Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Februar

Studenter fikk hemmelige forelesninger av verdenskjent forfatter

SAIH | 29.02.2012

Roberto Saviano flyktet for livet fra den italienske mafiaen. Scholars at Risk-nettverket ga han muligheten til å undervise mens han bodde på hemmelig adresse med politibeskyttelse i USA. Inforådgiver Sindre fra SAIH blogger om møte med forfatteren kjent for å ha skrevet boka Gomorrah, trykket i 10 millioner eksemplarer.

Flere flykter i Vest-Afrika

| 29.02.2012

I områdene hardest rammet av tørken i Vest-Afrika, begynner nå situasjonen å ligne fjorårets katastrofe på Afrikas Horn. Familier går dagevis gjennom ørkenen på leting etter vann og mat.

Lars Løvold utnevnes til ridder

Regnskogfondet | 28.02.2012

Regnskogfondets leder Lars Løvold utnevnes i dag til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Utmerkelsen får han for sin modige og utrettelige kamp for verdens regnskoger og urfolks rettigheter.

Mange barn uten foreldre i kenyansk flyktningleir

Redd Barna | 28.02.2012

I flyktningleiren i Kakuma vest i Kenya bor minst 2000 barn uten foreldre. Familier har kommet bort fra hverandre under flukten, eller foreldrene er døde. Trine Utne er med i Redd Barnas beredskapsgruppe, og har jobbet med barns beskyttelse i leiren.

Ny tilskuddsordning for aktiviteter for barn i mottak

UDI | 27.02.2012

Utlendingsdirektoratet (UDI) har opprettet en ny tilskuddsordning for å gi støtte til aktører som driver aktivitetstilbud for barn i asylmottak. Ordningen retter seg mot asylmottakene, frivillige organisasjoner, kommuner og andre som ønsker å gjøre noe for barna i mottakene.

- Bærekraftig jordbruk er løsningen

Utviklingsfondet | 27.02.2012

Økt satsning på bærekraftig jordbruk vil både bedre menneskers liv og redusere avhengigheten av bistand, det er matskribent Andreas Viestad overbevist om. Defor støtter han Utviklingsfondets sultkampanje.

Utdanning for alle - finnes det urfolk i den globale drømmen?

KURF | 24.02.2012

Utdanning for alle-kampanjen er UNESCOs viktigste satsning på verdensbasis. Når utdanning fram til urfolk i verden, i sørlige Afrika og i Norge?

Sammen for klimakutt

KFUK-KFUM Global | 22.02.2012

Sammen med 25 andre norske organisasjoner har KFUK-KFUM i Norge sendt brev til statsminister Jens Stoltenberg. Organisasjonene uttrykker at det er sterkt beklagelig at klimameldingen er forsinket og ber om at det handles nå.

Sammen for klimakutt

KFUK-KFUM Global | 22.02.2012

Sammen med 25 andre norske organisasjoner har KFUK-KFUM i Norge sendt brev til statsminister Jens Stoltenberg. Organisasjonene uttrykker at det er sterkt beklagelig at klimameldingen er forsinket og ber om at det handles nå.

Tusener flykter fra militæroffensiv i Somalia

Flyktninghjelpen | 22.02.2012

Flyktninghjelpen frykter det blir nok en stor fluktkrise i Somalia som følge av en storskala militæroffensiv.

Slutter skolen på grunn av vannmangel

Redd Barna | 22.02.2012

Redd Barnas utdanningsekspert Elin Martinez har snakket med skolebarn i et av de mest tørkerammede områdene av Etiopia. Vannmangel gjør at mange må slutte skolen. Her kan du lese hennes dagbok.

Forholdet mellom Haiti og den Dominikanske Republikk

NOREF | 21.02.2012

Haiti og den Dominikanske Republikk (DR) har både likheter og ulikheter. På grunn av fattigdom migrerer nesten en tredel av Haitis befolkning på leting etter jobb, blant annet til DR.

Sør-Sudan: Flyktningbarn trenger nødhjelp nå

SOS-barnebyer | 21.02.2012

Sør-Sudan er ikke i stand til å ta imot de mange tusen flyktningene, blant dem 2000 flyktningbarn, som myndighetene i Sudan har bestemt at skal returneres innen mars. SOS-barnebyer oppretter nødhjelpssenter sammen med andre organisasjoner.

Nominert til Nobels fredspris

Forut | 21.02.2012

Barns og lokalsamfunnets deltakelse i demokratiske prosesser er hovedbegrep for den indiske organisasjonen CWC (The Concerned for Working Children).

Ungdomsgallup om Nord/Sør-spørsmål

LNU | 20.02.2012

LNU legger i dag frem en helt ny gallupundersøkelse om norsk ungdoms kunnskaper, holdninger og engasjement i Nord/Sør-spørsmål.

Datteren frøs i hjel i Kabul

Redd Barna | 20.02.2012

For to uker siden frøs Noor Mohammeds tolv dager gamle datter Laila i hjel i Kabul. Redd Barna frykter at flere barn skal dø i den kaldeste vinteren i Afghanistan på 15 år.

En klimamelding til besvær II

RORG-samarbeidet / Global | 20.02.2012
- Ideen om at vi må velge mellom industri og klima er gammeldags tankegods, mente Einar Håndlykken og Svein Richard Brandtzæg i VG sist uke. Like fullt er spørsmålet om klimakutt hjemme eller ute høyst aktuelt både i regjeringspartiene, opposisjonen og LO, som langt fra er samstemte. Samtidig øker norske utslipp, interessen blant ungdommen synker og en klimaskeptiker topper leserstatistikken på Dagsavisens debattsider.

