Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

Utviklingspolitikken på valg

Utviklingsfondet | 31.07.2013

Valg 2013: Vi er redde for at en blå regjering betyr dårligere levekår der ute og et labrere debattklima her hjemme.

50.000 kongolesere på flukt i Uganda

Leger Uten Grenser | 31.07.2013

Flyktningene har tatt seg over grensen etter angrep på landsbyen Kamango. Leger Uten Grenser hjelper nå flyktninger langs grensen og i flyktningleiren Bubukwanga, hvor 20.000 mennesker har søkt tilflukt.

TRO SOM FLYTTER FATTIG-FJELLET

Global.no | 28.07.2013

I 2011 så kampanjen «Stop Poverty» dagens lys. Som et helnorsk initiativ fra KFUK/KFUM Global fikk kampanjen sin debut under den populære sommerleiren TT på Gjøvik i 2011, med begeistret mottakelse av idealistiske ungdommer.

På flukt og avhengige av hjelp

SOS-barnebyer | 28.07.2013

Hver fjerde syrer er på flukt. Fordrevet fra sine hjem har de søkt tilflukt enten i naboland eller andre steder i Syria, hvor de er mindre utrygge. De har forlatt hus og hjem, skole og arbeidsplass. Uten inntekt blir det etterhvert umulig å få dekket barnas grunnleggende behov uten hjelp.

Små bønder, store muligheter

Utviklingsfondet | 25.07.2013

Det er mer enn 500 millioner såkalte små gårder i verden, og tilsammen er 1,5 milliarder mennesker avhengige av disse for å overleve.

Indisk høyesterett opprettholder lov om kriminell lavalder

FORUT | 23.07.2013

I kjølvannet av grove voldtekter det siste året er det blitt fremmet et forslag om å senke den kriminelle lavalderen i India til 16 år.

Tilskudd til retur- og tilbakevendingsprosjekter

UDI | 22.07.2013

Det er fortsatt mulig å søke tilskudd for prosjekter som bidrar til bærekraftig retur og tilbakevending og varig reetablering i hjemlandet.

Nye kamphandlinger i DR Kongo

Caritas Norge | 16.07.2013

De siste dagene har det vært nye kamphandlinger mellom opprørsgrupper og regjeringsstyrker øst i Den demokratiske republikken Kongo. Dermed drives igjen tusenvis av mennesker på flukt i en region som allerede er preget av en alvorlig flyktningsituasjon.

Leger Uten Grenser lanserer årets glemte kriser

Leger Uten Grenser | 08.07.2013

- Hvorfor er det slik at mange av disse krisene ikke får noen politisk oppmerksomhet eller hjelp? spør lege Morten Rostrup.

Ressursforbannelse eller store muligheter?

Caritas Norge | 05.07.2013

Mange afrikanske land sitter på enorme naturressurser. Disse har de siste årene bidratt til at en rekke land på kontinentet har opplevd svært god økonomisk vekst. Allikevel har ikke fattigdommen blitt redusert så mye som veksten skulle tilsi.

Økende frustrasjon og sinne blant syrisk ungdom

Flyktninghjelpen | 04.07.2013

Syriske ungdommer er frustrerte over mangelen på muligheter i flyktningleiren Zaatari i Jordan. Les rapporten og se video om hverdagen i leiren for 17 år gamle Hanadi som har bodd i Zaatari i snart et halvt år.

Hvem fortjener Jenteprisen 2013

Plan Norge | 01.07.2013

På FNs Jentedag, 11. oktober, deler Plan Norge ut Jenteprisen 2013. Nå jakter juryen, med Knut Storberget i spissen, på aktuelle personer eller organisasjoner som jobber for jenters rettigheter. Det er mulig for alle å nominere kandidater fram til 20. september.

Klimavalg 2013: Nei takk!

RORG-samarbeidet / Global | 01.07.2013
- Klimakrisen truer alt som er oppnådd, melder Bistandsaktuelt. Det internasjonale energibyrået (IEA) og Verdensbanken advarer mot konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer og Obama mener vi ikke har tid til "møte i Flat Jord-selskapet". Da blir det vel klimavalg her hjemme til høsten? Neida, vi naturelskende nordmenn bryr oss ikke så veldig og vil stemme på "oljepartiene". - Glem enkel seier om Lofoten, sier Siv Jensen (FrP). 

