Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: November

Palestinas nye FN-status

FN-sambandet | 30.11.2012

Palestina har nå status som ”Non-member observer state”, altså en observatørstat som ikke er fullverdig medlem av FN.

3,3 millioner barn er hiv-positive

Plan Norge | 30.11.2012

Hiv/aids-dagen 2012: I følge tall fra UNAIDS er 3,3 millioner barn hiv-positive. Bare i 2011 ble 330 000 nye barn smittet. 1. desember markeres verdens hiv/aids-dag verden over.

Blir regnskogen REDDet i Qatar?

Regnskogfondet | 30.11.2012

FNs klimakonferanse i Doha er i full gang, og REDD går igjen ved forhandlingsbordet. Hva er REDD, og hvordan kan det sikre framtiden vår? Vi gir deg et lynkurs.

FN går inn for forbud mot kjønnslemlestelse

Plan Norge | 29.11.2012

FNs Generalforsamlings komité for sosiale, menneskelige og kulturelle spørsmål vedtok denne uken en resolusjon som forbyr kjønnslemlestelse.

Jordan, the Syrian factor and street discontent

NOREF | 29.11.2012

Since its outbreak almost two years ago, King Abdullah of Jordan has struggled to keep the Arab Awakening at bay. Demonstrations, while angry and vociferous, have been largely small and passed the majority of the urban population by. And a series of moves by King Abdullah – headlined as reforms – have helped mollify some of the more disgruntled elements of the indigenous Bedouin population. However, there are increasing signs that Jordan’s seeming immunity from regional tensions could be fraying.

Disarmament and demobilisation in comparative perspective: patterns and policy recommendations

NOREF | 29.11.2012

Comparing data from five recent peace processes, the authors find that disarming and demobilising fighters prior to the first post-conflict elections can diminish the risks of election-related violence. Economic incentives can increase the duration of disarmament and demobilisation programmes and external actors with a strong mandate can solve problems faster and have been instrumental in achieving a swift DD progression.

Kronprins Haakon tok opp regnskogsaken i Jakarta

Regnskogfondet | 29.11.2012

Hva er de viktigste tiltakene for å redde Indonesias regnskog og hva står i veien? Dette spurte Norges Kronprins indonesiske myndigheter og sivile samfunn om i et lunsjmøte tirsdag.

Film om melkegeitsdrift i Mgeta-landsbyen på YouTube

Noragric | 29.11.2012

Filmen  «Mbuzi wa Maziwa» (melkegeiter) gir oss en innsikt i de utfordringene som småbønder i Tanzania møter.

– Høykommissær har forsømt vern av flyktninger

Bistandaktuelt | 29.11.2012

FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, har et klart mandat for beskyttelse av flyktninger. Dette mandatet er blitt forsømt, mener forsker Maja Janmyr ved Universitetet i Bergen.

Årets regnskogsverstinger skjerper seg

Regnskogfondet | 29.11.2012

Kjøkkenforhandlerne JKE Design og Designa fjerner alt tropisk tømmer fra sitt sortiment, etter at de nylig ble kåret til årets regnskogsverstinger av Regnskogfondet.

Ny daglig leder i Regnskogfondet

Regnskogfondet | 28.11.2012

Dag Hareide (63) blir fra årsskiftet ny fungerende daglig leder i Regnskogfondet. Han gleder seg til å ta på seg oppgaven med å bevare verdens regnskoger.

Verdensbilder i endring: Radi-Aid og Why Poverty?

RORG-samarbeidet / Global | 27.11.2012
Med videoen "Africa for Norway" har SAIH og OD lykkes enormt med et kritisk fokus på veldedighetskonsertenes vrengebilder av Afrika. Samtidig starter den internasjonale storsatsningen "Why Poverty?" (Hvorfor fattigdom?) på TV-stasjoner verden over. Med et kritisk tilbakeblikk på "Live Aid" vil den få oss til å stille nye spørsmål om fattigdom, som dette: Hvor mye profitt er rettferdig?

Verdensbilder i endring: Radi-Aid og Why Poverty?

RORG-samarbeidet | 27.11.2012

Med videoen "Africa for Norway" har SAIH og OD lykkes enormt med et kritisk fokus på veldedighetskonsertenes vrengebilder av Afrika. Samtidig starter den internasjonale storsatsningen "Why Poverty?"

Oljefondet tar opp kampen mot avskoging

Regnskogfondet | 26.11.2012

Etter flere år med kritikk gjør Oljefondet helomvending og tar opp kampen mot avskoging gjennom sin aktive eierskapspolitikk. Fra nå av vil Oljefondet be selskapene det investeres i om å redusere sine bidrag til regnskogødeleggelse.

Utdanning er en vei ut av vold

Plan Norge | 26.11.2012

Hver eneste dag utsettes jenter og kvinner for sexslaveri, tvangsarbeid og overgrep. Utdanning er en vei ut av volden, mener Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge i forbindelse med  FNs markering av vold mot jenter og kvinner.

Over 100 døde i fabrikkbrann

FIVH | 26.11.2012

Mer enn 100 arbeidere omkom da det brøt ut brann i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Nå krever Framtiden i våre hender at kleskjedene tar sitt samfunnsansvar på alvor og sørger for sikre arbeidsforhold på fabrikkene.

Må takle flere kriser

Norges Røde Kors | 23.11.2012

– Gaza er ikke den største humanitære krisen i verden akkurat nå, påpeker Peter Maurer, president i Den internasjonale Røde Kors Komiteen (ICRC).

