Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

På tom mage, er det ingen dag etter i morgen

Care Norge | 30.07.2012

Tre kvinner i det østlige Tsjad om hvordan de takler tørke og matmangel: Hasta, Makabahar og Zenaba sier at de må ta én dag om gangen, og at barnas helse er den største bekymringen.

Kamper skaper ny flyktningstrøm i Kongo

Redd Barna | 30.07.2012

Siden april har harde kamper tvunget over 200 000 mennesker på flukt i Nord-Kivu i DR Kongo. Redd Barna er i gang med nødhjelpsarbeidet, men er bekymret for barnas helse og sikkerhet.

Mali: Mistet 1000 husdyr og tilgangen på vann

Redd Barna | 26.07.2012

Tørke og ødelagte avlinger har sendt 4,6 millioner mennesker i Mali ut i dyp matkrise. Vennene Wanadiougou, Douroli og Tienegue har mistet 1000 husdyr og er nå nede i ett måltid om dagen.

– Flukten har gjort både meg og barna syke og engstelig

Redd Barna | 25.07.2012

De harde kampene i Khyber Agency-området i Pakistan ødela både huset og butikken til ellevebarnsfaren Amber Gul, så familien måtte legge på flukt.

Somalia: Livet ved frontlinjen

Redd Barna | 25.07.2012

Somalia er fanget i en spiral av ekstrem vold og den alvorligste matkrisen på 60 år. Det er ett av de verste landene i verden å være barn. I tillegg er det også et av de farligste områdene man kan drive nødhjelpsarbeid i. Her er stemmene til noen av menneskene som jobber ute i felt, og redder liv hver dag.

Lokaldemokratiet i fare i India

FORUT | 25.07.2012

Over 8000 mennesker samlet seg i protest mot nedskjæringer i kommunebudsjettene i delstaten Karnataka.

Nytt oljeutslipp i Perus regnskog bekymrer

Regnskogfondet | 13.07.2012

Den 26. juni i år ble et utslipp på mer enn to hundre fat råolje registrert i Trompeteros-distriktet i Loreto, Peru. Utslippet skyldes en sprekk i en rørledning som brukes for å transportere råolje gjennom regnskogen. Rørledningen tilhører oljeselskapet Pluspetrol.

Guyana tar grep for å stanse avskogingen

Regnskogfondet | 13.07.2012

Guyanas regjering vil midlertidig stanse utdelingen av nye tillatelser til å utvinne gull og edelstener i elver. Årsaken er de alvorlige miljøødeleggelsene som gullgravingen forårsaker.

Stop Poverty lansering: 0 fattige i 2030!

KFUK-KFUM Global | 10.07.2012

Politikerne kom for få dager siden hjem fra Rio +20 med et mål om å utrydde fattigdom. De politiske ambisjonene var de samme for tjue år siden. KFUK-KFUM mener det mangler en tidsfrist og en handlingsplan for fattigdomsutryddelse. Torsdag utfordret vi utviklingsminister Heikki Holmås - målet må være 0 fattige innen 2030.

Kart mot hogst

Regnskogfondet | 10.07.2012

Mye av Kongos regnskog står fortsatt urørt, men myndighetene er i ferd med å dele opp landet i ulike soner for vern og kommersiell bruk. En prosess som ikke skjer uten konflikt. Regnskogfondets nye rapport om lokal kartlegging viser imidlertid hvordan man kan løse skogproblematikken i Kongo i framtiden.

Kjenner du eldisnorway?

Noragric | 07.07.2012

Eldis er en lenkedatabase over gratis tilgjengelige fulltekstdokumenter innenfor utviklingsspørsmål. Biblioteket på Noragric, UMB, rapporterer lenker til dokumenter med norsk tilknytning innenfor tema miljø og utvikling.

Tusenårsmålene: Tre delmål er oppnådd

FN-sambandet | 07.07.2012

Tre år før forventet er tre viktige 2015-delmål oppnådd, i følge årets statusrapport.

