Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

Finner rytmen på tvers av kulturer

FN-sambandet | 30.09.2011
Kunnskapsutveksling med Sør blir satt ut i praksis gjennom «Maliprosjektet» til Rossland skule i Meland.

Jemen: Leger Uten Grenser må avbryte arbeid i Saada-regionen

Leger Uten Grenser | 30.09.2011
Uakseptable krav fra lokale myndigheter gjør at Leger Uten Grenser må stanse all aktivitet i Saada-området i Jemen.

Mot krise i Sudan

Norsk Folkehjelp | 30.09.2011
Norsk Folkehjelp advarte i juni norske myndigheter mot humanitær katastrofe i Nubafjellene i Sør-Kordofan og påpekte risikoen for spredning av konflikten til Blånilen. Nå, tre måneder etter, er krisen en realitet. Mer må gjøres for å mobilisere internasjonalt press mot Khartoum.

- Jeg vil ikke nøle med å kalle dem helter

LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner | 29.09.2011
Annika Rodriguez, internasjonal rådgiver i LLH, om Uganda og Raftoprisvinnerne Sexual Minorities Uganda og organisasjonens leder Frank Mugisha.

LLH gratulerer Sexual Minorities Uganda og Frank Mugisha med årets Raftopris

LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner | 29.09.2011
- I dag feires det på LLH-kontoret for Frank Mugisha og for Sexual Minorities Uganda (SMUG) som har gjort en helt fenomenal innsats i kampen for menneskerettighetene og demokratiet i Uganda, sier Bård Nylund, leder i LLH.

Presenterte regnskogsatsing for FN

FN-sambandet | 29.09.2011
Forrige uke presenterte Erik Solheim og Indonesias utenriksminister Marty Natalegawa Indonesias skogsatsing under FNs Generalforsamling.

Kreativ løsning mot tropisk tømmer

Regnskogfondet | 29.09.2011
Da Norsk Teknisk Museum i Oslo skulle lage en utstilling som gir assosiasjoner til gamle røkesalonger og herreklubber på 1800-tallet støtte de på et problem: Slikt treverk kom ofte fra regnskogen.

Flere ministre går av i Bolivia etter politivold

Regnskogfondet | 28.09.2011
Rundt 40 personer er savnet og flere fryktes drept etter at 500 politifolk stormet en fredelig protestmarsj i Bolivia. Aksjonen har skapt voldsomme reaksjoner over hele landet og flere ministre har gått av.

Bispekonferansen i Colombia ber myndighetene om beskyttelse

Caritas Norge | 28.09.2011

Det grufulle drapet på pater Gualberto Oviedo Arrieta i Apartadó denne måneden er det sjette mordet på en prest i Colombia dette året. Bispekonferansen ber nå colombianske myndigheter om å garantere sikkerheten til prester og andre i kirken.


[]

Vil spore opp de fattiges skattepenger

Kirkens Nødhjelp | 28.09.2011
Menigheter og frivillige samlet i vår inn 15 000 underskrifter til finansminister Sigbjørn Johnsen. Nå har vi blitt hørt!

Hva skjer med Pensjonsfondets investeringer i Burma?

Den norske Burmakomité | 28.09.2011
Den norske Burmakomité har i flere år oppfordret Pensjonsfondet til å trekke seg ut av selskaper i i olje- og gassektoren i Burma. Nå har vi per brev bedt om en klargjøring av hva som blir gjort.

Kamp om fredskorps-jobbene

Bistandsaktuelt | 28.09.2011

Utveksling gjennom Fredskorpset er for mange inngangsbilletten til bistandsbransjen. Men hvordan blir man egentlig fredskorpser?

[]

Flyskatt finansierer medisiner

FN-sambandet | 26.09.2011
Det foregår mye internasjonal debatt omkring ulike typer finansskatt. Også i FN-systemet jobbes det med nye finansieringsmetoder for å sikre global og sosial utvikling.

Situasjonen på bakken forverret

Kirkens Nødhjelp | 26.09.2011
Aggresjonen og desperasjonen øker i de okkuperte områdene av Vestbredden
[]

Ti anbefalinger fra UN Women

FOKUS | 26.09.2011

Land over hele kloden har utvidet og endret lovsystemer og ratifisert internasjonale avtaler som fremmer kvinners rettigheter og likestilling. Likevel lever millioner av kvinner i urettferdighet, for selv om lovene eksisterer på papiret er de ofte ikke oversatt til praksis. UN Women utpeker ti anbefalinger som kan bidra til endring.

