Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Hvilket parti er best på gjeld?

SLUG | 30.08.2013

Vi går et spennende valg i møte, og for SLUGs arbeid blir det avgjørende at et (eller flere) parti med en god gjeldspolitikk kommer i regjering. Her finner du en oversikt over gjeld i partiprogrammene til de ulike partiene.

- Jeg har vunnet over tuberkulosen

Leger Uten Grenser | 30.08.2013

Etter to år med intens behandling mot den ekstremt motstandsdyktige tuberkulosevarianten XDR-TB, er sørafrikanske Phumeza Tisile (23) endelig frisk.

Gratis utekino

Film fra Sør | 29.08.2013

Film fra Sør tjuvstarter årets festival med gratis utekino på Schous Plass 6. september kl. 21.30! Filmen vises i samarbeid med Deichmanske Bibliotek Grünerløkka . Ta med deg et teppe, en termos og en varm venn, og gled deg til en skikkelig godbit!

Honduras - verdens voldeligste land

Caritas Norge | 29.08.2013

I 2012 ble det registrert 7172 drap i Honduras. Det gjør Honduras til verdens voldeligste land. Men hvordan har det blitt sånn? En ny video fra Caritas Honduras forklarer noen av årsakene.

NM mot kunnskapsløshet

Bistandaktuelt | 29.08.2013

61 prosent av nordmenn vet ikke hvilke land Norge gir bistand til, ifølge en helt fersk Norstat-undersøkelse. Det vil Norad forandre på, og bruker fem millioner kroner på et nytt "NM i bistand".

Sikkerhetsrådet må fokusere på humanitære løsninger

Norges Røde Kors | 29.08.2013

Manglende politisk løsning for Syria gjør at Røde Kors nå oppfordrer FNs Sikkerhetsråd til å fatte et vedtak om å sikre humanitær tilgang.

Nye kamper rammer FN-styrke i DR Kongo

Caritas Norge | 28.08.2013

Onsdag 21. august blusset konflikten i det østlige DR Kongo igjen opp, med alvorlige kamphandlinger mellom regjeringshæren og rebellgruppen M23 i og rundt byen Goma. Nok en gang må sivilbefolkningen i det østlige DR Kongo se langt etter den etterlengtede freden.

Røde Kors sender feltsykehus til Jordan

Norges Røde Kors | 27.08.2013

- Den store flyktningstrømmen over grensene fra Syria har ført til enorme humanitære behov også i nabolandene. Derfor sender vi nå feltsykehus og helsepersonell for å sikre at flyktningene i en ny leir får tilgang til livsnødvendig helsehjelp.

Internasjonal Fairtrade-konferanse til Oslo

Fairtrade Norge | 26.08.2013

Den 28. - 29. September skal den syvende internasjonale Fairtrade-kommunekonferansen finne sted, og Oslo er valgt som vertskap. Over 20 land stemte fram Oslo som vertsby, foran Kumamoto i Japan og Rio Di Janeiro i Brasil.

Bred konsensus om utenrikspolitikken?

RORG-samarbeidet | 26.08.2013

NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil ha mer utenrikspolitikk i valgkampen. Hvorfor dét, egentlig? Da NUPI og Aftenposten forrige uke arrangerte valgdebatt om utenrikspolitikk fikk vi bekreftet det mange allerede mente å vite: Det er bred, og økende, enighet om utenrikspolitikken.

Valg 2013: Bred konsensus om utenrikspolitikken?

RORG-samarbeidet / Global | 26.08.2013
NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil ha mer utenrikspolitikk i valgkampen. Hvorfor dét, egentlig? Da NUPI og Aftenposten forrige uke arrangerte valgdebatt om utenrikspolitikk fikk vi bekreftet det mange allerede mente å vite: Det er bred, og økende, enighet om utenrikspolitikken. Tja, men det er vel fordi de ikke tar med den delen av utenrikspolitikken som kalles "samstemt politikk for utvikling"?

