Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Oktober

Jenter gravide uten reelle valg

FN-sambandet | 30.10.2013

Rapporten State of word population utgis av FNs befolkningsfond UNFPA og tar for seg befolkningssituasjonen i verden. Årets rapport handler om tenåringsgraviditet: ”Motherhood in Childhood – facing the challenge of adolescent pregnancy”. Hver dag føder 20 000 unge jenter i utviklingsland, viser rapporten.

«Holdning til bistand 2013»

Norad | 29.10.2013

Kommende tirsdag vil Norad og Statistisk sentralbyrå presentere undersøkelsen «Holdning til bistand». I 2013 gjennomførte Statistisk sentralbyrå (SSB) den 14. utgaven av «Holdning til bistand» som måler nordmenns holdning til, og kunnskap om, bistand og utviklingsland.

Pakistan: Nektes adgang til jordskjelvrammede

Leger Uten Grenser | 28.10.2013

Over en måned etter katastrofen slipper Leger Uten Grenser fremdeles ikke til med nødhjelp.

- Infostøtten skaper endring!

RORG-samarbeidet / Global | 28.10.2013
Årsrapporten for Norads informasjonsstøtte 2012 ble forrige mandag lansert på Litteraturhuset i Oslo og tatt godt i mot av både organisasjoner og politikere. - Infostøtten skaper endring, konkluderte Jens Aas-Hansen fra Kirkens Nødhjelp i sin kommentar til rapporten og Ingrid Aune fra Arbeiderpartiet gratulerte med gode resultater og pekte på at infostøtten kanskje ville bli enda viktigere uten en egen utviklingsminister i regjeringen.

- Infostøtten skaper endring!

RORG-samarbeidet | 28.10.2013

Årsrapporten for Norads informasjonsstøtte 2012 ble forrige mandag lansert på Litteraturhuset i Oslo og tatt godt i mot av både organisasjoner og politikere. - Infostøtten skaper endring, konkluderte Jens Aas-Hansen fra Kirkens Nødhjelp i sin kommentar til rapporten og Ingrid Aune fra Arbeiderpartiet gratulerte med gode resultater og pekte på at infostøtten kanskje ville bli enda viktigere uten en egen utviklingsminister i regjeringen.

Tilbake på krigsherjet skole i DR Kongo

Flyktninghjelpen | 25.10.2013

"Jeg er redd for krig", innrømmer Antoine. Den unge gutten er nå tilbake på skolen etter å ha flyktet fra kamper i Øst-Kongo i fjor.

Thommesen til topps i Plan Norge

Plan Norge | 25.10.2013

Plan Norge har ansatt Olaf Thommessen som ny generalsekretær etter Helen Bjørnøy. Nå skal Thommessens brede erfaring fra næringsliv og politikk komme fattige barn til gode.

Indisk politi på homokurs

LLH | 25.10.2013

Juli 2013 arrangerte lesbe-, bi- og transorganisasjonen Sappho kurs om seksualitet og kjønnsmangfold for politimenn i Kolkata, støttet av LLH.

Trygler om hjelp til barna

SOS-barnebyer | 24.10.2013

Høygravid flyktet Malak fra sitt hjem med sin lille sønn, ektemann og svigermor. Deres nye hjem er et fuktig kjellerrom i Kiswah. Her fødte hun datteren Maya. Sønnen Malek sover seg gjennom dagene, tappet for krefter og håp. Malak er redd, mest redd for ikke å kunne beskytte sine to barn.

Europas stebarn

Flyktninghjelpen | 22.10.2013

Kaos og mangel på harmonisering preger behandlingen av enslige mindreårige asylsøkere i Europa.

20 års innsats for internt fordrevne i Georgia

Flyktninghjelpen | 22.10.2013

Etter snart 20 år avslutter Flyktninghjelpen sitt arbeid i Georgia. Takket være vårt arbeid har mer enn 100 000 fått hjelp til å skaffe seg husly, utdanning og bli integrert i samfunnet.

Sett barna først

SOS-barnebyer | 21.10.2013

FNs tusenårsmål er langt fra oppfylt. I neste runde må vi begynne med å beskytte verdens sårbare barn. Eksemplene finnes over hele verden: 24 millioner barn vokser opp uten sine foreldre, og enda flere opplever en barndom uten tilstrekkelig beskyttelse og omsorg fra en familie.

