Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Guinea: Tester mulig ebolamedisin

Leger Uten Grenser | 29.12.2014

17. desember startet en klinisk test av en mulig ebolabehandling i Guinea. Testen ledes av det franske forskningsinstituttet INSERM og finner sted på Leger Uten Grensers ebolasenter i Guéckédou, øst i landet.

WFP lanserer plan for assistanse til syrere rammet av konflikten i 2015

WFP | 28.12.2014

Som en del av FNs lansering av 'Syria Strategic Response Plan' og 'Regional Refugee and Resilience plan' for 2015 i Berlin, ba Verdens matvareprogram (WFP) i dag om nærmere NOK 11,2 milliarder i 2015 for å kunne sørge for mat til 6.5 millioner syrere som er på flukt i sitt eget land, eller som søker tilflukt i Syrias naboland.

Trygge hjem gir en bedre fremtid

SOS-barnebyer | 26.12.2014

Millioner av mennesker kommer aldri til å glemme 2. juledag for ti år siden. En av dem er Chantira, som var sju år gammel da bølgene drønnet inn over hjemstedet hennes i Krabi i Thailand. Den dagen mistet hun hele familien sin. Men heldigvis sto noen klare til å hjelpe.

Historisk appell for Syria

Flyktninghjelpen | 18.12.2014

- Krigen i Syria er den største og verste fordrivelsen av menn, kvinner og barn på over en generasjon, sa generalsekretær Jan Egeland under fremleggelsen av en historisk nødhjelpsappell i Berlin i dag. Appellen på 50 milliarder kroner er den største for et enkeltland noensinne.

Må gjenoppbygge barna

SOS-barnebyer | 17.12.2014

Det er ikke bare infrastruktur og boligmasse som skal gjenoppbygges i Gaza. Like viktig er det å gjenoppbygge og reparere traumatiserte barn og unge.

Piketty, Scheel og skatterettferdighet

RORG-samarbeidet | 17.12.2014

I utviklingsdebatten 2014 har "ulikhet" dominert problemforståelsen og "skatterettferdighet" løsningen. "Trickle Down" funker ikke og den økonomiske veksten har blitt skjevt fordelt under globaliseringens "kappløp mot bunnen".

Norge gir viktig økt støtte til syriske flyktninger

WFP | 17.12.2014

Verdens matvareprogram (WFP) har med glede mottatt en bekreftelse på at Norge har bidratt med NOK 70 millioner (US$10.2 millioner) til denne ukes gjenopptagelse av elektroniske matkuponger til 1.7 millioner flyktninger fra den syriske konflikten.

Piketty, Scheel og skatterettferdighet

RORG-samarbeidet / Global | 17.12.2014

I utviklingsdebatten 2014 har "ulikhet" dominert problemforståelsen og "skatterettferdighet" løsningen. "Trickle Down" funker ikke og den økonomiske veksten har blitt skjevt fordelt under globaliseringens "kappløp mot bunnen". Thomas Piketty har kartlagt problemet, men har Scheel-utvalget funnet de løsningene som best for Norge - og verden? Her hjemme skjøt debatten om ulikhet og skatt fart da Piketty sist fredag besøkte Oslo.

Fordømmer skoleangrep i Pakistan

Flyktninghjelpen | 16.12.2014

- Angrepet på skolebarn i Pakistan i dag er en rystende påminnelse om at det haster med å få samlet verdens stater rundt det nye, internasjonale regelverket som skal trygge skoler i konfliktområder, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

Vil du være med i FN-sambandets ungdomspanel?

FN-sambandet | 16.12.2014

Lyst til å bli en blå-blogger for FN-sambandet? Har du mange meninger? Skrivekløe? Hodet fullt av tanker om verden vi lever i? Vi søker seks nye medlemmer til FN-sambandets ungdomspanel for 2015.

Søk MedHum 2016!

MedHum | 15.12.2014

MedHum er Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon. Aksjonen foregår over to år, og neste aksjonsuke avholdes høsten 2016. Prosjektet må fremme primærhelse i lav- eller mellominntektsland.

Titusenvis av hjem ødelagt etter tyfonen Hagupits herjinger

Caritas Norge | 12.12.2014

Så langt er 27 mennesker omkommet og 2,2 millioner mennesker rammet av tyfonen Hagupit som traff Filippinene lørdag 6. desember. Over 35 000 hjem er jevnet med jorden viser ny kartlegging av Caritas.

Fant formelen for ulikhet

Norges Forskningsråd | 12.12.2014

Avstanden mellom rike og fattige øker. Den franske økonomen Thomas Piketty har funnet formelen som forklarer hvorfor. Sammen med Universitetet i Oslo og tenketanken Agenda har Forskningsrådet invitert ham til Norge.

