Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

WFP starter opp matdistribusjon i krigsherjede områder i Aden

Verdens matvareprogram (WFP) | 30.07.2015

KAIRO – Verdens matvareprogram (WFP) har startet opp matutdeling til rundt 340 000 mennesker i åtte av de verst rammede områdene i havnebyen Aden sør i Jemen.

Dråper av håp

Kirkens Nødhjelp | 28.07.2015

En søyle av vann danser mot den skarpblå himmelen. Midt i vannspruten står Agnes og bobler av glede. Hun har nettopp smakt friskt, naturlig og rent vann for første gang.

Positive effekter ved grønnsakhager

Caritas Norge | 28.07.2015

I Zambia er om lag 60 % av befolkningen fattige. Flesteparten av de fattige bor på landsbygda og er avhengig av landbruk for å overleve.

Krav fra offentlig sektor fører til endring på bakken i Pakistan

IEH | 27.07.2015

Fabrikker som leverer kirurgiske instrumenter til Sverige og England har blitt bedre etter inkludering av etiske krav i offentlige anskaffelser. Dette viser en rapport fra svenske Swedwatch.

Rapport om økonomiske mislighetssaker

Norad | 26.07.2015

Norads varslingsteam har i perioden 31. mars – 30. juni 2015 opprettet syv varslingssaker.

Barn i Nepal er fortsatt redde

Redd Barna | 26.07.2015

I dag er det tre måneder siden Nepal ble rammet av det første massive jordskjelvet. Redd Barna og tre andre hjelpeorganisasjoner har snakket med 2000 barn som overlevde jordskjelvene om hvordan de har det nå, og hva de tenker om fremtiden.

Et liv på flukt

Flyktningehjelpen | 26.07.2015

Siden desember 2013 har opprøret og den pågående borgerkrigen kostet flere tusen mennesker livet og drevet to millioner på flukt. 200 000 har krysset grensen til nabolandet Etiopia

De gode nyhetene

Digni | 21.07.2015

En milliard mennesker er løftet ut av ekstrem fattigdom. Det må feires!

19,3 millioner fordrevet av naturkatastrofer

Flyktningehjelpen | 21.07.2015

19,3 millioner mennesker ble drevet fra sine hjem som et resultat av naturkatastrofer som ekstremvær, flom og jordskjelv i 2014. - Mye lidelse kunne vært unngått gjennom godt forebyggingsarbeid, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Familier flykter fra Burundi

Redd Barna | 21.07.2015

I dag holdes det omstridte presidentvalget i Burundi. Tusenvis har flyktet på grunn av urolighetene i landet, og til flyktningleiren i Tanzania kommer nå mange underernærte barn som er sterkt preget av flukten.

Humanitære behov stiger i Jemen

Verdens matvareprogram (WFP) | 21.07.2015

Et skip fra Verdens matvareprogram (WFP) lastet med matvareassistanse ankom i dag Aden – Det første WFP-chartrede skipet som har lagt til kai i havnen siden konflikten i Jemen brøt ut i mars. Maten vil være en viktig støtte for mennesker i de konfliktrammede provinsene sør i landet.

Enighet om finansieringsavtale i Addis Abeba

ForUM | 18.07.2015

Onsdag kveld ble det enighet om avtale om finansiering for utvikling. -Viktig for sluttforhandlingene om bærekraftsmålene neste uke, men dessverre ble det ikke globalt skatteorgan, sier ForUM.

Et blikk på innsiden av "smilets land"

Amnesty | 17.07.2015

Jeg er en profesjonell menneskerettighetsaktivist, men jeg føler meg veldig ydmyk i nærværet av disse 13 mennene og denne ene kvinnen. Jeg er fristet til å kalle dem "gutter" og "jente", de ser så unge ut, skriver kollega Juval Ginbar fra rettsaken han har fulgt i Thailand i sommer.

Stor støtte til utdanning

Norad | 10.07.2015

Mer penger, nye partnerskap og en fornyet forpliktelse til å oppfylle retten til utdanning for alle er det foreløpige resultatet fra Oslo Summit on Education for Development.

Ban Ki-moon i Oslo lanserte den siste Tusenårsmålsrapporten

FN-sambandet | 10.07.2015

Ban Ki-moon var i Oslo 6. juli for å lansere den siste Tusenårsmålsrapporten for FNs tusenårsmål. På FN.no finner du både nøkkeltall og hele rapporten.

Ny avtaletekst om finansiering for utvikling

ForUM | 10.07.2015

Onsdag denne uken ble et nytt avtaleutkast til Finansiering for utvikling lagt frem før toppmøtet i Addis Abeba neste uke. ForUM deltar, og har sendt innspill til utenriksministeren.

Fra vondt til verre for greske familier

SOS-barnebyer | 08.07.2015

De siste årene har behovet for støtte til sårbare familier økt i Hellas. Landets nei til EU-samarbeid 6. juli gir folket flere spørsmål enn svar om fremtiden, men lederen i SOS-barnebyer Hellas, George Protopapas. Han håper allikevel at de skal klare å hjelpe de mest sårbare barna.

1 milliard til EØS-forskning

Forskningsrådet | 07.07.2015

Forskere fra Polen, Romania, Tsjekkia, Latvia og Estland jobber nå sammen med norske og islandske forskere fra hele landet for å løse felleseuropeiske samfunnsutfordringer og styrke forskningssamarbeidet i Europa.

Solberg tar initiativ til ny FN-kommisjon for utdanning

FN-sambandet | 07.07.2015

Erna Solberg ber FN om å opprette en FN-kommisjon for utdanning. Dette skjedde under Solbergs tale til den globale konferansen for utdanning i Oslo, 7. juli.

