Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Guinea: Tester mulig ebolamedisin

Leger Uten Grenser | 29.12.2014

17. desember startet en klinisk test av en mulig ebolabehandling i Guinea. Testen ledes av det franske forskningsinstituttet INSERM og finner sted på Leger Uten Grensers ebolasenter i Guéckédou, øst i landet.

WFP lanserer plan for assistanse til syrere rammet av konflikten i 2015

WFP | 28.12.2014

Som en del av FNs lansering av 'Syria Strategic Response Plan' og 'Regional Refugee and Resilience plan' for 2015 i Berlin, ba Verdens matvareprogram (WFP) i dag om nærmere NOK 11,2 milliarder i 2015 for å kunne sørge for mat til 6.5 millioner syrere som er på flukt i sitt eget land, eller som søker tilflukt i Syrias naboland.

Trygge hjem gir en bedre fremtid

SOS-barnebyer | 26.12.2014

Millioner av mennesker kommer aldri til å glemme 2. juledag for ti år siden. En av dem er Chantira, som var sju år gammel da bølgene drønnet inn over hjemstedet hennes i Krabi i Thailand. Den dagen mistet hun hele familien sin. Men heldigvis sto noen klare til å hjelpe.

Historisk appell for Syria

Flyktninghjelpen | 18.12.2014

- Krigen i Syria er den største og verste fordrivelsen av menn, kvinner og barn på over en generasjon, sa generalsekretær Jan Egeland under fremleggelsen av en historisk nødhjelpsappell i Berlin i dag. Appellen på 50 milliarder kroner er den største for et enkeltland noensinne.

Må gjenoppbygge barna

SOS-barnebyer | 17.12.2014

Det er ikke bare infrastruktur og boligmasse som skal gjenoppbygges i Gaza. Like viktig er det å gjenoppbygge og reparere traumatiserte barn og unge.

Piketty, Scheel og skatterettferdighet

RORG-samarbeidet | 17.12.2014

I utviklingsdebatten 2014 har "ulikhet" dominert problemforståelsen og "skatterettferdighet" løsningen. "Trickle Down" funker ikke og den økonomiske veksten har blitt skjevt fordelt under globaliseringens "kappløp mot bunnen".

Norge gir viktig økt støtte til syriske flyktninger

WFP | 17.12.2014

Verdens matvareprogram (WFP) har med glede mottatt en bekreftelse på at Norge har bidratt med NOK 70 millioner (US$10.2 millioner) til denne ukes gjenopptagelse av elektroniske matkuponger til 1.7 millioner flyktninger fra den syriske konflikten.

Piketty, Scheel og skatterettferdighet

RORG-samarbeidet / Global | 17.12.2014

I utviklingsdebatten 2014 har "ulikhet" dominert problemforståelsen og "skatterettferdighet" løsningen. "Trickle Down" funker ikke og den økonomiske veksten har blitt skjevt fordelt under globaliseringens "kappløp mot bunnen". Thomas Piketty har kartlagt problemet, men har Scheel-utvalget funnet de løsningene som best for Norge - og verden? Her hjemme skjøt debatten om ulikhet og skatt fart da Piketty sist fredag besøkte Oslo.

Fordømmer skoleangrep i Pakistan

Flyktninghjelpen | 16.12.2014

- Angrepet på skolebarn i Pakistan i dag er en rystende påminnelse om at det haster med å få samlet verdens stater rundt det nye, internasjonale regelverket som skal trygge skoler i konfliktområder, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

Vil du være med i FN-sambandets ungdomspanel?

FN-sambandet | 16.12.2014

Lyst til å bli en blå-blogger for FN-sambandet? Har du mange meninger? Skrivekløe? Hodet fullt av tanker om verden vi lever i? Vi søker seks nye medlemmer til FN-sambandets ungdomspanel for 2015.

Søk MedHum 2016!

MedHum | 15.12.2014

MedHum er Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon. Aksjonen foregår over to år, og neste aksjonsuke avholdes høsten 2016. Prosjektet må fremme primærhelse i lav- eller mellominntektsland.

Titusenvis av hjem ødelagt etter tyfonen Hagupits herjinger

Caritas Norge | 12.12.2014

Så langt er 27 mennesker omkommet og 2,2 millioner mennesker rammet av tyfonen Hagupit som traff Filippinene lørdag 6. desember. Over 35 000 hjem er jevnet med jorden viser ny kartlegging av Caritas.

Fant formelen for ulikhet

Norges Forskningsråd | 12.12.2014

Avstanden mellom rike og fattige øker. Den franske økonomen Thomas Piketty har funnet formelen som forklarer hvorfor. Sammen med Universitetet i Oslo og tenketanken Agenda har Forskningsrådet invitert ham til Norge.