Næringsrik mat til underernærte familier i Sudan

WFP | 11.12.2014

I går mottok Verdens matvareprogram (WFP) en betydelig donasjon til nødhjelpsoperasjoner i Sudan fra den norske regjeringen.

Se på mamma!

Flyktninghjelpen | 11.12.2014

For åtte uker siden fødte Luz del Carmen sitt femte barn. Nå er hun allerede på skolebenken. I krigsherjede Colombia er det langt fra en selvfølgelighet. – Det er mange år siden jeg var på skolen sist, men denne gangen skal jeg klare det, sier fembarnsmoren.

Sierra Leone: - Malariasyke tror de har ebola

Leger Uten Grenser | 11.12.2014

Som ledd i ebolakampen deler Leger Uten Grenser og offentlig helsevesen derfor ut malariamedisin til 1,5 millioner mennesker vest i det ebolarammede Sierra Leone.

Regjeringspartnere hjelper WFP med å gjenoppta matvareassistanse til syriske flyktninger

Verdens matvareprogram (WFP) | 11.12.2014

Etter en enestående kampanje på sosiale medier kunngjorde Verdens matvareprogram (WFP) i dag opptellingen av bidragene fra offentlige givere til gjeninnføringen av matvareassistanse til nesten 1,7 millioner syriske flyktninger.

Utviklingsbudsjettet og -politikken 2015

RORG-samarbeidet | 11.12.2014

Etter en lang budsjetthøst er mange nå glade for at KrF og V berget "bistandsprosenten", at den varslede konsentrasjonen av bistanden ble dempet og at det var enighet om økte bevilgninger til bl.a. utdanning og FNs klimafond.

Utviklingsbudsjettet og -politikken 2015

RORG-samarbeidet / Global | 11.12.2014
Etter en lang budsjetthøst er mange nå glade for at KrF og V berget "bistandsprosenten", at den varslede konsentrasjonen av bistanden ble dempet og at det var enighet om økte bevilgninger til bl.a. utdanning og FNs klimafond. For utviklingspolitikken på lengre sikt er det likevel trolig viktigere at KrF og V berget infostøtten og at vi i budsjettinnstillingen ser konturene av en fremvoksende og mulig ny utviklingspolitisk konsensus.

Kjøttforbruk engasjerer

Utviklingsfondet | 11.12.2014

Det var fullt hus på årets siste Utviklingsmandag. Vi spurte om det ikke er på tide at miljøorganisasjonene tar et oppgjør med vårt høye kjøttforbruk.

Hjelper Vestens boikott barn i India?

FORUT | 11.12.2014

- Vi er alle mot barnearbeid, men vi er uenige i veien til et samfunn fritt for utnyttelse og undertrykkelse av barn.

Sudan: Leger Uten Grenser hjelper sørsudanske flyktninger

Leger Uten Grenser | 10.12.2014

Over 30.000 sørsudanere har flyktet over grensen til delstaten White Nile i Sudan.

- Nå føler vi oss hjemme

Flyktninghjelpen | 10.12.2014

Sammen med familien flyktet Alaa'din Abbas fra Syria i august, på jakt etter fred og trygghet. Det var ikke lett å finne et sted å bo.

Stadig flere krigsrammede barn frarøves skolegang

Flyktninghjelpen | 10.12.2014

Onsdag mottar Malala Yousafzai og Kaylash Sathyarti fredsprisen for sitt arbeid for alle barns rett til utdanning. Samtidig blir 2014 stående som nok et år der krig og vold frarøver stadig flere barn skolegang.

Fredsprisen og Menneskerettighetsdagen, hånd i hånd!

FN-sambandet | 10.12.2014

- Vi gratulerer Nobels fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi på Menneskerettighetsdagen 10. desember. Vi tror prisen vil gi større gjennomslag for arbeidet for barns rettigheter, sier Rune Arctander, assisterende generalsekretær i FN-sambandet.

Akutt matmangel i Den sentralafrikanske republikk

Caritas Norge | 09.12.2014

Antall mennesker som trenger humanitær hjelp i Den sentralafrikanske republikk har økt de siste månedene.430 000 er fortsatt på flukt i sitt eget land.

En fredspris for Apsana

FORUT | 09.12.2014

- FORUT er helt på linje med fredsprisvinner Kailash Satyarthi når han sier at den neste kampen mot barnearbeid må skje i hjemmene, sier FORUTs generalsekretær, Morten Lønstad.

