Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

-Flyktningkrisen verre enn ventet

Flyktninghjelpen | 30.09.2012

Antallet flyktninger fra Syria er langt høyere enn det nabolandene og det internasjonale samfunnet har planlagt for. Over 700.000 syrere kan være på flukt fra hjemlandet innen utgangen av året. Flyktninghjelpen starter nå opp i Jordan, landet som har tatt imot flest flyktninger fra Syria.

Kan unge kvinner lede verden ut av fattigdomskrisen?

KFUK-KFUM Global | 28.09.2012

KFUK-KFUM markerer FN-dagen for utryddelse av fattigdom 17. oktober, og KFUKs 125 års jubileum, med debatt om unge kvinners lederskap og deres rolle i kampen mot fattigdom.

Barna i SOS-barnebyen i Aleppo evakuert

SOS-barnebyer | 27.09.2012

SOS-barn og voksne er evakuert fra SOS-barnebyen i Aleppo, Syria, etter to måneder med stadige kamper i området.

Historisk avtale om minerydding på plass i Myanmar

Norsk Folkehjelp | 27.09.2012

Onsdag signerte Norsk Folkehjelp en avtale med Myanmar’s myndigheter om rydding av landminer. Dette er den første avtalen av sitt slag, som etter hvert vil gjøre Norsk Folkehjelp i stand til å iverksette mineryddingsaktiviteter i landet.

Boka som skapte en miljøbevegelse

FIVH | 27.09.2012

50 år etter utgivelsen av Rachel Carson legendariske miljøklassisker «Den tause våren» er kampen mot kjemiske sprøytemidler fortsatt høyaktuell

Færre tvangsekteskap i Pakistan

Kirkens Nødhjelp | 27.09.2012

Arbeidet for å redusere antall tvangsekteskap og styrke kvinners rett til arv i Pakistan gir resultater. – Dette betyr mye for våre jenter og kvinner, sier programmedarbeider Rabia Waqar.

Design som skaper endring

Design Uten Grenser | 26.09.2012

I utstillingen Design uten grenser - Skaper endring presenteres produktene og løsningene i den lokale konteksten de er laget for. I høst er det gratis omvisning i utstillingen hver søndag.

Barn i Syria trenger vår hjelp

SOS-barnebyer | 26.09.2012

De tunge og langvarige kampene i Syria gjør barnas hverdag til et mareritt. Mange barn har mistet livet, flere den siste måneden.

Budsjettlekkasje: Godt signal, men ikke nok

Plan Norge | 25.09.2012

Helen Bjørnøy i Plan Norge er glad for at regjeringen endelig vil bevilge mer penger til utdanning av barn i den fattige delen av verden. - 75 millioner kroner mer er et skritt på veien mot en sterkere satsning på utdanningsbistand, men er ikke nok, sier Bjørnøy.

Lover ikke rapport om Norges fotavtrykk i regnskogen

Regnskogfondet | 25.09.2012

Regnskogfondet vil ha kartlagt hvordan norske investeringer og handel i regnskogland påvirker biomangfold og avskoging. Henriette Westhrin i Miljøverndepartementet lover å diskutere forslaget.

12.000 nordmenn er blitt født på ny

Norad | 24.09.2012

I løpet av knappe to uker har 12.000 nordmenn latt seg bli født på ny, gjennom Norads kampanje for å spre kunnskap om norsk bistand.

Skeiv i Kina

LLH | 24.09.2012

Etter at Kina påbegynte sin neoliberale reform på 80-tallet, har lhbt-identiteter, som var utenkelig under sosialismen, gjenoppstått i det offentlige rommet. Homoseksualitet ble avkriminalisert i Kina i 1997, mens den psykiatriske diagnosen ble fjernet i 2001.

Inger Lise Hansen er ny Markeds- og innsamlingsleder i Misjonsalliansen

Misjonsalliansen | 24.09.2012

Inger Lise Hansen (31) er ansatt som ny Markeds- og innsamlingsleder i Misjonsalliansen.

LLHs ugandiske partner i retten på mandag

LLH | 23.09.2012

Lhbt-bevegelsen i Uganda stiller i retten på mandag for å vitne i deres egen sak mot etikkminister Simon Lokodo. Aktivistene har saksøkt Lokodo for hans stenging av en workshop om lederskap i februar i år.