Halvering av ekstrem fattigdom

Bistandsaktuelt | 07.07.2015

– Lærdommen fra tusenårsmålene kan bli et springbrett for videre utvikling, mener FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Stort utdanningstoppmøte i Oslo

Norad | 03.07.2015

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Nobel fredsprisvinner Malala Yousafzai deltar når statsminister Erna Solberg inviterer til toppmøte om utdanning.

Våpenhandelskontroll viktigere enn noensinne

ForUM | 03.07.2015

Våpenhandelsavtalen trer i kraft i en tid preget av farlige konflikter og uro. Sterk implementering er essensielt, understreker ForUM og Kristelig Fredsplattform i et brev til utenriksministeren før møter i Geneve neste uke.

WFP tvunget til å gjøre drastiske kutt i matvarehjelpen til syriske flyktninger

Verdens matvareprogram (WFP) | 02.07.2015

AMMAN – Verdens matvareprogram (WFP) er tvunget til å gjøre dype kutt i matvareassistansen til utsatte syriske flyktninger i Libanon og Jordan på grunn av mangel på midler.

Menneskerettighets-eksperter ønsker folkeavstemning i Hellas velkommen

FN-sambandet | 02.07.2015

Menneskerettighetseksperter fra FN påpeker at det står mye mer på spill enn nedbetaling av gjeld.

Ban Ki-moon besøker Norge i juli for å lansere den siste Tusenårsmålrapporten

FN-sambandet | 02.07.2015

Under sitt besøk 6.-8. juli skal Ban Ki-moon lansere den siste Tusenårsmålrapporten sammen med statsminister Erna Solberg. Han skal også delta på Oslo Education Summet, en internasjonale konferansen for utdanning, i tillegg til et besøk på Svalbard.

WFP trapper opp matvarehjelp i det østlige Ukraina

Verdens matvareprogram (WFP) | 01.07.2015

KIEV – Verdens matvareprogram (WFP) har i dag annonsert at de nå trapper opp nødhjelpsoperasjonen sin i det østlige Ukraina for å sørge for matassistanse til 500 000 konfliktrammede mennesker i regionen fram til utgangen av året.

1 - 30 av 26
1

Klipp fra Media

Oxfam: Pengene til verdens ti rikeste nok til vaksiner til alle

ABC nyheter (NTB) | 25.01.2021

Formuen til verdens ti rikeste milliardærer ville være nok til koronavaksine til alle verdens innbyggere, sier Oxfam i en ny rapport.

NRKs Christian Strand med nye tall: – Sløsingen i Oslo er i verdensklasse

Aftenposten | 25.01.2021

– Jeg har oppdaget ukjente, sjokkerende sider ved Oslo, tilstår Christian Strand fra NRK. Nå skal mannen bak TV-suksessen Sløsesjokket legge frem «helt syk statistikk».

Mubaraks fall skapte håp – så håpløshet

ABC nyheter (NTB) | 25.01.2021

Ti år etter at Egypts folkeoppstand veltet Hosni Mubarak og ga håp om frihet, har det nye regimet utradert all opposisjon, ifølge menneskerettsaktivister.

Biden-administrasjonen oppfordrer Kina til å skjerpe utslippsmål

TV2 | 24.01.2021

Neste uke kommer Biden-administrasjonen til å kunngjøre mer politikk de anser som nødvendig for å håndtere klimaendringene – nå oppfordrer de Kina til å skjerpe ett av sine utslippsmål.

Biden skroter omstridt abortregel: Feminister presser på for å gå lenger (bistand)

Vårt Land | 23.01.2021

Joe Biden gjør som demokrater før ham og fjerner «munnkurvregel», som struper bistand til kvinnehelse. Nå øker presset for å gå lenger.

EU-regler mot grønnvasking tar tid: Krangler om gassens rolle

E24 | 23.01.2021

EU krangler om hvor vidt gass regnes som bærekraftig i de nye EU-reglene mot grønnvasking («taksonomien»). – Det virker som om EU har noen utfordringer, sier KPMG-direktør.

Regjeringens egne forskere mener miljøvurderinger må inn i olje-tildelinger

Vårt Land | 23.01.2021

Denne uka tildelte regjeringen 61 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Prosessen bak må fornyes, mener to av regjeringens forskningsinstitutter.

Feirar atomvåpenforbodet som Noreg stemte mot

NRK nyheter | 22.01.2021

Frå i dag av forbyr FN atomvåpen, 75 år etter USA si atombombing av to japanske byar. Fredsrørsla feirar merkedagen, og japanskfødde Mariko Takei Myksvoll bidrar med å spela «Imagine» over hustaka i Bergen.

SV vil gi fattige land tilgang på vaksineoppskriftene - regjeringen sier nei

Vårt Land | 21.01.2021

SV mener regjeringen prioriterer maksimal profitt for legemiddelselskaper framfor menneskeliv når de ikke vil jobbe for å lette patentreglene, slik at flere kan produsere vaksiner. – Håpløs kritikk, svarer regjeringen.

Riksrevisjonen gransker UD-tilskudd fra sjefsperioden til Terje Rød-Larsens venn

DN+ | 21.01.2021

Geir O. Pedersen var i flere år sjef for UD-avdelingen som avgjorde støtten til International Peace Institute, der vennen Terje Rød-Larsen var president. Nå skal Riksrevisjonen blant annet granske støtten mens Pedersen satt ved roret og tankesmien fikk 36 millioner.