Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Frykter for helsen til flyktninger i Kenya

Leger Uten Grenser | 29.12.2012

Leger Uten Grenser er svært bekymret etter kenyanske myndigheters uttalelser om at tusener av somaliske flyktninger må forlate byene de bor i og flytte inn i de avsidesliggende og allerede overbefolkede Dadaab-leirene nord i landet.

Trapper opp i Den sentralafrikanske republikk

Leger Uten Grenser | 27.12.2012

Leger Uten Grenser behandler sårede og fordrevne etter den siste tidens kamper i det kriserammede landet.

Store planer og store gap - spår at FrP vil tape

Bistandsaktuelt | 21.12.2012

Både Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har store planer for utviklingspolitikken. Men gapet mellom partiene er stort: Mens Frp vil kutte 7,5 milliarder kroner i bistand, vil KrF gi mer enn regjeringen.

Kjemper mot meslinger i DR Kongo

Leger Uten Grenser | 21.12.2012

Leger Uten Grenser har så langt behandlet over 12.700 pasienter og vaksinert over 226.000 i Den demokratiske republikken Kongos Orientale-provins.

Kun én prosent kakao fra fattige land

FIVH | 21.12.2012

Selv om sukker, kaffe og kakao dyrkes i fattige land, importerer Norge produktene fra Europa. Mens fattige land lager råvarene, havner en stor del av fortjenesten i Europa.

Fordømmer angrep på helsearbeidere i Pakistan

Leger Uten Grenser | 21.12.2012

Uansett hvem som er ansvarlig for den siste tidens stadig hyppigere angrep mot helsearbeidere i Pakistan, har dette skapt en situasjon hvor både pasienter og medisinsk personell risikerer livet ved å tilby eller oppsøke helsehjelp, sier generalsekretær i Leger Uten Grenser, Anne-Cecilie Kaltenborn.

Trapper opp i Syria

SOS-barnebyer | 20.12.2012

Vinteren kan være hard i Syria, og situasjonen for befolkningen i landet blir stadig verre. SOS-barnebyer trapper opp.

Nå kan barnearbeid bli forbudt i India

Plan Norge | 20.12.2012

I dag vil det indiske parlamentet stemme over et lovforslag om å avskaffe barnearbeid for barn under 14 år, og sikre alle barn rett til skolegang. Over 13 prosent av indiske barn er involvert i barnearbeid.

EU gir prispenger til Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen | 18.12.2012

U vil gi prispenger fra Nobels fredspris til Flyktninghjelpen og Redd Barnas prosjekter for utdanning for barn rammet av konfliktene i Somalia og Øst-Kongo.

Ny kunnskap om den globale helsebyrden

FORUT | 18.12.2012

Færre barn dør årlig, men i stedet rammes ungdom og middelaldrende av tidlig død og helseproblemer på grunn av framveksten av kroniske sykdommer, viser nye tall fra verdens forskere.

Nye uroligheter for fordrevne i DR Kongo

Leger Uten Grenser | 18.12.2012

Kampene rundt byen Goma i den konfliktherjede Nord-Kivu-provinsen har pågått siden midten av november og sender stadig mennesker på flukt mellom leirene for internt fordrevne i området. Flere enn 100.000 mennesker lever under ekstremt vanskelige forhold.

Ny oljelov skaper bekymring i Uganda

Caritas Norge | 17.12.2012

Parlamentet i Uganda har nylig vedtatt en lov som gir energiministeren i landet mer makt i spørsmål knyttet til oljeleting, produksjon og utvikling innen oljesektoren. Både opposisjonspolitikere og sivilsamfunnsorganisasjoner er bekymret for utviklingen.

Lagde klinikk av greiner og leire

Leger Uten Grenser | 17.12.2012

Uten utstyr og mens han selv var på flukt, lagde Leger Uten Grensers David Bune en klinikk for flyktninger i bushen i Sør-Sudan.

Kyoto 2 - og litt varmere

RORG-samarbeidet / Global | 17.12.2012
- Imorgon, imorgon, men ikkje i dag. Dét ser ut til å ha blitt gjennomgangs-melodien for de internasjonale klimaforhandlingene, der vedtak om effektive klimatiltak utsettes igjen og igjen. EUs klimasjef Connie Hedegaard mener forhandlingene i Doha (COP 18) var en suksess som la grunnlaget for de store forhandlingene planlagt i 2015. Skal vi gråte eller le, eller bli sinte? Finnes det veier til forandring?

