Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Oktober

Umenneskelige forhold for flyktningbarna i Hellas

SOS-barnebyer | 30.10.2015

De er separert fra foreldrene, de har ikke spist på flere dager, de tør ikke gå på do om natten av frykt for overgrep. Mange barn har flyktet fra et helvete og endt opp i et annet. – Situasjonen for flyktningbarna i Hellas er umenneskelig.

Kriser vil kreve mer både i nødhjelp og utviklingsarbeid

Norges Røde Kors | 30.10.2015

Over 300 deltakere fra FN, EU, organisasjoner, forskere og Røde Kors- bevegelsen over hele verden samles i Oslo i dag til konferanse om fremtidens håndtering av konflikter og katastrofer.

Alle kan bli forelska

FN-sambandets ungdomspanel | 29.10.2015

Uansett om man bor i Norge, eller om man bor i Chile. Land og nasjonalitet har ingenting å si, for innvendig kjenner vi på det samme. I Chile, Argentina og Peru har ikke ungdom fått ordentlig informasjon om rettighetene om kropp og seksualitet.

Flyktningkrisen i Europa: Perspektiver fra Midtøsten

Karibu Foundation | 29.10.2015

Michel Jalakh (Libanon) utfordrer oss til å utforske de grunnleggende årsakene til flyktningkrise og å forstå at det var en krise langt før migrantene kom til Europa.

Klimatilpasning på dugnad

Utviklingsfondet | 29.10.2015

Nøkkelen til suksess har vært at lokalbefolkningen og myndighetene har tatt eierskap til tiltaket og funnet en bærkraftig måte å finansiere og gjennomføre klimatilpasning på.

Tuberkulose tar like mange liv som HIV/AIDS

Norges Forskningsråd | 29.10.2015

Forskningsrådets GLOBVAC-program deltar i den globale innsatsen for å utvikle bedre vaksiner og medisiner for å bekjempe tuberkulose. I dag møtes Europas fremste tuberkulose-forskere i Oslo.

- Ungdom er avgjørende for å oppfylle de nye bærekraftsmålene

FN-sambandets Ungdomspanel | 28.10.2015

BLOGG: - I begynnelsen av oktober satte vi kursen mot New York for å delta som ungdomsdelegater til FNs generalforsamling.

E-læring mot korrupsjon

Transparency International Norge | 28.10.2015

Transparency International Norge lanserte i september et e-læringsprogram for humanitære organisasjoner. E-læringsprogrammet gir en innføring i hvilke risiki organisasjonene møter, hvordan de kan redusere, håndtere og forebygge mot korrupsjon.

Nå snakker Sunil igjen

Redd Barna | 27.10.2015

En 13 år gammel gutt hopper glad og fornøyd gjennom gamlebyen Bhaktapur i Nepal. For seks måneder siden var Sunil sjokkskadet og taus etter jordskjelvene som ødela hjemmet hans.

Bærekraftsmålene: Mer handling, mindre prat

ForUM | 27.10.2015

Statsministeren etterlyser mer handling for å nå bærekraftsmålene, men har fortsatt ikke lagt fram en handlingsplan. -Vi trenger en samstemt plan raskt som inkluderer sivilsamfunnet, sier ForUM.

Gjenoppbyggingen av Nepal i stampe

Utviklingsfondet | 26.10.2015

Det har gått et halvt år siden Nepal ble rammet av kraftige jordskjelv som gjorde en halv million mennesker hjemløse. Gjenoppbyggingen har knapt startet og nå er vinteren på vei.

Ønsker nasjonal handlingsplan for bærekraftmålene

FN-sambandet | 25.10.2015

En Fafo-rapport som ble debattert under markeringen av FN-dagen fredag, påpeker at politisk vilje og nasjonal oppfølging av FNs bærekraftsmål er nøkkelen til å lykkes.

The Lake Clinic seiler mot nye utfordringer

Impact Norway | 23.10.2015

The Lake Clinic er et prosjekt i Kambodsja som består av en håndfull flytende klinikker og spesiallagde båter. Klinikkene tilbyr ulike helsetjenester til 9 landsbyer på Tonlé-Sap-innsjøen og Steung Sen-elven.

