Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juni

Bikram ble blind etter bakholdsangrep

FFO/Atlas-alliansen | 29.06.2012

- Jeg var soldat i kamp og forberedt på at noe kunne skje. Dette ble min måte å takle situasjonen på etter at jeg mistet synet på begge øynene under borgerkrigen, forteller Bikram Rana (30) fra Nepal.

Fire ansatte savnet etter angrep i Dadaab

Flyktninghjelpen | 29.06.2012

Tre ansatte er skadet og fire savnet etter et angrep på en Flyktninghjelpen-konvoi i flyktningleiren Dadaab i Kenya fredag formiddag. Vi gjør nå alt vi kan for å skaffe opplysninger om hvor våre savnede kolleger befinner seg.

La noen andre ta oppvasken

SLUG | 27.06.2012

I Dagsavisen i dag skriver SLUGs Gina Ekholt og Changemakers Ingrid Aas Borge om behovet for at en norsk gjeldsrevisjon gjennomføres eksternt. Oppfordringen lyder: Sigbjørn Johnsen må la noen andre ta gjeldsoppvasken for ham, og ikke forsøke å skjule skitne tallerkener i skapet.

Syversen (KrF) lærer engelskmenn om gjeldsslette

SLUG | 26.06.2012

En stor honør til Hans Olav Syversen som har reist over havet for å snakke om sletting av gjelda etter Skipseksportkampanjen for britiske parlamentarikere. SLUG synes det er flott at det er noen fra opposisjonen som tar i et tak for å inspirere andre til å følge Norges eksempel som en ansvarlig gjeldsslettenasjon.

Verdens ledere har ikke tatt ansvar i Rio+20

Spire | 25.06.2012

Sivilsamfunnet i Rio og mennesker fra hele verden er skuffet og frustert etter at FNs store konferanse for bærekraftig utvikling (Rio+20) resulterte i et svært svakt og utforpliktende sluttdokument

Rio+20 ikke et vendepunkt, men noen positive signaler

Utviklingsfondet | 25.06.2012

Er Rio+20 bare tropisk tristesse? Sluttdokumentet fra FNs konferanse i Rio er som forventet: Ikke særlig bra. Men det finnes ting å bygge videre på. Nå må Norge gjøre en jobb på hjemmebane for å fylle på med konkrete tiltak.

Stop Poverty Party

KFUK-KFUM Global | 25.06.2012

KFUK-KFUM Global, sammen med Norges KFUK-KFUM og Norad inviterer til Stop Poverty Party i Jernbaneparken på Gjøvik førstkommende torsdag. Mer enn 2,5 milliarder mennesker er fattige. Det er en katastrofe for barn, ungdom og voksne- og det er fullstendig unødvendig!

Verdensbankens Van(n)vittige energiplaner

FIVAS | 20.06.2012

Verdensbanken valgte denne våren amerikansk-koreanske Dr. Jim Yong Kim som sin nye president. Kim vektla i en kommentar til oppnevnelsen at han vil at verdensbankens arbeid skal prioritere løsninger som har vist seg å fungere fremfor ideologi.

Rio+20 Må Rokke!

Spire | 20.06.2012

Fremtiden står på spill i Rio de Janeiro. 50 000 mennesker er samlet til FNs Rio+20-konferanse, men få land er villige til å forplikte seg til en avtale som vil rokke ved nåværende strukturer som har skapt fattigdom og miljøødeleggelse.

Norfund-investering vinner pris i Rio

Norfund | 19.06.2012

Solenergiselskapet ToughStuff, hvor Norfund har en eierandel på 24%, er en av vinnerne av World Business and Development Award. ToughStuff er etablert i 11 afrikanske land for å tilby billige, robuste og effektiv solenergi til et marked med 1,3 milliarder innbyggere uten tilgang til elektrisitet.

