Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Frykter for helsen til flyktninger i Kenya

Leger Uten Grenser | 29.12.2012

Leger Uten Grenser er svært bekymret etter kenyanske myndigheters uttalelser om at tusener av somaliske flyktninger må forlate byene de bor i og flytte inn i de avsidesliggende og allerede overbefolkede Dadaab-leirene nord i landet.

Trapper opp i Den sentralafrikanske republikk

Leger Uten Grenser | 27.12.2012

Leger Uten Grenser behandler sårede og fordrevne etter den siste tidens kamper i det kriserammede landet.

Store planer og store gap - spår at FrP vil tape

Bistandsaktuelt | 21.12.2012

Både Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har store planer for utviklingspolitikken. Men gapet mellom partiene er stort: Mens Frp vil kutte 7,5 milliarder kroner i bistand, vil KrF gi mer enn regjeringen.

Kjemper mot meslinger i DR Kongo

Leger Uten Grenser | 21.12.2012

Leger Uten Grenser har så langt behandlet over 12.700 pasienter og vaksinert over 226.000 i Den demokratiske republikken Kongos Orientale-provins.

Kun én prosent kakao fra fattige land

FIVH | 21.12.2012

Selv om sukker, kaffe og kakao dyrkes i fattige land, importerer Norge produktene fra Europa. Mens fattige land lager råvarene, havner en stor del av fortjenesten i Europa.

Fordømmer angrep på helsearbeidere i Pakistan

Leger Uten Grenser | 21.12.2012

Uansett hvem som er ansvarlig for den siste tidens stadig hyppigere angrep mot helsearbeidere i Pakistan, har dette skapt en situasjon hvor både pasienter og medisinsk personell risikerer livet ved å tilby eller oppsøke helsehjelp, sier generalsekretær i Leger Uten Grenser, Anne-Cecilie Kaltenborn.

Trapper opp i Syria

SOS-barnebyer | 20.12.2012

Vinteren kan være hard i Syria, og situasjonen for befolkningen i landet blir stadig verre. SOS-barnebyer trapper opp.

Nå kan barnearbeid bli forbudt i India

Plan Norge | 20.12.2012

I dag vil det indiske parlamentet stemme over et lovforslag om å avskaffe barnearbeid for barn under 14 år, og sikre alle barn rett til skolegang. Over 13 prosent av indiske barn er involvert i barnearbeid.

EU gir prispenger til Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen | 18.12.2012

U vil gi prispenger fra Nobels fredspris til Flyktninghjelpen og Redd Barnas prosjekter for utdanning for barn rammet av konfliktene i Somalia og Øst-Kongo.

Ny kunnskap om den globale helsebyrden

FORUT | 18.12.2012

Færre barn dør årlig, men i stedet rammes ungdom og middelaldrende av tidlig død og helseproblemer på grunn av framveksten av kroniske sykdommer, viser nye tall fra verdens forskere.

Nye uroligheter for fordrevne i DR Kongo

Leger Uten Grenser | 18.12.2012

Kampene rundt byen Goma i den konfliktherjede Nord-Kivu-provinsen har pågått siden midten av november og sender stadig mennesker på flukt mellom leirene for internt fordrevne i området. Flere enn 100.000 mennesker lever under ekstremt vanskelige forhold.

Ny oljelov skaper bekymring i Uganda

Caritas Norge | 17.12.2012

Parlamentet i Uganda har nylig vedtatt en lov som gir energiministeren i landet mer makt i spørsmål knyttet til oljeleting, produksjon og utvikling innen oljesektoren. Både opposisjonspolitikere og sivilsamfunnsorganisasjoner er bekymret for utviklingen.

Lagde klinikk av greiner og leire

Leger Uten Grenser | 17.12.2012

Uten utstyr og mens han selv var på flukt, lagde Leger Uten Grensers David Bune en klinikk for flyktninger i bushen i Sør-Sudan.

Kyoto 2 - og litt varmere

RORG-samarbeidet / Global | 17.12.2012
- Imorgon, imorgon, men ikkje i dag. Dét ser ut til å ha blitt gjennomgangs-melodien for de internasjonale klimaforhandlingene, der vedtak om effektive klimatiltak utsettes igjen og igjen. EUs klimasjef Connie Hedegaard mener forhandlingene i Doha (COP 18) var en suksess som la grunnlaget for de store forhandlingene planlagt i 2015. Skal vi gråte eller le, eller bli sinte? Finnes det veier til forandring?

Kyoto 2 - og litt varmere

RORG-samarbeidet | 17.12.2012

- Imorgon, imorgon, men ikkje i dag. Dét ser ut til å ha blitt gjennomgangs-melodien for de internasjonale klimaforhandlingene, der vedtak om effektive klimatiltak utsettes igjen og igjen. EUs klimasjef Connie Hedegaard mener forhandlingene i Doha (COP 18) var en suksess som la grunnlaget for de store forhandlingene planlagt i 2015. Skal vi gråte eller le, eller bli sinte? Finnes det veier til forandring?

Silje Nergaard synger for nytt hus til Rebecca

SOS-barnebyer | 16.12.2012

Rebecca (14) gjorde et sterkt inntrykk på Silje Nergaard da de møttes i Malawi tidligere i høst. Nå vil Silje gi Rebecca og familien hennes et nytt hus.