Flere jenter enn gutter dør i katastrofer

Plan Norge | 18.10.2013

Kaotiske situasjoner presser hardt prøvede familier ut på kanten av stupet og en ny rapport viser at selv om begge kjønn opplever utfordringer i forbindelse med katastrofer, har jenter i ungdomsårene et spesielt behov for hjelp, som ofte blir oversett i slike sammenhenger.

Afrikas første homofile senatorkandidat

LLH | 17.10.2013

- Det politiske landskapet vil aldri bli det samme igjen, sier Afrikas første åpent homofile senatorkandidat David Kuria Mbote. LLH har støttet en rapport om hans kandidatur.

Teknologi redder liv

Norges Røde Kors | 17.10.2013

Hver dag dør mennesker på grunn av manglende informasjon, som de kunne fått ved hjelp av ny teknologi. – Det er vårt felles ansvar å gjøre noe med dette, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors i Norge.

OPCW - FNs ukjente verktøy

FN-sambandet | 16.10.2013

- FNs verktøykasse er bedre utstyrt enn mange tror. OPCW og kjemivåpenkonvensjonen ble den nødvendige ventilen da verden sto overfor trusler om militær inngripen i Syria - i strid med folkeretten.

- OPCWs suksess gjennom tjue år og det siste års aktualitet gjør organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen til en verdig vinner av Nobels fredspis 2013.

På vei mot blåblå samstemt politikk for utvikling?

RORG-samarbeidet / Global | 16.10.2013
Mandag fremmet den avtroppende, rødgrønne regjeringa forslag om videreføring av utviklingsbudsjettet på 1% av BNI i 2014 og la fram sjekkliste for samstemt politikk for utvikling. Idag ble det klart at den nye, blåblå regjeringa dropper utviklingsministeren og at Børge Brende (H) blir ny utenriksminister. Er vi på vei mot en mer samstemt politikk for utvikling eller vil "bistandsæraen" bli ersattet av egeninteresser? KrF er bekymret.

På vei mot blåblå samstemt politikk for utvikling?

RORG-samarbeidet | 16.10.2013

Mandag fremmet den avtroppende, rødgrønne regjeringa forslag om videreføring av utviklingsbudsjettet på 1% av BNI i 2014 og la fram sjekkliste for samstemt politikk for utvikling. Idag ble det klart at den nye, blåblå regjeringa dropper utviklingsministeren og at Børge Brende (H) blir ny utenriksminister. Er vi på vei mot en mer samstemt politikk for utvikling eller vil "bistandsæraen" bli ersattet av egeninteresser? KrF er bekymret.

Stem fram gründerbedrift i Zambia!

Global.no | 15.10.2013

Tre norske jenter har de siste to årene har jobbet med å starte en skinnfabrikk i Livingstone, Zambia. De er linket opp til tre lokale utviklingsorganisasjoner som tilbyr grunnleggende sytrening for marginaliserte kvinner. Nå kan du bidra med en stemme på FB for å gi bedriften ekstra drahjelp!

Hvordan tøyle dronerevolusjonen?

Norges Fredsråd | 15.10.2013

I dag er USA og Israel ver­dens­le­dende i bru­ken av dro­ner til mili­tære for­mål, men også land som Kina og India er på full fart opp. Den tek­no­lo­giske utvik­lin­gen raser avgårde uten at regu­le­rin­gen kla­rer å holde tritt.

Sofieprisen 2013 til Bill McKibben

Sofieprisen | 15.10.2013

Hør verdens fremste klimaaktivist, Bill McKibben, i Oslo 28. og 29.10. 28. oktober mottar Bill McKibben Sofieprisen 2013 på Chateau Neuf. Den 29.10 holder han et eksklusivt seminar på Blindern, UiO. Hør vår tids massemobilisator i kampen mot global oppvarming.

Oljefondet utestenger miljøverstinger

Regnskogfondet | 15.10.2013

To selskaper som driver med tømmerhogst og palmeolje utestenges fra Oljefondet fordi de forårsaker alvorlig skade på miljøet. Finansdepartementet brukte så lang tid på saksbehandlingen at Oljefondet ikke lenger hadde aksjer i selskapet da beslutningen ble tatt.

