Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

Etiopia, matsikkerhet og menneskerettigheter

Utviklingsfondet | 30.04.2013

Etiopia har de siste årene hatt solid framgang og økonomisk vekst. Samtidig er regimet autoritært og blir beskyldt for omfattende menneskerettighetsbrudd. Hvordan skal forholdet mellom Norge og Etiopia være?

"Grønn vind" i klimavalgkampen 2013

RORG-samarbeidet / Global | 30.04.2013
Kirken, fagbevegelsen og klimavalg 2013 mobiliserer til klimakamp og tar nå til orde for 100.000 klimajobber, samtidig som de politiske partienes landsmøter i disse dager avklarer sine klimastandpunkter. I Oslo tar LO til orde for økt samarbeid mellom fag- og miljøbevegelsen på årets 1. mai og etter at Eva Joly refset oljenorge på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne i helga aner Dagsavisen en "grønn vind" over landet. Vil den fange velgerne foran klimavalg 2013?

"Grønn vind" i klimavalgkampen 2013

RORG-samarbeidet | 30.04.2013

Kirken, fagbevegelsen og klimavalg 2013 mobiliserer til klimakamp og tar nå til orde for 100.000 klimajobber, samtidig som de politiske partienes landsmøter i disse dager avklarer sine klimastandpunkter. I Oslo tar LO til orde for økt samarbeid mellom fag- og miljøbevegelsen på årets 1. mai og etter at Eva Joly refset oljenorge på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne i helga aner Dagsavisen en "grønn vind" over landet. Vil den fange velgerne foran klimavalg 2013?

Ny styreleder i Caritas Norge

Caritas Norge | 29.04.2013

Terje Osmundsen ble i helgen valgt til ny styreleder i Caritas Norge.  Han ble valg til ny styreleder i organisasjonen på det årlige rådsmøtet på Mariagården i Oslo.

5000 dør på jobb hver dag

FN-sambandet | 29.04.2013

2 millioner mennesker dør hvert år av arbeidsrelaterte sykdommer. 28. april var verdensdagen for sikkerhet og helse på jobb. Globalt fortsetter yrkessykdommer å være den ledende årsaken til arbeidsrelaterte dødsfall.

Håper tragedien blir vendepunktet

FIVH | 29.04.2013

Over 300 mennesker er omkommet etter at en tekstilfabrikk raste sammen i Bangladesh. Denne katastrofen vil føre til et sterkere press enn noen gang mot den internasjonale tekstilindustrien, tror Framtiden i våre hender.

28,8 mill på flukt i eget land

Flyktninghjelpen | 29.04.2013

28,8 millioner mennesker var ved årsskiftet på flukt fra konflikter og vold i eget land, viser nye tall fra Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC). Tallet har økt dramatisk, som et resultat av borgerkrigen i Syria. Aldri før har IDMC registrert like mange fordrevne.

Lærerstudenter vil bruke FN-rollespill

FN-sambandet | 29.04.2013

- Jeg vil bruke FN-rollespill i undervisningen når jeg eventuelt får meg lærerjobb - dersom jeg får tid til det i en travel lærerhverdag, understreker lærerstudent ved Universitetet i Tromsø, Andrej Verstad.

Byvandring i Arendal: Et blikk på FN lokalt og globalt

FN-sambandet | 29.04.2013

Kan vi drive undervisning om FN for barneskolene andre steder enn i klasserommet? Kan vi bruke byen som klasserom?

Rollespill for bedre norsk

FN-sambandet | 29.04.2013

For fjerde år på rad har Universitetet i Stavanger arrangert FN-rollespill for utenlandske studenter i faget Norsk språk og kultur.

Har vi modne nok politikere?

Utviklingsfondet | 25.04.2013

(Tigray-provinsen, Etiopia) Jeg drikker. Vannet gurgler rakst nedover halsen. Endelig! Jeg kjenner på en begynnende skallebank. Capsen er på, jeg stiger ut av bilen. Men hvor har det blitt av det steinbelagte, tørre landskapet jeg i timevis har kjørt gjennom?

Etisk handel og samfunnsansvar (CSR)

RORG-samarbeidet / Global | 25.04.2013
Den økonomiske globaliseringen har gitt næringslivet mer makt, men også flere som vil holde dem i øra gjennom økte krav til næringslivets samfunnsansvar. Nylig ga H&M; etter for press fra bl.a. FIVH, Initiativ for etisk handel (IEH) hilste ny åpenhet fra Varner-Gruppen velkommen og Stortinget vedtok lovendringer med krav om rapportering på samfunnsansvar fra norske storselskaper. Hjelper det? - Litt, i følge en fersk masteroppgave fra UMB på Ås, men "vaktbikkjene" ønsker seg "lovgivning med tenner".

Etisk handel og samfunnsansvar (CSR)

RORG-samarbeidet | 25.04.2013

Den økonomiske globaliseringen har gitt næringslivet mer makt, men også flere som vil holde dem i øra gjennom økte krav til næringslivets samfunnsansvar.

Ny frosk oppkalt etter Norge

Norad | 24.04.2013

Tirsdag kveld ble Norge hedret i New York for norsk innsats for å bevare regnskogen. Prisen består i å få en nyoppdaget art oppkalt etter seg.

Barn dør av et lite myggstikk

Plan Norge | 24.04.2013

Hvert minutt dør et barn av malaria i Afrika. De aller fleste kunne ha vært reddet med myggnett og tilgang på medisiner.