Enkle midler redder fødende kvinners liv

Leger Uten Grenser | 23.11.2012

Sikker tilgang til akutt fødselshjelp kan redusere mødredødelighet med 74 prosent. Det viser den nye Leger Uten Grenser-rapporten ”Safe Delivery: Reducing maternal mortality in Sierra Leone and Burundi”.

Nødhjelp i gang i DR Kongo

Caritas Norge | 23.11.2012

Krigshandlingene i det østlige DR Kongo tvang i noen dager det lokale Caritas til å legge ned sitt arbeid. Nå er kontoret i Goma gjenåpnet og nødhjelp er på vei.

Hundrevis av hjem gruslagt i Gaza

Flyktninghjelpen | 23.11.2012

Minst 298 hus på Gazastripen er lagt i grus eller påført store ødeleggelser og 1700 hus er påført fått mindre skader som et resultat av konflikten mellom Hamas og Israel. Også raketter avfyrt fra Gazastripen har ført til betydelig skader i Israel.

Skole og trygge omgivelser for syriske flyktningbarn

Flyktninghjelpen | 23.11.2012

Tusenvis av syriske barn har flyktet med deres familier til nabolandene. Mange av dem lever under svært tøffe forhold uten tilgang til skolegang. I Libanon gir vi utdanning til barn i et trygt miljø.

Bekymret for økende antall henrettelser i Iran

FN-sambandet | 22.11.2012

FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Iran er spesielt bekymret for økende antall henrettelser i landet. Ahmed Shaheed har fått rapporter som viser at minst 32 og kanskje så mange som 81 mennesker er henrettet av myndighetene de siste to ukene.

Frykter okkupasjon av barneby i Kongo

SOS-barnebyer | 22.11.2012

Ansatte i SOS-barnebyen i Kongo hamstrer mat, drikkevann og medisiner i frykt for å bli innesperret. Opprørere fra March 23. Movement, som sprang ut fra den brutale Tutsi-militsen, hevdet onsdag å ha inntatt byen Bukavu.

Årets julegave: Skeiv Solidaritet

LLH | 21.11.2012

I år kan du kjøpe en julegave som går direkte til arbeidet med menneskerettighetene til lhbt-personer.

Historisk dag for trans i FN

LLH | 21.11.2012

Resolusjon fordømmer utenomrettslige henrettelser av transpersoner.

Titusenvis flykter fra kamper rundt Goma

Flyktninghjelpen | 21.11.2012

Titusenvis av mennesker flykter fra voldsomme kamper mellom opprørsgruppa M23 og den kongolesiske hæren i det østlige Kongo. – Den regionale konflikten har nådd kokepunktet, advarer Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson, og ber FN vise handlekraft.

Enorme ødeleggelser på hjem på Gaza

Flyktninghjelpen | 21.11.2012

Minst 83 hus er ødelagt og det er meldt om skader på over 721 hus på Gazastripen som et resultat av israelske angrep. Vinduer er blåst ut av bomber og det haster med å utbedre skader slik at sivile får tilstrekkelig husly.

Kappløp med tiden i Zataari flyktningleir

Flyktninghjelpen | 21.11.2012

Flyktninghjelpen jobber på spreng for å klargjøre flyktningleiren Zaatari i Jordan til vinteren, når temperaturene i området kan krype ned mot frysepunktet.

Verdens befolkning 2012: Familieplan for alle

FN-sambandet | 20.11.2012

18 år etter at verdens ledere bestemte at familieplanlegging skulle være en rettighet mangler 222 millioner kvinner kontroll over hvor mange barn de skal få.

Dugnad for ny stortingsmelding

Bistandsaktuelt | 20.11.2012

Det manglet ikke på innspill da utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås inviterte til dugnad for en mindre urettferdig verden. Nå forventer både forskere og frivillige organisasjoner konkrete, politiske føringer som kan bidra til rettferdig fordeling.

1 - 30 av 87
1 2 3

Klipp fra Media

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.

Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia

Aftenposten (NTB) | 11.11.2019

Presidentene i Venezuela, Argentina og Nicaragua fordømmer det de kaller et statskupp i Bolivia.

Arrestordre på Morales – valgkommisjonen arrestert (Bolivia)

NRK nyheter | 11.11.2019

Den avgåtte presidenten i Bolivia er etterlyst, og naboland kaller det statskupp. Lederne i valgkommisjonen er arrestert og siktet for juks.

Jusprofessor meiner miljøorganisasjonane kan vinna i Klimasøksmålet

ABC nyheter (framtida.no) | 10.11.2019

Både saksøkar Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, og jusprofessor trur klimasøksmålet kan vinne gjennom når det no skal opp i lagmannsretten.

Han var 14 år da han lå et døgn på et hjul under en smuglerlastebil. Nå går han på skole i Norge.

Aftenposten | 10.11.2019

Det han husker best, er minuttene da han holdt å bli kvalt. Han satt bak i containeren og manglet luft. Han var kommet seg til Calais i Frankrike, men nå var kroppen stiv og iskald. Han var livredd. Lukket øynene. Siden har Ahmad al-Rashid kalt dette «dødsøyeblikket».

Opptøyene i Chile: – Vi er tilbake i diktaturet

VG | 10.11.2019

Demonstranter er blitt drept, fengslet og mange har forsvunnet i kjølvannet av de store demonstrasjonene i Chile. Det får chilenere til å tenke tilbake på tiden med diktatur.

Demonstranter stengte radio- og TV-stasjon i Bolivia – presidenten kaller det statskupp

NRK nyheter (NTB) | 10.11.2019

Regjeringskritiske demonstranter i Bolivia stormet natt til søndag redaksjonslokalene til en radiokanal og en TV-stasjon og tok begge av lufta.