Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

Sør-Sudan: Bedre forhold for internflyktninger

Leger Uten Grenser | 30.09.2014

Flomvannet trekker seg tilbake, men usikkerheten vedvarer for de fordrevne i Bentiu-leiren.

ILO og H&M inngår viktig avtale

FN-sambandet | 30.09.2014

ILO og kleskjeden H&M har signert en forpliktende avtale med sikte på å bedre forholdene ved fabrikkene og leverandørkjedene i klesindustrien.

Barnevern gir utvikling

SOS-barnebyer | 29.09.2014

God barneomsorg er fundamentet for all utvikling. Derfor er ikke barnevern noe vi kan vente med til alle andre problemer er løst. En bedre barneomsorg gir både flere deltakere i arbeidsmarkedet, et bedre grunnlag for økonomisk vekst, og lavere utgifter i fremtidens sosialbudsjetter. Derfor må omsorgen for utsatte barn nå rykke opp til første plass på utviklingsagendaen.

- Bistanden har et helt grunnleggende problem

Digni | 29.09.2014

Jørn Lemvik går hardt ut mot hvordan norsk utviklingsarbeid er organisert. Les hvorfor her.

Historisk øyeblikk for våpenhandelsavtalen

ForUM | 29.09.2014

Åtte land til har ratifisert. Like før jul trer verdens første våpenhandelsavtale i kraft.

Caritas varsler om sultkatastrofe

Caritas Norge | 28.09.2014

Sør-Sudan: Landet er hardt rammet av krigsherjinger og 3,5 millioner mennesker står i fare for å sulte ifølge FN.

- Utviklingsmålene må sette barn i sentrum

SOS-barnebyer | 26.09.2014

Denne uka møttes FNs pådrivergruppe for tusenårsmålene, der Erna Solberg er en del av ledelsen. – Denne gang må vi sette barna først, sier Svein Grønnern, som ber Norges statsminister tale barnas sak i FN.

Viktig framskritt for urfolks rettigheter

Regnskogfondet | 25.09.2014

FN har denne uka for aller første gang arrangert en verdenskonferanse for urfolk. Sluttdokumentet som ble vedtatt kan bli et nyttig verktøy i kampen for urfolks rettigheter.

Noen glimt av håp i New York

ForUM | 25.09.2014

Over en halv million mennesker deltok på de til sammen 2800 klimamarsjene som ble arrangert over hele verden denne helgen. Utfallet av klimatoppmøtet ble ikke like ambisiøst, selv om noen land kom med høyere lovnader enn antatt.

Palestina: Psykisk helse på Vestbredden

Leger Uten Grenser | 24.09.2014

Leger Uten Grenser har siden 2001 gitt psykologisk støtte i den palestinske provinsen Hebron. Etter at konflikten eskalerte i juni har hjelpeorganisasjonens psykologer hatt hendene fulle.

Palmeoljeselskaper lover å redusere avskogingen

Regnskogfondet | 24.09.2014

Fire av verdens største palmeoljeselskaper lover å unngå avskoging når de etablerer nye palmeoljeplantasjer i framtida.

Jemen: Støtter sykehus etter vold i Sanaa

Leger Uten Grenser | 24.09.2014

Harde kamper har sprengt kapasiteten til det lokale helsevesenet.

Handlingsplan for FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter

Utenriksdepartementet | 24.09.2014

Utenriksdepartementet inviterer næringsliv og sivilt samfunn til innspillmøter om handlingsplanen for FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter. Møtene foregår 13. og 17. oktober, og det blir også muligheter til å sende inn skriftlig innspill.

Voldsutsatte kvinner i Colombia får Nansenprisen

Flyktninghjelpen | 23.09.2014

Kvinnenettverket «Sommerfugler» får Nansenprisen av FN for sitt risikofylte arbeid for kvinner utsatt for tortur og voldtekt i borgerkrigsherjede Colombia. En ny rapport fra Flyktninghjelpen viser at paramilitære grupper i Colombia systematisk bruker voldtekt av kvinner og barn for å terrorisere sivilbefolkningen og kontrollere viktige smuglerruter for narkotika.

