Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

Et år som forandrer

KFUK-KFUM Global | 27.03.2012

Folk som har vært på utveksling opplever verden annerledes enn de som ikke har vært det, hevder Kristoffer Bakken Erichsen. Han var med på KFUK-KFUM Global sitt utvekslingsprogram forrige skoleår. 15. april er det søknadsfrist for YPP- Young Peace Performers.

Store utfordringer hjemme og ute for nye ministre

WWF | 23.03.2012

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell må få den norske klimapolitikken på rett kjøl og gjøre Norge ledende på naturvern. Utviklingsminister Heikki Holmås må sørge for at de banebrytende norske initiativene for regnskogvern og energitilgang til fattige er topprioritert av regjeringen og får gjennomslag internasjonalt, mener WWF.

Utfordringer til Utviklingsminister Heikki Holmås

FOKUS | 23.03.2012

FOKUS gratulerer Heikki Holmås med ny og spennende jobb som Utviklingsminister. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid med fokus på kvinner og likestilling som nøkkel til fattigdomsbekjempelse, bærekraftig utvikling og kvinners deltakelse.

SOS-barn trygge i Mali

SOS-barnebyer | 22.03.2012

Ingen av SOS-barnebyene i Mali er så langt direkte berørt av militærkuppet i landet. Soldater sier de har avsatt president Amadou Toumani Toure. Det var harde kamper i hovedstaden Bamko natt til torsdag.

Fotograf Espen Rasmussen vinner av Perspektivprisen

Flyktninghjelpen | 22.03.2012

VG-fotograf Espen Rasmussen er kåret til vinner av årets Perspektivpris. Prisen tildeles av Flyktninghjelpen og går til personer eller medier som har utmerket seg med å formidle internasjonale nyheter og belyse internasjonale spørsmål.

– Har Norge råd til å miste Solheim?

Bistandsaktuelt | 22.03.2012

Tidligere Norad-direktør Poul Engberg-Pedersen er trist og overrasket over nyhetene om at Erik Solheim må gå av som miljø- og utviklingsminister. – Har Norge råd til å miste Solheim som minister? spør den danske miljø- og utviklingseksperten.

Kvinner meir makt enn menn

Misjonsalliansen | 22.03.2012

I landsbyen Leak Chuk får vi klar tale frå 44-år gamle Mi Sany: "Kvinnene har meir makt enn mennene no". Ho er sekretær i sparegruppa som no har 11 kvinner og sju menn. Dette er ein landsby i merkbar forandring.

Barns nye klagerett forsterker demokratiet

FN-sambandet | 22.03.2012

20 land har nå signert barnekonvensjonens klagemekanisme. Den nye klagemekanismen gir barn en sterkere stemme, styrker deres rettssikkerhet og korrigerer norsk praksis.

Øker hjelpen til flyktninger fra Syria

Flyktninghjelpen | 22.03.2012

Flyktninghjelpen øker støtten til syriske flyktninger som tar seg over grensen til Libanon.

Brukte klær blir til vann i Afrika

UFF Norge | 22.03.2012

Mangel på vann er et økende problem i Afrika. UFF øker nå fokuset på denne problematikken. Det betyr at nordmenn som leverer sitt tøy til UFF er med på å støtte vannprosjekter i Afrika.

Traumatiserte flyktningbarn til Sør-Sudan

SOS-barnebyer | 22.03.2012

Myndighetene i Sør-Sudan gjør alt de kan for å forberede mottaket av flyktningstrømmen fra Sudan. En av utfordringene er at de ikke aner hvor mange omsorgstrengende barn som vil komme.

Fra SOS-barneby til en karriere i rederiet Höegh Autoliners

SOS-barnebyer | 21.03.2012

Mariel Sibonga har vokst opp i SOS-barnebyen Cebu på Filippinene, som rederiet Höegh Autoliners støtter. Nå har han blitt uteksaminert fra Universitetet i Cebu som NSA/HFS kadett.

