Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: November

Refleksjoner i forkant av klimatoppmøtet

Karibu Foundation | 30.11.2015

Om konsekvensene av klimaendringer på verdens fattigste, sammenhengen mellom utvinningsindustrien, frihandelsavtaler og klimaendringer, og behovet for klimarettferdighet.

Klimatoppmøtet starter i dag

ForUM | 30.11.2015

Klimatoppmøtet COP21 er i gang i Paris. Nå gjelder det å legge fundamentet for fremtidens klimapolitikk.

Forventer framgang i forhandlingene

Kirkens Nødhjelp | 30.11.2015

I dag taler Erna Solberg ved åpningen av klimatoppmøtet i Paris. – Erna må vise at Norge vil bidra til å få en rettferdig klimaavtale i havn, sier Ingrid Næss-Holm, klimarådgiver i Kirkens Nødhjelp. 

Barn uten omsorg – hvem er de?

SOS-barnebyer | 30.11.2015

På verdensbasis ser vi en økning i antall barn som lever uten omsorg fra foreldre eller andre omsorgspersoner.

Kampen om utviklingsbudsjettet 2016

RORG-samarbeidet / Global | 27.11.2015
Flyktningkrisen ga økt press på utviklingsbudsjettet (bistandsbudsjettet), men i budsjettforliket med Høyre og FrP berget KrF og Venstre den langsiktige sivilsamfunnsbistanden. FN-Sambandet og Bistandsaktuelt ble også reddet og med videreføring av infostøtten sikret de fortsatt støtte til sivilsamfunnets engasjement for en styrket og mer samstemt politikk for utvikling utover bistanden. Sivilsamfunnet er lettet, men hvor lenge?

Kampen om utviklingsbudsjettet 2016

RORG-samarbeidet | 27.11.2015

Flyktningkrisen ga økt press på utviklingsbudsjettet (bistandsbudsjettet), men i budsjettforliket med Høyre og FrP berget KrF og Venstre den langsiktige sivilsamfunnsbistanden.

Et universitet gjenoppstår

Norad | 25.11.2015

Her skal Sør-Sudan utdanne leger, lærere, journalister og fremtidens ledere.

Holmenkollbakken blir oransje i dag

FOKUS | 25.11.2015

Oslo kommune lyser opp Holmenkollbakken i anledning den globale kampanjen mot vold mot kvinner.

Vold mot kvinner rammer også barn

SOS-barnebyer | 25.11.2015

25. november er dagen for avskaffelse av vold mot kvinner. En ny studie utført av SOS-barnebyer viser at familievold er en av de største årsakene til at barn søker tilflukt og ender opp med alternativ omsorg, for eksempel i en barneby.

Sviktet da det gjaldt som mest

Den norske Burmakomité | 25.11.2015

Aung San Suu Kyi og NLD vant valget etter tidenes valgskred. Espen Barth Eide tildeler seg en betydelig rolle i dette. Hvorfor står da Norge så lavt i kurs hos valgets vinnere, spør styreleder Harald Bøckman i Dagens Næringsliv.

Jubler over budsjettenighet

Digni | 24.11.2015

– Vi har levd de siste ukene i konstant frykt for at vi måtte kutte det store og viktige arbeidet ute i verden. Endelig kan vi sove godt om natta. Dette er en enorm lettelse, konstaterer Dignis generalsekretær Jørn Lemvik.

Lite håp om fred fører til økt asylstrøm

Flyktninghjelpen | 23.11.2015

Afghanere utgjør nå den største gruppen asylsøkere til Norge. Mens mange unge afghanske menn kommer til landet over grensepasseringen, Storskog i Finnmark, er kvinnene på flukt i hjemlandet, Afghanistan.

Klimaendringene rammer spisevanene våre

WWF | 23.11.2015

Kaffe, bananer, appelsiner og nøtter kan bli svært kostbare og vanskelige å få tak i om bare få tiår på grunn av klimaendringene, slår en ny WWF-rapport fast.

