Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Yanomami-indianere utsatt for massakre i Venezuela

Regnskogfondet | 31.08.2012

Ulovlige gullgravere fra Brasil står bak det som trolig er det verste massemordet mot yanomami-indianere vi kjenner til. Så mye som 80 indianere kan ha mistet livet.

- Jeg kunne ikke la ham skade henne

Care Norge | 31.08.2012

Da CARE-medarbeider Feza Mbairwe i Kongo så en jente som ble holdt nede av en mann, tok hun affære og fikk jaget ham vekk. - For å kunne forhindre voldtekt, må vi tørre å erkjenne at den fins, sier hun.

Opplev FN fra klasserommet

FN-sambandet | 31.08.2012

De store internasjonale spørsmålene er ikke lenger vanskelig eller kjedelig å sette seg inn i. FN-sambandet lanserer nye nettsider for elever.

Norfund signerer banebrytende avtale med KLP

Norfund | 30.08.2012

KLP og Norfund har signert en avtale om saminvesteringer på til sammen 1 milliard kroner i prosjekter i utviklingsland.

Fredskorpset lanserer fotokonkurranse

Fredskorpset | 29.08.2012

Fredskorpset feirer 50 år i 2013. Flere tusen fredskorpsere har vært på utveksling, og inviteres nå til å sende inn sine bilder. De beste blinkskuddene blir en del av jubileumsutstillingen på Rådhusplassen.

USA innfører regler om åpenhet

Kirkens Nødhjelp | 29.08.2012

-Slike regler kan avsløre korrupsjon og er derfor et viktig skritt i riktig retning. Samtidig håper vi at Norge og EU vil gå enda lenger, sier Kjetil Abildsnes i Kirkens Nødhjelp.

Haiti: SOS-barn i sikkerhet etter tropisk storm

SOS-barnebyer | 29.08.2012

Den tropiske stormen Isaac har medført store skader i Den Dominikanske Republikk og Haiti, og ifølge BBC er 24 mennesker rapportert omkommet i uværet. Alle barn i SOS-barnebyers programmer har det bra.

Ugandere får ikke innsyn i oljesak

Caritas Norge | 29.08.2012

Bak lukkede dører i London foregår det om dagen et meklingsoppgjør mellom ugandiske myndigheter og oljeselskapet Heritage Oil. Hemmelighetskremmeriet skaper irritasjon i Uganda.

Utviklingspolitisk tidsskille i valgkampen 2013?

RORG-samarbeidet | 29.08.2012

"Økonomisk vekst" sier Høyre, "fordeling" sier SV, mens KrF vil ha "begge deler". Partisekretær Raymond Johansen (Ap) advarer KrF mot "FrP-flørt" og "borgerlig bistandskutt i milliardklassen", mens utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) tror "bistandslandet" slik vi kjente det er på vei ut. Vil valgkampen 2013 kunne markere et "tidsskille" i den politiske utviklings- og bistandsdebatten?

Utviklingspolitisk tidsskille i valgkampen 2013?

RORG-samarbeidet / Global | 29.08.2012
"Økonomisk vekst" sier Høyre, "fordeling" sier SV, mens KrF vil ha "begge deler". Partisekretær Raymond Johansen (Ap) advarer KrF mot "FrP-flørt" og "borgerlig bistandskutt i milliardklassen", mens utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) tror "bistandslandet" slik vi kjente det er på vei ut. Vil valgkampen 2013 kunne markere et "tidsskille" i den politiske utviklings- og bistandsdebatten?

Tøft liv for bønder

Kirkens Nødhjelp | 28.08.2012

Produsere mer? Det er klart vi kunne produsere mer. Mye mer! Flinke folk går arbeidsledige, og god jord ligger brakk, fordi det ikke er lønnsomt å dyrke den. Vi trenger bedre tilgang på markeder der vi kan få real betaling, sier den kenyanske bonden Monica Thiongo.

CARE hjelper stormrammede i Haiti

Care Norge | 28.08.2012

CARE kartlegger nå skadeomfanget etter at den tropiske stormen Isaac traff Haiti søndag. spesielt utsatt er de 300.000 menneskene som fortsatt bor i telt og annen provisorisk husly.

RORG-samarbeidet 20 år!

Rorg-samarbeidet | 28.08.2012

En UD-evaluering av Norads informasjonssamarbeid med organisasjonene i 1998 fant at samarbeidet hadde "lidd skibbrudd". Siden har det gått bedre og det kritiske sivilsamfunnet har vunnet fram på mange felt.

RORG-samarbeidet 20 år!

