Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: November

Hjelper hiv-rammede barn og familier

SOS-barnebyer | 29.11.2013

1. desember markerer vi Verdens aidsdag, og heldigvis blir færre smittet av hiv enn før. Likevel er mer enn tre millioner barn i dag smittet av viruset, og 16 millioner barn har mistet en eller begge foreldrene sine til denne sykdommen.

Verdens AIDS-dag 1. desember

WFP | 29.11.2013

På verdens AIDS-dag sørger WFPs mat- og ernæringsstøtte for at mennesker med HIV kan leve sunne liv.

Ny giv for samstemtpolitikken også i Norge?

RORG-samarbeidet / Global | 29.11.2013
Den blåblå regjeringen og vårt nyvalgte Storting har nå en god anledning til å styrke arbeidet for samstemt politikk for utvikling. Svensk sivilsamfunn (CONCORD Sverige) tok i fjor til orde for en "ny giv" og i våre naboland og EU pågår nå viktige prosesser for å styrke dette arbeidet. Disse bør kunne stimulere til en ny giv også her - det trengs!

Klimatoppmøtet i Warszawa skuffer

FN-sambandet | 29.11.2013

Klimatoppmøtet i Warszawa ble avsluttet lørdag 23. november nesten et døgn på overtid. Miljø- og fagbevegelse kritserer verdens land for å ikke nærme seg avtale om klimakutt.

Filippinene - et skip lastet med livredding

SOS-barnebyer | 29.11.2013

Skipet T/S "Kapitan Felix Oca" legger til havn i Tacloban. Om bord er det livsviktige nødhjelpsforsyninger. Transporten fra Manila har Norsk Rederiforbund stått for.

Ny giv for samstemtpolitikken også i Norge?

RORG-samarbeidet | 29.11.2013

Den blåblå regjeringen og vårt nyvalgte Storting har nå en god anledning til å styrke arbeidet for samstemt politikk for utvikling. Svensk sivilsamfunn (CONCORD Sverige) tok i fjor til orde for en "ny giv" og i våre naboland og EU pågår nå viktige prosesser for å styrke dette arbeidet. Disse bør kunne stimulere til en ny giv også her - det trengs!

Palmeolje skjules i nesten alle hud- og hårpleieprodukter

Regnskogfondet | 28.11.2013

Miljøskadelig palmeolje brukes i nesten alt av produkter innenfor hud- og hårpleie. I tillegg skjules palmeolje bak flere hundre kjemiske betegnelser, som gjør det til en umulig oppgave for norske forbrukere å unngå den regnskogsfiendtlige oljen.

Voices from the South: Demokratisering av kommunikasjon for latinamerikansk samhold

Karibu Foundation | 28.11.2013

Sally Burch fra Agencia Latinoamericana de Información (ALAI) i Ecuador reflekterer over nødvendigheten av å styrke alternative regionale informasjonsstrategier for å aktualisere regionalt samhold ("integración") i Latin Amerika. Dette samholdet må være forankret i rettighetene og suvereniteten til det latinamerikanske folket.

Regnskogen er et lyspunkt i grått klimatoppmøte

Regnskogfondet | 28.11.2013

Resultatene var få etter klimatoppmøtet i Warszawa, men det ble tatt et skritt videre mot målet om storskala regnskogsbevaring.

Palmeoljefri taco

Regnskogfondet | 28.11.2013

Stadig flere matprodusenter lager nå palmeoljefri taco til de norske hjem. Dermed kan du nyte helgekosen uten å få dårlig samvittighet overfor regnskogen.

Den beste artikkelen innen utviklingsforskning?

CMI | 27.11.2013

Nå kan du nominere bidragene som har utmerket seg i 2012/2013. Vinneren blir tildelt Chr. Michelsens pris for fremragende utviklingsforskning. Prisen er på kr 50 000. Forfatteren må være under 40 år. Både enkeltpersoner og institusjoner kan nominere.

På vei mot nye utviklingsmål

ForUM | 27.11.2013

Hvilke utviklingsmål skal erstatte Tusenårsmålene etter 2015? Den 25. -27. november møtes 70 land i FNs åpne arbeidsgruppe for å diskutere dette. ForUM er på plass i New York for å følge møtet.