Brudd på barns rettigheter en global utfordring

SOS-barnebyer | 16.12.2012

Avstraffing av barn er ikke uvanlig i offentlig barneversinstitusjoner mange steder i verden. Brudd på barns grunnleggende rett til omsorg og beskyttelse er en global utfordring.

Klimaforhandlingene er tilbake på sporet

ForUM | 14.12.2012

Kort oppsummert var klimatoppmøtet i Doha et brukbart skritt mot en ny klimaavtale, samtidig som det er en alt for liten interesse i verden for å gjøre det som faktisk trengs for å hindre klimaendringene og snu utviklingen mot et bærekraftig samfunn, sier Arvid Solheim i ForUM.

Deler ut 6000 ovner til familier i Zaatari

Flyktninghjelpen | 14.12.2012

Vinterkulden har lagt seg i flyktningleiren Zaatari i Jordan og barn forteller at de fryser om natten. Flyktninghjelpen startet denne uken utdelingen av 6000 gassovner til familiene i leiren.

Artsmangfoldet i regnskogen kartlagt

Norges Forskningsråd | 14.12.2012

Et internasjonalt forskerteam har kartlagt det biologiske mangfoldet i en tropisk regnskog. Dermed har de funnet nøkkelen til å besvare et av menneskehetens eksistensielle spørsmål: Hvor mange arter finnes det på jorda?

Etiopia etter Meles

NOREF | 13.12.2012

Meles Zenawis død markerer slutten på en æra. Hvordan vil regimet håndtere den påfølgende usikkerheten?

- Barn dør som om det var krig

Leger Uten Grenser | 12.12.2012

Like mange barn dør i Den sentralafrikanske republikk som i land som er i krig eller konflikt. De fleste dør av malaria, en sykdom som er lett å behandle for under åtte norske kroner.

Kyoto-avtalen videreføres til 2020

FN-Sambandet | 11.12.2012

Det var stor applaus da FNs klimakonferanse i Doha ble avsluttet ett døgn på overtid, lørdag kveld. Kyoto-avtalen skal nå videreføres til 2020, og fattige land skal å mer hjelp til å møte problemene klimaendringene fører til.

Håper Pakistans Malala-fond inspirerer andre land

Plan Norge | 11.12.2012

På FNs menneskerettighetsdag, 10. desember, kunngjorde Pakistans regjering at de oppretter et "Malala-fond» til støtte for utdanning av jenter. Plan Norge er glad for nyheten, og etterlyser nå større finansielle forpliktelser fra flere land.

EU og Fredsprisen

RORG-samarbeidet / Global | 11.12.2012
Verdig eller ikke, i går fikk EU Nobels fredspris for 2012 og mange har trukket de lange linjene om EUs rolle på veien fra krigens Europa, via forsoning til "fredens kontinent". Mange hyllet også prisvinneren, men blant kritikere ble det igjen minnet om Nobels testamente og fortalt andre og dystrere historier om EU og dagens Europa. Vi har samlet historiene og meningene.

EU og Fredsprisen

RORG-samarbeidet | 11.12.2012

Verdig eller ikke, i går fikk EU Nobels fredspris for 2012 og mange har trukket de lange linjene om EUs rolle på veien fra krigens Europa, via forsoning til "fredens kontinent".

Mangler 170 milliarder kroner til skogbevaring

Regnskogfondet | 10.12.2012

Norge får skryt for å gi tre milliarder kroner årlig til regnskogbevaring. Behovet er imidlertid 56 ganger større. Mens pengene lar vente på seg, løper tiden fra oss.

Et skritt framover for regnskogen i Doha

Regnskogfondet | 10.12.2012

Skogbevaring handler ikke lenger bare om reduserte klimagassutslipp. Dette ble slått fast i den nye klimaavtalen, og er en viktig seier for sivilsamfunnet etter FNs klimakonferanse.

Sofadebatt om klimaendringer og konflikt

Flyktninghjelpen | 10.12.2012

Flyktninghjelpen inviterer til debatt om sammenhengen mellom klimaendringer, konflikt og fordrivelse, onsdag 12. desember på Litteraturhuset, kl. 14.00-16.00.

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

Ap kutter i bistandskroner til Afrika – vil heller satse mot Trumps kutt i abortstøtte

Vårt Land+ | 12.11.2019

I alternativt budsjett vil Ap snu kutt der KrF tapte i årets budsjettkamp. Men en halv milliard bistandskroner til fattige land flyttes og kontantstøtte kuttes.

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

Aftenposten | 12.11.2019

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet».

Rapport: Norge vil tjene mer enn Australia på oljeboring i Australbukta

Dagsavisen (NTB) | 12.11.2019

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport.

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.

Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia

Aftenposten (NTB) | 11.11.2019

Presidentene i Venezuela, Argentina og Nicaragua fordømmer det de kaller et statskupp i Bolivia.

Arrestordre på Morales – valgkommisjonen arrestert (Bolivia)

NRK nyheter | 11.11.2019

Den avgåtte presidenten i Bolivia er etterlyst, og naboland kaller det statskupp. Lederne i valgkommisjonen er arrestert og siktet for juks.

Jusprofessor meiner miljøorganisasjonane kan vinna i Klimasøksmålet

ABC nyheter (framtida.no) | 10.11.2019

Både saksøkar Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, og jusprofessor trur klimasøksmålet kan vinne gjennom når det no skal opp i lagmannsretten.