Statsbudsjettet: Viktig satsning på regnskog og menneskerettigheter

Regnskogfondet | 15.10.2013

Regnskogfondet har gått gjennom de rødgrønnes siste forslag til statsbudsjett, og synes det er svært positivt at budsjettforslaget legger opp til at Norges regnskogssatsning skal fortsette fram til 2020 og at urfolk løftes fram som en prioritert gruppe.

95 prosent sikkert at klimaendringene er menneskeskapte

FN-sambandet | 14.10.2013

Forskerne bak rapporten advarer om at temperaturen på kloden kan stige mellom 0,3 til 4,8 grader. Rapporten sier også at temperaturøkningen ikke har vært så høy som modellene tidligere har vist.

Tidligere politisk fange følger burmesisk delegasjon i norsk fengsel

FN-sambandet | 14.10.2013

Kaythi Aye fulgte den burmesiske delegasjonen som nylig var på besøk i Bergen. Hun har selv vært politisk fange i Burma, men nå bor og studerer hun i Bergen.

Programmet klart for Internasjonal Uke i Bergen

FN-sambandet | 14.10.2013

Vann, vannsamarbeid og FNs tusenårsmål er i fokus 18. oktober. Da går startskuddet for årets Internasjonale Uke i Bergen.

Kvinner og likestilling den økonomisk svakeste pilaren

FOKUS | 14.10.2013

Regjeringen fremhever fem hovedpilarer i utenriks- og utviklingspolitikken. Kvinner og likestilling er en av disse, og de fire andre skal også ha kvinne- og likestillingsaspektet innarbeidet. FOKUS vil gi ros til Regjeringen for at den over en årrekke har gitt løft til kvinner og likestilling, samtidig som vi kritiserer at økningen er svakere enn på andre områder.

Viktig satsing på opplysningsarbeid

Rorg-samarbeidet | 14.10.2013

I sitt budsjettforslag for 2014 viser regjeringen blant annet til RORG-sekretariatets samlede årsrapport for informasjonsstøtten i 2011 og foreslår å øke støtten med 10 millioner kroner i 2014. – Dette er en viktig og gledelig satsing på opplysningsarbeidet om utviklingspolitikk og globale spørsmål, sier daglig leder i RORG-samarbeidet, Sidsel E. Aas.

Fairtrade-ukene er i gang

Fairtrade Norge | 14.10.2013

I uke 42 og 43 arrangeres årets Fairtrade-uker! I år vil vi at forbrukerene skal vise hvordan de bryr seg, og arrangerer konkurranse hvor man kan vinne ett helt års forbruk av et favoritt Fairtrade-merket produkt.

- Viktig satsing på opplysningsarbeid

RORG-samarbeidet / Global | 14.10.2013
I sitt budsjettforslag for 2014 viser regjeringen blant annet til RORG-sekretariatets samlede årsrapport for informasjonsstøtten i 2011 og foreslår å øke støtten med 10 millioner kroner i 2014. – Dette er en viktig og gledelig satsing på opplysningsarbeidet om utviklingspolitikk og globale spørsmål, sier daglig leder i RORG-samarbeidet, Sidsel E. Aas.
1 - 30 av 49
1 2

Klipp fra Media

Oljefondets nye sjef: Har verdier for 1,3 milliarder kroner i en trust på Jersey og selskap på De britiske jomfruøyene

DN+ | 03.04.2020

DN har forelagt NHH-professorene Guttorm Schjelderup og Jarle Møen opplysningene. Deres spesialfelt er skatt. Schjelderup ledet også kapitalfluktutvalget, der skatteparadiser og truster sto sentralt. De to skriver i en epost til DN: – I utgangspunktet er signaleffekten av at Tangen har plassert sin private formue i skatteparadiser og bruker truster for å spare skatt uheldig. På den annen side er det verdifullt at lederen for Oljefondet forstår også denne siden av internasjonal finans.

EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger

VG (NTB/DPA) | 03.04.2020

EU-domstolen fastslår at Polen, Ungarn og Tsjekkia brøt EU-traktatene da de nektet å ta imot asylsøkere som skulle fordeles mellom de ulike EU-landene.

Over fem millioner trues av sult i Sahel-regionen

Aftenposten (NTB) | 03.04.2020

Over fem millioner mennesker i Afrikas konfliktherjede Sahel-region trues av sult, samtidig som koronaviruset starter sin spredning i landene.

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.