Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Oktober

Sør-Sudan: - Ser at det virker

Leger Uten Grenser | 31.10.2012

Sissel Overvoll har de siste tre månedene jobbet som sykepleier for Leger Uten Grenser i Sør-Sudan. Der var hun med å starte to mobile helsesentre i flyktningleiren Batil for å hjelpe de 35.000 menneskene som bor i leiren.

Skal samle 1 million underskrifter for Malala

Plan Norge | 31.10.2012

Pakistanske jenter må få lovfestet rett til skolegang, mener Plan International. Nå skal organisasjonen hjelpe FNs spesialutsending for utdanning Gordon Brown med å samle 1 million underskrifter for jenters rett til utdanning i Pakistan.

Mer inkluderende prosess gir håp for fred på Mindanao

NORCAP | 30.10.2012

Myndighetene på Filippinene og opprørerne i Moro Islamic Liberation Front inngikk 15. oktober en avtale som øker sjansene betraktelig for fred på den filippinske øya Mindanao. Bedre inkludering av politikere og opprørere er nøkkelen.

- Høyre vil prioritere utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet | 29.10.2012

Sist uke møttes de politiske partiene til valgkampdebatt om bistand i et "samstemtperspektiv" etter invitasjon fra RORG-samarbeidet og Forum for utvikling og miljø (ForUM). Debatt ble det - både i og utenfor møtesalen på Stortinget - etter at Høyres Peter S. Gitmark gikk offensivt ut med et rykende ferskt dokument der partiet varsler prioritering av utviklingspolitikken og omlegging av bistanden.

- Unik sjanse til å skrive helsehistorie

Leger Uten Grenser | 29.10.2012

Over en milliard mennesker i fattige land lider av sykdommer det ikke finnes gode medisiner for. Medisinene som skal behandle dem, er ofte utilgjengelige, utdaterte, mangelfulle eller ikke tilpasset lokale forhold. Nå er en løsning på bordet, men politikerne svikter.

- Høyre vil prioritere utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet / Global | 29.10.2012
Sist uke møttes de politiske partiene til valgkampdebatt om bistand i et "samstemtperspektiv" etter invitasjon fra RORG-samarbeidet og Forum for utvikling og miljø (ForUM). Debatt ble det - både i og utenfor møtesalen på Stortinget - etter at Høyres Peter S. Gitmark gikk offensivt ut med et rykende ferskt dokument der partiet varsler prioritering av utviklingspolitikken og omlegging av bistanden.

Hjelpe­arbeidere risikerer angst og utbrent­het

Bistandaktuelt | 28.10.2012

Tøffe arbeidsforhold øker faren for at nødhjelpsarbeidere utvikler depresjoner og angst, viser en ny internasjonal studie. Feltoppdrag doblet risikoen for å få depresjon.

Nordmenn vil ha sterkere FN

FN-Sambandet | 28.10.2012

To av tre nordmenn mener Norge har et spesielt ansvar overfor FN: 63 prosent mener Norge med sin gode økonomi har et særskilt ansvar for å støtte opp om FN.

Når Irak virker trygt

Redd Barna | 24.10.2012

Det er vanskelig å forestille seg hvor desperat situasjonen i Syria virkelig er. Men det sier mye om sikkerhetsnivået når foreldre bestemmer seg for å ta med seg barna sine og flykte til relativ sikkerhet i Irak. Gjennom hele min barndom ble «Irak» kun nevnt i sammenheng med «krig» på TV-nyhetene. Nå har situasjonen endret seg. Så langt har nesten 42 000 syriere flyktet til Irak for å slippe unna volden og grusomhetene i hjemlandet.

Akutt diaré sprer seg nord i Pakistan

Leger Uten Grenser | 24.10.2012

Sykdommen har brutt ut i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen ved grensen til Afghanistan. Leger Uten Grenser behandler pasienter og jobber for å forebygge smitte.

Ungdom i Gaza gir bønder en hjelpende hånd

UNRWA | 24.10.2012

Over 300 unge kvinner fra hele Gaza bidro i en stor miljøvern og landbrukskampanje i Gaza i forbindelse med International Youth Day 2012 under titelen "Building a Better World: Partnering with Youth". Prosjektet fremmer kunnskap og interesse blant ungdom omkring utviklingen i ulike miljøpolitiske spørsmål og hvordan landbruket i Gaza er påvirket av overbefolkning, miljødeleggelser, forurensning og mangel på tilgang til rent vann og jordbruksarealer.