Folketeateret fylles med idealister: Fredskorpset 50 år

Fredskorpset | 27.11.2013

Tusen fredskorpsere fra hele landet har meldt seg på Fredskorpsets 50-års jubileumsfest. – Overveldende respons, sier Fredskorpsets prosjektleder.

Menneskerettighetsadvokat i eksil i Trondheim

FN-sambandet | 26.11.2013

Mahnaz Parakand ble arrestert, torturert og dødsdømt som studentaktivist, to år etter den iranske revolusjonen. Etter fem år i fengsel ble hun satt fri i 1986. Nå har hun bodd i Norge i snart tre år - og jobber for FN-sambandet.

Hva har Norge fått til i FNs Menneskerettighetsråd?

FN-sambandet | 26.11.2013

I 2009 ble Norge valgt inn i FNs Menneskerettighetsråd for en treårsperiode. Norge har sittet tre år som medlem i FNs Menneskerettighetsråd. Hva har Norge fått til? Hvilken betydning har Norges medlemskap hatt for MR-debatten i Norge?

Et viktig skritt mot å avvikle barneekteskap

Plan Norge | 26.11.2013

FNs generalforsamling har nå vedtatt sin første resolusjon om avskaffelse av barneekteskap og tvangsekteskap. 109 medlemsland har signert. Det betyr at det internasjonale samfunnet nå mobiliserer for å beskytte de om lag 140 millioner jentene som ellers vil komme til å stå barnebrud det neste tiåret.

Matvareassistansen kommer frem til avsidesliggende områder

Verdens matvareprogram | 26.11.2013

Tacloban, Filippinene – En vurdering av ødeleggelsene etter supertyfonene Haiyans herjinger setter fokus på de umiddelbare behovene for å yte matassistanse til alle de rammede lokalsamfunnene. Verdens matvareprogram (WFP) utvider operasjonen med luftbroer, fergetjenester og lastebiler.

16 dagers kampanje mot vold mot kvinner

FOKUS | 25.11.2013

I dag er den internasjonale dagen for bekjempelse av vold mot kvinner. Fokus lanserer denne dagen en kampanje som varer fra 25. november til 10. desember. Hver dag vil en engasjert person formidle et budskap i denne kampen. Først ut er Gro Harlem Brundtland.

Norad søker kreative og engasjerte organisasjoner i hele landet

Norad | 25.11.2013

Vil du skape debatt om bistand og utvikling? Håper du at nabo’n skal få øya opp for det som skjer i verden? Da kan du få støtte fra Norad.

 

Filippinene - barna utsatt for utnyttelse

SOS-barnebyer | 25.11.2013

To millioner barn på Filippinene er i en ekstremt sårbar situasjon, og utsatt for utnyttelse og menneskehandel. SOS-barnebyer samarbeider med andre organisasjoner som Unicef og Redd Barna for å koordinere arbeidet med å gi barna nødvendig beskyttelse og omsorg.

10 grunner til at gjeldskrisen ikke er over

SLUG | 22.11.2013

Eurodads ferske rapport "The new debt vulnerabilities. 10 reasons why the debt crisis is not over" argumenterer for at gjeldskrisen er langt fra over og lister opp ti grunner for hvorfor.

 

2,5 millioner mennesker i Filippinene vil ha behov for nødhjelpsrasjoner i løpet av de neste månedene

NORCAP | 22.11.2013

– Min jobb er å bidra til at hjelpen kommer frem, sier Lars Helgeby som er logistiker i Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP og utsendt til Filippinene for å støtte Verdens matvareprogram.

KFUK-KFUM Global på COP19

KFUK-KFUM Global | 21.11.2013

- Noe av det viktigste vi gjør her er å representere ungdom som ikke har blitt gitt mulighet til å delta.

Håp for fremtiden

Flyktninghjelpen | 20.11.2013

I Zaatari flyktningleir i Jordan gir utdanning og yrkesopplæring håp til syriske barn og unge som har måttet flykte fra krigen i hjemlandet. Men for mange syriske barn er skole blitt en fjern drøm.

Barna finner styrke i hverandre etter tyfonen

Norges Røde Kors | 20.11.2013

Tenåringene Julie-Ann, Julius og Valerie fikk livet snudd på hodet når tyfonen Haiyan vasket hjemmene deres bort.