RORG-samarbeidet / Global | 27.08.2012
En UD-evaluering av Norads informasjonssamarbeid med organisasjonene i 1998 fant at samarbeidet hadde "lidd skibbrudd".  Siden har det gått bedre og det kritiske sivilsamfunnet har vunnet fram på mange felt. Mangeårig koordinator og nylig avgått daglig leder, Arnfinn Nygaard, forteller nå om 20 års innsats for mer og bedre opplysningsarbeid, mens tidligere informasjonssjef i Norad, Halle Jørn Hanssen, benytter anledningen til å fortelle ærlig og usminket om sin tid i Norad på 1980-tallet.

Frihandel med Honduras?

Spire | 24.08.2012

I dagens Klassekampen kan du lese en felles kronikk fra en rekke organisasjoner som sammen ber nærings- og handelsminister Trond Giske om å avbryte forhandlingene om en frihandelsavtale med Honduras. Norge har presedens på å avbryte forhandlinger med illegitime partnere. Her kan du lese hele kronikken og finne ut hvorfor Spire mener Norge bør avbryte forhandlingene.

Leger Uten Grenser gjør krigskirurgi i Syria

Leger Uten Grenser | 24.08.2012

Hjelpeorganisasjonen har siden juni jobbet i landet uten myndighetenes tillatelse. 300 pasienter har så langt vært innlagt på Leger Uten Grensers provisoriske sykehus. 150 pasienter er blitt operert, de fleste av dem for konfliktrelaterte skader forårsaket av tungt artilleri og bomber.

Solcelletoalett som produserer energi

FIVAS | 23.08.2012

I en verden med stadig mer press på verdens vannressurser er det behov for å tenke nytt om vannklossetter. Nye sanitærløsninger kan produsere gjødsel og energi, og samtidig spare vann og strøm.

Lysere fremtid i Somalia

SOS-barnebyer | 23.08.2012

Et år etter hungersnøden på Afrikas Horn ser fremtiden nå lysere ut for barn og familier i Somalia.

-Sikkerhetsrådet må kreve humanitære løsninger

Flyktninghjelpen | 22.08.2012

Flyktninghjelpen ber sammen med Gro Harlem Brundtland, Sikkerhetsrådet om å ikke tillate at sivile bærer kostnaden for mangelen på politiske løsninger i Syria.

Fant spor etter isolerte urfolk i kontroversiell veitrasé

Regnskogfondet | 22.08.2012

Urfolksorganisasjonen FENAMAD og peruanske miljømyndigheter fant nylig flere klare spor etter urfolk som lever i frivillig isolasjon midt i traseen for et kontroversielt veiprosjekt, sørøst i den peruanske regnskogen.

Et bedrøvelig jubileum

SLUG | 20.08.2012

På Dagsavisens Nye Meninger i dag skriver styreleder i Slett U-landsgjelda (SLUG), Catharina Bu, om tretti år med gjeldskriser. Hun skriver at "Drastiske tiltak må til for å sette en stopper for krisene".

Ny start for malariahjelp i Øst-Kongo

Leger Uten Grenser | 20.08.2012

Leger Uten Grenser er tilbake i byen Walikale i Den demokratiske republikken Kongos Nord-Kivu-provins, fire uker etter at kamphandlinger tvang hjelpeorganisasjonen til å innstille sitt arbeid i området.

“Chronic violence”: toward a new approach to 21st-century violence

NOREF/Tani Adams | 19.08.2012

This policy brief proposes the concept of “chronic violence” to characterise the crisis of escalating social violence that currently affects about one-quarter of the world’s population. Policy-makers need to take into account both its diverse drivers and its complex social consequences

Sectarian violence: Pakistan’s greatest security threat?

Huma Yusuf/NOREF | 19.08.2012

Pakistan is experiencing a sharp resurgence in sectarian violence.The government’s continuing failure to dismantle militant groups, enforce bans on hate speech and sectarian propaganda, improve the criminal justice system, and reform the madrassas has allowed sectarianism to thrive. In the absence of a comprehensive state crackdown, sectarian violence threatens to worsen Pakistan’s fragile security situation.

Norge setter gullstandard for gjeldspolitikk

SLUG | 19.08.2012

Fredag ble den norske gjeldsbevegelsen servert bløtkake av utviklingsminister Heikki Holmås, som annonserte at Norge vil gjennomføre en gjeldsrevisjon. – Dette er en historisk dag for den norske gjeldsbevegelsen, sier daglig leder i Slett U-landsgjelda (SLUG), Gina Ekholt.

Acting on Colombia’s Afro-Colombian and indigenous communities protection crisis

NOREF/Gimena Sanchez | 19.08.2012

In Colombia, indigenous people and Afro-Colombians still suffer violence, displacement and human rights abuses, despite a somewhat improved security situation and formal protection mechanisms. At worst, this may lead to their physical and cultural extinction.