Tapt barndom i Damaskus

SOS-barnebyer | 09.12.2014

Krig og vold preger Al Tadamon-distriktet i Damaskus i Syria. Det er en av hovedstadens fattigste områder og her betaler barna den høyeste prisen for landets borgerkrig. Sin egen barndom. Nå går de en ny, kald vinter i møte.

Ukraina: Hjelper på begge sider av frontlinjen

Leger Uten Grenser | 09.12.2014

På tross av våpenhvilen som tredde i kraft 5. september, fortsetter kampene i flere byer og tettsteder. Tusener er fordrevet fra hjemmene sine og enda flere lever i frykt.

Helsestasjon betyr tryggere fødsler

FORUT | 08.12.2014

For to år siden ble Birun Thami født på den nye helsestasjonen i Alampu i veiløse deler av Dolakha-distriktet i Nepal. Med jordmor Krishna Kumari Thami til stede gikk fødselen uten komplikasjoner.

1 - 30 av 43
1 2

Klipp fra Media

Smultringmodellen kan frigjøre oss fra diskusjonen om økonomisk vekst

ABC nyheter | 02.06.2020

Det kan virke som en utopisk fantasi at vi skal sette menneskers livskvalitet og planetens tålegrenser foran økonomisk vekst. Utopien er imidlertid være i ferd med å bli til virkelighet for én by. Smultringmodellen ble lansert i 2012, og Raworth utdyper hvordan den fungerer i den bestselgende boka Doughnut Economics fra 2017. I april 2020 ble modellen implementert for første gang, i Amsterdam. Byen har vedtatt å styre med smultringmodellen som utgangspunkt. Bystyret i Amsterdam blir den første myndigheten i verden som gjør dette.

Sentralbanksjef Øystein Olsen: – Føler ikke at jeg har ofret noe (etisk forvaltning)

Vårt Land | 02.06.2020

Oljefondets påtroppende sjef Nicolai Tangen har fortsatt ikke en klar idé om hvordan han vil jobbe med å utvikle Oljefondets etiske forvaltning.

Argentina forlenger gjeldsforhandlinger nok en gang

ABC nyheter (NTB) | 02.06.2020

Argentina har for tredje gang utsatt fristen for å betale en utenlandsgjeld på 66 milliarder dollar, tilsvarende 635 milliarder norske kroner.

Sterke reaksjoner på at Trump bryter med WHO

VG | 31.05.2020

– Et skuffende tilbakeslag som vil sette arbeide med å fremme arbeidet med å fremme bedre helse i verden tilbake, mener Tysklands helseminister Jens Spahn. Han er enig i at det trengs reformer for å sikre at WHO fortsatt blir en global aktør som utgjør en forskjell og mener Europa må trå til.

Organisasjoner krever at regjeringen skaper flere klimajobber

ABC nyheter (NTB) | 31.05.2020

Til sammen 15 fagforeninger og miljøorganisasjoner krever i et opprop at regjeringen finansierer og planlegger prosjekter som gir flere norske klimajobber.

Skjør fredsprosess i Afghanistan

ABC nyheter | 31.05.2020

– Det mange frykter og ser som verstefalls-scenario er et Afghanistan der Taliban kommer tilbake til makten og gjenetablerer sitt såkalte emirat, sier Kristian Berg Harpviken ved Prio.

USA bryter alle bånd med WHO – kritiserer Kina

NRK nyheter | 30.05.2020

President Donald Trump beskylder Verdens helseorganisasjon (WHO) for å være i lomma på Kina og har bestemt seg for å kutte all støtte til organisasjonen.

SV om krisepakke: Tafatt, grått og usosialt

Dagsavisen (NTB) | 30.05.2020

– Dette er tafatt, grått og usosialt. Tafatt fordi dette er altfor lite til å bekjempe arbeidsløsheten, grått fordi satsingen på grønn omstilling er minimal og usosial fordi regjeringen vil gi mer skattelette til den økonomiske eliten. Her er regjeringen utilgivelig tiltaksløs, sier partileder Audun Lysbakken. Han mener regjeringen kaster bort en mulighet til å innføre en kraftig grønn omstilling.

Midtøsten-ekspert: Frykter ny intifada og angrep på Israel

VG | 30.05.2020

Palestinernes president Mahmoud Abbas brøt i forrige uke alle avtaler med Israel. Det øker faren for en ny voldsbølge og i verste fall en ny krig mellom israelere og palestinere.

FN-kjenner om Norges sikkerhetsrådssjanser: – Forsterket av koronapandemien

ABC nyheter (NTB) | 29.05.2020

Fredag deltar FN-ambassadør Mona Juul i debatt for å sikre Norge plass i FNs sikkerhetsråd. Journalist og FN-kjenner Tove Gravdal tror Norge har et fortrinn.