Jenter i katastrofer får ikke være barn

Plan Norge | 20.11.2013

I dag markeres FNs internasjonale barnedag, men svært mange jenter i utviklingsland fratas muligheten til å være barn. De blir tvunget inn i voksenrollen gjennom overgrep, tidlig ekteskap og barnefødsler.

Syerskene i Sør-Sudan

Strømmestiftelsen | 19.11.2013

Poni Saron (18) og Betty Aba (19) har for få måneder siden gått ut fra Shonglap, en ettårig utdanning for unge jenter. Begge er enslige mødre og måtte slutte den vanlige skolegangen da de fikk barn. Nå kan de med stolthet løfte blikket igjen og se fremover.

Biologisk mangfold og økosystemtjenester

Regnskogfondet | 19.11.2013

Kan betaling for økosystemtjenester bevare verdens biologiske mangfold? Vi tar debatten sammen med både stortingspolitikere og næringslivsrepresentanter den 26.november.

Norge kritiseres igjen for uetiske investeringer

ForUM | 19.11.2013

Kort tid etter at Oljefondet har blitt hardt kritisert for manglende menneskerettighetsfokus gjennom det norske kontaktpunktet for OECDs retningslinjer, har Norge igjen blitt klaget inn for uetiske investeringer.

Når stadig flere som trenger hjelp

Leger Uten Grenser | 19.11.2013

159 internasjonale hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser jobber på og rundt øyene Samar, Panay, Leyte og Cebu. Hjelpeorganisasjonen prioriterer hardt rammede avsidesliggende områder og øyer som har fått lite hjelp, og når stadig fram til flere mennesker.

1 - 30 av 68
1 2 3

Klipp fra Media

Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene

Vårt Land (NTB) | 22.11.2019

Nylig ble det kjent at tekster i nye palestinske skolebøker forherliger hellig krig. Nå har endringer i pensumet allerede blitt gjort, ifølge norsk UD.

1400 rettssaker om klima: Jayden Foytlin (16) saksøker USA. «Jeg sto til anklene i klimaendringer.»

Aftenposten | 22.11.2019

På den ene siden i det juridiske slaget står USAs regjering og president Donald Trump. På den andre siden står 16 år gamle Jayden Foytlin og 20 andre ungdommer støttet av tidligere NASA-topp James Hansen. Ungdommene har saksøkt USA for å sette fremtiden deres på spill ved ikke å ta klimaendringene på alvor.

Iran mot Israel på syrisk jord: Dette kan bli den nye storkrigen

VG | 22.11.2019

Syria kan nok en gang bli slagmarken der en regional storkonflikt utkjempes. Israel og Iran trapper opp mot hverandre, i en periode der begge land ser seg tjent med at den livsfarlige konflikten eskalerer.

Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet

ABC nyheter (NTB) | 21.11.2019

De største produsentlandene planlegger å utvinne 50 prosent mer kull, olje og gass i 2030 enn verden har råd til hvis klimamålene skal nås.

Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong

DN (NTB) | 21.11.2019

Et lovforslaget som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, er vedtatt i både Representantenes hus og Senatet. Nå gjenstår Donald Trumps signatur.

Rekordavskoging: - Vil endre kloden for alltid

Dagbladet | 21.11.2019

Avskogingen av Amazonas i år tilsvarer nesten to fotballbaner med skog i minuttet - og er nå på sitt høyeste punkt på hele ti år, ifølge ferske tall.

Ny rapport: Havbruk kan seksdoble verdens matproduksjon

DN | 20.11.2019

Havbruk og fiske kan gi mat til to tredjedeler av verdens befolkning, viser ny FN-rapport.

Ny norsk rapport: Stort gap mellom oljeplaner og klimamål

Nettavisen | 20.11.2019

Verden har planlagt for 120 prosent for mye fossil energi enn det som er forenlig med 1,5-gradersmålet, ifølge Cicero.

FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter

ABC nyheter (NTB) | 20.11.2019

FNs komité for menneskerettighetsspørsmål har enstemmig vedtatt en resolusjon som skal styrke menneskerettighetsforsvarere. Norge har ledet arbeidet med resolusjonen, og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er fornøyd med gjennomslaget.

USA endrer syn på Israels bosettinger etter over 40 år

NRK nyheter | 19.11.2019

USA endrer syn på israelske bosettinger på den okkuperte Vestbredden. – De er ikke lenger i strid med folkeretten, sier utenriksminister Mike Pompeo.