Får 15 kroner timen for å lage iPhone 6s

FIVH | 22.10.2015

Lave lønninger, seks dagers arbeidsuke, obligatorisk overtid og manglende sikkerhet er innholdet i den nye iPhone 6s, viser en ny rapport.

Ti år med Olje for utvikling

Norad | 22.10.2015

Ti år etter oppstarten er bistandsprogrammet Olje for utvikling verdsatt verden over. Norske fageksperters innsikt i norske erfaringer og forsvarlig oljeforvaltning er svært etterspurt.

Dyster fremtid for ebolabarn

SOS-barnebyer | 21.10.2015

Vest-Afrika: Mange av de 20 000 barna som er foreldreløse etter ebolakrisen blir utstøtt og isolert av familier og lokalsamfunn som er livredd for smitte. Når epidemien er over sitter barna igjen med den største byrden.

Konstruktiv utvikling i klimaforhandlingene

ForUM | 21.10.2015

Et godt resultat i klimaforhandlingene i Bonn trengs for en vellykket klimaavtale i Paris i desember. Nå rapporterer ForUM om en positiv utvikling.

Livstruende tørke i Etiopia

Kirkens Nødhjelp | 21.10.2015

8,2 millioner mennesker trenger nødhjelp i Etiopia etter langvarig tørke i regionen.

Storstilt evaluering av humanioraforsking

Forskningsrådet | 21.10.2015

Forskingsrådet set no i gang ein grundig gjennomgang av norsk humanistisk forsking sett i eit internasjonalt perspektiv.

Mot i Mexicos gater

Verdensmagasinet X | 20.10.2015

Et år har gått siden studentene fra Ayotzinapa forsvant. I Mexico fortsetter protestene gjennom musikk og malerier.

Norad bidrar i anerkjent tidsskrift

Norad | 19.10.2015

Erfaringer innen helsearbeid for kvinner, barn og unge får stor plass i en artikkelsamling som det anerkjente legetidsskriftet British Medical Journal har lansert i anledning FNs generalforsamling i New York 2015.

Halverte antall uønskede graviditeter

Digni | 19.10.2015

Enkel og rimelig løsning ga 43 prosent færre drop-outs på skoler i Mosambik.

Slapp handlingsplan

FORUM | 18.10.2015

Sist mandag ble endelig handlingsplanen for FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter lansert av utenriksminister Børge Brende.

Ber om 3 milliarder til Syria-krisen

Flyktninghjelpen | 16.10.2015

Regjeringen foreslår å bevilge 1,5 milliarder kroner til Syria og nabolandene i sitt forslag til statsbudsjett. Flyktninghjelpen og en rekke andre norske organisasjoner mener at minst det dobbelte må til.

Oppfordrer verden til å hjelpe med å oppnå #ZeroHunger

WFP | 16.10.2015

Ertharin Cousin, Administrerende direktør for Verdens matvareprogram, appellerte fredag til hele verden om å ta affære og å bidra til å oppnå en verden uten sult - #zerohunger.

Uavhengig granskningskommisjon aktivert

Leger Uten Grenser | 15.10.2015

Dette er første nødvendige skritt mot en uavhengig granskning av angrepet på Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz, Afghanistan 3. oktober.

Ny NORHED-utlysning

Norad | 14.10.2015

Det lyses nå ut 120 millioner kroner gjennom NORHED. Fokus for utlysningen er utdanning og kvalitet.

"Å investere i jenter, er å investere i et mektig redskap"

FN-sambandets Ungdomspanel | 12.10.2015

Den 11. oktober er den internasjonale jentedagen! Hvordan mener du vi best mulig måte kan lykkes i å sikre jenters rettigheter og muligheter? Les Oda sitt innlegg!

Barna må tas med

Utdanningsforbundet, FN-sambandet, UNICEF Norge | 12.10.2015

I en verden hvor våre individuelle valg har stadig større betydning for jordas framtid, er det avgjørende at barn og unge har den nødvendige kunnskapen om konsekvenser av egne handlinger.

Noe trygt i alt det vonde

Redd Barna | 11.10.2015

Manab og Rafiq tok med seg sin 9 måneder gamle sønn og flyktet Syria. Redd Barna hjelper dem og tusenvis av andre familier på flukt gjennom Balkan.