Veien videre i felles kamp mot IS og terror

RORG-samarbeidet | 23.11.2015

- Kampen mot terror handler om alt fra militære maktmidler, politi og etterretning til en verdikamp og en ideologisk kamp, sa NATO-sjef Jens Stoltenberg etter Paris-terroren.

Veien videre i felles kamp mot IS og terror

RORG-samarbeidet / Global | 23.11.2015
- Kampen mot terror handler om alt fra militære maktmidler, politi og etterretning til en verdikamp og en ideologisk kamp, sa NATO-sjef Jens Stoltenberg etter Paris-terroren. Reaksjonene på terrorangrepet og meningene om hva som kan og bør gjøres med de komplekse utfordringene vi står overfor er i imidlertid mange, sterke og delte - både i og utenfor Europa. Vi har samlet innlegg og synspunkter fra den norske mediedebatten.

Direkte tale fra næringslivet til myndighetene

IEH | 19.11.2015

Flere og tydeligere krav og en mer proaktiv holdning. Næringslivet er klokkeklare på hva de ønsker fra norske myndigheter

FOKUS i 20 år

FOKUS | 19.11.2015

Innsatsen for kvinners rettigheter må bli sterkere og mer samkjørt. Forståelsen av sammenhengene må bli bedre, sier Mette Moberg. En av FOKUS første ansatte oppsummerer de 20 årene.

Verdt å vite om klimatoppmøtet i Paris

WWF | 19.11.2015

Den 30. november starter årets klimatoppmøte i Paris. Målet er en global og ambisiøs klimaavtale. Men hvem er det som forhandler og hva forhandler de egentlig om?

Kan fortsette mathjelp til tørkerammede i Etiopia

WFP | 18.11.2015

Takket være betimelige bidrag fra viktige donorer kan WFP senere i måneden fortsette matdistribusjon til mer enn 1,5 millioner mennesker i den somaliske regionen av Etiopia denne måneden.

Exit informasjonsstøtten?

RORG-samarbeidet / Global | 18.11.2015
- Utviklingsdebatten står i fare, mener en bred allianse av ledere fra ungdomspartiene, herunder Unge Høyre. De tok, i likhet med KrF og Venstre, i slutten av oktober til orde for reversere regjeringens forslag om kutt på 50 millioner kroner i informasjonsstøtten i 2016. I sitt "tilleggsnummer" til statsbudsjettet svarte regjeringen med å foreslå at støtten avvikles fullstendig. Drakampen om budsjettet, herunder informasjonsstøtten, fortsetter denne uka.

Exit informasjonsstøtten?

RORG-samarbeidet | 18.11.2015

- Utviklingsdebatten står i fare, mener en bred allianse av ledere fra ungdomspartiene, herunder Unge Høyre.

Tener 90 øre per t-skjorte

FIVH | 18.11.2015
 

Tekstilarbeidaren i India sit igjen med småtteri etter å ha sydd ei t-skjorte som blir seld på den norske marknaden.

Verdens fremtid står på spill

FN-sambandets Ungdomspanel | 17.11.2015

Leon Bafondoko skriver godt om klimaforhandlingene i Agenda Magasin i dag, og legger til et liten hilsen til regjeringen: Forslaget om å legge ned FN-sambandet er "trist" og "kunnskapsløst", skriver han.

Det Magiske Toget

Impact Norway | 17.11.2015

I 1991 viftet Sangeeta Pagdhare i gang toget «The Lifeline Express». Den velse jenta på ni år var neppe klar over betydning toget ville ha for mennesker i de rurale og fattige delene av India.

Verdt å vite om flyktningtiltak i Norge

Norad | 17.11.2015

En del av flyktningtiltakene i Norge blir rapportert som bistand. De inngår derfor i det norske bistandsbudsjettet.

Når båten seiler inn

Kirkens Nødhjelp | 17.11.2015

Flere titalls av våre mest folkekjære artister har sammen spilt inn sangen "Når båten seiler inn". Alle inntekter skal i sin helhet gå til arbeidet for flyktninger.

