Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

5700 tonn mat til Mali

Kirkens Nødhjelp | 29.04.2012

I samarbeid med FN skal Kirkens Nødhjelp dele ut 5700 tonn mat i tørke- og konfliktrammede Nord-Mali.

- Ingen løsning å stole på våpen

Kirkens Nødhjelp | 29.04.2012

Urolighetene mellom Sudan og Sør-Sudan bekymrer fredsforkjemper og biskop Paride Taban, som er i Norge denne uken.

Kritisk for barn i Sahel-regionen

SOS-barnebyer | 27.04.2012

15 millioner mennesker står i fare for å bli rammet av alvorlig matmangel i Sahel-regionen i Vest-Afrika som følge av tørke, dårlige avlinger og tomme matlagre.

Etterlyser Marshallplan for araberlandene

Bistandsaktuelt | 26.04.2012

Dette er Europas sjanse til å rette opp sitt forhold til araberlandene, mener tidligere leder av fjernsynsselskapet al Jazeera, Wadah Khanfar.Han etterlyser en Marshallplan som kan hjelpe revolusjonslandene gjennom den økonomiske krisen.

Klimameldingen

RORG-samarbeidet / Global | 26.04.2012
Skulder ved skulder kunne regjeringspartiene i går presentere regjeringens klimamelding. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bedyrer at regjeringen ikke har tvunnet tommeltotter og i følge SV-leder Audun Lysbakken er klimameldingen "Norges største klimaløft noensinne". - Viktig signal, mener Forum for utvikling og miljø (ForUM), selv om klimamålet om 2/3 utslippskutt hjemme trolig er "i det blå" på mer enn én måte.

Finanskrisen hindrer malariaforebyggende arbeid i Kina

UFF Norge | 25.04.2012

Malariadagen markeres i dag til støtte for malariaforebyggende arbeid over hele verden. Til tross for global innsats er fortsatt halvparten av jordens befolkning truet av malaria. UFF er glad for at nordmenn leverer tøy slik at prosjektene i Afrika fortsetter, men samtidig bekymret for at arbeidet i Kina nå er satt på vent som følge av finanskrisen.

Kamp om å bli ny ILO-sjef

FN-sambandet | 24.04.2012

En kvinne og åtte menn konkurrerer om å bli den nye sjefen for FNs vaktbikkje i arbeidslivet ILO. Valget skjer 28. mai, men først skal kandidatene eksamineres over to dager under styremøtet til ILO i Genève.

Vil stanse kapitalflukt

Bistandsaktuelt | 24.04.2012

- Jeg er energisk og opptatt av resultater. Jeg vil at utviklingspolitikk kommer nærmere folk, jeg vil sørge for at folk i Norge forstår det vi gjør. Det sa nyutnevnt utviklingsminister Heikki Holmås da han kom ut på Slottsplassen fredag.

Norge stikker kjepper i hjulet for fremtidige generasjoner

| 24.04.2012

Tro det eller ei: Samtidig som Erik Solheim går av som Miljø- og Utviklingsminister blokkerer Norge et forslag om opprettelsen av en Ombudsperson for fremtidige generasjoner. Vi har vanskelig for å tro at dette er Solheims avskjedshilsen. Og det kan vel umulig være de nye ministrenes velkomsthilsen? Er det embetsverket som tar seg friheter?

Hva vil dere gjøre, Holmås og Solhjell?

RORG-samarbeidet | 24.04.2012

Hilde Frafjord Johnson (KrF) løftet bistanden ut av veldedigheten og ble Norges første utviklingsminister. Erik Solheim (SV) har løftet utviklingspolitikken ut av "godhetsregimet" og ble Norges første "minister for samstemt politikk for utvikling", men uten de fullmakter en slik politikk krever. Hva vil dere gjøre, Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell, som ministre for utvikling og miljø ved kongens bord?

Grip sjansen, Holmås og Solhjell!

FORUM | 24.04.2012

ForUM gratulerer de to nye statsrådene for miljø og utvikling. - Utfordringer for Solhjell og Holmås står i kø, samtidig kan et bevisst og tett samarbeid mellom de to statsrådene bidra til at viktige mål oppnås, sier Andrew Preston.