[]

Konsert med fortellinger om håp

Kirkens Nødhjelp | 26.09.2011
Tord Gustavsen, Kristin Asbjørnsen og forfatter Lars Saabye Christensen stiller opp for Kirkens Nødhjelp på konserten "Deilig er jorden" før jul.

Samstemt politikk for utvikling?

RORG-samarbeidet | 23.09.2011

- Det er på høy tid at vi gjør norsk utviklingspolitikk til noe mer enn et spørsmål om fordelingen av 22 milliarder bistandskroner, skrev utviklingsminister Erik Solheim i forbindelse med utviklingsutvalgets rapport for tre år siden. Ambisjonene var store, men enigheten i utvalget ikke fullt så stor. I høst kommer regjeringens lenge varslede og første "samstemtrapport" - om samstemt politikk for utvikling. Kjør debatt! Dagsavisen (nye meninger)/Global, Minerva, Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) og Civita er på ballen.

 

Den 66. generalforsamlingen er åpnet

FN-sambandet | 23.09.2011
- Vi møtes ved en kritisk korsvei, sa den påtroppende presidenten da han åpnet FNs 66. generalforsamling.

Hedrer minnet etter Dag Hammarskjöld

FN-sambandet | 23.09.2011
FNs andre generalsekretær får sin egen minnestein i Fyllingsdalen i Bergen.

FN-medlemskap sett fra Gaza

Norsk Folkehjelp | 23.09.2011

– Folk jeg snakker med i Gaza støtter initiativet om å søke medlemskap i FN, men er vel så opptatt behovet for palestinsk samling. For mange er det uklart hva FN initiativet innebærer, sier Kjetil Østnor, Norsk Folkehjelps landdirektør i Gaza.

Samstemt politikk for utvikling?

RORG-samarbeidet / Global | 23.09.2011
- Det er på høy tid at vi gjør norsk utviklingspolitikk til noe mer enn et spørsmål om fordelingen av 22 milliarder bistandskroner, skrev utviklingsminister Erik Solheim i forbindelse med utviklingsutvalgets rapport for tre år siden. Ambisjonene var store, men enigheten i utvalget ikke fullt så stor. I høst kommer regjeringens lenge varslede og første "samstemtrapport" - om samstemt politikk for utvikling. Kjør debatt! Dagsavisen (nye meninger)/Global, Minerva, Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) og Civita er på ballen.

Interessekonflikt i sentrum

FORUT | 23.09.2011
Frivillige organisasjoner er bekymret for den innflytelsen multinasjonale selskaper fikk på resultatet i FN-erklæringen om ikke-smittsomme sykdommer.

Fredsduer for Hammarskjöld

FN-sambandet | 22.09.2011
Elever ved Lynghaug skole i Bergen markerte den internasjonale fredsdagen på kunstnerisk vis.

Etappeseier i Chevron-saken

Regnskogfondet | 21.09.2011
Februar: En domstol i Ecuador idømmer oljegiganten Chevron en bot på 48 milliarder kroner. Mars: Boten stanses i påvente av at saken skal opp i Høyesterett. September: En amerikansk domstol gjør boten gyldig igjen.

Ber FN anerkjenne palestinsk stat

FN-sambandet | 21.09.2011
Denne uka blir spesiell i FN. Palestinerne krever status som selvstendig stat og fullverdig medlem av FN. Det hele kan ende med et realt mageplask.

FN-stafetten 2011 startet utenfor reingjerdet

FN-sambandet | 21.09.2011
Baksalen skole i Hammerfest fikk gleden av å være første skole ut i FN-stafetten 2011. I strålende høstsol fullførte nærmere 80 elever fra 6. og 7. trinn naturstien som var plassert utenfor reingjerdet like ved skolen.

16 mennesker drept i Elfenbenskysten

Leger Uten Grenser | 21.09.2011
Minst 16 mennesker skal være drept og 50 hus brent til grunne etter væpnede angrep mot landsbyen Zriglo i Elfenbenskysten.

Legen som trosser krigen

SOS-barnebyer | 20.09.2011

Alle i Mogadishu kjenner til SOS-barnebyer.” Denne typen uttalelser møtte våre danske medarbeidere da de i sommer var i hovedstaden i det krigsherjede landet Somalia. En av grunnene til det er en helt spesiell lege.