Peru er best og India verst på nytt ernæringsbarometer

Redd Barna | 21.09.2012

I 2011 døde 2,3 millioner barn av underernæring. Redd Barna og World Vision krever nå at politiske løfter blir omgjort til handling for at ikke millioner av barn skal dø av underernæring.

Latin-Amerikauka 2012

LAG | 20.09.2012

Fra 24. -28. september er Latin-Amerikauka 2012! Vi får spennende gjester fra Latin-Amerika og har samlet kunnskapsrike personer i Norge og lover møter, debatter, fotoutstilling, fester og filmvisninger med aktuelle tema.

Film fra Sør byr på smakebiter fra årets konkurranseprogram

Film fra Sør | 20.09.2012

Årets konkurranseprogram er mer variert enn på lenge, med både storfilmer fra Film fra Sør-gjengangere som Carlos Reygadas og imponerende debutfilmer fra nye registemmer som Marlon Rivera og Eduardo Nunes. Vi byr på noen smakebiter fra våre tre konkurranseprogram.

Regn bringer håp og ødeleggelse i Burkina Faso

Redd Barna | 20.09.2012

Det etterlengtede regnet er kommet til Burkina Faso – hvor det fører til både håp og ødeleggelse. Det skriver Redd Barnas Kate Cunningham i sin blogg.

Oljeutvinning i Uganda byr på utfordringer

Caritas Norge | 19.09.2012

Det er mye optimisme knyttet til funn av olje og gass i Uganda, men undersøkelser viser at lokalbefolkningen verken har fått tilstrekkelig informasjon eller har tro på at funnet vil komme dem til gode.

Ingen flere unnskyldninger!

FIVH | 19.09.2012

Vi kan ikke godta flere unnskyldninger. Nå må store selskap som H&M, Levi's, Zara og GAP betale levelønn til de som syr klærne våre!

Nyt Afrika - og Norge?

RORG-samarbeidet | 19.09.2012

- Frihandel versus proteksjonisme er en dårlig dikotomi, sa statssekretær Arvinn Gadgil (SV) da han sist uke innledet på Nyt Afrika-alliansens seminar: Kan Afrika bli verdens matfat? Kanskje er også norsk versus afrikansk mat en dårlig dikotomi?

Nansenprisen går til somalisk kvinneforkjemper

Flyktninghjelpen | 19.09.2012

Hawa Aden Mohamed fra Somalia er kåret til vinner av årets Nansenpris for sitt viktige arbeid for somaliske kvinner på flukt.

Null offentlig helsetilbud på landsbygda i Jemen

Redd Barna | 19.09.2012

Underernæring og sykdom fører til et akutt behov for helsehjelp i konfliktrammede Jemen. I avsidesliggende strøk er Redd Barnas omreisende leger eneste helsetilbud.

Nyt Afrika - og Norge?

RORG-samarbeidet / Global | 19.09.2012

- Frihandel versus proteksjonisme er en dårlig dikotomi, sa statssekretær Arvinn Gadgil (SV) da han sist uke innledet på Nyt Afrika-alliansens seminar: Kan Afrika bli verdens matfat? Kanskje er også norsk versus afrikansk mat en dårlig dikotomi? Tross enighet om at det er mulig å nyte både Norge og Afrika er imidlertid fortsatt frontene steile i spørsmål om tollregler, subsidier, handel med mat og hvor og hvordan produksjonsøkningen i verdens landbruk bør skje. Kanskje et tema for valgkampen 2013?

25 år siden ozonlaget ble reddet

FN-sambandet | 18.09.2012

Det har blitt kalt den viktigste miljøavtalen noensinne. Søndag 16. september er det 25 år siden verdens ledere reddet ozonlaget.

Se Angelina Jolie besøke Redd Barna i Libanon

Redd Barna | 18.09.2012

Forrige uke besøkte skuespiller og FN-utsending, Angelina Jolie, Redd Barnas trygge lekeområder i Libanon.

Utdanning skal motvirke tørke-katastrofer

NORCAP | 17.09.2012

I Niger har 50 000 barn droppet ut av skolen som følge av tørken i Sahel-regionen. Bedre utdanning til barn og ungdom kan gjøre befolkningen i området bedre rustet mot fremtidige kriser.

Avslutter Ebola-arbeid i Uganda

Leger Uten Grenser | 17.09.2012

Seks uker er gått uten nye tilfeller. Leger Uten Grenser overlater nå sitt behandlingssenter i Kibaale-distriktet til offentlig helsevesen.

