Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

Utviklingspolitikken på valg

Utviklingsfondet | 31.07.2013

Valg 2013: Vi er redde for at en blå regjering betyr dårligere levekår der ute og et labrere debattklima her hjemme.

50.000 kongolesere på flukt i Uganda

Leger Uten Grenser | 31.07.2013

Flyktningene har tatt seg over grensen etter angrep på landsbyen Kamango. Leger Uten Grenser hjelper nå flyktninger langs grensen og i flyktningleiren Bubukwanga, hvor 20.000 mennesker har søkt tilflukt.

TRO SOM FLYTTER FATTIG-FJELLET

Global.no | 28.07.2013

I 2011 så kampanjen «Stop Poverty» dagens lys. Som et helnorsk initiativ fra KFUK/KFUM Global fikk kampanjen sin debut under den populære sommerleiren TT på Gjøvik i 2011, med begeistret mottakelse av idealistiske ungdommer.

På flukt og avhengige av hjelp

SOS-barnebyer | 28.07.2013

Hver fjerde syrer er på flukt. Fordrevet fra sine hjem har de søkt tilflukt enten i naboland eller andre steder i Syria, hvor de er mindre utrygge. De har forlatt hus og hjem, skole og arbeidsplass. Uten inntekt blir det etterhvert umulig å få dekket barnas grunnleggende behov uten hjelp.

Små bønder, store muligheter

Utviklingsfondet | 25.07.2013

Det er mer enn 500 millioner såkalte små gårder i verden, og tilsammen er 1,5 milliarder mennesker avhengige av disse for å overleve.

Indisk høyesterett opprettholder lov om kriminell lavalder

FORUT | 23.07.2013

I kjølvannet av grove voldtekter det siste året er det blitt fremmet et forslag om å senke den kriminelle lavalderen i India til 16 år.

Tilskudd til retur- og tilbakevendingsprosjekter

UDI | 22.07.2013

Det er fortsatt mulig å søke tilskudd for prosjekter som bidrar til bærekraftig retur og tilbakevending og varig reetablering i hjemlandet.

Nye kamphandlinger i DR Kongo

Caritas Norge | 16.07.2013

De siste dagene har det vært nye kamphandlinger mellom opprørsgrupper og regjeringsstyrker øst i Den demokratiske republikken Kongo. Dermed drives igjen tusenvis av mennesker på flukt i en region som allerede er preget av en alvorlig flyktningsituasjon.

Leger Uten Grenser lanserer årets glemte kriser

Leger Uten Grenser | 08.07.2013

- Hvorfor er det slik at mange av disse krisene ikke får noen politisk oppmerksomhet eller hjelp? spør lege Morten Rostrup.

Ressursforbannelse eller store muligheter?

Caritas Norge | 05.07.2013

Mange afrikanske land sitter på enorme naturressurser. Disse har de siste årene bidratt til at en rekke land på kontinentet har opplevd svært god økonomisk vekst. Allikevel har ikke fattigdommen blitt redusert så mye som veksten skulle tilsi.

Økende frustrasjon og sinne blant syrisk ungdom

Flyktninghjelpen | 04.07.2013

Syriske ungdommer er frustrerte over mangelen på muligheter i flyktningleiren Zaatari i Jordan. Les rapporten og se video om hverdagen i leiren for 17 år gamle Hanadi som har bodd i Zaatari i snart et halvt år.

Hvem fortjener Jenteprisen 2013

Plan Norge | 01.07.2013

På FNs Jentedag, 11. oktober, deler Plan Norge ut Jenteprisen 2013. Nå jakter juryen, med Knut Storberget i spissen, på aktuelle personer eller organisasjoner som jobber for jenters rettigheter. Det er mulig for alle å nominere kandidater fram til 20. september.

Klimavalg 2013: Nei takk!

RORG-samarbeidet / Global | 01.07.2013
- Klimakrisen truer alt som er oppnådd, melder Bistandsaktuelt. Det internasjonale energibyrået (IEA) og Verdensbanken advarer mot konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer og Obama mener vi ikke har tid til "møte i Flat Jord-selskapet". Da blir det vel klimavalg her hjemme til høsten? Neida, vi naturelskende nordmenn bryr oss ikke så veldig og vil stemme på "oljepartiene". - Glem enkel seier om Lofoten, sier Siv Jensen (FrP). 

– Press fungerer dårlig

Bistandsaktuelt | 01.07.2013

Høyre varsler nye, tøffere krav overfor mottakerland for norsk ­bistand. Men er beting­elser til bistand en smart måte å få innflytelse på demokrati, menneske­rettigheter og styresett?

Klimavalg 2013: Nei takk!

RORG-samarbeidet | 01.07.2013

- Klimakrisen truer alt som er oppnådd, melder Bistandsaktuelt. Det internasjonale energibyrået (IEA) og Verdensbanken advarer mot konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer og Obama mener vi ikke har tid til "møte i Flat Jord-selskapet".

Afrika vil bekjempe sult

Plan Norge | 01.07.2013

Søndag samles afrikanske og internasjonale ledere for å finne ut hvordan de kan stanse de gjentagende matkrisene i Afrika innen 2025.

1 - 30 av 16
1

Klipp fra Media

Oljefondets nye sjef: Har verdier for 1,3 milliarder kroner i en trust på Jersey og selskap på De britiske jomfruøyene

DN+ | 03.04.2020

DN har forelagt NHH-professorene Guttorm Schjelderup og Jarle Møen opplysningene. Deres spesialfelt er skatt. Schjelderup ledet også kapitalfluktutvalget, der skatteparadiser og truster sto sentralt. De to skriver i en epost til DN: – I utgangspunktet er signaleffekten av at Tangen har plassert sin private formue i skatteparadiser og bruker truster for å spare skatt uheldig. På den annen side er det verdifullt at lederen for Oljefondet forstår også denne siden av internasjonal finans.

EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger

VG (NTB/DPA) | 03.04.2020

EU-domstolen fastslår at Polen, Ungarn og Tsjekkia brøt EU-traktatene da de nektet å ta imot asylsøkere som skulle fordeles mellom de ulike EU-landene.

Over fem millioner trues av sult i Sahel-regionen

Aftenposten (NTB) | 03.04.2020

Over fem millioner mennesker i Afrikas konfliktherjede Sahel-region trues av sult, samtidig som koronaviruset starter sin spredning i landene.

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.