Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Guinea: Tester mulig ebolamedisin

Leger Uten Grenser | 29.12.2014

17. desember startet en klinisk test av en mulig ebolabehandling i Guinea. Testen ledes av det franske forskningsinstituttet INSERM og finner sted på Leger Uten Grensers ebolasenter i Guéckédou, øst i landet.

WFP lanserer plan for assistanse til syrere rammet av konflikten i 2015

WFP | 28.12.2014

Som en del av FNs lansering av 'Syria Strategic Response Plan' og 'Regional Refugee and Resilience plan' for 2015 i Berlin, ba Verdens matvareprogram (WFP) i dag om nærmere NOK 11,2 milliarder i 2015 for å kunne sørge for mat til 6.5 millioner syrere som er på flukt i sitt eget land, eller som søker tilflukt i Syrias naboland.

Trygge hjem gir en bedre fremtid

SOS-barnebyer | 26.12.2014

Millioner av mennesker kommer aldri til å glemme 2. juledag for ti år siden. En av dem er Chantira, som var sju år gammel da bølgene drønnet inn over hjemstedet hennes i Krabi i Thailand. Den dagen mistet hun hele familien sin. Men heldigvis sto noen klare til å hjelpe.

Historisk appell for Syria

Flyktninghjelpen | 18.12.2014

- Krigen i Syria er den største og verste fordrivelsen av menn, kvinner og barn på over en generasjon, sa generalsekretær Jan Egeland under fremleggelsen av en historisk nødhjelpsappell i Berlin i dag. Appellen på 50 milliarder kroner er den største for et enkeltland noensinne.

Må gjenoppbygge barna

SOS-barnebyer | 17.12.2014

Det er ikke bare infrastruktur og boligmasse som skal gjenoppbygges i Gaza. Like viktig er det å gjenoppbygge og reparere traumatiserte barn og unge.

Piketty, Scheel og skatterettferdighet

RORG-samarbeidet | 17.12.2014

I utviklingsdebatten 2014 har "ulikhet" dominert problemforståelsen og "skatterettferdighet" løsningen. "Trickle Down" funker ikke og den økonomiske veksten har blitt skjevt fordelt under globaliseringens "kappløp mot bunnen".

Norge gir viktig økt støtte til syriske flyktninger

WFP | 17.12.2014

Verdens matvareprogram (WFP) har med glede mottatt en bekreftelse på at Norge har bidratt med NOK 70 millioner (US$10.2 millioner) til denne ukes gjenopptagelse av elektroniske matkuponger til 1.7 millioner flyktninger fra den syriske konflikten.

Piketty, Scheel og skatterettferdighet

RORG-samarbeidet / Global | 17.12.2014

I utviklingsdebatten 2014 har "ulikhet" dominert problemforståelsen og "skatterettferdighet" løsningen. "Trickle Down" funker ikke og den økonomiske veksten har blitt skjevt fordelt under globaliseringens "kappløp mot bunnen". Thomas Piketty har kartlagt problemet, men har Scheel-utvalget funnet de løsningene som best for Norge - og verden? Her hjemme skjøt debatten om ulikhet og skatt fart da Piketty sist fredag besøkte Oslo.

Fordømmer skoleangrep i Pakistan

Flyktninghjelpen | 16.12.2014

- Angrepet på skolebarn i Pakistan i dag er en rystende påminnelse om at det haster med å få samlet verdens stater rundt det nye, internasjonale regelverket som skal trygge skoler i konfliktområder, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

Vil du være med i FN-sambandets ungdomspanel?

FN-sambandet | 16.12.2014

Lyst til å bli en blå-blogger for FN-sambandet? Har du mange meninger? Skrivekløe? Hodet fullt av tanker om verden vi lever i? Vi søker seks nye medlemmer til FN-sambandets ungdomspanel for 2015.

Søk MedHum 2016!

MedHum | 15.12.2014

MedHum er Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon. Aksjonen foregår over to år, og neste aksjonsuke avholdes høsten 2016. Prosjektet må fremme primærhelse i lav- eller mellominntektsland.