150 000 mennesker kan stå uten mat i Syria

Norges Røde Kors | 23.08.2013

Matdistribusjon til Røde Kors må trappes ned i oktober uten økt finansiering. Røde Kors har kapasitet, men mangler støtte.

Må skjerpe klimapolitikken

ForUM | 22.08.2013

VALG 2013: Småpartiene sier ja til å redusere Norges klimautslipp med 40 prosent innen 2020. FrP sier nei til alt. Neste regjering må styrke Norges holdning om å være pådriver for en ambisiøs klimaavtale, mener ForUM.

Leger Uten Grenser støtter sykehus i Kairo og Sinai

Leger Uten Grenser | 22.08.2013

Egypt: Hjelpeorganisasjonen gir medisinske forsyninger til klinikker og sykehus på begge sider av sammenstøtene.

SOS-barna i Damaskus trygge

SOS-barnebyer | 22.08.2013

Alle barn og voksne i SOS-barnebyen i Damaskus er trygge. SOS-ansatte melder om flere branner i den syriske hovedstaden, men har ingen bekreftet melding om gassangrep, skadede eller drepte.

Dystre utsikter i Midtøsten og Nord-Afrika

NOREF | 22.08.2013

30 måneder etter den arabiske våren er situasjonen i Midtøsten og Nord-Afrika mer dyster enn på lenge, og utsiktene er ikke særlig lysere. Ikke fordi de regionale problemene ikke kan løses, men fordi gammel motvilje stadig forhindrer stormakter med interesser i regionen i å bidra til løsninger.

Energi og klima for fattige og rike

RORG-samarbeidet / Global | 22.08.2013
- Olje er gårsdagens brennstoff, mener The Economist og denne uka kunne FIVH og Kirkens Nødhjelp med en fersk rapport fra SSB slå fast at norsk olje ikke er svaret på energimangelen i utviklingsland. Hvorfor skal da Norge fortsette å pumpe olje? Fordi det gjør oss rike, svarer Kjetil B. Alstadheim. Klimaforsker James Hansen mener det er galskap og investor Jens Ulltveit-Moe advarer norske myndigheter mot klimakrise og skyhøy oljerisiko. Valget er ditt!

12 millioner i året til internasjonalt rettighetsarbeid

LLH | 22.08.2013

‒ Økningen er formidabel og viser at regjeringen tar dette feltet på alvor, sier LLH-leder Bård Nylund.

Energi og klima for fattige og rike

RORG-samarbeidet | 22.08.2013

- Olje er gårsdagens brennstoff, mener The Economist og denne uka kunne FIVH og Kirkens Nødhjelp med en fersk rapport fra SSB slå fast at norsk olje ikke er svaret på energimangelen i utviklingsland.

90.000 savnet i voldsherjede Jonglei

Leger Uten Grenser | 21.08.2013

Sør-Sudan: Leger Uten Grensers pasienter forteller at mange av de internt fordrevne er for redde til å oppsøke hjelp.

Halvparten av stortingskandidatene støtter Plans jentemilliard

Plan Norge | 21.08.2013

I dag går startskuddet for Plan Norges nye kampanje, #jentemilliard, der norske velgere kan påvirke stortingskandidatene til å gi mer penger til utdanning av jenter i fattige land. - Nesten halvparten av listetoppene støtter allerede kravet, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan.

Gir forebyggende malariabehandling til 180.000 barn

Leger Uten Grenser | 21.08.2013

Niger: Regntiden øker faren for å bli smittet av den dødelige sykdommen, men den nye behandlingsmetoden vil redde liv.

Alvorlig vannmangel i Syria

Norges Røde Kors | 21.08.2013

Sommervarme fører til flere sykdommer og mangel på rent drikkevann i Syria. Røde Kors sørger for økt tilgang til rent vann for en hardt presset befolkning.

