Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Hvilket parti er best på gjeld?

SLUG | 30.08.2013

Vi går et spennende valg i møte, og for SLUGs arbeid blir det avgjørende at et (eller flere) parti med en god gjeldspolitikk kommer i regjering. Her finner du en oversikt over gjeld i partiprogrammene til de ulike partiene.

 

- Jeg har vunnet over tuberkulosen

Leger Uten Grenser | 30.08.2013

Etter to år med intens behandling mot den ekstremt motstandsdyktige tuberkulosevarianten XDR-TB, er sørafrikanske Phumeza Tisile (23) endelig frisk.

Gratis utekino

Film fra Sør | 29.08.2013

Film fra Sør tjuvstarter årets festival med gratis utekino på Schous Plass 6. september kl. 21.30! Filmen vises i samarbeid med Deichmanske Bibliotek Grünerløkka . Ta med deg et teppe, en termos og en varm venn, og gled deg til en skikkelig godbit!

Honduras - verdens voldeligste land

Caritas Norge | 29.08.2013

I 2012 ble det registrert 7172 drap i Honduras. Det gjør Honduras til verdens voldeligste land. Men hvordan har det blitt sånn? En ny video fra Caritas Honduras forklarer noen av årsakene.

NM mot kunnskapsløshet

Bistandaktuelt | 29.08.2013

61 prosent av nordmenn vet ikke hvilke land Norge gir bistand til, ifølge en helt fersk Norstat-undersøkelse. Det vil Norad forandre på, og bruker fem millioner kroner på et nytt "NM i bistand".

Sikkerhetsrådet må fokusere på humanitære løsninger

Norges Røde Kors | 29.08.2013

Manglende politisk løsning for Syria gjør at Røde Kors nå oppfordrer FNs Sikkerhetsråd til å fatte et vedtak om å sikre humanitær tilgang.

Nye kamper rammer FN-styrke i DR Kongo

Caritas Norge | 28.08.2013

Onsdag 21. august blusset konflikten i det østlige DR Kongo igjen opp, med alvorlige kamphandlinger mellom regjeringshæren og rebellgruppen M23 i og rundt byen Goma. Nok en gang må sivilbefolkningen i det østlige DR Kongo se langt etter den etterlengtede freden.

Røde Kors sender feltsykehus til Jordan

Norges Røde Kors | 27.08.2013

- Den store flyktningstrømmen over grensene fra Syria har ført til enorme humanitære behov også i nabolandene. Derfor sender vi nå feltsykehus og helsepersonell for å sikre at flyktningene i en ny leir får tilgang til livsnødvendig helsehjelp.

Internasjonal Fairtrade-konferanse til Oslo

Fairtrade Norge | 26.08.2013

Den 28. - 29. September skal den syvende internasjonale Fairtrade-kommunekonferansen finne sted, og Oslo er valgt som vertskap. Over 20 land stemte fram Oslo som vertsby, foran Kumamoto i Japan og Rio Di Janeiro i Brasil.

 

Bred konsensus om utenrikspolitikken?

RORG-samarbeidet | 26.08.2013

NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil ha mer utenrikspolitikk i valgkampen. Hvorfor dét, egentlig? Da NUPI og Aftenposten forrige uke arrangerte valgdebatt om utenrikspolitikk fikk vi bekreftet det mange allerede mente å vite: Det er bred, og økende, enighet om utenrikspolitikken.

Valg 2013: Bred konsensus om utenrikspolitikken?

RORG-samarbeidet / Global | 26.08.2013
NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil ha mer utenrikspolitikk i valgkampen. Hvorfor dét, egentlig? Da NUPI og Aftenposten forrige uke arrangerte valgdebatt om utenrikspolitikk fikk vi bekreftet det mange allerede mente å vite: Det er bred, og økende, enighet om utenrikspolitikken. Tja, men det er vel fordi de ikke tar med den delen av utenrikspolitikken som kalles "samstemt politikk for utvikling"?

150 000 mennesker kan stå uten mat i Syria

Norges Røde Kors | 23.08.2013

Matdistribusjon til Røde Kors må trappes ned i oktober uten økt finansiering. Røde Kors har kapasitet, men mangler støtte.

Må skjerpe klimapolitikken

ForUM | 22.08.2013

VALG 2013: Småpartiene sier ja til å redusere Norges klimautslipp med 40 prosent innen 2020. FrP sier nei til alt. Neste regjering må styrke Norges holdning om å være pådriver for en ambisiøs klimaavtale, mener ForUM.