Europaparlamentet vil styrke Nord/Sør-informasjonen

RORG-samarbeidet / Global | 06.07.2012
Europaparlamentet vedtok 5. juli en erklæring der de ber Europakommisjonen og Ministerrådet om å utarbeide en langsiktig europeisk strategi for Nord/Sør-informasjon og aktivt globalt borgerskap. Erklæringen kom etter intenst lobbyarbeid fra det EU-baserte NGO-nettverket CONCORD. - Dette er et viktig skritt i riktig retning,  sier daglig leder i RORG-samarbeidet, Sidsel Aas.

Sikkerhet og styresett i ett nytt Somalia

NOREF | 05.07.2012

Somalia has long been a byword for statelessness and extreme insecurity. However, eight years of transitional rule are set to end in 2012, and expectations are rising that continued military-led stabilisation, changing regional security dynamics and efforts to rebuild the Somalia state might soon enable the country to declare an end to two decades of civil war.

Brasil og Sør-Afrika sammen for homofiles menneskerettigheter

FN-sambandet | 05.07.2012

Temperaturen stiger fort når FN diskuterer rettigheter til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT). Flere medlemsland mener ventetiden for LHBT-arbeidet nå må være forbi.

Israel boikotter FNs menneskerettighetsarbeid

FN-sambandet | 05.07.2012

Når FNs menneskerettighetsråd diskuterer palestineres menneskerettigheter står en plass i salen tom. Israel mener rådet blir brukt til kynisk demonisering av Israel, og trakk seg derfor nylig fra alt samarbeid.

WFP setter opp tempo for å hjelpe flyktninger i Mali

Verdens matvareprogram | 05.07.2012

Verdens matvareprogram (WFP) har lansert en nødhjelpsoperasjon for å levere livreddende matvareassistanse til tusenvis av barn og voksne som har flyktet fra konflikter i Mali. Ettersom flyktningene strømmer til områder i Sahel-regionen som allerede er hardt rammet av tørken, er kappløpet med å nå ut til dem livsviktig.

FN tvinges til debatt om homofiles menneskerettigheter

FN-sambandet | 05.07.2012

GENÈVE (FN.no) Temperaturen stiger fort når FN diskuterer rettigheter til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT). Flere medlemsland mener ventetiden for LHBT-arbeidet nå må være forbi.

FN vil etablere permanent utviklingsforum

FN-sambandet | 05.07.2012

Resultatene sto ikke i forhold til ambisjonene under FNs miljøtoppmøte Rio+20. Et styrket miljøprogram og nye ordninger for finansiering og miljøkontroll lover likevel godt for framtiden.

Norske Marit Fikke i Pakistan: Ingen dager er like

Verdens matvareprogram | 05.07.2012

Da Marit Fikke (34) var liten ville hun helst bli sykepleier, men i dag er Oslo-jenta leder for Verdens matvareprograms provinskontor i Sindh-området i Pakistan.

Stabburet får Gullpalmen

Regnskogfondet | 04.07.2012

Matprodusenten Stabburet tildeles Gullpalmen for 2012. Prisen får de av Regnskogfondet og Grønn Hverdag for å ha kuttet ut all bruk av miljøskadelig palmeolje.

Kjeksprodusent ny palmeoljeversting

Regnskogfondet | 04.07.2012

Sætre er nå den matvareprodusenten i Norge som bruker mest miljøskadelig palmeolje med over 1500 tonn i året. Det er klart etter at flere av landets største produsenter har redusert eller kuttet ut sitt palmeoljeforbruk i løpet av våren.

Fra nå av spiser du to kilo mindre palmeolje i året

Regnskogfondet | 04.07.2012

Inntil nylig brukte norske matprodusenter 15000 tonn palmeolje i norske matvarer. Det betyr at hver nordmann årlig har fått i seg tre kilo av den regnskogødeleggende oljen. Det er det nå slutt på.

Funnet og i sikkerhet

Flyktninghjelpen | 02.07.2012

Det er med stor lettelse at Flyktninghjelpen nå kan bekrefte at våre fire bortførte kolleger er funnet og brakt i sikkerhet. De fire er: Steven Dennis (37) og Qurat-Ul-Ain Sadozai (38) fra Canada, Glenn Costes (40) fra Filipinene og Astrid Sehl (33) fra Norge.