Olje- og klimaforliket

RORG-samarbeidet / Global | 19.06.2012
- Er olje viktigere enn klima? spurte FIVH på et frokostmøte i Oslo 7. juni. Samme dag kom svaret fra våre folkevalgte: Ja takk - begge deler. Etter betydelig press fra miljøbevegelsen endte det dermed likevel med klimaforlik på Stortinget, men forliket er kanskje vel så mye et oljeforlik. - Vi vil mer!, sier bispemøtet og denne uka får vi vite hva Rio+20 vil.

42,5 millioner mennesker på flukt i verden

Flyktninghjelpen | 19.06.2012

800 000 mennesker ble tvunget på flukt fra sine hjemland i fjor. Det er det høyeste antallet nye flyktninger siden år 2000. Totalt er 42,5 millioner mennesker på flukt i verden. Dette viser tall fra årets Flyktningregnskap, som lanseres på Verdens flyktningdag 20. juni.

«Halve Norge» dropper Rio

Bistandaktuelt | 19.06.2012

Den norske regjeringen sender en topptung delegasjon til Rio +20-konferansen. Flere av de største miljø- og utviklingsorganisasjonene synes derimot ikke det er bryet verdt å reise.

Olje- og klimaforliket

RORG-samarbeidet | 19.06.2012

- Er olje viktigere enn klima? spurte FIVH på et frokostmøte i Oslo 7. juni. Samme dag kom svaret fra våre folkevalgte: Ja takk - begge deler.

Stortinget vil ikke granske oljefondet

Regnskogfondet | 18.06.2012

Nasjonalforsamlingen ser ingen problemer med at oljefondet investerer 82 milliarder kroner i selskaper som er beryktet for regnskograsering.

Kontroversielt tømmerselskap selger seg ut av Kongo

Regnskogfondet | 18.06.2012

Selskapet Danzer Group har i en årrekke vært involvert i blodige konflikter med lokalbefolkningen i Kongo. Drap og mishandling danner bakteppet for eksport av regnskogstømmer, og nå selger Danzer seg ut av en av sine mest kontroversielle investeringer i Kongo, Siforco.

Mikrofinans: Berømmet og utskjelt

Misjonsalliansen | 18.06.2012

"Det har blitt skapt et feilaktig bilde av mikrofinans som en mirakelkur. Det er det ikke. Det finnes ingen «quick fix» i kampen mot fattigdom. Derfor er kritikken som har kommet frem viktig, og hjelper oss til å sette fokus på det som er den opprinnelige ideen: å hjelpe fattige ut av fattigdom", sier Andreas Andersen i AMAS.

Myanmar: Voldsofre får ikke legehjelp

Leger Uten Grenser | 18.06.2012

I forrige uke måtte Leger Uten Grenser innstille sitt arbeid på grunn av voldsomme sammenstøt i delstaten Rakhine. – Vi er bekymret for befolkningens tilgang til helsetjenester, sier styreleder i Leger Uten Grenser Kyrre Lind.

Vi er også utålmodige

SLUG | 18.06.2012

Lørdag svarte utviklingsminister Heikki Holmås på vårt innlegg i Klassekampen om behovet for en gjeldsrevisjon. Holmås sier både at målet er at arbeidet skal starte så snart som mulig, og at regjeringen jobber videre med saken.

Borgerlig bistandskamp

Bistandsaktuelt | 17.06.2012

De borgerlige partiene mener de kan bli enige om den overordnede utviklingspolitikken, dersom de kommer til makten etter Stortingsvalget i 2013. Kampen vil stå om bistandsbudsjettet.

- Jeg fryktet for livet mitt

FFO (Atlas-alliansen) | 14.06.2012

- Nå dør jeg! Det var dette Pawan Ghimire (33) fryktet da han ble fraktet med helikopter til sykehuset i Nepalgunj, en by i den midtvestre regionen av Nepal. Like før hadde han utløst en mine på veien han var sendt ut for å inspisere.