Leger Uten Grenser støtter sykehus i Kairo og Sinai

Leger Uten Grenser | 22.08.2013

Egypt: Hjelpeorganisasjonen gir medisinske forsyninger til klinikker og sykehus på begge sider av sammenstøtene.

SOS-barna i Damaskus trygge

SOS-barnebyer | 22.08.2013

Alle barn og voksne i SOS-barnebyen i Damaskus er trygge. SOS-ansatte melder om flere branner i den syriske hovedstaden, men har ingen bekreftet melding om gassangrep, skadede eller drepte.

Dystre utsikter i Midtøsten og Nord-Afrika

NOREF | 22.08.2013

30 måneder etter den arabiske våren er situasjonen i Midtøsten og Nord-Afrika mer dyster enn på lenge, og utsiktene er ikke særlig lysere. Ikke fordi de regionale problemene ikke kan løses, men fordi gammel motvilje stadig forhindrer stormakter med interesser i regionen i å bidra til løsninger.

Energi og klima for fattige og rike

RORG-samarbeidet / Global | 22.08.2013
- Olje er gårsdagens brennstoff, mener The Economist og denne uka kunne FIVH og Kirkens Nødhjelp med en fersk rapport fra SSB slå fast at norsk olje ikke er svaret på energimangelen i utviklingsland. Hvorfor skal da Norge fortsette å pumpe olje? Fordi det gjør oss rike, svarer Kjetil B. Alstadheim. Klimaforsker James Hansen mener det er galskap og investor Jens Ulltveit-Moe advarer norske myndigheter mot klimakrise og skyhøy oljerisiko. Valget er ditt!

12 millioner i året til internasjonalt rettighetsarbeid

LLH | 22.08.2013

‒ Økningen er formidabel og viser at regjeringen tar dette feltet på alvor, sier LLH-leder Bård Nylund.

Energi og klima for fattige og rike

RORG-samarbeidet | 22.08.2013

- Olje er gårsdagens brennstoff, mener The Economist og denne uka kunne FIVH og Kirkens Nødhjelp med en fersk rapport fra SSB slå fast at norsk olje ikke er svaret på energimangelen i utviklingsland.

90.000 savnet i voldsherjede Jonglei

Leger Uten Grenser | 21.08.2013

Sør-Sudan: Leger Uten Grensers pasienter forteller at mange av de internt fordrevne er for redde til å oppsøke hjelp.

Halvparten av stortingskandidatene støtter Plans jentemilliard

Plan Norge | 21.08.2013

I dag går startskuddet for Plan Norges nye kampanje, #jentemilliard, der norske velgere kan påvirke stortingskandidatene til å gi mer penger til utdanning av jenter i fattige land. - Nesten halvparten av listetoppene støtter allerede kravet, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan.

Gir forebyggende malariabehandling til 180.000 barn

Leger Uten Grenser | 21.08.2013

Niger: Regntiden øker faren for å bli smittet av den dødelige sykdommen, men den nye behandlingsmetoden vil redde liv.

Alvorlig vannmangel i Syria

Norges Røde Kors | 21.08.2013

Sommervarme fører til flere sykdommer og mangel på rent drikkevann i Syria. Røde Kors sørger for økt tilgang til rent vann for en hardt presset befolkning.

Willoch, venner og virale videoer

SAIH | 21.08.2013

I 2008 visste jeg ikke at de fire bokstavene SAIH skulle føre til at jeg skulle ringe Willoch, få venner for livet og ble intervjuet på verdensdekkende tysk-TV.

Valgdebatt: En økologisk framtid?

Utviklingsfondet | 20.08.2013

Økologisk mat er i vinden. Mange etterspør mat uten sprøytemidler og tilsetningsstoffer. Stadig flere forstår at økolandbruk tar vare på livet i jorda og gir større biologisk mangfold. Hvilke partier kan få fortgang på den økologiske satsningen? Partipolitikerne gir deg svaret mandag 26. august.

DR Kongo: Folk løp i panikk

Leger Uten Grenser | 20.08.2013

Lege Marcus Bergman jobbet på Leger Uten Grensers sykehus i Pinga da det ble angrepet. Her forteller han om den dramatiske hendelsen.

Lansering av den norske gjeldsrevisjonen

SLUG | 20.08.2013

Sist uke lanserte Utenriksdepartementet verdens første gjeldsrevisjon gjennomført av et utlånerland. SLUG har de siste månedene utarbeidet en skyggerapport til gjeldsrevisjonen som blant annet konkluderer med at gjelda til Indonesia er illegitim og bør slettes.

