Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Hvilket parti er best på gjeld?

SLUG | 30.08.2013

Vi går et spennende valg i møte, og for SLUGs arbeid blir det avgjørende at et (eller flere) parti med en god gjeldspolitikk kommer i regjering. Her finner du en oversikt over gjeld i partiprogrammene til de ulike partiene.

 

- Jeg har vunnet over tuberkulosen

Leger Uten Grenser | 30.08.2013

Etter to år med intens behandling mot den ekstremt motstandsdyktige tuberkulosevarianten XDR-TB, er sørafrikanske Phumeza Tisile (23) endelig frisk.

Gratis utekino

Film fra Sør | 29.08.2013

Film fra Sør tjuvstarter årets festival med gratis utekino på Schous Plass 6. september kl. 21.30! Filmen vises i samarbeid med Deichmanske Bibliotek Grünerløkka . Ta med deg et teppe, en termos og en varm venn, og gled deg til en skikkelig godbit!

Honduras - verdens voldeligste land

Caritas Norge | 29.08.2013

I 2012 ble det registrert 7172 drap i Honduras. Det gjør Honduras til verdens voldeligste land. Men hvordan har det blitt sånn? En ny video fra Caritas Honduras forklarer noen av årsakene.

NM mot kunnskapsløshet

Bistandaktuelt | 29.08.2013

61 prosent av nordmenn vet ikke hvilke land Norge gir bistand til, ifølge en helt fersk Norstat-undersøkelse. Det vil Norad forandre på, og bruker fem millioner kroner på et nytt "NM i bistand".

Sikkerhetsrådet må fokusere på humanitære løsninger

Norges Røde Kors | 29.08.2013

Manglende politisk løsning for Syria gjør at Røde Kors nå oppfordrer FNs Sikkerhetsråd til å fatte et vedtak om å sikre humanitær tilgang.

Nye kamper rammer FN-styrke i DR Kongo

Caritas Norge | 28.08.2013

Onsdag 21. august blusset konflikten i det østlige DR Kongo igjen opp, med alvorlige kamphandlinger mellom regjeringshæren og rebellgruppen M23 i og rundt byen Goma. Nok en gang må sivilbefolkningen i det østlige DR Kongo se langt etter den etterlengtede freden.

Røde Kors sender feltsykehus til Jordan

Norges Røde Kors | 27.08.2013

- Den store flyktningstrømmen over grensene fra Syria har ført til enorme humanitære behov også i nabolandene. Derfor sender vi nå feltsykehus og helsepersonell for å sikre at flyktningene i en ny leir får tilgang til livsnødvendig helsehjelp.

Internasjonal Fairtrade-konferanse til Oslo

Fairtrade Norge | 26.08.2013

Den 28. - 29. September skal den syvende internasjonale Fairtrade-kommunekonferansen finne sted, og Oslo er valgt som vertskap. Over 20 land stemte fram Oslo som vertsby, foran Kumamoto i Japan og Rio Di Janeiro i Brasil.

 

Bred konsensus om utenrikspolitikken?

RORG-samarbeidet | 26.08.2013

NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil ha mer utenrikspolitikk i valgkampen. Hvorfor dét, egentlig? Da NUPI og Aftenposten forrige uke arrangerte valgdebatt om utenrikspolitikk fikk vi bekreftet det mange allerede mente å vite: Det er bred, og økende, enighet om utenrikspolitikken.

Valg 2013: Bred konsensus om utenrikspolitikken?

RORG-samarbeidet / Global | 26.08.2013
NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil ha mer utenrikspolitikk i valgkampen. Hvorfor dét, egentlig? Da NUPI og Aftenposten forrige uke arrangerte valgdebatt om utenrikspolitikk fikk vi bekreftet det mange allerede mente å vite: Det er bred, og økende, enighet om utenrikspolitikken. Tja, men det er vel fordi de ikke tar med den delen av utenrikspolitikken som kalles "samstemt politikk for utvikling"?

150 000 mennesker kan stå uten mat i Syria

Norges Røde Kors | 23.08.2013

Matdistribusjon til Røde Kors må trappes ned i oktober uten økt finansiering. Røde Kors har kapasitet, men mangler støtte.

Må skjerpe klimapolitikken

ForUM | 22.08.2013

VALG 2013: Småpartiene sier ja til å redusere Norges klimautslipp med 40 prosent innen 2020. FrP sier nei til alt. Neste regjering må styrke Norges holdning om å være pådriver for en ambisiøs klimaavtale, mener ForUM.

Leger Uten Grenser støtter sykehus i Kairo og Sinai

Leger Uten Grenser | 22.08.2013

Egypt: Hjelpeorganisasjonen gir medisinske forsyninger til klinikker og sykehus på begge sider av sammenstøtene.

SOS-barna i Damaskus trygge

SOS-barnebyer | 22.08.2013

Alle barn og voksne i SOS-barnebyen i Damaskus er trygge. SOS-ansatte melder om flere branner i den syriske hovedstaden, men har ingen bekreftet melding om gassangrep, skadede eller drepte.

Dystre utsikter i Midtøsten og Nord-Afrika

NOREF | 22.08.2013

30 måneder etter den arabiske våren er situasjonen i Midtøsten og Nord-Afrika mer dyster enn på lenge, og utsiktene er ikke særlig lysere. Ikke fordi de regionale problemene ikke kan løses, men fordi gammel motvilje stadig forhindrer stormakter med interesser i regionen i å bidra til løsninger.

