Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: April

Gir traumebehandling til barn

SOS-barnebyer | 30.04.2015

SOS-barnebyer tilbyr barn hjelp til å bearbeide traumer. Det er et viktig bidrag for fremtiden. De barnevennlige områdene som etableres nå skaper trygghet i en kaotisk hverdag, og er en investering for barnas fremtid. Tilbudet skal etter planen etableres i Karve, Pokhara og Kathmandu.

Nominér til årets menneskerettighetspris

Senter for menneskerettigheter UiO | 30.04.2015

Det er tid for å nominere – nærmere bestemt til Universitetet i Oslos menneskerettighetspris – Lisl og Leo Eitingers fond. Innen 20. mai håper priskomiteen å motta en rekke spennende nominasjoner til årets menneskerettighetspris.

Norske bønder kan lære klimatilpasning av bønder i Ecuador

Forskning.no / Noragric | 29.04.2015

Bønder i fjellene i Ecuador dyrker mange sorter mais for å tilpasse seg et stadig varmere klima. Her har nordmenn mye å lære, mener forsker.

Norsk hjelp til Nepal

Norges Røde Kors | 29.04.2015

30 delegater og fem ansatte reiser for Røde Kors i Norge til Nepal denne uka, for å bistå i hjelpearbeidet etter jordskjelvet.

Haster inn med mat og annen nødhjelp til Nepal

Verdens matvareprogram (WFP) | 29.04.2015

Verdens matvareprogram (WFP) bygger nå opp en nødhjelpsoperasjon for å hjelpe de overlevende etter jordskjelvet i Nepal. Biler med mat ankommer i dag Gorkha-distriktet, som er et av de hardest rammede områdene.

UN Women lanserer modell for rettferdige økonomiske systemer

FOKUS | 29.04.2015

De økonomiske systemene vi lever under holder kvinners sosiale og økonomiske rettigheter tilbake, viser en ny rapport fra UN Women som ble lansert denne uken.

Over 25 millioner samlet inn fra Norge til Nepal

Bistandsaktuelt | 29.04.2015

Norske hjelpeorganisasjoner er overveldet over givergleden hos det norske folk etter jordskjelvtragedien i Nepal. Så langt har over 25 millioner kroner strømmet inn. Den norske regjering øker støtten til jordskjelvrammede i Nepal med 100 millioner til 130 millioner kroner

Få fondsforvaltere gode nok på etikk og bærekraft

FIVH | 28.04.2015

Norske kunder som vil spare etisk og bærekraftig har begrensede valgmuligheter. Kun en liten del norsk fondsbransje er god nok på etikk og bærekraft, og tilbudet av spesialiserte etiske og bærekraftige fond er fortsatt lavt

2,3 millioner dør hvert år på jobb

FN-sambandet | 28.04.2015

FNs arbeidsorganisasjon ILO har markert 28. april som verdensdagen for HMS siden 2003. Datoen er også fagbevegelsens minnedag for ofre for arbeidsrelaterte sykdommer og ulykker.

Én million mennesker må sove på gata

Caritas Norge | 27.04.2015

Telt, presenninger, ulltepper, mat, vann og medisiner er de mest prekære behovene til de jordskjelvrammede i Nepal nå. – Det er viktig at denne hjelpen kommer raskt og effektivt fram, sier nødhjelpskoordinator Jan-Egil Mosand i Caritas Norge.

Gir nødhjelp i isolerte områder

SOS-barnebyer | 27.04.2015

SOS-barnebyers kriseteam i Nepal har satt opp flere nødhjelpsleire i områder nær episenteret, og gir førstehjelp, medisiner, mat og vann til jordskjelvrammede.

Ruster opp for de jordskjelvrammede i Nepal

Verdens matvareprogram | 27.04.2015

I dette øyeblikket ruster WFP massivt opp for å kunne komme de menneskene som har fått livene sine lagt i grus etter det voldsomme jordskjelvet i Nepal til unnsetning.

Norske barnebøker ødelegger regnskogen!

Regnskogfondet | 27.04.2015

Rødhette, Pinocchio og Postmann Pat ødelegger regnskogen. Det viser en undersøkelse fra Regnskogfondet, som har sjekket papiret i 24 barnebøker fra 14 norske forlag. Nå må bransjen rydde opp!

Røde Kors hjelper jordskjelvrammede

Norges Røde Kors | 27.04.2015

Dette er en katastrofe vi har fryktet lenge. Nepal er svært utsatt for jordskjelv og mange bygninger er ikke trygge. Vi er nå i dialog med Nepal Røde Kors for å kartlegge hvordan vi kan hjelpe, sier Olav Aasland, nødhjelpskoordinator i Røde Kors i Norge.

Jorskjelvet i Nepal - nødhjelpsarbeidet i gang

SOS-barnebyer | 26.04.2015

Alle i SOS-barnebyene i Nepal er i god behold etter jordskjelvet. SOS-barnebyer er i gang med nødhjelpsarbeid og fokuserer først og fremst på barn som har kommet bort fra eller mistet familien sin.