Norge signerte skogavtale med Peru

Regnskogfondet | 23.09.2014

Perus regnskog står på spill og situasjonen for landets urfolk er kritisk. I dag signerte Peru og Norge en omfattende avtale om skogbevaring som kan være et skritt i riktig retning.

Hungersnød truer i Sør-Sudan

SOS-barnebyer | 22.09.2014

Evakuerte SOS-familier som flyktet fra Malakal har endelig fått nye hjem i Sør-Sudans hovedstad Juba. Samtidig truer hungersnød, og uten hjelp vil 50 000 barn dø innen utgangen av 2014.

Et pusterom i Gazas ruiner

Leger Uten Grenser | 22.09.2014

Etter kontinuerlig bomberegn siden 8. juli, gikk Palestina omsider tilbake til en tilstand av tilnærmet ro 26. august. De menneskelige og materielle skadene er betydelige, og den nåværende politiske og økonomiske situasjonen gir liten grunn til optimisme.

Dette vil Norge prioritere under FNs generalforsamling

FN-sambandet | 21.09.2014

24. september åpner den 69. generalforsamlingens høynivåuke, og verdens statsledere samles i FN-bygningen i New York. Klimatoppmøte og debatt om nye bærekraftsmål er de viktigste temaene som skal tas opp.

1,8 milliarder til klimaforskning

Norges Forskningsråd | 21.09.2014

De siste fem årene har Forskningsrådet bevilget 1,8 milliarder kroner til klimaforskning. En betydelig del av disse midlene har gått til SFF-, SFI- og FME-sentrene våre.

Fortsatt 805 millioner som sulter

Utviklingsfondet | 18.09.2014

Men nye tall bekrefter nedadgående trend. Denne uken lanserte FN nye estimater på verdens sultsituasjon.

Drept i kampen for regnskogen

Regnskogfondet | 17.09.2014

Fire ashaninka-indianere ble 1. september skutt og drept nær grensen til Acre, Brasil, i peruansk Amazonas. Blant de drepte er nøkkelpersoner i arbeidet som Regnskogfondet støtter i kampen mot ulovlig tømmerhogst. Det antas at tømmerhoggere står bak drapene.

Frykter storflom for femte år på rad

Norges Røde Kors | 17.09.2014

For femte år på rad kan storflom ramme de sørlige delene av Pakistan. Flomvannet fra Kashmir, nordøst i landet er nå på vei sørover og vil trolig føre til oversvømmelse av store områder lenger sør i landet.

22 millioner fordrevet av naturkatastrofer i 2013

Flyktninghjelpen | 17.09.2014

22 millioner mennesker ble i fjor fordrevet av naturkatastrofer som ekstremvær, flom og jordskjelv. Det er tre ganger så mange som måtte flykte på grunn av krig og konflikt, viser en ny rapport fra Flyktninghjelpen.

Slaget om skogen starter nå

Regnskogfondet | 16.09.2014

1,1 million kvadratkilometer tropisk skog, tre ganger arealet av Norge, har blitt borte på tolv år. Kursen må endres, for dersom utbyggingsplanene i Amazonas settes ut i live, kan vi snart miste halvparten av verdens største regnskog, viser den nye rapporten State of the rainforest.

Familiekjeks uten palmeolje

Regnskogfondet | 16.09.2014

For snart to år siden lovte kjeksprodusenten Sætre å bli palmeoljefri innen 2014. Nå prøver de å leve opp til løftet ved å fjerne palmeoljen fra tre kjeksklassikere.

Ebola: «Vi trenger dere på bakken»

Leger Uten Grenser | 16.09.2014

I dag ba Leger Uten Grensers internasjonale president, Joanne Liu, for andre gang FNs medlemsland om å trappe opp innsatsen mot ebolaepidemien i Vest-Afrika. Her er hennes tale.

Klima og utvikling på agendaen

ForUM | 16.09.2014

Under FNs høynivåuke 22-26. september i New York starter neste skritt for FNs nye utviklingsmål. Det er også klart for verdens største klimamarsj og klimatoppmøte med statsledere fra mer enn 120 land.