Engasjement for rettferdighet

Folkehøgskolerådet | 24.04.2012

Som den fjerde folkehøgskolen, og den første kristne, ble Stavern Folkehøyskole torsdag godkjent som Fairtrade-skole.

Fortsatt i bistandstoppen

Norad | 24.04.2012

Norge ga 27,7 milliarder kroner i bistand i 2011. Dette er tilsvarende nivået for 2010, viser de ferske tallene over all norsk bistand i 2011. - Tallene viser først og fremst et stabilt og høyt nivå på norsk bistand, og gjenspeiler i hovedsak regjeringens politiske prioriteringer, sier Norad-direktør Villa Kulild.

Niger: Pengemangel truer nødhjelpsoperasjonen

Redd Barna | 24.04.2012

Mangel på penger til nødhjelpsarbeidet fra store, offentlige givere kan føre til katastrofe og mange dødsfall i Niger.

Troen på forandring

AIESEC | 24.04.2012

Miriam Alveberg berørte livet til 700 barn. I sommer kan du gjøre det samme. un har akkurat returnert til dagliglivet etter syv uker i Kamerun. Likevel er livet litt annerledes enn før.

Uetiske sportsklær i OL

FN-sambandet | 24.04.2012

Mens Adidas, Nike og Puma tjener millioner på sommer-OL i London, hevder en ny rapport at tekstilarbeidere som produserer sportsklærne i Bangladesh blir slått, skjelt ut og får en lønn helt ned mot 160 kroner måneden.

Stoltenberg må stanse finansieringen av regnskogsrasering

Regnskogfondet | 24.04.2012

Norge investerer 27 ganger mer i bransjer som er ansvarlige for massiv regnskogødeleggelse, enn den årlige summen brukt på regnskogbevaring. Det blir dokumentert i en rapport som offentliggjøres i dag.

Tørke og matmangel truer fortsatt liv i Etiopia

Redd Barna | 24.04.2012

– Jeg vet ikke hvordan det skal gå med familien min nå som husdyrene våre dør, sier Abdi. 48-åringen trodde hans 18 måneder gamle datter skulle sulte i hjel. Så fikk Gudon behandling av Redd Barnas helsearbeidere.

250 000 på flukt fra vold i Pakistan

Redd Barna | 24.04.2012

Konflikt tvinger en kvart million mennesker på flukt fra hjemmene sine i Khyber Agency-området i Pakistan. Så langt har verdenssamfunnet lukket øynene for krisen, men barna trenger hjelp nå.

Mat til 70.000 nye flyktninger

Flyktninghjelpen | 24.04.2012

Flyktninghjelpen distribuerer mat til 70.000 nyankomne Somaliske flyktninger i en ny leir i Dadaab, Kenya.

Flytende skolesekk redder liv i Vietnam

Redd Barna | 24.04.2012

En 11 år gammel gutt i Vietnam har designet en skolesekk som holder skolesakene tørre samtidig som den tjener som flytevest. For sju år gamle Nghia og klassekameratene hans betyr den nye flytende sekken at de trygt kan gå på skolen – også når det er flom.

- Oljefondsetikken fungerer ikke

RORG-samarbeidet | 24.04.2012

Før påske la regjeringen fram sin årlige melding til Stortinget om forvaltningen av oljefondet, men hvordan står det egentlig til med ambisjonen om etisk forvaltning av fondet?

Om å gå ned i samme elv to ganger

Utviklingsfondet | 24.04.2012

Når verdens ledere samles til toppmøte i juni 2012 ved Januarelven – Rio de Janeiro på orginalspråket – har også deres verden endret seg fra det den var for 20 år siden. Den er i manges øyne som en elv i fri flyt, for å holde oss til den innledende metaforen, med finans-, klima- og matkriser i kø.

Hagearbeid forebygger underernæring i Niger

Redd Barna | 24.04.2012

Et pilotprosjekt i kursing i hagearbeid til mødre i Niger gir bedre kosthold og færre underernærte barn.

Ny tørkeperiode truer Somalia

Flyktninghjelpen | 24.04.2012

Flyktninghjelpen frykter at en ny tørkeperiode vil kunne forlenge og forverre matkrisen i Somalia.