Aftenpostens abdikasjon

Utviklingsfondet | 14.06.2012

”Aftenpostens reisebudsjett blir ikke belastet med flybilletter til Rio denne gangen”. Dette skriver leder for politisk redaksjon, Ole Mathismoen den 7. juni. Toppmøtet Rio+20 setter få hjerter i brann.

Krisen i Sør-Sudan:

Leger Uten Grenser | 14.06.2012

30.000 sudanske flyktninger mangler husly og mat, og er i ferd med å slippe opp for vann. Les den sterke vitneskildringen fra Erna Rijnerse, som leder Leger Uten Grensers nødhjelp til flyktningene.

Hva nå Myanmar?

Flyktninghjelpen | 12.06.2012

Lørdag 16. juni holder Aung San Suu Kyi endelig sin fredspristale i Oslo. Men i Myanmar er det fortsatt ikke bare fred. Flere av de væpnede etniske konfliktene startet før militær juntaen tok makten.

Myanmar: Stanser aktivitet i Rakhine-delstaten

Leger Uten Grenser | 12.06.2012

Leger Uten Grenser må midlertidig stanse medisinske aktiviteter i delstaten Rakhine i den vestlige delen av Myanmar, og frykter nå for lokalbefolkningens liv og helse.

Sofieprisen til Eva Joly

Sofieprisen | 11.06.2012

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell vil overrekke årets Sofiepris, som er den 15. i rekken, i en festforestilling i Gamle Logen i Oslo. Prisen er på $100.000. – Kampen mot korrupsjon er en kamp for utvikling. Det er ikke mulig å bekjempe klimaendringer og miljø-ødeleggelser så lenge en har skatteparadiser og hemmelighold, sier Joly.

En skattekiste fra Rio

Utviklingsfondet | 10.06.2012

Kan det globale toppmøtet i Rio de Janeiro i juni munne ut i felles prinsipper for en global finansskatt? Den såkalte Robin Hood-skatten er enkel å gjennomføre og vil gi økonomiske midler til en grønnere utvikling. Temaet for Rio-konferansen er nettopp grønn økonomi.

Utvikling og idrett for funksjonshemmede

Altas-Alliansen | 08.06.2012

Idrett er en viktig arena for inkludering av funksjonshemmede i lokalsamfunn i utviklingsland. Negative holdninger kan snus når funksjonshemmede får være med. 7. juni var det rullestolbasketballkamp på Sukkerbiten i Bjørvika, hvor spillere fra Guatemala virkelig fikk vist hva de kunne.

Klima på dagsorden

FN-sambandet | 08.06.2012

FN-sambandet Øst sin ungdomskonferanse om klima ble arrangert for fjerde gang på Verdens miljøverndag, 5. juni. 120 ungdommer hadde tatt veien fra Hadeland, Ringsaker, Moss og Sogn videregående skole til Litteraturhuset i Oslo for å høre om klima, og delta i debatt om framtiden til Norge som oljenasjon.

Afrikanske kirker og homoseksualitet

LLH | 07.06.2012

Kirken er en av de sentrale drivkreftene bak homohatet i Afrika. Hver
 søndag fordømmes homoseksualitet fra prekestoler over hele
kontinentet. Situasjonen kan synes fullstendig fastlåst, men i
 Sør-Afrika har Inclusive and Affirming Ministries snart tyve års
erfaring med å skape møterom for konstruktiv dialog.

1 - 30 av 43
1 2

Klipp fra Media

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.

Ap kutter i bistandskroner til Afrika – vil heller satse mot Trumps kutt i abortstøtte

Vårt Land+ | 12.11.2019

I alternativt budsjett vil Ap snu kutt der KrF tapte i årets budsjettkamp. Men en halv milliard bistandskroner til fattige land flyttes og kontantstøtte kuttes.

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

Aftenposten | 12.11.2019

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet».

Rapport: Norge vil tjene mer enn Australia på oljeboring i Australbukta

Dagsavisen (NTB) | 12.11.2019

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport.

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.