Forvaltning av naturressurser i Afghanistan: seminar

AiN | 19.08.2012

De siste to årene har Afghanistankomiteen i Norge sendt tre geologer, en spesialist på jord og en på skog til Badakhshan. Deres oppdrag var å trene lokalbefolkningen i å redusere faren for og konsekvensene av naturkatastrofer. De skulle også bidra til å bedre utnyttelsen av naturressursene i provinsen. Hva erfarte de? Hvordan kan norsk ekspertise bidra til utvikling i Afghanistan?

Filippinene truet av mer flom

Redd Barna | 16.08.2012

Hjelpeorganisasjonene slåss mot klokka for å nå alle som har mistet hjemmene sine på grunn av flommen på Filippinene – før det kraftige regnet starter opp igjen på slutten av denne uka.

– Kompleks humanitær katastrofe i Mali

Redd Barna | 15.08.2012

Barna i Mali er ikke bare rammet av den alvorlige matkrisen, men utsettes også for tvagsrekruttering til væpnede styrker, seksuell vold og landminer.

Skole for barn på flukt!

Flyktninghjelpen | 15.08.2012

22 millioner barn er på flukt. På Verdens humanitære dag 19. august ber Flyktninghjelpen om at de sikres skolegang.

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

Sterke reaksjoner på at Trump bryter med WHO

VG | 31.05.2020

– Et skuffende tilbakeslag som vil sette arbeide med å fremme arbeidet med å fremme bedre helse i verden tilbake, mener Tysklands helseminister Jens Spahn. Han er enig i at det trengs reformer for å sikre at WHO fortsatt blir en global aktør som utgjør en forskjell og mener Europa må trå til.

Skjør fredsprosess i Afghanistan

ABC nyheter | 31.05.2020

– Det mange frykter og ser som verstefalls-scenario er et Afghanistan der Taliban kommer tilbake til makten og gjenetablerer sitt såkalte emirat, sier Kristian Berg Harpviken ved Prio.

USA bryter alle bånd med WHO – kritiserer Kina

NRK nyheter | 30.05.2020

President Donald Trump beskylder Verdens helseorganisasjon (WHO) for å være i lomma på Kina og har bestemt seg for å kutte all støtte til organisasjonen.

SV om krisepakke: Tafatt, grått og usosialt

Dagsavisen (NTB) | 30.05.2020

– Dette er tafatt, grått og usosialt. Tafatt fordi dette er altfor lite til å bekjempe arbeidsløsheten, grått fordi satsingen på grønn omstilling er minimal og usosial fordi regjeringen vil gi mer skattelette til den økonomiske eliten. Her er regjeringen utilgivelig tiltaksløs, sier partileder Audun Lysbakken. Han mener regjeringen kaster bort en mulighet til å innføre en kraftig grønn omstilling.

Midtøsten-ekspert: Frykter ny intifada og angrep på Israel

VG | 30.05.2020

Palestinernes president Mahmoud Abbas brøt i forrige uke alle avtaler med Israel. Det øker faren for en ny voldsbølge og i verste fall en ny krig mellom israelere og palestinere.

FN-kjenner om Norges sikkerhetsrådssjanser: – Forsterket av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 29.05.2020

Fredag deltar FN-ambassadør Mona Juul i debatt for å sikre Norge plass i FNs sikkerhetsråd. Journalist og FN-kjenner Tove Gravdal tror Norge har et fortrinn.

Skatteparadis-kritikk mot Norges Bank

VG | 29.05.2020

Sigrid Klæboe Jacobsen jobber for mer åpenhet om skatt i verden. Hun mener oljefondssjef Nicolai Tangens omtale av skatteparadis torsdag, svekker tilliten til hans og Norges Banks arbeid på feltet.

Slik blir regjeringens grønne krisepakke

NRK nyheter | 29.05.2020

Havvind, batteriteknologi, hydrogen og miljøvennlig skipsfart er noe av det regjeringen har i tankene når «den grønne omstillingspakken» lanseres i dag. Pengene er en del av en større tiltakspakke som blir offentliggjort seinere i dag.

Latin-Amerika – fra 200 til 40.000 korona-døde på to måneder

NRK nyheter | 28.05.2020

Tre måneder etter at det første korona-tilfellet ble registrert her i Latin-Amerika, har viruset tatt livet av mer enn 40.000 mennesker. Og rundt 770.000 er registrert smittet.

FN: En av seks unge har sluttet å jobbe under pandemien

Aftenposten (NTB/AFP) | 28.05.2020

Koronapandemien har ført til en kraftig økning i arbeidsledigheten verden over. En av seks unge under 29 år har mistet jobben, ifølge FN.