Ebola i DR Kongo

Leger Uten Grenser | 17.09.2012

Leger Uten Grenser jobber for å begrense et utbrudd av den dødelige febersykdommen nordøst i Den demokratiske republikken Kongo.

Manglende kunnskap om norsk bistand

Bistandsaktuelt | 17.09.2012

Kun en prosent av nordmenn vet hvilket land som mottar mest norsk bistand. 22 prosent av befolkningen tror at Norges bistandsarbeid ikke gir gode resultater, viser en fersk undersøkelse.

1 - 30 av 65
1 2 3

Klipp fra Media

Smultringmodellen kan frigjøre oss fra diskusjonen om økonomisk vekst

ABC nyheter | 02.06.2020

Det kan virke som en utopisk fantasi at vi skal sette menneskers livskvalitet og planetens tålegrenser foran økonomisk vekst. Utopien er imidlertid være i ferd med å bli til virkelighet for én by. Smultringmodellen ble lansert i 2012, og Raworth utdyper hvordan den fungerer i den bestselgende boka Doughnut Economics fra 2017. I april 2020 ble modellen implementert for første gang, i Amsterdam. Byen har vedtatt å styre med smultringmodellen som utgangspunkt. Bystyret i Amsterdam blir den første myndigheten i verden som gjør dette.

Sentralbanksjef Øystein Olsen: – Føler ikke at jeg har ofret noe (etisk forvaltning)

Vårt Land | 02.06.2020

Oljefondets påtroppende sjef Nicolai Tangen har fortsatt ikke en klar idé om hvordan han vil jobbe med å utvikle Oljefondets etiske forvaltning.

Argentina forlenger gjeldsforhandlinger nok en gang

ABC nyheter (NTB) | 02.06.2020

Argentina har for tredje gang utsatt fristen for å betale en utenlandsgjeld på 66 milliarder dollar, tilsvarende 635 milliarder norske kroner.

Sterke reaksjoner på at Trump bryter med WHO

VG | 31.05.2020

– Et skuffende tilbakeslag som vil sette arbeide med å fremme arbeidet med å fremme bedre helse i verden tilbake, mener Tysklands helseminister Jens Spahn. Han er enig i at det trengs reformer for å sikre at WHO fortsatt blir en global aktør som utgjør en forskjell og mener Europa må trå til.

Organisasjoner krever at regjeringen skaper flere klimajobber

ABC nyheter (NTB) | 31.05.2020

Til sammen 15 fagforeninger og miljøorganisasjoner krever i et opprop at regjeringen finansierer og planlegger prosjekter som gir flere norske klimajobber.

Skjør fredsprosess i Afghanistan

ABC nyheter | 31.05.2020

– Det mange frykter og ser som verstefalls-scenario er et Afghanistan der Taliban kommer tilbake til makten og gjenetablerer sitt såkalte emirat, sier Kristian Berg Harpviken ved Prio.

USA bryter alle bånd med WHO – kritiserer Kina

NRK nyheter | 30.05.2020

President Donald Trump beskylder Verdens helseorganisasjon (WHO) for å være i lomma på Kina og har bestemt seg for å kutte all støtte til organisasjonen.

SV om krisepakke: Tafatt, grått og usosialt

Dagsavisen (NTB) | 30.05.2020

– Dette er tafatt, grått og usosialt. Tafatt fordi dette er altfor lite til å bekjempe arbeidsløsheten, grått fordi satsingen på grønn omstilling er minimal og usosial fordi regjeringen vil gi mer skattelette til den økonomiske eliten. Her er regjeringen utilgivelig tiltaksløs, sier partileder Audun Lysbakken. Han mener regjeringen kaster bort en mulighet til å innføre en kraftig grønn omstilling.

Midtøsten-ekspert: Frykter ny intifada og angrep på Israel

VG | 30.05.2020

Palestinernes president Mahmoud Abbas brøt i forrige uke alle avtaler med Israel. Det øker faren for en ny voldsbølge og i verste fall en ny krig mellom israelere og palestinere.

FN-kjenner om Norges sikkerhetsrådssjanser: – Forsterket av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 29.05.2020

Fredag deltar FN-ambassadør Mona Juul i debatt for å sikre Norge plass i FNs sikkerhetsråd. Journalist og FN-kjenner Tove Gravdal tror Norge har et fortrinn.