Ønsker mer engasjerte nordmenn

Bistandaktuelt | 24.04.2012

Hver nordmann gir 5500 kroner i bistand. Likevel ønsker utviklingsminister Heikki Holmås et større folkelig bistandsengasjement. Totalt har Norge gitt nærmere fire hundre milliarder kroner i bistand de siste 50 årene.

Niger: Hassia og barna kjemper mot sulten

Redd Barna | 24.04.2012

Alle avlingene til Hassia Mounkaila feilet på grunn av tørke. – Barna og jeg er avhengige av veldedighet og gaver for å overleve. Vi sulter, sier hun.

Ut å finne jenter

LLH | 24.04.2012

Hver eneste dag drar Binita og Sthaphana på tur i Kailali-distriktet i det vestlige Nepal for å finne flere lesber. De er på oppdrag for et av LLHs partnerprosjekter i Nepal.

Kampdag for småbønder verden over

Utviklingsfondet | 24.04.2012

Den 17. april er den internasjonale kampdagen for småbønder. Småbøndenes kamp henger nøye sammen med vår felles kamp mot verdens stadige matkriser.

1 - 30 av 47
1 2

Klipp fra Media

Så glad ble Søreide da Norge vant. Samtidig visste hun at 20 land hadde brutt løftet de ga henne.

Aftenposten | 09.07.2020

Ledere fra rundt 150 land hadde sagt at de ville støtte Norge som medlem av FNs sikkerhetsråd. Da stemmene ble talt opp, hadde mange falt fra.

Equinor vil bygge verdens største flytende havvindpark

Dagsavisen (NTB) | 09.07.2020

Equinor planlegger å bygge verdens største flytende havvindpark i Sør-Korea med opptil 100 turbiner.

Anklages for drapstrusler og ulovlig «skattlegging» av flyktninger i Norge (Eritrea)

Nettavisen | 09.07.2020

Norge gir millionbeløp i uhjelp til Eritrea, samtidig som landet i en offisiell rapport anklages for å drive med kriminell virksomhet på norsk jord.

Brasil møter Amazonas-kritikerne i dag

NRK nyheter | 09.07.2020

Brasilianske myndigheter møter i dag utenlandske investorer for å svare på kravet om stans i avskogingen i Amazonas. Storebrand deltar på møtet.

FN-ekspert om kampen mot fattigdom: – Vi har kastet bort et tiår

ABC nyheter | 08.07.2020

FNs avtroppende fattigdomsekspert er nådeløs i sin dom over det internasjonale samfunnets evne til å bekjempe fattigdom og er dypt pessimistisk til pandemiens tragiske konsekvenser.

Rike land sender heller penger enn soldater. Det kan gjøre FNs fredsinnsats dårligere.

Aftenposten | 08.07.2020

Fattige land bidrar med klart flest FN-soldater. For dem kan det være penger å tjene, mens soldater fra rike land er dyrere i drift. Eksperter mener det kan gjøre operasjonene dårligere.

Care: Klimaendringer rammer kvinner hardest

Vårt Land (NTB) | 08.07.2020

Klimaendringer forsterker kjønnsforskjeller og rammer kvinner hardere enn menn, viser ny rapport fra Care.

Verdens natur og fattige tar støyten når smitten av korona skal begrenses.

Klassekampen | 07.07.2020

Munnbind og plasthansker skaper miljøproblemer verden rundt, og industrien presser på for å oppheve plastforbud.

Nytt bistandsprogram gir 190 millioner arbeid mot moderne slaveri

Vårt Land+ | 07.07.2020

– Moderne slaveri er dramatisk og særlig barn blir utnytta innen sektorer som landbruk og gruvedrift. Pandemien har bare forverra denne situasjonen, sier utviklingsminister Dag Inge ­Ulstein. I Granavolden-plattformen var det en viktig seier for KrF at innsatsen mot moderne slaveri skulle trappes opp. Nå gjøres det systematisk gjennom et fireårig bistandsprogram.

Siv Jensen ut mot hjelpeorganisasjoner: – Med på å sponse menneskesmugling (flyktninger)

VG | 07.07.2020

Frp-leder Siv Jensen sier hun har sett seg lei på Ocean Viking-dramaet som utspiller seg i Middelhavet.