Willoch, venner og virale videoer

SAIH | 21.08.2013

I 2008 visste jeg ikke at de fire bokstavene SAIH skulle føre til at jeg skulle ringe Willoch, få venner for livet og ble intervjuet på verdensdekkende tysk-TV.

Valgdebatt: En økologisk framtid?

Utviklingsfondet | 20.08.2013

Økologisk mat er i vinden. Mange etterspør mat uten sprøytemidler og tilsetningsstoffer. Stadig flere forstår at økolandbruk tar vare på livet i jorda og gir større biologisk mangfold. Hvilke partier kan få fortgang på den økologiske satsningen? Partipolitikerne gir deg svaret mandag 26. august.

DR Kongo: Folk løp i panikk

Leger Uten Grenser | 20.08.2013

Lege Marcus Bergman jobbet på Leger Uten Grensers sykehus i Pinga da det ble angrepet. Her forteller han om den dramatiske hendelsen.

Lansering av den norske gjeldsrevisjonen

SLUG | 20.08.2013

Sist uke lanserte Utenriksdepartementet verdens første gjeldsrevisjon gjennomført av et utlånerland. SLUG har de siste månedene utarbeidet en skyggerapport til gjeldsrevisjonen som blant annet konkluderer med at gjelda til Indonesia er illegitim og bør slettes.

VALG 2013: Veien videre for utviklingspolitikken

ForUM | 19.08.2013

Regjeringsskifte eller ei; hvor går veien videre for saker som våpeneksport, forvaltningen av Oljefondet, klima og kapitalflukt? ForUM har gjennomført en spørreundersøkelse blant partiene.

Investeringer for framtiden - BIT for BIT

RORG-samarbeidet | 19.08.2013

Forrige mandag inviterte UDs prosjekt "Ta utviklingspolitikken hjem" til debatt med artikkelsamlingen "Dilemma og utfordringer i utviklingspolitikken". Slike er det mange av, ikke minst innenfor utviklingspolitikkens hotteste in-ord: investeringer.

Investeringer for framtiden - BIT for BIT

RORG-samarbeidet / Global | 19.08.2013
Forrige mandag inviterte UDs prosjekt "Ta utviklingspolitikken hjem" til debatt med artikkelsamlingen "Dilemma og utfordringer i utviklingspolitikken". Slike er det mange av, ikke minst innenfor utviklingspolitikkens hotteste in-ord: investeringer. Forrige uke gikk debatten rundt oljefondets "investeringer for framtiden" og en ny kampanje mot bilaterale investeringsavtaler (BIT). Denne uka inviterer Norfund til sommerkonferanse om investerings- og handelspolitikk for utvikling.
1 - 30 av 55
1 2

Klipp fra Media

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Oljefondets nye sjef: Har verdier for 1,3 milliarder kroner i en trust på Jersey og selskap på De britiske jomfruøyene

DN+ | 03.04.2020

DN har forelagt NHH-professorene Guttorm Schjelderup og Jarle Møen opplysningene. Deres spesialfelt er skatt. Schjelderup ledet også kapitalfluktutvalget, der skatteparadiser og truster sto sentralt. De to skriver i en epost til DN: – I utgangspunktet er signaleffekten av at Tangen har plassert sin private formue i skatteparadiser og bruker truster for å spare skatt uheldig. På den annen side er det verdifullt at lederen for Oljefondet forstår også denne siden av internasjonal finans.

EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger

VG (NTB/DPA) | 03.04.2020

EU-domstolen fastslår at Polen, Ungarn og Tsjekkia brøt EU-traktatene da de nektet å ta imot asylsøkere som skulle fordeles mellom de ulike EU-landene.

Over fem millioner trues av sult i Sahel-regionen

Aftenposten (NTB) | 03.04.2020

Over fem millioner mennesker i Afrikas konfliktherjede Sahel-region trues av sult, samtidig som koronaviruset starter sin spredning i landene.