1 - 30 av 24
1

Klipp fra Media

FN: Coronaviruset vil koste global turistnæring mer enn hele oljefondet

E24 | 02.07.2020

Turistnæringen har de siste månedene vært hardt rammet av coronapandemien, og ifølge FNs handelsorgan (UNCTAD) kan man i år forvente et globalt tap på minst 11.400 milliarder norske kroner.

Tidligere sikkerhetsråd-president tror det blir vrient å balansere hensynet til USA og Kina

Klassekampen | 02.07.2020

Få vestlige land kjenner prisen for å tråkke Kina på tærne bedre enn Norge. Etter at Nobelkomiteen ga fredsprisen til Liu Xiaobo i 2010, lå de diplomatiske forbindelsene brakk i seks år. Det passer sånn sett dårlig for Norge at USA har besluttet å legge seg ut med kineserne akkurat når Norge er valgt inn i FNs sikkerhetsråd. – Det kommer til å bli en gigantisk utfordring, sier diplomaten Kishore Mahbubani, som tidligere var Singapores FN-ambassadør.

Over 1000 europeiske politikere med beskjed til Israel og Trump: Stopp annekteringen av Vestbredden

Vårt Land | 02.07.2020

Israel har måtte utsette Donald Trumps plan om å annektere deler av Vestbredden. Nå ber et stort europeisk opprop om at planen aldri blir gjennomført.

Stadig færre unge palestinere tror en tostatsløsning fortsatt er mulig

Klassekampen | 01.07.2020

– Den viktigste faktoren som forklarer fortsatt støtte til tostatsløsningen eller ikke, er alder. Støtte til én demokratisk stat med like rettigheter er klart størst blant de unge, særlig de mellom 18 og 22 år, sier han. For dem som er født rundt tida for inngåelsen av Oslo-avtalen – det norsk-initierte fredsgjennombruddet tidlig på 1990-tallet – framstår Palestinas politiske elite som korrupt og autoritær, forklarer Shikaki.

Norges oppfordring til Kina: Slipp FN inn (menneskerettigheter)

VG | 01.07.2020

Norge oppfordrer Kina til å gi FNs høykommissær for menneskerettigheter uhindret tilgang til Xinjiang for å rapportere om menneskerettighetssituasjonen. Men norske uighurer er kritiske til Norges politikk.

Brasil vil møte Amazonas-kritikerne

NRK nyheter | 01.07.2020

Nylig sendte norske og utenlandske investorer et brev til Brasil med krav om en ny Amazonas-politikk. Nå vil brasilianske myndigheter møte kritikerne.

Beskylder regjeringen for løftebrudd (energibistand)

NRK nyheter | 30.06.2020

Miljøorganisasjonen Zero ser ikke spor av regjeringens varslede satsing på fornybar energi i utviklingsland. Utviklingsministeren mener Zero ikke ser godt nok etter.

Oljeselskap sammen mot brudd på menneskerettigheter

E24 (Stavanger Aftenblad) | 30.06.2020

Fire oljeselskap gikk sammen i Norge for å jobbe bedre mot brudd på menneskerettigheter. Nå er resultatet klart.

FNs menneskerettssjef slår fast at Israels annekteringsplaner er klart ulovlige

Dagsavisen (NTB) | 30.06.2020

Israels plan om å annektere deler av den okkuperte Vestbredden, er helt klart ulovlig, sier FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet.

Verden hadde en plan. Nå kan kampen mot ekstrem fattigdom bli forsinket med flere tiår.

Aftenposten | 29.06.2020

Ifølge Verdensbanken er rundt 60 millioner mennesker blitt dyttet inn i ekstrem fattigdom i løpet av tre måneder, og de fleste av dem bor i Sør-Asia og Afrika sør for Sahara. I aller verste fall mener Verdensbanken at tallet på ekstremt fattige på et tidspunkt kan bikke én milliard. Forskere ved King’s College-universitetet i London mener at kampen mot ekstrem fattigdom kan havne veldig på bakbeina om ikke politiske ledere tar tak. – Kampen vil bli satt 20, eller kanskje til og med 30 år, tilbake i tid, sier professor Andy Sumner, ifølge nyhetsbyrået AP.