VALG 2013: Veien videre for utviklingspolitikken

ForUM | 19.08.2013

Regjeringsskifte eller ei; hvor går veien videre for saker som våpeneksport, forvaltningen av Oljefondet, klima og kapitalflukt? ForUM har gjennomført en spørreundersøkelse blant partiene.

Investeringer for framtiden - BIT for BIT

RORG-samarbeidet | 19.08.2013

Forrige mandag inviterte UDs prosjekt "Ta utviklingspolitikken hjem" til debatt med artikkelsamlingen "Dilemma og utfordringer i utviklingspolitikken". Slike er det mange av, ikke minst innenfor utviklingspolitikkens hotteste in-ord: investeringer.

Investeringer for framtiden - BIT for BIT

RORG-samarbeidet / Global | 19.08.2013
Forrige mandag inviterte UDs prosjekt "Ta utviklingspolitikken hjem" til debatt med artikkelsamlingen "Dilemma og utfordringer i utviklingspolitikken". Slike er det mange av, ikke minst innenfor utviklingspolitikkens hotteste in-ord: investeringer. Forrige uke gikk debatten rundt oljefondets "investeringer for framtiden" og en ny kampanje mot bilaterale investeringsavtaler (BIT). Denne uka inviterer Norfund til sommerkonferanse om investerings- og handelspolitikk for utvikling.
1 - 30 av 55
1 2

Klipp fra Media

I Davos er det over 100 dollarmilliardærer denne uken. Arrangøren mener formuesskatt «har en viktig rolle».

Aftenposten | 22.01.2020

Økende ulikhet har store kostnader, mener World Economic Forum. For å gi likere muligheter til alle, går organisasjonen langt i å foreslå formuesskatt.

12 klima- og miljøframskritt som kan gi deg håp

NRK nyheter | 22.01.2020

Skremmende klimarapporter og katastrofebranner i Australia har gitt dystre nyhetsforsider. Her er noen fakta om klima og miljø som viser at ikke alt er svart.

Finanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass

ABC nyheter (NTB) | 22.01.2020

Siden Parisavtalen ble signert har noen av verdens største banker, forsikringsselskaper og fond investert 12.000 milliarder i fossil energi, ifølge Greenpeace.

Klima preger toppmøtet i Davos: – Viktigere at Thunberg kommer, enn Trump

NRK nyheter | 21.01.2020

Tirsdag kommer USAs president Donald Trump og klimaaktivist Greta Thunberg til å befinne seg i samme kongresshall. Ferd-eier Johan H. Andresen tror det kunne blitt høy temperatur om de to møtes.

FN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2020

Retur av flyktninger til land som er alvorlig påvirket av klimaendringer, kan være brudd på menneskerettighetene, ifølge FN-komité.

«Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola

ABC nyheter (NTB) | 21.01.2020

Datteren til Angolas ekspresident, Isabel dos Santos, har forsynt seg grådig av Angolas statskasse, ifølge gravejournalistsamarbeidet ICIJ.

– Ekstrem rikdom er et tegn på et sviktende økonomisk system (Davosmøtet)

DN | 20.01.2020

Bør milliardærer i det hele tatt eksistere, spør Oxfam-direktør. Verdens 22 rikeste menn har en større formue enn alle kvinner i Afrika. Hvert år legger tenketanken og bistandsorganisasjonen Oxfam frem en rapport om den globale velstandsutviklingen i forkant av World Economic Forum. Nok en gang er det velstandsforskjellene som trekkes frem.

Støre vil gjøre Ap til fredsparti (utenrikspolitikk)

ABC nyheter (NTB) | 20.01.2020

– Jeg opplever at diskusjonen om utenrikspolitikk og de veivalgene vi skal ta, går på lavbluss, sier Støre til NTB. – Jeg vil ha diskusjon om utenrikspolitikk, sikkerhetspolitikk og forsvarspolitikk i en ny tid.

Libanon rakner: «Når folket er sultne, spiser de sine ledere»

VG | 20.01.2020

Etter snart 100 dager med opprør har politikerne i Libanon vært paralyserte, mens landets økonomi er i fritt fall, strømmen forsvinner og innbyggerne som sier fra med sinne, skades i møtet med politiet.

– Berre éin ting kan redde Tuvalu: Å få klimagassutsleppa ned

Vårt Land | 19.01.2020

Det er vanskeleg å sjå føre seg lokale tiltak som kan bøte på det stigande havnivået, ifølgje klimaforskar.