Kyoto 2 - og litt varmere

RORG-samarbeidet | 17.12.2012

- Imorgon, imorgon, men ikkje i dag. Dét ser ut til å ha blitt gjennomgangs-melodien for de internasjonale klimaforhandlingene, der vedtak om effektive klimatiltak utsettes igjen og igjen. EUs klimasjef Connie Hedegaard mener forhandlingene i Doha (COP 18) var en suksess som la grunnlaget for de store forhandlingene planlagt i 2015. Skal vi gråte eller le, eller bli sinte? Finnes det veier til forandring?

Silje Nergaard synger for nytt hus til Rebecca

SOS-barnebyer | 16.12.2012

Rebecca (14) gjorde et sterkt inntrykk på Silje Nergaard da de møttes i Malawi tidligere i høst. Nå vil Silje gi Rebecca og familien hennes et nytt hus.

Brudd på barns rettigheter en global utfordring

SOS-barnebyer | 16.12.2012

Avstraffing av barn er ikke uvanlig i offentlig barneversinstitusjoner mange steder i verden. Brudd på barns grunnleggende rett til omsorg og beskyttelse er en global utfordring.

Klimaforhandlingene er tilbake på sporet

ForUM | 14.12.2012

Kort oppsummert var klimatoppmøtet i Doha et brukbart skritt mot en ny klimaavtale, samtidig som det er en alt for liten interesse i verden for å gjøre det som faktisk trengs for å hindre klimaendringene og snu utviklingen mot et bærekraftig samfunn, sier Arvid Solheim i ForUM.

Deler ut 6000 ovner til familier i Zaatari

Flyktninghjelpen | 14.12.2012

Vinterkulden har lagt seg i flyktningleiren Zaatari i Jordan og barn forteller at de fryser om natten. Flyktninghjelpen startet denne uken utdelingen av 6000 gassovner til familiene i leiren.

Artsmangfoldet i regnskogen kartlagt

Norges Forskningsråd | 14.12.2012

Et internasjonalt forskerteam har kartlagt det biologiske mangfoldet i en tropisk regnskog. Dermed har de funnet nøkkelen til å besvare et av menneskehetens eksistensielle spørsmål: Hvor mange arter finnes det på jorda?

Etiopia etter Meles

NOREF | 13.12.2012

Meles Zenawis død markerer slutten på en æra. Hvordan vil regimet håndtere den påfølgende usikkerheten?

- Barn dør som om det var krig

Leger Uten Grenser | 12.12.2012

Like mange barn dør i Den sentralafrikanske republikk som i land som er i krig eller konflikt. De fleste dør av malaria, en sykdom som er lett å behandle for under åtte norske kroner.

Kyoto-avtalen videreføres til 2020

FN-Sambandet | 11.12.2012

Det var stor applaus da FNs klimakonferanse i Doha ble avsluttet ett døgn på overtid, lørdag kveld. Kyoto-avtalen skal nå videreføres til 2020, og fattige land skal å mer hjelp til å møte problemene klimaendringene fører til.

Håper Pakistans Malala-fond inspirerer andre land

Plan Norge | 11.12.2012

På FNs menneskerettighetsdag, 10. desember, kunngjorde Pakistans regjering at de oppretter et "Malala-fond» til støtte for utdanning av jenter. Plan Norge er glad for nyheten, og etterlyser nå større finansielle forpliktelser fra flere land.

EU og Fredsprisen

RORG-samarbeidet / Global | 11.12.2012
Verdig eller ikke, i går fikk EU Nobels fredspris for 2012 og mange har trukket de lange linjene om EUs rolle på veien fra krigens Europa, via forsoning til "fredens kontinent". Mange hyllet også prisvinneren, men blant kritikere ble det igjen minnet om Nobels testamente og fortalt andre og dystrere historier om EU og dagens Europa. Vi har samlet historiene og meningene.

EU og Fredsprisen

RORG-samarbeidet | 11.12.2012

Verdig eller ikke, i går fikk EU Nobels fredspris for 2012 og mange har trukket de lange linjene om EUs rolle på veien fra krigens Europa, via forsoning til "fredens kontinent".