[]

Gammelt krav, ny innpakning

SLUG | 20.09.2011

SLUG argumenterer gjen for at Finansdepartementet ikke har tatt den gjennomgangen av etiske retningslinjer for statsobligasjoner.

[]

Seksualitet og spiritualitet

LLH | 20.09.2011
For to år siden hadde Skeiv Ungdom sin første utveksling med GALCK (Gay and Lesbian Coalition of Kenya) i Kenya, runde to er nå godt i gang. Forrige utveksling handlet om hatmotivert vold mot lhbt-personer, denne gangen er temaet spiritualitet og seksualitet.
1 - 30 av 71
1 2 3

Klipp fra Media

FN-sjefen krever slutt på «krigen mot naturen»

DN (NTB) | 01.10.2020

– En konsekvens av vår ubalanse med naturen er fremveksten av dødelige sykdommer som hiv/aids, ebola og nå covid-19, som vi har lite eller intet forsvar mot, sa Guterres da han åpnet FNs aller første toppmøte om naturmangfoldskrisen. Verdens ledere må endre kurs og endre vårt forhold til naturen, mener FN-sjefen.

Norge og 63 andre land lover å satse på naturmangfold

NRK nyheter | 01.10.2020

Erna Solberg og 63 andre statsledere har signert en erklæring hvor de forplikter seg til en rekke miljøverntiltak fram mot 2030.

Frp sier nei til forslaget til karbonfangst og -lagring

NRK nyheter | 01.10.2020

Regjeringens karbonfangst og -lagringsprosjekt «Langskip» ser med dette ut til å stå i fare for å forlise.

Norge gir milliarder til korrupte land, men vet ikke om pengene havner i feil hender (bistand)

E24 (Aftenposten) | 30.09.2020

En fersk rapport slår fast at Norge ikke jobber målrettet nok mot korrupsjon. Likevel sender vi mer og mer penger til verdens mest korrupte regimer.

70 statsledere lover å løse naturkrise – denne gangen med en skjerpet plan

Vårt Land | 30.09.2020

Med en tipunktsplan lover 70 statsledere å få naturen på rett spor etter mange år med overforbruk og ødeleggelser. – Å beskytte natur er å beskytte økonomien vår, sa Erna Solberg.

Amnesty trekker seg ut av India: – Aldri opplevde noe så lammende

Vårt Land | 30.09.2020

Amnesty International sier de har sagt opp alle sine ansatte i India på bakgrunn av represalier fra indiske myndigheter. – Det er gjennomskuelig at dette er knyttet til vårt kritiske søkelys på menneskerettighetsbrudd i India, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge.

Angola varsler ønske om større åpenhet: – Skal mye mer til for å overbevise (EITI)

E24 (Stavanger Aftenblad) | 29.09.2020

Etter 18 år har myndighetene i Angola varslet at landet ønsker å bli med i Eiti-samarbeidet, som jobber for gjennomsiktighet i oljeindustrien. Norske eksperter mener det fortsatt er grunn til skepsis.

Verdensledere erklærer naturkrise

ABC nyheter (NTB) | 29.09.2020

Verden er i en natur- og klimakrise, advarer ledere fra 64 land. I en kunngjøring mandag forplikter de seg til å reversere tapet av biomangfold innen 2030. Kunngjøringen kommer i forkant av FNs høynivåmøte om biomangfold onsdag 30. september, i regi av FNs naturpanel IPBES (Den mellomstatlige plattformen for biomangfold og økosystem).

I dette landet har kvinnene bidratt til å avskaffe en rekke moral-lover (Sudan)

Vårt Land | 29.09.2020

I løpet av det siste året har en rekke lover og forordninger som regulerte alt fra hijabbruk og alkoholdrikking, til skilsmisse og barnefordeling, blitt endret. Nå skal Sudan som i tretti år ble styrt av islamister, bli en sekulær stat.

Solberg til FN: Coronapandemien er den største utfordringen i FNs historie

ABC nyheter (NTB) | 28.09.2020

Statsminister Erna Solberg holdt søndag en videotale i FNs hovedforsamling. Hun vektla viktigheten av internasjonalt samarbeid for å bekjempe coronaviruset.