Grunnstensnedleggelse i Pleiku Vietnam

SOS-barnebyer | 21.03.2012

1. mars var det grunnsteinsnedleggelse for SOS-barnebyen Pleiku i Vietnam. SOS-barnebyers hovedsamarbeidspartner Orkla, som har finansiert barnebyen, stod for den høytidelige åpningen sammen med Norges ambassadør til Vietnam Ståle T. Risa

Vest-Sahara: Afrikas siste koloni

Flyktninghjelpen | 21.03.2012

I år er det 20 år siden det skulle vært gjennomført en folkeavstemningom selvstendighet for Vest-Sahara som er delvis okkupert av Marokko. FN har slått fast at Vest-Sahara har rett til å bestemme sin egen fremtid. Likevel gjør det internasjonale samfunnet lite for å gi dem denne retten.

Internasjonale gjestestudenter fra Tanzania til UMB

Noragric | 21.03.2012

Femårs programmet «Climate Change Impacts, Adaptation and Mitigation” er et samarbeid mellom forskere i Norge og Tanzania. Programmet har nå gitt flere stipender til doktorgradsstudenter.

Sofieprisen til Eva Joly

Sofieprisen | 21.03.2012

Eva Joly tildeles Sofieprisen for 2012. Joly kjemper en utrettelig og fryktløs kamp mot en grådighetskultur som forårsaker problemer for mennesker og miljø. Som politiker fronter hun visjonen om å skape et bærekraftig likhetssamfunn.

– Hver gang bombene smalt rundt oss, gråt barna

Redd Barna | 21.03.2012

Huset til Jaber ble bombet til ruiner i Syria. Han måtte ta med kona og de tre små barna på en strabasiøs flukt til Libanon. Nå vet han ikke hvordan han skal skaffe familien det de trenger for å overleve.

FN-diskusjon med haitianske ungdommer

FN-sambandet | 16.03.2012

Etter jordskjelvet har antall FN-organisasjoner og andre frivillige organisasjoner på Haiti eksplodert. En av de mindre frivillige organisasjonene som har vært i landet lenge, er Prosjekt Haiti, en norsk/haitisk humanitær organisasjon.

Haiti: Slik organiseres gjenoppbyggingen

FN-sambandet | 16.03.2012

Gjenoppbyggingsarbeidet på Haiti organiseres av FN i et såkalt ”cluster”-system. Norges Røde Kors er aktive på Haiti med husbygging.

Lær mer om ulovlig kapitalflyt

Norad | 16.03.2012

Hvordan tappes utviklingsland for ressurser, og hvilken rolle kan vi i den rike delen av verden spille? Dette er tema når Norad og og programmet Skatt for utvikling inviterer til seminar.

Bistand gjennom frivillige organisasjoner nytter

Norad | 16.03.2012

Siden 1990 har hele 20-25 % av norsk bistand blitt kanalisert gjennom frivillige organisasjoner. Norads sivilsamfunnspanel har nå sett på effekten av dette arbeidet. Bedre helse, mer utdanning og økte inntekter er oppnådd, og prosjekter når ofte sine kortsiktige mål. Spørsmålet er mer om denne form for hjelp har hatt Har den bidratt til utvikling?

Rettighetsorganisasjoner under press

Bistandaktuelt | 16.03.2012

Norske bistand gjennom sivilsamfunnsorganisasjoner burde ha større gjennomslagskraft. Samtidig er sivile samfunnsorganisasjoner under press fra makthavere i norske samarbeidsland, viser en ny rapport fra Norads sivilsamfunnspanel.

Syrisk 10-åring på flukt: – Jeg var så redd

Redd Barna | 16.03.2012

– Et hus ble bombet bare 300 meter fra hjemmet vårt. Jeg var så redd, sier Ahmed (10), som nettopp har flyktet fra Syria over grensen til Libanon.

Ugandiske lhbt-aktivister saksøker amerikansk pastor

LLH | 15.03.2012

− Kraftig signal til pastorer og andre som misjonerer om at de ikke kan eksportere sin hatefulle politiske agenda, uten at det får konsekvenser, sier LLHs Marna Eide.

Den nye verden: Skape ja, men dele?

