Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

Den sentralafrikanske republikk: - Folk må få livreddende helsehjelp

Leger Uten Grenser | 26.03.2013

Leger Uten Grenser krever tilgang til medisinsk hjelp for befolkningen i Den sentralafrikanske republikk etter at opposisjonsgrupper har tatt kontroll over hovedstaden Bangui.

15 ungdommer- et år- for 0 fattige i 2030

KFUK-KFUM Global | 26.03.2013

- Det viktigste vi deler med andre er at vi alle må starte med oss selv og tro på at hver og en av oss kan gjøre en forskjell. Vi er globale borgere og alle våre handlinger påvirker resten av verden. Abigael Rydtun Winswold (19) fra Tønsberg er en av deltakerne på årets Young Peace Performers team.

Nye medisiner gir håp i kampen mot tuberkulose

Leger Uten Grenser | 25.03.2013

De første nye medisinene på lang tid gir nytt håp for verdens millioner som lider av den dødelige sykdommen tuberkulose. På verdens tuberkulosedag krever pasienter og leger tilgang til bedre behandling.

Verdens vanndag

FN-Sambandet | 25.03.2013

2013 er FNs internasjonale år for vannsamarbeid. Målet er å skape bevissthet om behovet for å samarbeide om hvordan vi håndterer vannressursene på kloden.

Kyllingoppdrett mot fattigdom

SOS-barnebyer | 22.03.2013

Denne lille kyllingen er alt annet enn søt påskepynt. Den er viktig for å bekjempe underernæring hos sårbare barn.

870 millioner uten rent drikkevann: Rørleggere til aksjon for å redde liv

Plan Norge | 22.03.2013

De jobber med å skaffe nordmenn enkel tilgang til vann. I dag, på verdens vanndag, starter aksjonen for å skaffe flere barn i Senegal tilgang til blant annet rent drikkevann.

Kvinner med makt sikrer retten til mat

Utviklingsfondet | 22.03.2013

- Å dele makt med kvinner er en snarvei til å redusere sult og feilernæring, og det mest effektive steget til å realisere retten til mat, sa FNs spesialrapportør på retten til mat under lanseringen av en fersk rapport.

Hvem eier fjellet?

FIVAS | 20.03.2013

I Tanzania, som så mange steder, er det ikke bare landran som er et økende problem men også konflikter om vannrettigheter.

Vei, vær og vilje. En bondes utfordringer.

Utviklingsfondet | 20.03.2013

Knut Andersen flyttet i januar til Lilongwe i Malawi for å drive det nyoppstartede Malawikontoret til Utviklingsfondet. Nylig var han på besøk i Zambia for å følge opp partnere der. Det har vært en tøff sesong for bøndene. Flom, oversvømmelser og ”army worms” byr på store utfordringer for landbruket.

Stortinget behandler i dag FN-konvensjonen for funksjonshemmede

FN-sambandet | 19.03.2013

I dag gir Stortinget gitt sitt samtykke til ratifisering av FN-konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Konvensjonen gir betydelig støtte i funksjonshemmedes kamp for å få oppfylt sine rettigheter, ikke bare i Norge, men også globalt.

Internt fordrevne i Mali trenger umiddelbar hjelp

WFP | 19.03.2013

Befolkningen i Mali fortsetter å lide fra konsekvensene av masseforflytninger og de har behov for umiddelbar matvareassistanse og annen humanitær bistand, sa Ertharin Cousin, direktør for Verdens matvareprogram (WFP). Hun kom nylig hjem fra en 5-dagers tur til Mali og Burkina Faso (13-17 mars) hvor hun møtte mennesker som er rammet av konflikten i Mali, tilbakevendende tørke og dårlige avlinger.

Forhandlinger om en global våpenhandelsavtale starter i dag

FN-sambandet | 18.03.2013

18.-28. mars møtes verdens stater ved FNs hovedkvarter for å enes om en global avtale for å regulere internasjonale handel med konvensjonelle våpen.

Vedtar global plan for å bekjempe kjønnsbasert vold

FN-sambandet | 18.03.2013

FNs medlemsland enige om en felles slutterklæring fra årets Kvinnekommisjonsmøte i New York.

Har du en Fredskorpshistorie?

Fredskorpset | 18.03.2013

I jubileumsåret 2013 skal vi fortelle det norske folk den store historien om Fredskorpset. For å få til dette løfter vi fram de mange stemmene og historiene fra engasjerte fredskorpsere gjennom 50 år.

Nødhjelp til de som ikke kan flykte

Norges Røde Kors | 18.03.2013

Ikke alle som trenger hjelp er nær en grense eller har mulighet til å flykte ut av Syria.

Ambassadene må ta opp barns rettigheter

Plan Norge | 15.03.2013

Plan og UNICEF Norge krever større innsats fra Norge for å stanse brudd på barns rettigheter i utviklingsland. Som et minimum, må norske ambassader begynne å ta opp brudd på barns rettigheter, krever de to organisasjonene. De ber regjeringen se til Sverige.

Syria to år etter: Humanitær krise og FNs handlingslammelse

Leger Uten Grenser | 15.03.2013

To år etter konflikten startet lever nå Syrias befolkning i en humanitær krise. Samtidig står FNs handlingslammelse i veien for hjelpen som skal fram til millioner av mennesker.

Jeg gjør en liten forskjell

KFUK-KFUM Global | 15.03.2013

KFUK-KFUM Global har vært i Hebron. En av de som viser oss rundt i en spent og splittet by er Birgitte Bellsund (28), tidligere deltaker på utvekslingsprogrammet GoCY, nå deltaker på Kirkenes Verdensråds Ledsagerprogram til Israel og Palestina.