Mangler 170 milliarder kroner til skogbevaring

Regnskogfondet | 10.12.2012

Norge får skryt for å gi tre milliarder kroner årlig til regnskogbevaring. Behovet er imidlertid 56 ganger større. Mens pengene lar vente på seg, løper tiden fra oss.

Et skritt framover for regnskogen i Doha

Regnskogfondet | 10.12.2012

Skogbevaring handler ikke lenger bare om reduserte klimagassutslipp. Dette ble slått fast i den nye klimaavtalen, og er en viktig seier for sivilsamfunnet etter FNs klimakonferanse.

Sofadebatt om klimaendringer og konflikt

Flyktninghjelpen | 10.12.2012

Flyktninghjelpen inviterer til debatt om sammenhengen mellom klimaendringer, konflikt og fordrivelse, onsdag 12. desember på Litteraturhuset, kl. 14.00-16.00.

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

Sterke reaksjoner på at Trump bryter med WHO

VG | 31.05.2020

– Et skuffende tilbakeslag som vil sette arbeide med å fremme arbeidet med å fremme bedre helse i verden tilbake, mener Tysklands helseminister Jens Spahn. Han er enig i at det trengs reformer for å sikre at WHO fortsatt blir en global aktør som utgjør en forskjell og mener Europa må trå til.

Skjør fredsprosess i Afghanistan

ABC nyheter | 31.05.2020

– Det mange frykter og ser som verstefalls-scenario er et Afghanistan der Taliban kommer tilbake til makten og gjenetablerer sitt såkalte emirat, sier Kristian Berg Harpviken ved Prio.

USA bryter alle bånd med WHO – kritiserer Kina

NRK nyheter | 30.05.2020

President Donald Trump beskylder Verdens helseorganisasjon (WHO) for å være i lomma på Kina og har bestemt seg for å kutte all støtte til organisasjonen.

SV om krisepakke: Tafatt, grått og usosialt

Dagsavisen (NTB) | 30.05.2020

– Dette er tafatt, grått og usosialt. Tafatt fordi dette er altfor lite til å bekjempe arbeidsløsheten, grått fordi satsingen på grønn omstilling er minimal og usosial fordi regjeringen vil gi mer skattelette til den økonomiske eliten. Her er regjeringen utilgivelig tiltaksløs, sier partileder Audun Lysbakken. Han mener regjeringen kaster bort en mulighet til å innføre en kraftig grønn omstilling.

Midtøsten-ekspert: Frykter ny intifada og angrep på Israel

VG | 30.05.2020

Palestinernes president Mahmoud Abbas brøt i forrige uke alle avtaler med Israel. Det øker faren for en ny voldsbølge og i verste fall en ny krig mellom israelere og palestinere.

FN-kjenner om Norges sikkerhetsrådssjanser: – Forsterket av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 29.05.2020

Fredag deltar FN-ambassadør Mona Juul i debatt for å sikre Norge plass i FNs sikkerhetsråd. Journalist og FN-kjenner Tove Gravdal tror Norge har et fortrinn.

Skatteparadis-kritikk mot Norges Bank

VG | 29.05.2020

Sigrid Klæboe Jacobsen jobber for mer åpenhet om skatt i verden. Hun mener oljefondssjef Nicolai Tangens omtale av skatteparadis torsdag, svekker tilliten til hans og Norges Banks arbeid på feltet.

Slik blir regjeringens grønne krisepakke

NRK nyheter | 29.05.2020

Havvind, batteriteknologi, hydrogen og miljøvennlig skipsfart er noe av det regjeringen har i tankene når «den grønne omstillingspakken» lanseres i dag. Pengene er en del av en større tiltakspakke som blir offentliggjort seinere i dag.

Latin-Amerika – fra 200 til 40.000 korona-døde på to måneder

NRK nyheter | 28.05.2020

Tre måneder etter at det første korona-tilfellet ble registrert her i Latin-Amerika, har viruset tatt livet av mer enn 40.000 mennesker. Og rundt 770.000 er registrert smittet.

FN: En av seks unge har sluttet å jobbe under pandemien

Aftenposten (NTB/AFP) | 28.05.2020

Koronapandemien har ført til en kraftig økning i arbeidsledigheten verden over. En av seks unge under 29 år har mistet jobben, ifølge FN.