SOS Mayday minner om glemt krise

SOS-barnebyer | 16.09.2014

Hvert minutt dør et barn av malaria, de fleste i Afrika. Malaria kan ramme alle, men er en spesielt høy trussel for de svakeste familiene. SOS-barnebyers kampanje SOS Mayday skal nå bidra til å bekjempe malaria i Nigeria

Øker livsviktig innsats i Ukraina

SOS-barnebyer | 16.09.2014

Barn og voksne i Lugansk-regionen flykter for livet nordover. SOS-barnebyer i Ukraina trapper opp nødhjelpsarbeidet og flytter virksomheten lenger nord i landet for å hjelpe 1 000 internt fordrevne flyktningbarn og deres familier.

Håp for en internasjonal forpliktende klimaavtale

FN-sambandet | 16.09.2014

Ozonlaget vil være friskmeldt en gang etter 2050 dersom alle verdens land fullfører sine forpliktelser, ifølge forskere.I dag er den internasjonale dagen for bevaring av ozonlaget.

1 - 30 av 47
1 2

Klipp fra Media

Fattigdom kan følge pandemien – Norge tar til orde for samarbeid

Vårt Land (NTB) | 24.05.2020

– Bare gjennom internasjonalt samarbeid kan vi hindre at millioner vil sulte etter denne pandemien, skriver utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) og FNs tidligere generalsekretær Ban Ki-moon i en kronikk i forbindelse med rapportlanseringen 22. mai. Ban Ki-moon leder Den internasjonale organisasjonen for klimatilpasning – Global Center on Adaptation – som står bak rapporten.

Slik blir EUs grønne omstart

Nationen (NTB) | 24.05.2020

EU-kommisjonen har varslet at grønne initiativer vil stå i hjertet av innsatsen for å få økonomien i gang igjen etter krisen.

Biskopene er ikke lenger Israels beste venner

Aftenposten | 24.05.2020

Det første sjefen for norske biskoper gjorde da han fikk jobben, var å kritisere Israel for annekteringen av palestinsk land. De norske biskopene frykter at statsminister Benjamin Netanyahu ødelegger muligheten for fred.

Her går koronatallene feil vei nå (Latin-Amerika)

Dagsavisen | 23.05.2020

Mens tallene på nye koronasmittede og døde går nedover i europeiske land, går det helt motsatt vei i flere land i Latin-Amerika. Kontinentet er neste episenter.

Marthinsen om Equinors bruk av skatteparadis: – Jeg blir oppgitt, men ikke overrasket

DN | 23.05.2020

– Equinor bruker de samme tre argumentene som alle selskap som skal forsvare at de har plassert penger i skatteparadis, nemlig at det er velorganisert, helt vanlig – alle andre gjør det, og at man ikke gjør det av skattemessige årsaker, sier Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen om DNs sak om at Equinor har registrert USA-virksomheten sin i skatteparadiset Delaware i USA.

Ap om Moria-striden: – Kaoset internt i regjeringen er komplett

TV2 | 23.05.2020

Høyres innvandringspolitiske talsperson sier at han ikke tror på en løsning i Moria-saken. KrF-topper sier til TV 2 at de jobber med en løsning i helgen. – Helt absurd, mener Masud Gharahkhani (Ap).

Kinas maktgrep vekker frykt og raseri: «Dette er slutten for Hongkong»

Aftenposten | 23.05.2020

Donald Trump lover «kraftige reaksjoner» mot Kina etter et nytt, omstridt lovforslag i Beijing. Fra norske handelsmyndigheter er tonen en annen.

Kraftige utslippskutt under koronakrisen: Ikke nok til å nå klimamål

NRK nyheter | 22.05.2020

7,6 prosent nedgang i klimagassutslipp hvert eneste år. Det må til dersom klimaet ikke skal bli mer enn 1,5 grader varmere. Men selv med koronakrise klarer vi det ikke i 2020.

– Tostatsløsning død hvis Israel annekterer

Vårt Land | 22.05.2020

Gjennomfører Israel annektering av okkuperte områder, går det til kjernen i et israelsk dilemma: Skal landet være en demokratisk stat eller jødisk stat?

Desperat kamp for Brasils urbefolkning: – Siste utvei for å redde liv

VG | 22.05.2020

Coronaviruset sprer seg raskt i Brasil. Kun USA og Russland har flere smittetilfeller. Nå jobbes det på spreng for å hjelpe landets urbefolkning.