Vaksinemøte: - Prisene må ned

Leger Uten Grenser | 24.04.2013

Prisen for å vaksinere et barn har de siste ti årene steget med hele 2700 prosent. Det koster liv. Denne uken er verdens helsetopper samlet i Abu Dhabi for å løse globale vaksineutfordringer.

25 millioner for å styrke Niger

WFP | 24.04.2013

Den norske regjeringen reagerer på de vedvarende utfordringene i Niger og Sahel, og har annonsert et ytterligere bidrag på NOK 25 millioner til Verdens matvareprograms (WFPs) aktiviteter i Niger.

Syria: Frykter koleraepidemi

Flyktninghelpen | 23.04.2013

Flyktninghjelpen frykter spredning av vannbårne sykdommer som kolera, hepatitt og diaré, på grunn av utilstrekkelig sanitærsystemer og drenering i flyktningleiren Domiz i Nord-Irak. I enkelte områder av leiren deler opptil 120 syriske flyktninger én do.

For energi, mot fattigdom

Bistandsaktuelt | 23.04.2013

FN-initiativet om energi for alle må ikke ende med at rike selskaper i nord blir rikere på bekostning av de fattige i sør. Advarselen kommer fra Veerle Vandeweerd, i FNs utviklingsprogram.

Forberedt på nødhjelpsoperasjon

Redd Barna | 23.04.2013

Antall berørte etter jordskjelvet i Sichuan-provinsen lørdag morgen har nådd 1,7 millioner. Skjelvet er det verste i Kina på tre år. Redd Barna er godt forberedt etter det fatale skjelvet i samme provins i 2008.

Klare til å hjelpe i Kina

SOS-barnebyer | 23.04.2013

Alle SOS-barn er trygge etter at et kraftig jordskjelv rammet Sichuan-provinsen i Kina lørdag. Mer enn 200 mennesker omkom i skjelvet, som også forårsaket store materielle skader.

Kreativ bistand med suksess

Adopsjonsforum | 23.04.2013

Hvert år adopteres det mellom to og tre hundre barn til et trygt hjem i Norge. Samtidig finnes det hundretusener av foreldreløse barn verden over som av ymse årsaker aldri får en mulighet til å bli adoptert.

Alvorlig situasjon i Mexico

Caritas Norge | 23.04.2013

Det sa presidenten for Caritas Mexico, biskop José Leopoldo González González da han besøkte Norge forrige uke. Dimensjonene av volden i landet har vokst markant de siste 15 årene. Under den forrige regjeringen til Felipe Calderon, har omkring 60 000 blitt drept i krigen mot narkokartellene.

WORD! WORD? WORD! !

Global.no | 23.04.2013

Første separatutstilling av den senegalesiske kunstneren Issa Samb kommer til Oslo.

Vannsamarbeid i Sør-Asia

PRIO | 23.04.2013

PRIO har nylig utgitt en rapport som kanskje kan være relevant for deres nyhetsbrev: Water Scarcity in Bangladesh. Transboundary Rivers, Conflict and Cooperation. Rapporten ser nærmere på bilaterale avtaler om vannsamarbeid i Sør-Asia, med spesielt fokus på Bangladesh.

Den nye utdanningskrisen

Redd Barna | 22.04.2013

Stadig flere barn på skolebenken betyr ikke at stadig flere barn lærer å lese, skrive og regne, viser en ny rapport fra Redd Barna, som advarer mot en global «læringskrise». 130 millioner barn som går på skole lærer svært lite av nytte.

Unevnelige forbrytelser mot barn

Redd Barna | 22.04.2013

Det er flest barn som blir utsatt for seksualisert vold i land rammet av krig og konflikt. Redd Barna ber om at disse alvorlige forbrytelsene mot barn nå blir tatt på alvor.

I beredskap

Redd Barna | 22.04.2013

Torill Grov kom nylig hjem fra beredskapsoppdrag i en av Rwandas flyktningleire. Her forteller hun fra livet i leiren og arbeidet med barns beskyttelse.

FN: Volden i Syria «fullstendig uakseptabel»

Redd Barna | 22.04.2013

I natt besluttet FNs sikkerhetsråd for første gang å fordømme volden i den over to år lange konflikten i Syria. – Et viktig skritt i riktig retning, sier Tove R. Wang. Redd Barna er blant de organisasjonene som har krevd en slik uttalelse.

Ny Oslo-avtale for Europa

FN-sambandet | 19.04.2013

Det regionale europeiske ILO-toppmøtet i Oslo resulterte i en egen "Oslo-erklæring" som er både handlingsorientert og involverer partene i tiltak for å bringe Europa ut av krisa. Erklæringen vektlegger sosial dialog og kollektive forhandlinger gjennom trepartssamarbeid.

1 - 30 av 65
1 2 3

Klipp fra Media

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.

Ap kutter i bistandskroner til Afrika – vil heller satse mot Trumps kutt i abortstøtte

Vårt Land+ | 12.11.2019

I alternativt budsjett vil Ap snu kutt der KrF tapte i årets budsjettkamp. Men en halv milliard bistandskroner til fattige land flyttes og kontantstøtte kuttes.

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

Aftenposten | 12.11.2019

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet».

Rapport: Norge vil tjene mer enn Australia på oljeboring i Australbukta

Dagsavisen (NTB) | 12.11.2019

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport.

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.