Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Juli

WFP starter opp matdistribusjon i krigsherjede områder i Aden

Verdens matvareprogram (WFP) | 30.07.2015

KAIRO – Verdens matvareprogram (WFP) har startet opp matutdeling til rundt 340 000 mennesker i åtte av de verst rammede områdene i havnebyen Aden sør i Jemen.

Dråper av håp

Kirkens Nødhjelp | 28.07.2015

En søyle av vann danser mot den skarpblå himmelen. Midt i vannspruten står Agnes og bobler av glede. Hun har nettopp smakt friskt, naturlig og rent vann for første gang.

Positive effekter ved grønnsakhager

Caritas Norge | 28.07.2015

I Zambia er om lag 60 % av befolkningen fattige. Flesteparten av de fattige bor på landsbygda og er avhengig av landbruk for å overleve.

Krav fra offentlig sektor fører til endring på bakken i Pakistan

IEH | 27.07.2015

Fabrikker som leverer kirurgiske instrumenter til Sverige og England har blitt bedre etter inkludering av etiske krav i offentlige anskaffelser. Dette viser en rapport fra svenske Swedwatch.

Rapport om økonomiske mislighetssaker

Norad | 26.07.2015

Norads varslingsteam har i perioden 31. mars – 30. juni 2015 opprettet syv varslingssaker.

Barn i Nepal er fortsatt redde

Redd Barna | 26.07.2015

I dag er det tre måneder siden Nepal ble rammet av det første massive jordskjelvet. Redd Barna og tre andre hjelpeorganisasjoner har snakket med 2000 barn som overlevde jordskjelvene om hvordan de har det nå, og hva de tenker om fremtiden.

Et liv på flukt

Flyktningehjelpen | 26.07.2015

Siden desember 2013 har opprøret og den pågående borgerkrigen kostet flere tusen mennesker livet og drevet to millioner på flukt. 200 000 har krysset grensen til nabolandet Etiopia

De gode nyhetene

Digni | 21.07.2015

En milliard mennesker er løftet ut av ekstrem fattigdom. Det må feires!

19,3 millioner fordrevet av naturkatastrofer

Flyktningehjelpen | 21.07.2015

19,3 millioner mennesker ble drevet fra sine hjem som et resultat av naturkatastrofer som ekstremvær, flom og jordskjelv i 2014. - Mye lidelse kunne vært unngått gjennom godt forebyggingsarbeid, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Familier flykter fra Burundi

Redd Barna | 21.07.2015

I dag holdes det omstridte presidentvalget i Burundi. Tusenvis har flyktet på grunn av urolighetene i landet, og til flyktningleiren i Tanzania kommer nå mange underernærte barn som er sterkt preget av flukten.

Humanitære behov stiger i Jemen

Verdens matvareprogram (WFP) | 21.07.2015

Et skip fra Verdens matvareprogram (WFP) lastet med matvareassistanse ankom i dag Aden – Det første WFP-chartrede skipet som har lagt til kai i havnen siden konflikten i Jemen brøt ut i mars. Maten vil være en viktig støtte for mennesker i de konfliktrammede provinsene sør i landet.

Enighet om finansieringsavtale i Addis Abeba

ForUM | 18.07.2015

Onsdag kveld ble det enighet om avtale om finansiering for utvikling. -Viktig for sluttforhandlingene om bærekraftsmålene neste uke, men dessverre ble det ikke globalt skatteorgan, sier ForUM.

Et blikk på innsiden av "smilets land"

Amnesty | 17.07.2015

Jeg er en profesjonell menneskerettighetsaktivist, men jeg føler meg veldig ydmyk i nærværet av disse 13 mennene og denne ene kvinnen. Jeg er fristet til å kalle dem "gutter" og "jente", de ser så unge ut, skriver kollega Juval Ginbar fra rettsaken han har fulgt i Thailand i sommer.

Stor støtte til utdanning

Norad | 10.07.2015

Mer penger, nye partnerskap og en fornyet forpliktelse til å oppfylle retten til utdanning for alle er det foreløpige resultatet fra Oslo Summit on Education for Development.

Ban Ki-moon i Oslo lanserte den siste Tusenårsmålsrapporten

FN-sambandet | 10.07.2015

Ban Ki-moon var i Oslo 6. juli for å lansere den siste Tusenårsmålsrapporten for FNs tusenårsmål. På FN.no finner du både nøkkeltall og hele rapporten.

Ny avtaletekst om finansiering for utvikling

ForUM | 10.07.2015

Onsdag denne uken ble et nytt avtaleutkast til Finansiering for utvikling lagt frem før toppmøtet i Addis Abeba neste uke. ForUM deltar, og har sendt innspill til utenriksministeren.

Fra vondt til verre for greske familier

SOS-barnebyer | 08.07.2015

De siste årene har behovet for støtte til sårbare familier økt i Hellas. Landets nei til EU-samarbeid 6. juli gir folket flere spørsmål enn svar om fremtiden, men lederen i SOS-barnebyer Hellas, George Protopapas. Han håper allikevel at de skal klare å hjelpe de mest sårbare barna.

1 milliard til EØS-forskning

Forskningsrådet | 07.07.2015

Forskere fra Polen, Romania, Tsjekkia, Latvia og Estland jobber nå sammen med norske og islandske forskere fra hele landet for å løse felleseuropeiske samfunnsutfordringer og styrke forskningssamarbeidet i Europa.

Solberg tar initiativ til ny FN-kommisjon for utdanning

FN-sambandet | 07.07.2015

Erna Solberg ber FN om å opprette en FN-kommisjon for utdanning. Dette skjedde under Solbergs tale til den globale konferansen for utdanning i Oslo, 7. juli.