Energi og klima for fattige og rike

RORG-samarbeidet / Global | 22.08.2013
- Olje er gårsdagens brennstoff, mener The Economist og denne uka kunne FIVH og Kirkens Nødhjelp med en fersk rapport fra SSB slå fast at norsk olje ikke er svaret på energimangelen i utviklingsland. Hvorfor skal da Norge fortsette å pumpe olje? Fordi det gjør oss rike, svarer Kjetil B. Alstadheim. Klimaforsker James Hansen mener det er galskap og investor Jens Ulltveit-Moe advarer norske myndigheter mot klimakrise og skyhøy oljerisiko. Valget er ditt!

12 millioner i året til internasjonalt rettighetsarbeid

LLH | 22.08.2013

‒ Økningen er formidabel og viser at regjeringen tar dette feltet på alvor, sier LLH-leder Bård Nylund.

Energi og klima for fattige og rike

RORG-samarbeidet | 22.08.2013

- Olje er gårsdagens brennstoff, mener The Economist og denne uka kunne FIVH og Kirkens Nødhjelp med en fersk rapport fra SSB slå fast at norsk olje ikke er svaret på energimangelen i utviklingsland.

90.000 savnet i voldsherjede Jonglei

Leger Uten Grenser | 21.08.2013

Sør-Sudan: Leger Uten Grensers pasienter forteller at mange av de internt fordrevne er for redde til å oppsøke hjelp.

Halvparten av stortingskandidatene støtter Plans jentemilliard

Plan Norge | 21.08.2013

I dag går startskuddet for Plan Norges nye kampanje, #jentemilliard, der norske velgere kan påvirke stortingskandidatene til å gi mer penger til utdanning av jenter i fattige land. - Nesten halvparten av listetoppene støtter allerede kravet, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan.

Gir forebyggende malariabehandling til 180.000 barn

Leger Uten Grenser | 21.08.2013

Niger: Regntiden øker faren for å bli smittet av den dødelige sykdommen, men den nye behandlingsmetoden vil redde liv.

Alvorlig vannmangel i Syria

Norges Røde Kors | 21.08.2013

Sommervarme fører til flere sykdommer og mangel på rent drikkevann i Syria. Røde Kors sørger for økt tilgang til rent vann for en hardt presset befolkning.

Willoch, venner og virale videoer

SAIH | 21.08.2013

I 2008 visste jeg ikke at de fire bokstavene SAIH skulle føre til at jeg skulle ringe Willoch, få venner for livet og ble intervjuet på verdensdekkende tysk-TV.

Valgdebatt: En økologisk framtid?

Utviklingsfondet | 20.08.2013

Økologisk mat er i vinden. Mange etterspør mat uten sprøytemidler og tilsetningsstoffer. Stadig flere forstår at økolandbruk tar vare på livet i jorda og gir større biologisk mangfold. Hvilke partier kan få fortgang på den økologiske satsningen? Partipolitikerne gir deg svaret mandag 26. august.

DR Kongo: Folk løp i panikk

Leger Uten Grenser | 20.08.2013

Lege Marcus Bergman jobbet på Leger Uten Grensers sykehus i Pinga da det ble angrepet. Her forteller han om den dramatiske hendelsen.

Lansering av den norske gjeldsrevisjonen

SLUG | 20.08.2013

Sist uke lanserte Utenriksdepartementet verdens første gjeldsrevisjon gjennomført av et utlånerland. SLUG har de siste månedene utarbeidet en skyggerapport til gjeldsrevisjonen som blant annet konkluderer med at gjelda til Indonesia er illegitim og bør slettes.

VALG 2013: Veien videre for utviklingspolitikken

ForUM | 19.08.2013

Regjeringsskifte eller ei; hvor går veien videre for saker som våpeneksport, forvaltningen av Oljefondet, klima og kapitalflukt? ForUM har gjennomført en spørreundersøkelse blant partiene.

Investeringer for framtiden - BIT for BIT

RORG-samarbeidet | 19.08.2013

Forrige mandag inviterte UDs prosjekt "Ta utviklingspolitikken hjem" til debatt med artikkelsamlingen "Dilemma og utfordringer i utviklingspolitikken". Slike er det mange av, ikke minst innenfor utviklingspolitikkens hotteste in-ord: investeringer.

Investeringer for framtiden - BIT for BIT

RORG-samarbeidet / Global | 19.08.2013
Forrige mandag inviterte UDs prosjekt "Ta utviklingspolitikken hjem" til debatt med artikkelsamlingen "Dilemma og utfordringer i utviklingspolitikken". Slike er det mange av, ikke minst innenfor utviklingspolitikkens hotteste in-ord: investeringer. Forrige uke gikk debatten rundt oljefondets "investeringer for framtiden" og en ny kampanje mot bilaterale investeringsavtaler (BIT). Denne uka inviterer Norfund til sommerkonferanse om investerings- og handelspolitikk for utvikling.
1 - 30 av 55
1 2

Klipp fra Media

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.

Ap kutter i bistandskroner til Afrika – vil heller satse mot Trumps kutt i abortstøtte

Vårt Land+ | 12.11.2019

I alternativt budsjett vil Ap snu kutt der KrF tapte i årets budsjettkamp. Men en halv milliard bistandskroner til fattige land flyttes og kontantstøtte kuttes.

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

Aftenposten | 12.11.2019

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet».

Rapport: Norge vil tjene mer enn Australia på oljeboring i Australbukta

Dagsavisen (NTB) | 12.11.2019

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport.

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.