Fakta om krisen i Middelhavet

Norges Røde Kors | 25.04.2015

Krig, konflikt og uroligheter i Afrikas Horn og i Midtøsten fører til økt antall flyktninger som søker trygghet og fremtid i Europa. For første gang siden annen andre verdenskrig har antallet flyktninger i verden oversteget 50 millioner.

Forventer mer enn drøfting

Røde Kors | 24.04.2015

Det er knyttet sterke forventinger til Utenriksministeren som drar til Italia for å drøfte den humanitære krisen som nå utspiller seg på Europas dørterskel. Røde Kors forventer mer enn drøfting. Norge er en del av Europa og må handle.

Erna må gjøre utviklingspolitikken mer samstemt

FORUM | 23.04.2015

Regjeringens utviklingspolitikk er for lite samstemt, ifølge den nye rapporten Development Beyond Aid. Det anbefales at statsministeren tar større ansvar. Rapporten gir flere eksempler på at regjeringens politikk er ustemt og dermed blir mindre effektiv.

Ungdomsorganisasjoner gir Norge Verdens Beste Nyheter

Global.no | 22.04.2015

Spire, SAIH og Changemaker samarbeider om kampanjen Verdens Beste Nyheter. I dag deler de ut en avis fullspekket med gode nyheter fra utviklingsland i tolv av landets største byer.

BEKYMRET FOR FORSVUNNEDE ANSATTE I SØR-SUDAN

Verdens matvareprogram (WFP) | 22.04.2015

Verdens matvareprogram (WFP) er dypt bekymret for skjebnen til tre ansatte som forsvant i delstaten Upper Nile i Sør-Sudan tidligere denne måneden, og advarer mot at den svekkede sikkerheten vil forverre sultsituasjonen.

- Et svimlende ressurstap

Digni | 22.04.2015

- En av de største hindringene for å skape utvikling, er at lokale organisasjoner og samfunn gjennomsyres av frykt for å si sin mening. Det mener generalsekretær Jørn Lemvik i Digni.

Rekordsalg av Fairtrade-bananer

Fairtrade | 21.04.2015

Ferske tall fra 2014 viser at stadig flere norske forbrukere etterspør Fairtrade-produkter. Veksten av Fairtrade-bananer økte med hele 68 prosent i fjor. I fjor handlet vi rettferdige produkter til en estimert verdi av 571 millioner kroner.

Caritas krever at regjeringen handler

Caritas Norge | 20.04.2015

De siste dagenes hendelser i Middelhavet er en tragedie norske myndigheter ikke kan ignorere, mener Caritas Norge. Rundt 700 flyktninger mistet trolig livet da en båt kantret i helgen. Tallet på omkomne i år har dermed kommet opp i 1600.

På tide med én utviklingspolitikk for hele regjeringen?

RORG-samarbeidet / Global | 20.04.2015
Etter valget i 2013 lovet Høyre/Frp-regjeringen en mer samstemt politikk for utvikling, men siden har det vært ganske stille. I en ny rapport utarbeidet for ForUM får de nå råd om hvordan hele regjeringen og Stortinget kan bidra bedre. Kanskje kan regjeringen også la seg inspirere av våre naboland? Sist uke slo Sveriges bistandsminister, Isabella Lövin, et slag for en ny start på samstemtpolitikken (PGU), slik også hennes regjering har lovet.

- Menneskerettighetssituasjonen i Vest-Sahara må overvåkes

SAIH | 20.04.2015

SAIH oppfordrer FN til å gi FN-styrken MINURSO mandat til å rapportere på menneskerettighetsbrudd i Vest-Sahara. FN må også jobbe for å få på plass den lenge lovede folkeavstemningen om landets selvstendighet, skriver SAIH.

Hvorfor åpne leverandørlister?

FIVH | 20.04.2015

Hvorfor åpne leverandørlister? Stadig flere mener at åpenhet rundt produksjonen av varer er viktig. Framtiden i våre hender har over flere år lagt press på kleskjedene for at de skal fortelle omverden hvilke fabrikker de bestiller klærne fra.

På tide med én utviklingspolitikk for hele regjeringen?

RORG-samarbeidet | 20.04.2015

Etter valget i 2013 lovet Høyre/Frp-regjeringen en mer samstemt politikk for utvikling, men siden har det vært ganske stille. I en ny rapport utarbeidet for ForUM får de nå råd om hvordan hele regjeringen og Stortinget kan bidra bedre. Kanskje kan regjeringen også la seg inspirere av våre naboland? Sist uke slo Sveriges bistandsminister, Isabella Lövin, et slag for en ny start på samstemtpolitikken (PGU), slik også hennes regjering har lovet.