Human Rights Indicators

FN-Sambandet | 14.03.2013

Førstkommende fredag lanserer FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) et nytt prosjekt ved navn ”Human Rights Indicators” (HRI). Gjennom prosjektet lanseres en ny måte å måle et lands menneskerettighetssituasjon på.

Alvorlige utfordringer med finansiering for å brødfø millioner av syrere

WFP | 14.03.2013

To år inn i krisen i Syria møter Verdens matvareprogram (WFP) store utfordringer med å utvide sine nødhjelpsoperasjoner og brødfø millioner av konfliktrammede mennesker, på grunn av manglende finansiering.

- Eskil Pedersen fronter SV-politikk

Utviklingsfondet | 14.03.2013

Det var høy temperatur da ungdomspolitikerne diskuterte klimapolitikk på Litteraturhuset i går.

Aftenposten og framtiden

Utviklingsfondet | 14.03.2013

Aftenposten fronter for tiden alt som er vondt og galt med bistand. Avisen gir rikelig plass til bistandkritiske røster. Det hadde vært mer spennende journalistisk om avisen var mer balansert. En avis som ser utviklingspolitikk i et mer samstemt lys.

To år etter jordskjelvet i Japan

Norges Røde Kors | 14.03.2013

Situasjonen i Japan er fremdeles vanskelig for mange, og Røde Kors bidrar derfor med humanitær bistand og gjenoppbyggingsarbeidet

Tilskuddsportalen gjør det lettere for organisasjoner å finne penger!

Global.no | 13.03.2013

Frivillige organisasjoner og foreninger i Norge har fått et verktøy for å finne frem til støtte- og tilskuddsordninger. 150 norske kommuner abonnerer allerede på tjenesten, men nå har plattformen også begynt å bli populær hos ideelle organisasjoner.

Bistandsbransjen åpner dører

Bistandsaktuelt | 13.03.2013

Bistandsorganisasjoner er viktige støttespillere for norske bedrifter som vil etablere seg i Afrika. Det viser en undersøkelse blant 250 norske selskaper.

Oljefondet og utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet | 13.03.2013

Årsrapporten for Statens pensjonsfond utland (oljefondet) viser at avkastningen i fjor var på hele 447 milliarder kroner - omtrent 15 ganger Norges årlige utviklingsbudsjett. I følge Finansdepartementet er denne avkastningen avhengig bærekraftig utvikling globalt, men tross etiske retningslinjer er det grunn til å spørre: bidrar forvaltningen av fondet til en slik utvikling? Nei, svarer mange, men hva vil våre politiske partier gjøre med det?

Oljefondet og utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet / Global | 13.03.2013
Årsrapporten for Statens pensjonsfond utland (oljefondet) viser at avkastningen i fjor var på hele 447 milliarder kroner - omtrent 15 ganger Norges årlige utviklingsbudsjett. I følge Finansdepartementet er denne avkastningen avhengig bærekraftig utvikling globalt, men tross etiske retningslinjer er det grunn til å spørre: bidrar forvaltningen av fondet til en slik utvikling? Nei, svarer mange, men hva vil våre politiske partier gjøre med det?

- Kristne må gå foran

Digni | 12.03.2013

Global kampanje for kristent antikorrupsjonsengasjement sparkes i gang. Over 150 aktivister, kirkeleder og politikere fra hele verden var denne uken samlet i Cape Town for å sjøsette kampanjen EXPOSED2013.

Tilbake til kjøkkenbenken

FN-sambandet | 12.03.2013

Økonomiske nedgangstider skviser kvinner ut av arbeidslivet. Var kvinners inntog i arbeidslivet bare en epoke, som nå er over? Rapporten Global Employment Trends For Women viser at kvinners sysselsetting er mer preget av mer sårbarhet og lavere lønninger enn menns.

Første utenriksseminar på Litteraturhuset Fredrikstad

Global.no | 11.03.2013

Litteraturhuset Fredrikstad samler fagekspertisen i Norge på narkokrigen i Latin-Amerika og går rett inn en av de blodigste konfliktene i verden i dag: Narkokrigen i Latin-Amerika.

1 - 30 av 51
1 2

Klipp fra Media

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Oljefondets nye sjef: Har verdier for 1,3 milliarder kroner i en trust på Jersey og selskap på De britiske jomfruøyene

DN+ | 03.04.2020

DN har forelagt NHH-professorene Guttorm Schjelderup og Jarle Møen opplysningene. Deres spesialfelt er skatt. Schjelderup ledet også kapitalfluktutvalget, der skatteparadiser og truster sto sentralt. De to skriver i en epost til DN: – I utgangspunktet er signaleffekten av at Tangen har plassert sin private formue i skatteparadiser og bruker truster for å spare skatt uheldig. På den annen side er det verdifullt at lederen for Oljefondet forstår også denne siden av internasjonal finans.

EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger

VG (NTB/DPA) | 03.04.2020

EU-domstolen fastslår at Polen, Ungarn og Tsjekkia brøt EU-traktatene da de nektet å ta imot asylsøkere som skulle fordeles mellom de ulike EU-landene.

Over fem millioner trues av sult i Sahel-regionen

Aftenposten (NTB) | 03.04.2020

Over fem millioner mennesker i Afrikas konfliktherjede Sahel-region trues av sult, samtidig som koronaviruset starter sin spredning i landene.