Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Februar

Studenter fikk hemmelige forelesninger av verdenskjent forfatter

SAIH | 29.02.2012

Roberto Saviano flyktet for livet fra den italienske mafiaen. Scholars at Risk-nettverket ga han muligheten til å undervise mens han bodde på hemmelig adresse med politibeskyttelse i USA. Inforådgiver Sindre fra SAIH blogger om møte med forfatteren kjent for å ha skrevet boka Gomorrah, trykket i 10 millioner eksemplarer.

Flere flykter i Vest-Afrika

| 29.02.2012

I områdene hardest rammet av tørken i Vest-Afrika, begynner nå situasjonen å ligne fjorårets katastrofe på Afrikas Horn. Familier går dagevis gjennom ørkenen på leting etter vann og mat.

Lars Løvold utnevnes til ridder

Regnskogfondet | 28.02.2012

Regnskogfondets leder Lars Løvold utnevnes i dag til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Utmerkelsen får han for sin modige og utrettelige kamp for verdens regnskoger og urfolks rettigheter.

Mange barn uten foreldre i kenyansk flyktningleir

Redd Barna | 28.02.2012

I flyktningleiren i Kakuma vest i Kenya bor minst 2000 barn uten foreldre. Familier har kommet bort fra hverandre under flukten, eller foreldrene er døde. Trine Utne er med i Redd Barnas beredskapsgruppe, og har jobbet med barns beskyttelse i leiren.

Ny tilskuddsordning for aktiviteter for barn i mottak

UDI | 27.02.2012

Utlendingsdirektoratet (UDI) har opprettet en ny tilskuddsordning for å gi støtte til aktører som driver aktivitetstilbud for barn i asylmottak. Ordningen retter seg mot asylmottakene, frivillige organisasjoner, kommuner og andre som ønsker å gjøre noe for barna i mottakene.

- Bærekraftig jordbruk er løsningen

Utviklingsfondet | 27.02.2012

Økt satsning på bærekraftig jordbruk vil både bedre menneskers liv og redusere avhengigheten av bistand, det er matskribent Andreas Viestad overbevist om. Defor støtter han Utviklingsfondets sultkampanje.

Utdanning for alle - finnes det urfolk i den globale drømmen?

KURF | 24.02.2012

Utdanning for alle-kampanjen er UNESCOs viktigste satsning på verdensbasis. Når utdanning fram til urfolk i verden, i sørlige Afrika og i Norge?

Sammen for klimakutt

KFUK-KFUM Global | 22.02.2012

Sammen med 25 andre norske organisasjoner har KFUK-KFUM i Norge sendt brev til statsminister Jens Stoltenberg. Organisasjonene uttrykker at det er sterkt beklagelig at klimameldingen er forsinket og ber om at det handles nå.

Sammen for klimakutt

KFUK-KFUM Global | 22.02.2012

Sammen med 25 andre norske organisasjoner har KFUK-KFUM i Norge sendt brev til statsminister Jens Stoltenberg. Organisasjonene uttrykker at det er sterkt beklagelig at klimameldingen er forsinket og ber om at det handles nå.

Tusener flykter fra militæroffensiv i Somalia

Flyktninghjelpen | 22.02.2012

Flyktninghjelpen frykter det blir nok en stor fluktkrise i Somalia som følge av en storskala militæroffensiv.

Slutter skolen på grunn av vannmangel

Redd Barna | 22.02.2012

Redd Barnas utdanningsekspert Elin Martinez har snakket med skolebarn i et av de mest tørkerammede områdene av Etiopia. Vannmangel gjør at mange må slutte skolen. Her kan du lese hennes dagbok.

Forholdet mellom Haiti og den Dominikanske Republikk

NOREF | 21.02.2012

Haiti og den Dominikanske Republikk (DR) har både likheter og ulikheter. På grunn av fattigdom migrerer nesten en tredel av Haitis befolkning på leting etter jobb, blant annet til DR.