– Press fungerer dårlig

Bistandsaktuelt | 01.07.2013

Høyre varsler nye, tøffere krav overfor mottakerland for norsk ­bistand. Men er beting­elser til bistand en smart måte å få innflytelse på demokrati, menneske­rettigheter og styresett?

Klimavalg 2013: Nei takk!

RORG-samarbeidet | 01.07.2013

- Klimakrisen truer alt som er oppnådd, melder Bistandsaktuelt. Det internasjonale energibyrået (IEA) og Verdensbanken advarer mot konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer og Obama mener vi ikke har tid til "møte i Flat Jord-selskapet".

Afrika vil bekjempe sult

Plan Norge | 01.07.2013

Søndag samles afrikanske og internasjonale ledere for å finne ut hvordan de kan stanse de gjentagende matkrisene i Afrika innen 2025.

1 - 30 av 16
1

Klipp fra Media

Veien til skatteparadis er brolagt med gode intensjoner

Morgenbladet+ | 21.02.2020

Norsk forsker i sentrum for spekulasjoner om sensur og maktkamp i Verdensbanken.

– Det verste er at vi tillater at ulikhetene øker (bærekraftig utvikling)

Dagsavisen | 21.02.2020

Torsdag lanserer Spire sammen med Attac Norge, Latin Amerikagruppene i Norge, Sosialistisk Ungdom og Rød Ungdom en ny rapport med ni prinsipper for et nytt økonomisk system de mener må iverksettes for å sikre en bærekraftig framtid og gode liv for alle, både globalt og her i Norge. – Vi ser at det ikke er mulig å løse de store samfunnsproblemene knyttet til ulikhet, miljøkrise, psykisk helse, matsikkerhet og menneskerettigheter, med mindre det løftes i flokk gjennom systemendringer og bevegelse vekk fra økonomisk vekst, sier Skarrud.

Ny rapport: – Folk er klare til å bli med på klimadugnaden

Dagsavisen | 21.02.2020

Sju av ti nordmenn sier de er villige til å redusere forbruket sitt til beste for klimaet. Mye tyder på at en god del allerede har gjort alvor av dette. Det er en ny spørreundersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Framtiden i våre hender (FIVH), som viser at et klart flertall av befolkningen er positivt innstilt til å stille opp for klimaet ved å sette foten på forbruksbremsen.

Rotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt

ABC nyheter (NTB) | 21.02.2020

Klimaendringene stopper ikke ved å melde seg inn i en Facebook-gruppe, sier klimaminister Sveinung Rotevatn (V).

Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN

ABC nyheter (NTB) | 20.02.2020

Oljefondet har investert milliarder i 28 selskap som ifølge FN tjener penger på Israels ulovlige bosetninger på okkuperte Vestbredden og Golanhøydene.

Vannstanden i verdenshavene stiger raskere og raskere

ABC nyheter (NTB) | 20.02.2020

Vannstanden i verdenshavene har steget med 7,5 centimeter de siste 30 årene, og over de neste 100 årene kan vi antagelig legge til ytterligere 70 centimeter. Det er konklusjonen i ny forskning fra Danmarks tekniske universitet (DTU).

Forbyr oljeleting for å beskytte isolerte urfolk

NRK nyheter | 20.02.2020

For første gang gjøres oljeutvinning ulovlig i Peru. Årsaken er at menneskene som bor i områdene det finnes olje i, skal beskyttes.

Norsk forsker står i midten av en storm i Verdensbanken: – Vi skjønte at det kom til å bli litt oppstyr (bistand/skatteparadiser)

DN+ | 19.02.2020

– Vi kan dokumentere at bistand fra Verdensbanken sammenfaller med pengestrømmer til skatteparadis, sier Jørgen Juel Andersen ved BI om forskningen som har skapt storm i Verdensbanken.

– Hun prøvde ikke å belære oss. Dét er slik det skal være mellom venner. (Saudi Arabia)

Aftenposten | 19.02.2020

Vi bestemmer selv. Vi lar oss ikke belære av menneskerettighetsorganisasjoner, sa Saudi-Arabias viseutenriksminister etter møtet med Norges utenriksminister.

Forskere er enige: 1,5-gradersmålet er i praksis umulig å nå

ABC nyheter | 19.02.2020

– Hvis du går inn i et rom fullt av forskere og spør hvem som tror det er mulig å begrense oppvarmingen til 1,5 grader, vil ingen rekke opp hånden, sier Cicero-forsker Glen Peters