Framskritt i skobransjen

FIVH | 17.11.2015
 

Skokjedene viser større åpenhet om etiske retningslinjer og leverandører, men Bianco og Shoe-d-vision har fortsatt en lang vei å gå, viser ny undersøkelse fra Framtiden i våre hender.

- Min første oppgave blir å lytte

Norad | 16.11.2015

- Vi lever i en brytningstid. Norsk og internasjonal bistand må finne sin plass i en drastisk endret verden sier Jon Lomøy, som i dag tiltrer som Norads direktør.

Slik kan klimaendringene påvirke truede arter

WWF | 16.11.2015

Noen av verdens mest kjente dyrearter får dårligere levekår på grunn av de menneskeskapte klimaendringene, viser ny rapport fra WWF.

Mobilisering til Habitat III – «The New Urban Agenda»

Habitat Norge | 16.11.2015

I forkant av neste års store Habitat-konferanse setter Habitat Norge fokus på byers rolle sett i lys av de nye bærekraftsmålene.

1 - 30 av 52
1 2

Klipp fra Media

Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet

ABC nyheter (NTB) | 21.11.2019

De største produsentlandene planlegger å utvinne 50 prosent mer kull, olje og gass i 2030 enn verden har råd til hvis klimamålene skal nås.

Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong

DN (NTB) | 21.11.2019

Et lovforslaget som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, er vedtatt i både Representantenes hus og Senatet. Nå gjenstår Donald Trumps signatur.

Rekordavskoging: - Vil endre kloden for alltid

Dagbladet | 21.11.2019

Avskogingen av Amazonas i år tilsvarer nesten to fotballbaner med skog i minuttet - og er nå på sitt høyeste punkt på hele ti år, ifølge ferske tall.

Ny rapport: Havbruk kan seksdoble verdens matproduksjon

DN | 20.11.2019

Havbruk og fiske kan gi mat til to tredjedeler av verdens befolkning, viser ny FN-rapport.

Ny norsk rapport: Stort gap mellom oljeplaner og klimamål

Nettavisen | 20.11.2019

Verden har planlagt for 120 prosent for mye fossil energi enn det som er forenlig med 1,5-gradersmålet, ifølge Cicero.

FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter

ABC nyheter (NTB) | 20.11.2019

FNs komité for menneskerettighetsspørsmål har enstemmig vedtatt en resolusjon som skal styrke menneskerettighetsforsvarere. Norge har ledet arbeidet med resolusjonen, og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er fornøyd med gjennomslaget.

USA endrer syn på Israels bosettinger etter over 40 år

NRK nyheter | 19.11.2019

USA endrer syn på israelske bosettinger på den okkuperte Vestbredden. – De er ikke lenger i strid med folkeretten, sier utenriksminister Mike Pompeo.

Kina-forsker: Uvanlig spent situasjon i Hongkong

VG | 19.11.2019

Et universitetsområde har de siste dagene blitt en slagmark for konflikten mellom politiet og demonstranter i Hongkong. – Nå er det hardt mot hardt, sier Kina-forsker Hans Jørgen Gåsemyr til VG.

Kraftig økning i avskogingen i Amazonas

ABC nyheter (NTB) | 19.11.2019

– Tallene er alarmerende høye. Vi må huske på at Amazonas har vært utsatt for avskoging i flere tiår. Vi nærmer oss et mulig vippepunkt, hvor store deler av skogen vil være så skadet at den kollapser, sier Øyvind Eggen, leder for organisasjonen Regnskogfondet.

SV slakter regjeringens biodrivstoffavgift – mener regjeringen «risikerer å bade i palmeolje»

Aftenposten | 18.11.2019

Men Regnskogfondet mener regjeringens forslag gir en en «begrenset risiko» for palmeolje i norsk biodrivstoff. Det viktigste nå er at regjeringen ikke gir etter for press fra LO og NHO, mener miljøorganisasjonen.