Barneambassadør vil styrke barns rettigheter

SOS-barnebyer | 16.04.2015

Denne uken har Stortinget diskutert regjeringens melding om menneskerettigheter. SOS-barnebyer har sammen med Plan og Redd Barna formulert ti forslag til utenriksminister Børge Brende om hvordan arbeidet for barns rettigheter kan styrkes internasjonalt.

Nye bærekraftmål gir grunn til optimisme

FN-sambandet | 16.04.2015

FN-sambandet mener konstruktiv kritikk av prosessen rundt FNs nye bærekraftmål er på sin plass, men at de nye bærekraftmålene er veien til en mer rettferdig verden. Erfaringene med tusenårsmålene viser at globale felles mål for utvikling har forpliktet verdens land til å styre utviklingen i riktig retning.

SPU - inn i bærekraft og ut av kull og krenkelser?

RORG-samarbeidet / Global | 15.04.2015
Hva kan Norge gjøre for menneskerettigheter, miljø og utvikling med et oljefond som primært skal sikre størst mulig avkastning og ikke brukes politisk? Det får Stortinget på ny anledning til å mene noe om når de nå skal drøfte meldingen om Oljefondet (SPU) 2014. Finansminister Siv Jensen (Frp) vil ikke trekke fondet ut av kull, men åpner for å utelukke "klimaverstinger" og for økte investeringer i infrastruktur og fornybar energi.
1 - 30 av 44
1 2

Klipp fra Media

FN-sjefen krever slutt på «krigen mot naturen»

DN (NTB) | 01.10.2020

– En konsekvens av vår ubalanse med naturen er fremveksten av dødelige sykdommer som hiv/aids, ebola og nå covid-19, som vi har lite eller intet forsvar mot, sa Guterres da han åpnet FNs aller første toppmøte om naturmangfoldskrisen. Verdens ledere må endre kurs og endre vårt forhold til naturen, mener FN-sjefen.

Norge og 63 andre land lover å satse på naturmangfold

NRK nyheter | 01.10.2020

Erna Solberg og 63 andre statsledere har signert en erklæring hvor de forplikter seg til en rekke miljøverntiltak fram mot 2030.

Frp sier nei til forslaget til karbonfangst og -lagring

NRK nyheter | 01.10.2020

Regjeringens karbonfangst og -lagringsprosjekt «Langskip» ser med dette ut til å stå i fare for å forlise.

Norge gir milliarder til korrupte land, men vet ikke om pengene havner i feil hender (bistand)

E24 (Aftenposten) | 30.09.2020

En fersk rapport slår fast at Norge ikke jobber målrettet nok mot korrupsjon. Likevel sender vi mer og mer penger til verdens mest korrupte regimer.

70 statsledere lover å løse naturkrise – denne gangen med en skjerpet plan

Vårt Land | 30.09.2020

Med en tipunktsplan lover 70 statsledere å få naturen på rett spor etter mange år med overforbruk og ødeleggelser. – Å beskytte natur er å beskytte økonomien vår, sa Erna Solberg.

Amnesty trekker seg ut av India: – Aldri opplevde noe så lammende

Vårt Land | 30.09.2020

Amnesty International sier de har sagt opp alle sine ansatte i India på bakgrunn av represalier fra indiske myndigheter. – Det er gjennomskuelig at dette er knyttet til vårt kritiske søkelys på menneskerettighetsbrudd i India, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge.

Angola varsler ønske om større åpenhet: – Skal mye mer til for å overbevise (EITI)

E24 (Stavanger Aftenblad) | 29.09.2020

Etter 18 år har myndighetene i Angola varslet at landet ønsker å bli med i Eiti-samarbeidet, som jobber for gjennomsiktighet i oljeindustrien. Norske eksperter mener det fortsatt er grunn til skepsis.

Verdensledere erklærer naturkrise

ABC nyheter (NTB) | 29.09.2020

Verden er i en natur- og klimakrise, advarer ledere fra 64 land. I en kunngjøring mandag forplikter de seg til å reversere tapet av biomangfold innen 2030. Kunngjøringen kommer i forkant av FNs høynivåmøte om biomangfold onsdag 30. september, i regi av FNs naturpanel IPBES (Den mellomstatlige plattformen for biomangfold og økosystem).

I dette landet har kvinnene bidratt til å avskaffe en rekke moral-lover (Sudan)

Vårt Land | 29.09.2020

I løpet av det siste året har en rekke lover og forordninger som regulerte alt fra hijabbruk og alkoholdrikking, til skilsmisse og barnefordeling, blitt endret. Nå skal Sudan som i tretti år ble styrt av islamister, bli en sekulær stat.

Solberg til FN: Coronapandemien er den største utfordringen i FNs historie

ABC nyheter (NTB) | 28.09.2020

Statsminister Erna Solberg holdt søndag en videotale i FNs hovedforsamling. Hun vektla viktigheten av internasjonalt samarbeid for å bekjempe coronaviruset.