Titusenvis av hjem ødelagt etter tyfonen Hagupits herjinger

Caritas Norge | 12.12.2014

Så langt er 27 mennesker omkommet og 2,2 millioner mennesker rammet av tyfonen Hagupit som traff Filippinene lørdag 6. desember. Over 35 000 hjem er jevnet med jorden viser ny kartlegging av Caritas.

Fant formelen for ulikhet

Norges Forskningsråd | 12.12.2014

Avstanden mellom rike og fattige øker. Den franske økonomen Thomas Piketty har funnet formelen som forklarer hvorfor. Sammen med Universitetet i Oslo og tenketanken Agenda har Forskningsrådet invitert ham til Norge.

Næringsrik mat til underernærte familier i Sudan

WFP | 11.12.2014

I går mottok Verdens matvareprogram (WFP) en betydelig donasjon til nødhjelpsoperasjoner i Sudan fra den norske regjeringen.

Se på mamma!

Flyktninghjelpen | 11.12.2014

For åtte uker siden fødte Luz del Carmen sitt femte barn. Nå er hun allerede på skolebenken. I krigsherjede Colombia er det langt fra en selvfølgelighet. – Det er mange år siden jeg var på skolen sist, men denne gangen skal jeg klare det, sier fembarnsmoren.

Sierra Leone: - Malariasyke tror de har ebola

Leger Uten Grenser | 11.12.2014

Som ledd i ebolakampen deler Leger Uten Grenser og offentlig helsevesen derfor ut malariamedisin til 1,5 millioner mennesker vest i det ebolarammede Sierra Leone.

Regjeringspartnere hjelper WFP med å gjenoppta matvareassistanse til syriske flyktninger

Verdens matvareprogram (WFP) | 11.12.2014

Etter en enestående kampanje på sosiale medier kunngjorde Verdens matvareprogram (WFP) i dag opptellingen av bidragene fra offentlige givere til gjeninnføringen av matvareassistanse til nesten 1,7 millioner syriske flyktninger.

Utviklingsbudsjettet og -politikken 2015

RORG-samarbeidet | 11.12.2014

Etter en lang budsjetthøst er mange nå glade for at KrF og V berget "bistandsprosenten", at den varslede konsentrasjonen av bistanden ble dempet og at det var enighet om økte bevilgninger til bl.a. utdanning og FNs klimafond.

Utviklingsbudsjettet og -politikken 2015

RORG-samarbeidet / Global | 11.12.2014
Etter en lang budsjetthøst er mange nå glade for at KrF og V berget "bistandsprosenten", at den varslede konsentrasjonen av bistanden ble dempet og at det var enighet om økte bevilgninger til bl.a. utdanning og FNs klimafond. For utviklingspolitikken på lengre sikt er det likevel trolig viktigere at KrF og V berget infostøtten og at vi i budsjettinnstillingen ser konturene av en fremvoksende og mulig ny utviklingspolitisk konsensus.

Kjøttforbruk engasjerer

Utviklingsfondet | 11.12.2014

Det var fullt hus på årets siste Utviklingsmandag. Vi spurte om det ikke er på tide at miljøorganisasjonene tar et oppgjør med vårt høye kjøttforbruk.

Hjelper Vestens boikott barn i India?

FORUT | 11.12.2014

- Vi er alle mot barnearbeid, men vi er uenige i veien til et samfunn fritt for utnyttelse og undertrykkelse av barn.

Sudan: Leger Uten Grenser hjelper sørsudanske flyktninger

Leger Uten Grenser | 10.12.2014

Over 30.000 sørsudanere har flyktet over grensen til delstaten White Nile i Sudan.

- Nå føler vi oss hjemme

Flyktninghjelpen | 10.12.2014

Sammen med familien flyktet Alaa'din Abbas fra Syria i august, på jakt etter fred og trygghet. Det var ikke lett å finne et sted å bo.