En klimamelding til besvær II

RORG-samarbeidet | 20.02.2012

- Ideen om at vi må velge mellom industri og klima er gammeldags tankegods, mente Einar Håndlykken og Svein Richard Brandtzæg i VG sist uke. Like fullt er spørsmålet om klimakutt hjemme eller ute høyst aktuelt både i regjeringspartiene, opposisjonen og LO, som langt fra er samstemte.

Barn fryser i hjel i Afghanistan

Redd Barna | 20.02.2012

Minst 28 barn som bor i teltleire nær Kabul har allerede frosset i hjel i Afghanistans kaldeste vinter på 15 år. Redd Barna frykter nå at flere barn skal dø i kulden.

- Norske bedrifter må ta ansvar

Care Norge | 19.02.2012

CARE frykter at økte utenlandske investeringer vil føre til økt utnytting av kvinner i Myanmar. Norske bedrifter som etablerer seg i landet, må sørge for å gi kvinner og menn like muligheter.

Dyr mat – en vei ut av fattigdommen

SOS-barnebyer | 17.02.2012

Høyere matvarepriser er ikke utelukkende negativt for fattige land. Det kan paradoksalt nok være et løft ut av fattigdommen for småskala-bønder. Men det krever investeringer.

Øyevitneskildring fra stammekrigen i Sør-Sudan

Redd Barna | 17.02.2012

I Jonglei-provinsen i Sør-Sudan har en ekstremt voldelig stammekrig ført titusener av mennesker på flukt. Redd Barnas Yvonne Agengo er der for å gjenforene barn med foreldre de har mistet kontakten med i kaoset.

Kaster nytt lys over norsk apartheidhistorie

Vennskap Nord/Sør | 16.02.2012

I all hemmelighet smuglet norske diplomater og prester millioner av kroner til motstanderne av apartheid i Sør-Afrika. Tidligere diplomater og politiske frontfigurer forteller nå om de dramatiske aksjonene – i en dokumentar laget av norske og sørafrikanske medieelever.

Internasjonalt Seminar i Tromsø på 20. året

FN-sambandet | 15.02.2012

9. februar startet Internasjonalt Seminar i Tromsø opp for 2012. Seminarrekken gikk med det inn i sitt 20. år som byens arena for internasjonale spørsmål.

- Arbeid det viktigste tiltaket mot fattigdom

FN-sambandet | 15.02.2012

Ungdomsledigheten i Europa er svært høy. I enkelte land er ungdomsledigheten på over 40 prosent. FN-sambandet inviterte til debatt om Europas arbeidsledige.

Myndigheter raidet lhbt-konferanse

LLH | 15.02.2012

Kasha Jaqueline Nabagesera, den prisvinnende lederen av Freedom and Roam Uganda, kom seg unna og er nå i sikkerhet. Den ugandiske rettighetsbevegelsen er sterk og velorganisert, men går vanskelige tider i møte.

Rapport fra Kathmandu

LLH | 15.02.2012

LLH Internasjonalt: Dokumentasjon av menneskerettighetsbrudd mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Sør-Asia.

Friends Fair Trade introduserer giftfritt undertøy!

Friends Fair Trade | 15.02.2012

Pants to Poverty er et nytt undertøysmerke på det norske markedet med en historie og verdikjede som er fascinerende og unik.

Eksplosjoner nær SOS-barneby i Syria

SOS-barnebyer | 14.02.2012

Ingen SOS-barn eller -ansatte har blitt skadet som følge av volden i Syria de siste månedene. Kampene har nå nådd finanshovedstaden Allepo, og dermed har begge SOS-barnebyene i landet fått kampene tett på..

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.

Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia

Aftenposten (NTB) | 11.11.2019

Presidentene i Venezuela, Argentina og Nicaragua fordømmer det de kaller et statskupp i Bolivia.

Arrestordre på Morales – valgkommisjonen arrestert (Bolivia)

NRK nyheter | 11.11.2019

Den avgåtte presidenten i Bolivia er etterlyst, og naboland kaller det statskupp. Lederne i valgkommisjonen er arrestert og siktet for juks.

Jusprofessor meiner miljøorganisasjonane kan vinna i Klimasøksmålet

ABC nyheter (framtida.no) | 10.11.2019

Både saksøkar Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, og jusprofessor trur klimasøksmålet kan vinne gjennom når det no skal opp i lagmannsretten.

Han var 14 år da han lå et døgn på et hjul under en smuglerlastebil. Nå går han på skole i Norge.

Aftenposten | 10.11.2019

Det han husker best, er minuttene da han holdt å bli kvalt. Han satt bak i containeren og manglet luft. Han var kommet seg til Calais i Frankrike, men nå var kroppen stiv og iskald. Han var livredd. Lukket øynene. Siden har Ahmad al-Rashid kalt dette «dødsøyeblikket».

Opptøyene i Chile: – Vi er tilbake i diktaturet

VG | 10.11.2019

Demonstranter er blitt drept, fengslet og mange har forsvunnet i kjølvannet av de store demonstrasjonene i Chile. Det får chilenere til å tenke tilbake på tiden med diktatur.

Demonstranter stengte radio- og TV-stasjon i Bolivia – presidenten kaller det statskupp

NRK nyheter (NTB) | 10.11.2019

Regjeringskritiske demonstranter i Bolivia stormet natt til søndag redaksjonslokalene til en radiokanal og en TV-stasjon og tok begge av lufta.