Næringsrik mat til underernærte familier i Sudan

WFP | 11.12.2014

I går mottok Verdens matvareprogram (WFP) en betydelig donasjon til nødhjelpsoperasjoner i Sudan fra den norske regjeringen.

Se på mamma!

Flyktninghjelpen | 11.12.2014

For åtte uker siden fødte Luz del Carmen sitt femte barn. Nå er hun allerede på skolebenken. I krigsherjede Colombia er det langt fra en selvfølgelighet. – Det er mange år siden jeg var på skolen sist, men denne gangen skal jeg klare det, sier fembarnsmoren.

Sierra Leone: - Malariasyke tror de har ebola

Leger Uten Grenser | 11.12.2014

Som ledd i ebolakampen deler Leger Uten Grenser og offentlig helsevesen derfor ut malariamedisin til 1,5 millioner mennesker vest i det ebolarammede Sierra Leone.

Regjeringspartnere hjelper WFP med å gjenoppta matvareassistanse til syriske flyktninger

Verdens matvareprogram (WFP) | 11.12.2014

Etter en enestående kampanje på sosiale medier kunngjorde Verdens matvareprogram (WFP) i dag opptellingen av bidragene fra offentlige givere til gjeninnføringen av matvareassistanse til nesten 1,7 millioner syriske flyktninger.

Utviklingsbudsjettet og -politikken 2015

RORG-samarbeidet | 11.12.2014

Etter en lang budsjetthøst er mange nå glade for at KrF og V berget "bistandsprosenten", at den varslede konsentrasjonen av bistanden ble dempet og at det var enighet om økte bevilgninger til bl.a. utdanning og FNs klimafond.

Utviklingsbudsjettet og -politikken 2015

RORG-samarbeidet / Global | 11.12.2014
Etter en lang budsjetthøst er mange nå glade for at KrF og V berget "bistandsprosenten", at den varslede konsentrasjonen av bistanden ble dempet og at det var enighet om økte bevilgninger til bl.a. utdanning og FNs klimafond. For utviklingspolitikken på lengre sikt er det likevel trolig viktigere at KrF og V berget infostøtten og at vi i budsjettinnstillingen ser konturene av en fremvoksende og mulig ny utviklingspolitisk konsensus.

Kjøttforbruk engasjerer

Utviklingsfondet | 11.12.2014

Det var fullt hus på årets siste Utviklingsmandag. Vi spurte om det ikke er på tide at miljøorganisasjonene tar et oppgjør med vårt høye kjøttforbruk.

Hjelper Vestens boikott barn i India?

FORUT | 11.12.2014

- Vi er alle mot barnearbeid, men vi er uenige i veien til et samfunn fritt for utnyttelse og undertrykkelse av barn.

Sudan: Leger Uten Grenser hjelper sørsudanske flyktninger

Leger Uten Grenser | 10.12.2014

Over 30.000 sørsudanere har flyktet over grensen til delstaten White Nile i Sudan.

- Nå føler vi oss hjemme

Flyktninghjelpen | 10.12.2014

Sammen med familien flyktet Alaa'din Abbas fra Syria i august, på jakt etter fred og trygghet. Det var ikke lett å finne et sted å bo.

Stadig flere krigsrammede barn frarøves skolegang

Flyktninghjelpen | 10.12.2014

Onsdag mottar Malala Yousafzai og Kaylash Sathyarti fredsprisen for sitt arbeid for alle barns rett til utdanning. Samtidig blir 2014 stående som nok et år der krig og vold frarøver stadig flere barn skolegang.

Fredsprisen og Menneskerettighetsdagen, hånd i hånd!

FN-sambandet | 10.12.2014

- Vi gratulerer Nobels fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi på Menneskerettighetsdagen 10. desember. Vi tror prisen vil gi større gjennomslag for arbeidet for barns rettigheter, sier Rune Arctander, assisterende generalsekretær i FN-sambandet.

Akutt matmangel i Den sentralafrikanske republikk

Caritas Norge | 09.12.2014

Antall mennesker som trenger humanitær hjelp i Den sentralafrikanske republikk har økt de siste månedene.430 000 er fortsatt på flukt i sitt eget land.

En fredspris for Apsana

FORUT | 09.12.2014

- FORUT er helt på linje med fredsprisvinner Kailash Satyarthi når han sier at den neste kampen mot barnearbeid må skje i hjemmene, sier FORUTs generalsekretær, Morten Lønstad.

Tapt barndom i Damaskus

SOS-barnebyer | 09.12.2014

Krig og vold preger Al Tadamon-distriktet i Damaskus i Syria. Det er en av hovedstadens fattigste områder og her betaler barna den høyeste prisen for landets borgerkrig. Sin egen barndom. Nå går de en ny, kald vinter i møte.