Norsk støtte til ny gjeldsslettemekanisme

SLUG | 24.10.2012

Under Verdensbankens og IMFs årsmøter i Tokyo annonserte utviklingsministeren at Norge skal finansiere en treårig studie om en ny global gjeldsslettemekanisme i FN -regi.

En fjerdedel av norsk bistand gjennom FN

Norad | 24.10.2012

I 2011 bidro Norge med over syv milliarder kroner i bistand til FN. Dette utgjør en fjerdedel av den samlede norske bistanden.

Husk barna på FN-dagen

SOS-barnebyer | 24.10.2012

Husk barna på FN-dagen Rundt 1,5 milliarder mennesker lever i dag i fattigdom – de fleste av dem barn. Mange av barna ender opp som foreldreløse, i mangel på omsorg, som offer for barnearbeid, prostitusjon eller tigging.

Oljeselskapet ConocoPhillips trekker seg ut av regnskogen i Peru

Regnskogfondet | 23.10.2012

Det delvis norskeide oljeselskapet ConocoPhillips stanser oljeletingen i peruansk Amazonas etter å ha blitt utsatt for langvarig press fra lokalbefolkningen og regionale myndigheter. Spanske Repsol fortsetter samtidig sin kontroversielle oljevirksomhet, med Oljefondet som investor.

Menneskerettigheter bevarer regnskog

Regnskogfondet | 23.10.2012

Verden står i dag overfor en global katastrofe ved at det årlig ødelegges 13 millioner hektar tropisk skog. Regnskogfondets nye rapport «Rights-based rainforest protection», viser hvordan denne katastrofen kan unngås gjennom å sikre urfolks rettigheter.

Avgjørende reform om blasfemi forblir en drøm

NOREF | 23.10.2012

Pakistans blasfemilovgivning har vært sentrum for en opphetet debatt, spesielt etter mordet på guvernør Salman Taseer i 2011.

Fatima får hjelp til å hjelpe seg selv

Utviklingsfondet | 23.10.2012

Fatima Chumayenda fra Malawi er mor til tre barn og bonde. Hun er en av flere hundre tusen som har fått hjelp av Utviklingsfondet til å finne nye muligheter til å dyrke nok mat til barna og seg selv. Nå er hun og familien selvforsynte. Les mer om Fatima og om Utviklingsfondets Sultkampanje som starter i dag.

Plan krever omkamp om utdanning

Plan Norge | 23.10.2012

46 stortingsrepresentanter ønsker å øke satsingen på utdanning av jenter i norsk bistand. – Nå forventer vi en omkamp i behandlingen av statsbudsjettet, sier generalsekretær i Plan Norge Helen Bjørnøy i forbindelse med dagens budsjetthøring i Stortinget.

- Gøy å gjøre, kjedelig å høre!

FN-sambandet | 23.10.2012

En litt ny vri på en av postene under FN-stafetten på Brensholmen skole i Tromsø kommune bidro til at elevene lærte om FN på en morsom måte.

Kampen skole forbereder seg til FN-stafett

FN-sambandet | 23.10.2012

FN-stafetten er i gang og den 19. oktober kommer stafetten til Kampen skole i Stavanger. Elevene er allerede godt i gang med forberedelsene.

Må forhindre at afghanere dør av kulde

Flyktninghjelpen | 19.10.2012

Flyktninghjelpen, Amnesty International og 28 andre organisasjoner advarer om at de humanitære behovene til afghanere på flukt må prioriteres, for å unngå en ny vinterkrise der afghanere dør av kulde.

Mæla-elever støtter bygging av klasserom

Flyktninghjelpen | 19.10.2012

Mæla ungdomsskole sørger for at Flyktninghjelpen kan bygge et klasserom, samt kjøpe inn pulter, til en barneskole i Puntland i Somalia.

UD støtter nødhjelpsarbeidet i Pakistan

Kirkens Nødhjelp | 19.10.2012

UD bevilger penger til Kirkens Nødhjelps nødhjelpsarbeid for flomrammede i provinsene Sindh og Punjab i Pakistan.

– Malala er et symbol på mot og besluttsomhet

SOS-barnebyer | 18.10.2012

SOS-barnebyers generalsekretær i Pakistan, Souriya Anwar, fordømmer angrepet på 14 år gamle Malala Yousafzai: – Malala har betalt en høy pris.