RORG-samarbeidet | 14.03.2012

En annen verden er ikke bare mulig, den kommer: Makten og veksten flytter mot Sør og Øst, mens gjeldskrisen og innstrammingspolitikken inntar EU. "Beijing konsensus" bidrar til vekst i det som før var "den tredje verden", men vil de følge Jens Stoltenbergs oppfordring om å "skape OG dele"?

Inhuman asylpolitikk

FORUT | 14.03.2012

Barn skal ikke straffes for foreldrenes valg. Vi ber derfor regjeringen om å la hensynet til barna gå først.

Kunnskap-holdning-handling?

RORG-samarbeidet | 14.03.2012

– Global forståelse uten kunnskap om de større sammenhengene er ingen virkelig global forståelse, hevder LNU-leder Gunhild Grande Stærk, som ønsker at ungdom skal være en del av løsningen på dagens globale problemer.

Oliventreplanting for fred

KFUK-KFUM | 13.03.2012

Denne uken ble en gruppe elever fra Rønningen folkehøgskole verbalt angrepet mens de plantet oliventrær sammen med eieren av jordområdet på Vestbredden. Plantingen er fredsarbeid - men den provoserer.

Hernes tror på miljøomvendelse

Bistandaktuelt | 13.03.2012

I likhet med apostelen Paulus har vi blitt omvendt. Etter annen verdenskrig har det skjedd en fundamental forandring i måten vi tenker om klima og miljø på, mener Fafo- og BI-forsker Gudmund Hernes.

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet

ABC nyheter (NTB) | 21.11.2019

De største produsentlandene planlegger å utvinne 50 prosent mer kull, olje og gass i 2030 enn verden har råd til hvis klimamålene skal nås.

Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong

DN (NTB) | 21.11.2019

Et lovforslaget som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, er vedtatt i både Representantenes hus og Senatet. Nå gjenstår Donald Trumps signatur.

Rekordavskoging: - Vil endre kloden for alltid

Dagbladet | 21.11.2019

Avskogingen av Amazonas i år tilsvarer nesten to fotballbaner med skog i minuttet - og er nå på sitt høyeste punkt på hele ti år, ifølge ferske tall.

Ny rapport: Havbruk kan seksdoble verdens matproduksjon

DN | 20.11.2019

Havbruk og fiske kan gi mat til to tredjedeler av verdens befolkning, viser ny FN-rapport.

Ny norsk rapport: Stort gap mellom oljeplaner og klimamål

Nettavisen | 20.11.2019

Verden har planlagt for 120 prosent for mye fossil energi enn det som er forenlig med 1,5-gradersmålet, ifølge Cicero.

FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter

ABC nyheter (NTB) | 20.11.2019

FNs komité for menneskerettighetsspørsmål har enstemmig vedtatt en resolusjon som skal styrke menneskerettighetsforsvarere. Norge har ledet arbeidet med resolusjonen, og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er fornøyd med gjennomslaget.

USA endrer syn på Israels bosettinger etter over 40 år

NRK nyheter | 19.11.2019

USA endrer syn på israelske bosettinger på den okkuperte Vestbredden. – De er ikke lenger i strid med folkeretten, sier utenriksminister Mike Pompeo.

Kina-forsker: Uvanlig spent situasjon i Hongkong

VG | 19.11.2019

Et universitetsområde har de siste dagene blitt en slagmark for konflikten mellom politiet og demonstranter i Hongkong. – Nå er det hardt mot hardt, sier Kina-forsker Hans Jørgen Gåsemyr til VG.

Kraftig økning i avskogingen i Amazonas

ABC nyheter (NTB) | 19.11.2019

– Tallene er alarmerende høye. Vi må huske på at Amazonas har vært utsatt for avskoging i flere tiår. Vi nærmer oss et mulig vippepunkt, hvor store deler av skogen vil være så skadet at den kollapser, sier Øyvind Eggen, leder for organisasjonen Regnskogfondet.

SV slakter regjeringens biodrivstoffavgift – mener regjeringen «risikerer å bade i palmeolje»

Aftenposten | 18.11.2019

Men Regnskogfondet mener regjeringens forslag gir en en «begrenset risiko» for palmeolje i norsk biodrivstoff. Det viktigste nå er at regjeringen ikke gir etter for press fra LO og NHO, mener miljøorganisasjonen.