Sør-Sudan: Flyktningbarn trenger nødhjelp nå

SOS-barnebyer | 21.02.2012

Sør-Sudan er ikke i stand til å ta imot de mange tusen flyktningene, blant dem 2000 flyktningbarn, som myndighetene i Sudan har bestemt at skal returneres innen mars. SOS-barnebyer oppretter nødhjelpssenter sammen med andre organisasjoner.

Nominert til Nobels fredspris

Forut | 21.02.2012

Barns og lokalsamfunnets deltakelse i demokratiske prosesser er hovedbegrep for den indiske organisasjonen CWC (The Concerned for Working Children).

Ungdomsgallup om Nord/Sør-spørsmål

LNU | 20.02.2012

LNU legger i dag frem en helt ny gallupundersøkelse om norsk ungdoms kunnskaper, holdninger og engasjement i Nord/Sør-spørsmål.

Datteren frøs i hjel i Kabul

Redd Barna | 20.02.2012

For to uker siden frøs Noor Mohammeds tolv dager gamle datter Laila i hjel i Kabul. Redd Barna frykter at flere barn skal dø i den kaldeste vinteren i Afghanistan på 15 år.

En klimamelding til besvær II

RORG-samarbeidet / Global | 20.02.2012
- Ideen om at vi må velge mellom industri og klima er gammeldags tankegods, mente Einar Håndlykken og Svein Richard Brandtzæg i VG sist uke. Like fullt er spørsmålet om klimakutt hjemme eller ute høyst aktuelt både i regjeringspartiene, opposisjonen og LO, som langt fra er samstemte. Samtidig øker norske utslipp, interessen blant ungdommen synker og en klimaskeptiker topper leserstatistikken på Dagsavisens debattsider.

En klimamelding til besvær II

RORG-samarbeidet | 20.02.2012

- Ideen om at vi må velge mellom industri og klima er gammeldags tankegods, mente Einar Håndlykken og Svein Richard Brandtzæg i VG sist uke. Like fullt er spørsmålet om klimakutt hjemme eller ute høyst aktuelt både i regjeringspartiene, opposisjonen og LO, som langt fra er samstemte.

Barn fryser i hjel i Afghanistan

Redd Barna | 20.02.2012

Minst 28 barn som bor i teltleire nær Kabul har allerede frosset i hjel i Afghanistans kaldeste vinter på 15 år. Redd Barna frykter nå at flere barn skal dø i kulden.

- Norske bedrifter må ta ansvar

Care Norge | 19.02.2012

CARE frykter at økte utenlandske investeringer vil føre til økt utnytting av kvinner i Myanmar. Norske bedrifter som etablerer seg i landet, må sørge for å gi kvinner og menn like muligheter.

Dyr mat – en vei ut av fattigdommen

SOS-barnebyer | 17.02.2012

Høyere matvarepriser er ikke utelukkende negativt for fattige land. Det kan paradoksalt nok være et løft ut av fattigdommen for småskala-bønder. Men det krever investeringer.

Øyevitneskildring fra stammekrigen i Sør-Sudan

Redd Barna | 17.02.2012

I Jonglei-provinsen i Sør-Sudan har en ekstremt voldelig stammekrig ført titusener av mennesker på flukt. Redd Barnas Yvonne Agengo er der for å gjenforene barn med foreldre de har mistet kontakten med i kaoset.

Kaster nytt lys over norsk apartheidhistorie

Vennskap Nord/Sør | 16.02.2012

I all hemmelighet smuglet norske diplomater og prester millioner av kroner til motstanderne av apartheid i Sør-Afrika. Tidligere diplomater og politiske frontfigurer forteller nå om de dramatiske aksjonene – i en dokumentar laget av norske og sørafrikanske medieelever.

Internasjonalt Seminar i Tromsø på 20. året

FN-sambandet | 15.02.2012

9. februar startet Internasjonalt Seminar i Tromsø opp for 2012. Seminarrekken gikk med det inn i sitt 20. år som byens arena for internasjonale spørsmål.

- Arbeid det viktigste tiltaket mot fattigdom

FN-sambandet | 15.02.2012

Ungdomsledigheten i Europa er svært høy. I enkelte land er ungdomsledigheten på over 40 prosent. FN-sambandet inviterte til debatt om Europas arbeidsledige.