Ukraina: Hjelper på begge sider av frontlinjen

Leger Uten Grenser | 09.12.2014

På tross av våpenhvilen som tredde i kraft 5. september, fortsetter kampene i flere byer og tettsteder. Tusener er fordrevet fra hjemmene sine og enda flere lever i frykt.

Helsestasjon betyr tryggere fødsler

FORUT | 08.12.2014

For to år siden ble Birun Thami født på den nye helsestasjonen i Alampu i veiløse deler av Dolakha-distriktet i Nepal. Med jordmor Krishna Kumari Thami til stede gikk fødselen uten komplikasjoner.

1 - 30 av 43
1 2

Klipp fra Media

Kina sender millioner av vaksinedoser til lavinntektsland

ABC nyheter (NTB) | 03.03.2021

Kina har lovet en halv milliard doser av landets egne koronavaksiner til land som sliter med å skaffe seg vaksiner. Spørsmålet er om de vil ha noe tilbake.

Redd Barna: 112 milliarder skoledager har gått tapt etter ett år med pandemi

Vårt Land (NTB) | 02.03.2021

Og det er i de fattigste landene at barna har blitt hardest rammet. En analyse fra Redd Barna basert på data fra 194 land viser at barn i Latin-Amerika, Karibia og Sør-Asia i gjennomsnitt har gått glipp av tre ganger så mange skoledager som det barn i Vest-Europa har.

Khashoggis forlovede ber om at Saudi-Arabias kronprins straffes

ABC nyheter (NTB) | 02.03.2021

Forloveden til den drepte journalisten Jamal Khashoggi ber om at Saudi-Arabias kronprins «straffes umiddelbart» etter drapet.

Jan Egeland om Jemen: Mot største sultkatastrofe siden Etiopia på 1980-tallet

Dagsavisen | 02.03.2021

Den humanitære situasjonen i Jemen går fra vondt til verre. En av grunnene til at landet er på vei inn i en fryktelig hungersnød er at krigen har forverret seg, sier Flyktninghjelpens Jan Egeland.

Kritiserer Oljefondet for å være i selskaper som motarbeider klimatiltak

Vårt Land | 01.03.2021

– Vi ønsker at hele Oljefondets portefølje skal være i tråd med målene i Paris-avtalen. Noen andre investorer, som Storebrand, har valgt å ekskludere selskaper som jobber tydelig mot målene i Paris-avtalen, sier Embla Husby Jørgensen, fagrådgiver i Framtiden i våre hender.

Oljefondet økte med nye 100 mrd. kr på Cayman Islands i fjor

E24 (Aftenposten) | 01.03.2021

Hos organisasjonen Tax Justice Network i Norge er man ikke glade for fondets syn. – Cayman Islands er rangert som den mest skadelige jurisdiksjonen på hemmelighold i verden. Og det er den tredje verste bidragsyteren til aggressiv skattekonkurranse. At Cayman Islands er et problem, er derfor åpenbart. Det fremholder daglig leder Sigrid Klæboe Jacobsen.

Vennskapets pris (Norge/Kina)

NRK nyheter | 28.02.2021

Da kong Harald gikk mot Kinas president Xi Jinping på Den himmelske freds plass i Beijing i oktober 2018, vaiet norske flagg igjen i Kinas hovedstad. Statsbesøket var av de viktigste for Norge noensinne. Det skulle forsegle det normaliserte forholdet etter mange år med kinesisk isfront mot Norge.

Vanskelig balansegang for Biden om Saudi-Arabia

ABC nyheter (NTB) | 28.02.2021

President Joe Bidens beslutning om ikke å ilegge Saudi-Arabias kronprins sanksjoner er frustrerende for amerikanske menneskerettighetsaktivister.

Mener den store norske oljevirksomheten i Angola har vært dysset ned

Vårt Land | 27.02.2021

Angola-forsker Aslak Orre sa til Stortinget at norsk offentlighet har fått vite svært lite om hva som har foregått i Angola, og at Equinor ikke har ønsket oppmerksomhet om det. – Jeg skulle ønske vi hadde bedre kontrollmekanismer den gangen, sier tidligere konsernsjef Helge Lund.

Verdens nye klimamål er bare nok til å kutte 1 prosent innen 2030, ifølge FN

NRK nyheter | 27.02.2021

En fersk rapport fra FNs klimakonvensjon har gjort opp regnskapet med klimamålene som er meldt inn fra alle land. Det viser at vi er langt fra målene om hvor mye vi ønsker å kutte i klimagassutslipp.