Stadig flere krigsrammede barn frarøves skolegang

Flyktninghjelpen | 10.12.2014

Onsdag mottar Malala Yousafzai og Kaylash Sathyarti fredsprisen for sitt arbeid for alle barns rett til utdanning. Samtidig blir 2014 stående som nok et år der krig og vold frarøver stadig flere barn skolegang.

Fredsprisen og Menneskerettighetsdagen, hånd i hånd!

FN-sambandet | 10.12.2014

- Vi gratulerer Nobels fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi på Menneskerettighetsdagen 10. desember. Vi tror prisen vil gi større gjennomslag for arbeidet for barns rettigheter, sier Rune Arctander, assisterende generalsekretær i FN-sambandet.

Akutt matmangel i Den sentralafrikanske republikk

Caritas Norge | 09.12.2014

Antall mennesker som trenger humanitær hjelp i Den sentralafrikanske republikk har økt de siste månedene.430 000 er fortsatt på flukt i sitt eget land.

En fredspris for Apsana

FORUT | 09.12.2014

- FORUT er helt på linje med fredsprisvinner Kailash Satyarthi når han sier at den neste kampen mot barnearbeid må skje i hjemmene, sier FORUTs generalsekretær, Morten Lønstad.

Tapt barndom i Damaskus

SOS-barnebyer | 09.12.2014

Krig og vold preger Al Tadamon-distriktet i Damaskus i Syria. Det er en av hovedstadens fattigste områder og her betaler barna den høyeste prisen for landets borgerkrig. Sin egen barndom. Nå går de en ny, kald vinter i møte.

Ukraina: Hjelper på begge sider av frontlinjen

Leger Uten Grenser | 09.12.2014

På tross av våpenhvilen som tredde i kraft 5. september, fortsetter kampene i flere byer og tettsteder. Tusener er fordrevet fra hjemmene sine og enda flere lever i frykt.

Helsestasjon betyr tryggere fødsler

FORUT | 08.12.2014

For to år siden ble Birun Thami født på den nye helsestasjonen i Alampu i veiløse deler av Dolakha-distriktet i Nepal. Med jordmor Krishna Kumari Thami til stede gikk fødselen uten komplikasjoner.

1 - 30 av 43
1 2

Klipp fra Media

Nå truer USA med å spenne bein på WTOs økonomi – anklager Norge

ABC nyheter | 15.11.2019

USAs representant truet denne uka med å blokkere budsjettet til WTO fra nyttår av og angrep ordninger for tvisteløsning som EU, Canada og Norge har opprettet.

Kaster sikkerhetsselskapet G4S ut av Oljefondet

E24 | 15.11.2019

Norges Bank har besluttet å utelukke det britiske sikkerhetsselskapet G4S Plc fra Oljefondet. Etikkrådet frykter «uakseptabel risiko» for brudd på menneskerettighetene.

Verden bruker mer kull

NRK nyheter | 15.11.2019

Selv om Europa og USA brenner mindre kull, øker forbruket kraftig i Asia. Det går fram av årsrapporten fra Det internasjonale energibyrået IEA.

Professor om Morales: – Synkende popularitet blant sine egne svekket urfolksikon

NRK nyheter | 15.11.2019

Evo Morales hadde bred støtte blant sine egne da han ble Bolivias første president med urfolksbakgrunn, men så endret han politikken sin.

Palestinske skolemyndigheter: – Husk at vi lever under okkupasjon

Aftenposten | 14.11.2019

– Barna våre lærer mye også på vei til og fra skolen i et okkupert land, sier den palestinske viseutdanningsministeren til Aftenposten.

Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden

ABC nyheter (NTB) | 14.11.2019

– Den ubemerkede insektapokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst, sier naturverner som mener det vil få alvorlige konsekvenser for alt liv på jorden om den negative utviklingen ikke stanses.

Zero slakter klimarapporten: - De vil ha billig olje, og pakker inn budskapet i dyster klimaretorikk

Nettavisen | 14.11.2019

Dystre anslag for klimaet i den omfattende rapporten fra Det internasjonale energibyrået får hard medfart. De bommer grovt, mener Zero og Statkraft.

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.