Myndigheter raidet lhbt-konferanse

LLH | 15.02.2012

Kasha Jaqueline Nabagesera, den prisvinnende lederen av Freedom and Roam Uganda, kom seg unna og er nå i sikkerhet. Den ugandiske rettighetsbevegelsen er sterk og velorganisert, men går vanskelige tider i møte.

Rapport fra Kathmandu

LLH | 15.02.2012

LLH Internasjonalt: Dokumentasjon av menneskerettighetsbrudd mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Sør-Asia.

Friends Fair Trade introduserer giftfritt undertøy!

Friends Fair Trade | 15.02.2012

Pants to Poverty er et nytt undertøysmerke på det norske markedet med en historie og verdikjede som er fascinerende og unik.

Eksplosjoner nær SOS-barneby i Syria

SOS-barnebyer | 14.02.2012

Ingen SOS-barn eller -ansatte har blitt skadet som følge av volden i Syria de siste månedene. Kampene har nå nådd finanshovedstaden Allepo, og dermed har begge SOS-barnebyene i landet fått kampene tett på..

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

Latin-Amerika – fra 200 til 40.000 korona-døde på to måneder

NRK nyheter | 28.05.2020

Tre måneder etter at det første korona-tilfellet ble registrert her i Latin-Amerika, har viruset tatt livet av mer enn 40.000 mennesker. Og rundt 770.000 er registrert smittet.

FN: En av seks unge har sluttet å jobbe under pandemien

Aftenposten (NTB/AFP) | 28.05.2020

Koronapandemien har ført til en kraftig økning i arbeidsledigheten verden over. En av seks unge under 29 år har mistet jobben, ifølge FN.

Libya er blitt en slagmark for verdens mektigste stater

Dagsavisen | 28.05.2020

Borgerkrigen i Libya har herjet siden Muammar Gaddafis regime ble styrtet i 2011. Flere millitsgrupper har siden sloss om makten. Siden i fjor har opprørsgeneralen Khalifa Haftar kjempet om å innta hovedstaden Tripoli og styrte den FN-støttede regjeringen til Fayez al-Sarraj.

Rapport: Koronapandemien får katastrofale følger for millioner av barn

Dagsavisen (NTB) | 27.05.2020

Millioner av barn havner i fattigdom, fratas utdanning og vaksine og risikerer omfattende overgrep som følge av koronapandemien, ifølge ny rapport.

Om Moria-beslutningen: - Komplett kaos

Dagbladet | 27.05.2020

Høyre har blitt overkjørt, mener Frps Jon Helgheim, mens Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani mener saken har synliggjort en dårlig politisk ledelse.

Costa Rica først ute i Mellom-Amerika med likekjønnede ekteskap

ABC nyheter (NTB) | 27.05.2020

Costa Rica tillater likekjønnede ekteskap som første land i Mellom-Amerika. Rettskjennelsen trådte i kraft ved midnatt tirsdag.

Sluttspurt for norsk kamp om plass i FNs sikkerhetsråd

Dagsavisen (NTB) | 26.05.2020

Om drøyt tre uker blir det klart om Norge sikrer seg en plass i FNs sikkerhetsråd. Rivalene er Canada og Irland, og fredag stiller alle tre landene til debatt.

Kritiserer Klimakur 2030 for manglende naturfokus

ABC nyheter | 26.05.2020

– Baksiden ved et ensidig fokus på klima er at man risikerer å sette i gang tiltak som kanskje er negative for natur, og kanskje til og med negative for klima, sier forskningssjef Kristin Thorsrud Teien.

KrF og Venstre jakter fellesforslag – kan overkjøre Høyre i Moria-drama

Vårt Land | 26.05.2020

KrF jobber i spann med Venstre om eget forslag uavhengig av Høyre. Kan skape drama om Ap også stemmer for.

Moria-barna: Hvem er de og hva handler striden om?

Dagsavisen | 25.05.2020

Flere EU-land har allerede sagt ja til å ta imot enslige barn og unge som har sittet i overfylte flyktningleirer i Hellas. Tirsdag stemmer Stortinget over hva Norge skal gjøre.