1 - 30 av 44
1 2

Klipp fra Media

FN: Coronaviruset vil koste global turistnæring mer enn hele oljefondet

E24 | 02.07.2020

Turistnæringen har de siste månedene vært hardt rammet av coronapandemien, og ifølge FNs handelsorgan (UNCTAD) kan man i år forvente et globalt tap på minst 11.400 milliarder norske kroner.

Tidligere sikkerhetsråd-president tror det blir vrient å balansere hensynet til USA og Kina

Klassekampen | 02.07.2020

Få vestlige land kjenner prisen for å tråkke Kina på tærne bedre enn Norge. Etter at Nobelkomiteen ga fredsprisen til Liu Xiaobo i 2010, lå de diplomatiske forbindelsene brakk i seks år. Det passer sånn sett dårlig for Norge at USA har besluttet å legge seg ut med kineserne akkurat når Norge er valgt inn i FNs sikkerhetsråd. – Det kommer til å bli en gigantisk utfordring, sier diplomaten Kishore Mahbubani, som tidligere var Singapores FN-ambassadør.

Over 1000 europeiske politikere med beskjed til Israel og Trump: Stopp annekteringen av Vestbredden

Vårt Land | 02.07.2020

Israel har måtte utsette Donald Trumps plan om å annektere deler av Vestbredden. Nå ber et stort europeisk opprop om at planen aldri blir gjennomført.

Stadig færre unge palestinere tror en tostatsløsning fortsatt er mulig

Klassekampen | 01.07.2020

– Den viktigste faktoren som forklarer fortsatt støtte til tostatsløsningen eller ikke, er alder. Støtte til én demokratisk stat med like rettigheter er klart størst blant de unge, særlig de mellom 18 og 22 år, sier han. For dem som er født rundt tida for inngåelsen av Oslo-avtalen – det norsk-initierte fredsgjennombruddet tidlig på 1990-tallet – framstår Palestinas politiske elite som korrupt og autoritær, forklarer Shikaki.

Norges oppfordring til Kina: Slipp FN inn (menneskerettigheter)

VG | 01.07.2020

Norge oppfordrer Kina til å gi FNs høykommissær for menneskerettigheter uhindret tilgang til Xinjiang for å rapportere om menneskerettighetssituasjonen. Men norske uighurer er kritiske til Norges politikk.

Brasil vil møte Amazonas-kritikerne

NRK nyheter | 01.07.2020

Nylig sendte norske og utenlandske investorer et brev til Brasil med krav om en ny Amazonas-politikk. Nå vil brasilianske myndigheter møte kritikerne.

Beskylder regjeringen for løftebrudd (energibistand)

NRK nyheter | 30.06.2020

Miljøorganisasjonen Zero ser ikke spor av regjeringens varslede satsing på fornybar energi i utviklingsland. Utviklingsministeren mener Zero ikke ser godt nok etter.

Oljeselskap sammen mot brudd på menneskerettigheter

E24 (Stavanger Aftenblad) | 30.06.2020

Fire oljeselskap gikk sammen i Norge for å jobbe bedre mot brudd på menneskerettigheter. Nå er resultatet klart.

FNs menneskerettssjef slår fast at Israels annekteringsplaner er klart ulovlige

Dagsavisen (NTB) | 30.06.2020

Israels plan om å annektere deler av den okkuperte Vestbredden, er helt klart ulovlig, sier FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet.

Verden hadde en plan. Nå kan kampen mot ekstrem fattigdom bli forsinket med flere tiår.

Aftenposten | 29.06.2020

Ifølge Verdensbanken er rundt 60 millioner mennesker blitt dyttet inn i ekstrem fattigdom i løpet av tre måneder, og de fleste av dem bor i Sør-Asia og Afrika sør for Sahara. I aller verste fall mener Verdensbanken at tallet på ekstremt fattige på et tidspunkt kan bikke én milliard. Forskere ved King’s College-universitetet i London mener at kampen mot ekstrem fattigdom kan havne veldig på bakbeina om ikke politiske ledere tar tak. – Kampen vil bli satt 20, eller kanskje til og med 30 år, tilbake i tid, sier professor Andy Sumner, ifølge nyhetsbyrået AP.