 20.09.2011

Alle i Mogadishu kjenner til SOS-barnebyer.” Denne typen uttalelser møtte våre danske medarbeidere da de i sommer var i hovedstaden i det krigsherjede landet Somalia. En av grunnene til det er en helt spesiell lege.

[]

Gammelt krav, ny innpakning

SLUG | 20.09.2011

SLUG argumenterer gjen for at Finansdepartementet ikke har tatt den gjennomgangen av etiske retningslinjer for statsobligasjoner.

[]

Seksualitet og spiritualitet

LLH | 20.09.2011
For to år siden hadde Skeiv Ungdom sin første utveksling med GALCK (Gay and Lesbian Coalition of Kenya) i Kenya, runde to er nå godt i gang. Forrige utveksling handlet om hatmotivert vold mot lhbt-personer, denne gangen er temaet spiritualitet og seksualitet.
1 - 30 av 71
1 2 3

Klipp fra Media

Nå truer USA med å spenne bein på WTOs økonomi – anklager Norge

ABC nyheter | 15.11.2019

USAs representant truet denne uka med å blokkere budsjettet til WTO fra nyttår av og angrep ordninger for tvisteløsning som EU, Canada og Norge har opprettet.

Kaster sikkerhetsselskapet G4S ut av Oljefondet

E24 | 15.11.2019

Norges Bank har besluttet å utelukke det britiske sikkerhetsselskapet G4S Plc fra Oljefondet. Etikkrådet frykter «uakseptabel risiko» for brudd på menneskerettighetene.

Verden bruker mer kull

NRK nyheter | 15.11.2019

Selv om Europa og USA brenner mindre kull, øker forbruket kraftig i Asia. Det går fram av årsrapporten fra Det internasjonale energibyrået IEA.

Professor om Morales: – Synkende popularitet blant sine egne svekket urfolksikon

NRK nyheter | 15.11.2019

Evo Morales hadde bred støtte blant sine egne da han ble Bolivias første president med urfolksbakgrunn, men så endret han politikken sin.

Palestinske skolemyndigheter: – Husk at vi lever under okkupasjon

Aftenposten | 14.11.2019

– Barna våre lærer mye også på vei til og fra skolen i et okkupert land, sier den palestinske viseutdanningsministeren til Aftenposten.

Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden

ABC nyheter (NTB) | 14.11.2019

– Den ubemerkede insektapokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst, sier naturverner som mener det vil få alvorlige konsekvenser for alt liv på jorden om den negative utviklingen ikke stanses.

Zero slakter klimarapporten: - De vil ha billig olje, og pakker inn budskapet i dyster klimaretorikk

Nettavisen | 14.11.2019

Dystre anslag for klimaet i den omfattende rapporten fra Det internasjonale energibyrået får hard medfart. De bommer grovt, mener Zero og Statkraft.

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.