Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

På tom mage, er det ingen dag etter i morgen

Care Norge | 30.07.2012

Tre kvinner i det østlige Tsjad om hvordan de takler tørke og matmangel: Hasta, Makabahar og Zenaba sier at de må ta én dag om gangen, og at barnas helse er den største bekymringen.

Kamper skaper ny flyktningstrøm i Kongo

Redd Barna | 30.07.2012

Siden april har harde kamper tvunget over 200 000 mennesker på flukt i Nord-Kivu i DR Kongo. Redd Barna er i gang med nødhjelpsarbeidet, men er bekymret for barnas helse og sikkerhet.

Mali: Mistet 1000 husdyr og tilgangen på vann

Redd Barna | 26.07.2012

Tørke og ødelagte avlinger har sendt 4,6 millioner mennesker i Mali ut i dyp matkrise. Vennene Wanadiougou, Douroli og Tienegue har mistet 1000 husdyr og er nå nede i ett måltid om dagen.

– Flukten har gjort både meg og barna syke og engstelig

Redd Barna | 25.07.2012

De harde kampene i Khyber Agency-området i Pakistan ødela både huset og butikken til ellevebarnsfaren Amber Gul, så familien måtte legge på flukt.

Somalia: Livet ved frontlinjen

Redd Barna | 25.07.2012

Somalia er fanget i en spiral av ekstrem vold og den alvorligste matkrisen på 60 år. Det er ett av de verste landene i verden å være barn. I tillegg er det også et av de farligste områdene man kan drive nødhjelpsarbeid i. Her er stemmene til noen av menneskene som jobber ute i felt, og redder liv hver dag.

Lokaldemokratiet i fare i India

FORUT | 25.07.2012

Over 8000 mennesker samlet seg i protest mot nedskjæringer i kommunebudsjettene i delstaten Karnataka.

Nytt oljeutslipp i Perus regnskog bekymrer

Regnskogfondet | 13.07.2012

Den 26. juni i år ble et utslipp på mer enn to hundre fat råolje registrert i Trompeteros-distriktet i Loreto, Peru. Utslippet skyldes en sprekk i en rørledning som brukes for å transportere råolje gjennom regnskogen. Rørledningen tilhører oljeselskapet Pluspetrol.

Guyana tar grep for å stanse avskogingen

Regnskogfondet | 13.07.2012

Guyanas regjering vil midlertidig stanse utdelingen av nye tillatelser til å utvinne gull og edelstener i elver. Årsaken er de alvorlige miljøødeleggelsene som gullgravingen forårsaker.

Stop Poverty lansering: 0 fattige i 2030!

KFUK-KFUM Global | 10.07.2012

Politikerne kom for få dager siden hjem fra Rio +20 med et mål om å utrydde fattigdom. De politiske ambisjonene var de samme for tjue år siden. KFUK-KFUM mener det mangler en tidsfrist og en handlingsplan for fattigdomsutryddelse. Torsdag utfordret vi utviklingsminister Heikki Holmås - målet må være 0 fattige innen 2030.

Kart mot hogst

Regnskogfondet | 10.07.2012

Mye av Kongos regnskog står fortsatt urørt, men myndighetene er i ferd med å dele opp landet i ulike soner for vern og kommersiell bruk. En prosess som ikke skjer uten konflikt. Regnskogfondets nye rapport om lokal kartlegging viser imidlertid hvordan man kan løse skogproblematikken i Kongo i framtiden.

Kjenner du eldisnorway?

Noragric | 07.07.2012

Eldis er en lenkedatabase over gratis tilgjengelige fulltekstdokumenter innenfor utviklingsspørsmål. Biblioteket på Noragric, UMB, rapporterer lenker til dokumenter med norsk tilknytning innenfor tema miljø og utvikling.

Tusenårsmålene: Tre delmål er oppnådd

FN-sambandet | 07.07.2012

Tre år før forventet er tre viktige 2015-delmål oppnådd, i følge årets statusrapport.

Europaparlamentet vil styrke Nord/Sør-informasjonen

RORG-samarbeidet / Global | 06.07.2012
Europaparlamentet vedtok 5. juli en erklæring der de ber Europakommisjonen og Ministerrådet om å utarbeide en langsiktig europeisk strategi for Nord/Sør-informasjon og aktivt globalt borgerskap. Erklæringen kom etter intenst lobbyarbeid fra det EU-baserte NGO-nettverket CONCORD. - Dette er et viktig skritt i riktig retning,  sier daglig leder i RORG-samarbeidet, Sidsel Aas.

Sikkerhet og styresett i ett nytt Somalia

NOREF | 05.07.2012

Somalia has long been a byword for statelessness and extreme insecurity. However, eight years of transitional rule are set to end in 2012, and expectations are rising that continued military-led stabilisation, changing regional security dynamics and efforts to rebuild the Somalia state might soon enable the country to declare an end to two decades of civil war.

Brasil og Sør-Afrika sammen for homofiles menneskerettigheter

FN-sambandet | 05.07.2012

Temperaturen stiger fort når FN diskuterer rettigheter til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT). Flere medlemsland mener ventetiden for LHBT-arbeidet nå må være forbi.

Israel boikotter FNs menneskerettighetsarbeid

FN-sambandet | 05.07.2012

Når FNs menneskerettighetsråd diskuterer palestineres menneskerettigheter står en plass i salen tom. Israel mener rådet blir brukt til kynisk demonisering av Israel, og trakk seg derfor nylig fra alt samarbeid.