Halvering av ekstrem fattigdom

Bistandsaktuelt | 07.07.2015

– Lærdommen fra tusenårsmålene kan bli et springbrett for videre utvikling, mener FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Stort utdanningstoppmøte i Oslo

Norad | 03.07.2015

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Nobel fredsprisvinner Malala Yousafzai deltar når statsminister Erna Solberg inviterer til toppmøte om utdanning.

Våpenhandelskontroll viktigere enn noensinne

ForUM | 03.07.2015

Våpenhandelsavtalen trer i kraft i en tid preget av farlige konflikter og uro. Sterk implementering er essensielt, understreker ForUM og Kristelig Fredsplattform i et brev til utenriksministeren før møter i Geneve neste uke.

WFP tvunget til å gjøre drastiske kutt i matvarehjelpen til syriske flyktninger

Verdens matvareprogram (WFP) | 02.07.2015

AMMAN – Verdens matvareprogram (WFP) er tvunget til å gjøre dype kutt i matvareassistansen til utsatte syriske flyktninger i Libanon og Jordan på grunn av mangel på midler.

Menneskerettighets-eksperter ønsker folkeavstemning i Hellas velkommen

FN-sambandet | 02.07.2015

Menneskerettighetseksperter fra FN påpeker at det står mye mer på spill enn nedbetaling av gjeld.

Ban Ki-moon besøker Norge i juli for å lansere den siste Tusenårsmålrapporten

FN-sambandet | 02.07.2015

Under sitt besøk 6.-8. juli skal Ban Ki-moon lansere den siste Tusenårsmålrapporten sammen med statsminister Erna Solberg. Han skal også delta på Oslo Education Summet, en internasjonale konferansen for utdanning, i tillegg til et besøk på Svalbard.

WFP trapper opp matvarehjelp i det østlige Ukraina

Verdens matvareprogram (WFP) | 01.07.2015

KIEV – Verdens matvareprogram (WFP) har i dag annonsert at de nå trapper opp nødhjelpsoperasjonen sin i det østlige Ukraina for å sørge for matassistanse til 500 000 konfliktrammede mennesker i regionen fram til utgangen av året.

1 - 30 av 26
1

Klipp fra Media

60 prosent av verdens fiskearter kan være utryddet innen 80 år

NRK nyheter | 04.08.2020

Klimaendringer kan utslette store deler av verdens fiskearter innen år 2100. Det konkluderer en ny, internasjonal studie fra en gruppe tyske forskere.

– Vi har sett tilfeller av bulldosere mot urfolk med pil og bue (klima/miljø/menneskerettigheter)

Dagsavisen | 04.08.2020

Rekordmange miljøaktivister ble drept i fjor. For hver av de drepte kan det i tillegg være hundrevis som har blitt banket, skadet eller mistet jobbene sine, sier generalsekretæren i Regnskogfondet.

Brannvarsel fra Amazonas

Klassekampen | 04.08.2020

Brasils handelspartnere burde legge ytterligere press på president Bolsonaro for å hindre nye rekordbranner i Amazonas, mener eksperter.

Amerikanske techgiganter beskyldes for maktmisbruk. Siden nyttår har Oljefondet tjent nær 170 milliarder kroner på disse selskapene.

E24 (Aftenposten) | 02.08.2020

De største amerikanske teknologiselskapene fortsetter å stige til rekordnivåer etter at både Facebook, Amazon, Apple og Google la frem kvartalstall torsdag. Oljefondets aksjer i disse selskapene har nå steget med nær 170 milliarder kroner siden nyttår.

Stadig flere branner i Amazonas tross forbud

ABC nyheter (NTB) | 02.08.2020

Amazonas i Brasil rammes av stadig flere branner, selv om det nå er forbudt å tenne på regnskogen.

Så farlig er Kina-krangelen

Dagbladet | 31.07.2020

- Jeg grøsser på ryggen når jeg tenker at Xi kan la seg friste til å teste Trumps handlekraft. - Det er en dypt bekymringsfull utvikling som vi er vitne til mellom de to stormaktene, sier Asia-forsker ved PRIO, Stein Tønnesson til Dagbladet.

Leveregel nummer én: — Aldri ydmyk noen

Morgenbladet+ | 31.07.2020

Den 92 år gamle diplomatveteranen Hans Blix skriver på en bok som kanskje aldri blir ferdig. Til Morgenbladet snakker han om Norges plass i Sikkerhetsrådet, hvordan IS kunne vært unngått og personlighetstrekkene som forener verdens diktatorer.

Norges Bank endret etisk regelverk før Tangen-høring

E24 | 30.07.2020

Norges Banks hovedstyre endret i juni sitt etiske regelverk etter at de i mai selv påpekte at Nicolai Tangen hadde en interessekonflikt. Representantskapet har bedt hovedstyret forklare konsekvensen av endringene.

Ny rapport: Fire miljøaktivister drept i uken siden Paris-avtalen

NRK nyheter | 30.07.2020

7. april i fjor ble Datu Kaylo Bontulan drept av militæret på Filippinene. Han var en av 212 miljøaktivister som ble drept i fjor – det høyeste tallet som er registrert.

Norad-sjefen: Dobling i antall sultende etter koronapandemien

Aftenposten | 28.07.2020

Økt sult og fattigdom. Mindre utdanning og mer barnearbeid. Det er konsekvenser av koronaepidemien for verdens fattigste, ifølge ny Norad-rapport.