Millioner av unge er uten arbeid

Flyktninghjelpen | 17.10.2012

Tirsdag ble en ny FN-rapport lansert som viser at millioner av ungdom verden over mangler utdanning og jobb. Mange av disse lever i fattige land, hvorav flere er preget av krig og konflikt.

Tror verden egentlig at fattigdom kan utryddes?

KFUK-KFUM Global | 17.10.2012

17. oktober er FN-dagen for utryddelse av fattigdom. Fattigdom er vold mot menneskelig verdighet, og dagen er viktig, særlig for de 2,6 milliarder mennesker som kjemper en daglig kamp mot umenneskelige levekår og usikkerhet for seg selv og sin familie.

TV-aksjonen redder liv

Flyktninghjelpen | 16.10.2012

Med pengene fra TV-aksjonen 2010 sørger Flyktninghjelpen for at flere av verdens 42,5 millioner flyktninger og internt fordrevne får husly, mat, utdanning og juridisk bistand.

Unge FN-arbeidere

FN-sambandet | 16.10.2012

Andreas Skjæret (21) og Åshild Marie Vige (24) har jobbet i FN siden mandag. Som norske delegater til generalforsamlingen har ungdommene fått muligheten til å se FN-systemet fra innsiden og representere Norge.

En verden uten fattigdom?

Strømmestiftelsen | 16.10.2012

17. oktober markeres FNs internasjonale dag mot fattigdom. Dagen markeres over hele verden, og det trengs.

1 - 30 av 69
1 2 3

Klipp fra Media

Latin-Amerika – fra 200 til 40.000 korona-døde på to måneder

NRK nyheter | 28.05.2020

Tre måneder etter at det første korona-tilfellet ble registrert her i Latin-Amerika, har viruset tatt livet av mer enn 40.000 mennesker. Og rundt 770.000 er registrert smittet.

FN: En av seks unge har sluttet å jobbe under pandemien

Aftenposten (NTB/AFP) | 28.05.2020

Koronapandemien har ført til en kraftig økning i arbeidsledigheten verden over. En av seks unge under 29 år har mistet jobben, ifølge FN.

Libya er blitt en slagmark for verdens mektigste stater

Dagsavisen | 28.05.2020

Borgerkrigen i Libya har herjet siden Muammar Gaddafis regime ble styrtet i 2011. Flere millitsgrupper har siden sloss om makten. Siden i fjor har opprørsgeneralen Khalifa Haftar kjempet om å innta hovedstaden Tripoli og styrte den FN-støttede regjeringen til Fayez al-Sarraj.

Rapport: Koronapandemien får katastrofale følger for millioner av barn

Dagsavisen (NTB) | 27.05.2020

Millioner av barn havner i fattigdom, fratas utdanning og vaksine og risikerer omfattende overgrep som følge av koronapandemien, ifølge ny rapport.

Om Moria-beslutningen: - Komplett kaos

Dagbladet | 27.05.2020

Høyre har blitt overkjørt, mener Frps Jon Helgheim, mens Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani mener saken har synliggjort en dårlig politisk ledelse.

Costa Rica først ute i Mellom-Amerika med likekjønnede ekteskap

ABC nyheter (NTB) | 27.05.2020

Costa Rica tillater likekjønnede ekteskap som første land i Mellom-Amerika. Rettskjennelsen trådte i kraft ved midnatt tirsdag.

Sluttspurt for norsk kamp om plass i FNs sikkerhetsråd

Dagsavisen (NTB) | 26.05.2020

Om drøyt tre uker blir det klart om Norge sikrer seg en plass i FNs sikkerhetsråd. Rivalene er Canada og Irland, og fredag stiller alle tre landene til debatt.

Kritiserer Klimakur 2030 for manglende naturfokus

ABC nyheter | 26.05.2020

– Baksiden ved et ensidig fokus på klima er at man risikerer å sette i gang tiltak som kanskje er negative for natur, og kanskje til og med negative for klima, sier forskningssjef Kristin Thorsrud Teien.

KrF og Venstre jakter fellesforslag – kan overkjøre Høyre i Moria-drama

Vårt Land | 26.05.2020

KrF jobber i spann med Venstre om eget forslag uavhengig av Høyre. Kan skape drama om Ap også stemmer for.

Moria-barna: Hvem er de og hva handler striden om?

Dagsavisen | 25.05.2020

Flere EU-land har allerede sagt ja til å ta imot enslige barn og unge som har sittet i overfylte flyktningleirer i Hellas. Tirsdag stemmer Stortinget over hva Norge skal gjøre.