WFP setter opp tempo for å hjelpe flyktninger i Mali

Verdens matvareprogram | 05.07.2012

Verdens matvareprogram (WFP) har lansert en nødhjelpsoperasjon for å levere livreddende matvareassistanse til tusenvis av barn og voksne som har flyktet fra konflikter i Mali. Ettersom flyktningene strømmer til områder i Sahel-regionen som allerede er hardt rammet av tørken, er kappløpet med å nå ut til dem livsviktig.

FN tvinges til debatt om homofiles menneskerettigheter

FN-sambandet | 05.07.2012

GENÈVE (FN.no) Temperaturen stiger fort når FN diskuterer rettigheter til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT). Flere medlemsland mener ventetiden for LHBT-arbeidet nå må være forbi.

FN vil etablere permanent utviklingsforum

FN-sambandet | 05.07.2012

Resultatene sto ikke i forhold til ambisjonene under FNs miljøtoppmøte Rio+20. Et styrket miljøprogram og nye ordninger for finansiering og miljøkontroll lover likevel godt for framtiden.

Norske Marit Fikke i Pakistan: Ingen dager er like

Verdens matvareprogram | 05.07.2012

Da Marit Fikke (34) var liten ville hun helst bli sykepleier, men i dag er Oslo-jenta leder for Verdens matvareprograms provinskontor i Sindh-området i Pakistan.

Stabburet får Gullpalmen

Regnskogfondet | 04.07.2012

Matprodusenten Stabburet tildeles Gullpalmen for 2012. Prisen får de av Regnskogfondet og Grønn Hverdag for å ha kuttet ut all bruk av miljøskadelig palmeolje.

Kjeksprodusent ny palmeoljeversting

Regnskogfondet | 04.07.2012

Sætre er nå den matvareprodusenten i Norge som bruker mest miljøskadelig palmeolje med over 1500 tonn i året. Det er klart etter at flere av landets største produsenter har redusert eller kuttet ut sitt palmeoljeforbruk i løpet av våren.

Fra nå av spiser du to kilo mindre palmeolje i året

Regnskogfondet | 04.07.2012

Inntil nylig brukte norske matprodusenter 15000 tonn palmeolje i norske matvarer. Det betyr at hver nordmann årlig har fått i seg tre kilo av den regnskogødeleggende oljen. Det er det nå slutt på.

Funnet og i sikkerhet

Flyktninghjelpen | 02.07.2012

Det er med stor lettelse at Flyktninghjelpen nå kan bekrefte at våre fire bortførte kolleger er funnet og brakt i sikkerhet. De fire er: Steven Dennis (37) og Qurat-Ul-Ain Sadozai (38) fra Canada, Glenn Costes (40) fra Filipinene og Astrid Sehl (33) fra Norge.

1 - 30 av 24
1

Klipp fra Media

Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene

Vårt Land (NTB) | 22.11.2019

Nylig ble det kjent at tekster i nye palestinske skolebøker forherliger hellig krig. Nå har endringer i pensumet allerede blitt gjort, ifølge norsk UD.

1400 rettssaker om klima: Jayden Foytlin (16) saksøker USA. «Jeg sto til anklene i klimaendringer.»

Aftenposten | 22.11.2019

På den ene siden i det juridiske slaget står USAs regjering og president Donald Trump. På den andre siden står 16 år gamle Jayden Foytlin og 20 andre ungdommer støttet av tidligere NASA-topp James Hansen. Ungdommene har saksøkt USA for å sette fremtiden deres på spill ved ikke å ta klimaendringene på alvor.

Iran mot Israel på syrisk jord: Dette kan bli den nye storkrigen

VG | 22.11.2019

Syria kan nok en gang bli slagmarken der en regional storkonflikt utkjempes. Israel og Iran trapper opp mot hverandre, i en periode der begge land ser seg tjent med at den livsfarlige konflikten eskalerer.

Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet

ABC nyheter (NTB) | 21.11.2019

De største produsentlandene planlegger å utvinne 50 prosent mer kull, olje og gass i 2030 enn verden har råd til hvis klimamålene skal nås.

Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong

DN (NTB) | 21.11.2019

Et lovforslaget som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, er vedtatt i både Representantenes hus og Senatet. Nå gjenstår Donald Trumps signatur.

Rekordavskoging: - Vil endre kloden for alltid

Dagbladet | 21.11.2019

Avskogingen av Amazonas i år tilsvarer nesten to fotballbaner med skog i minuttet - og er nå på sitt høyeste punkt på hele ti år, ifølge ferske tall.

Ny rapport: Havbruk kan seksdoble verdens matproduksjon

DN | 20.11.2019

Havbruk og fiske kan gi mat til to tredjedeler av verdens befolkning, viser ny FN-rapport.

Ny norsk rapport: Stort gap mellom oljeplaner og klimamål

Nettavisen | 20.11.2019

Verden har planlagt for 120 prosent for mye fossil energi enn det som er forenlig med 1,5-gradersmålet, ifølge Cicero.

FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter

ABC nyheter (NTB) | 20.11.2019

FNs komité for menneskerettighetsspørsmål har enstemmig vedtatt en resolusjon som skal styrke menneskerettighetsforsvarere. Norge har ledet arbeidet med resolusjonen, og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er fornøyd med gjennomslaget.

USA endrer syn på Israels bosettinger etter over 40 år

NRK nyheter | 19.11.2019

USA endrer syn på israelske bosettinger på den okkuperte Vestbredden. – De er ikke lenger i strid med folkeretten, sier utenriksminister Mike Pompeo.