Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

På høy tid å revurdere norsk politikk i Burma

Den norske Burmakomité | 29.09.2015

Norges engasjement i Myanmar har vært overoptimistisk og bidratt til å styrke en militært kontrollert regjering på bekostning av opposisjonen, mener Aung San Suu Kyi. Det bør norske myndigheter ta på alvor, skriver informasjonsansvarlig Åse Sand.

På besøk i Kenya

Fairtrade Norge | 29.09.2015

Næringsminister Monica Mæland (H) besøkte Fairtrade-plantasjen Penta Flowers i Kenya forrige uke, som en del av det offisielle besøket i Kenya og Tanzania for å fremme norske næringslivsinteresser. Regjeringen har store forventninger til at norsk næringsliv skal bidra til utvikling i land i Sør.

Mobiliserer unge i kampen for å utrydde sult innen 2030

Verdens matvareprogram | 28.09.2015

NEW YORK – Til tross for at en verden uten sult er innen rekkevidde, krever det en global bevegelse med dedikerte personer og organisasjoner for å få det til innen de neste 15 årene, sa den administrerende direktøren for en av verdens største humanitære organisasjoner.

Tid for handling

Flyktninghjelpen | 28.09.2015

Hvert år flykter gjennomsnittlig 26 millioner mennesker fra naturkatastrofer som storm og flom. I 2014 flyktet gjennomsnittlig ett menneske hvert sekund. Og det vil bare bli verre – klimaendringer gjør katastrofene hyppigere og kraftigere, mens befolkningen øker i utsatte områder.

CARE utvider innsatsen på Balkan

CARE | 25.09.2015

Den internasjonale hjelpeorganisasjonen CARE har utvidet arbeidet sitt på Balkan for å hjelpe flyktningene som krysser grensen til Serbia og Kroatia. CARE deler ut blant annet vann, mat, hygieneartikler. Til barnefamilier deles det i tillegg ut bleier, våtservietter og babymat.

Bærekraftsmålene: – Vi er utålmodige på vegne av verdens barn

SOS-barnebyer | 25.09.2015

I dag, 25. september, vedtar FNs generalforsamling de nye bærekraftsmålene i New York. – Nå må vi jobbe raskere og mer effektivt for å styrke rettighetene til sårbare barn, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge.

Jon Lomøy blir ny Norad-direktør

Norad | 25.09.2015

Direktør Jon Lomøy åremålsbeskikkes som direktør i Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) for et tidsrom av fire år, med tiltredelse fra det tidspunkt Utenriksdepartementet bestemmer.

Gull til norad.no

Norad | 25.09.2015

Norad vant beste nettsted for offentlige virksomheter under Farmandprisen 2015.

FNs bærekraftsmål vedtas 25. september

FN-sambandet | 24.09.2015

Den 25. september lanseres de nye bærekraftsmålene i Oslo. Dette skjer samme dag som FNs 193 medlemsland vedtar 17 nye mål for bærekraftig utvikling, på FNs generalforsamling i New York.

Har ingeniører - søker gode oppdrag

Ingeniører Uten Grenser | 24.09.2015

IUG sin oppdragsmodell er å gjøre andre gode. IUG tilbyr humanitær ingeniørkunnskap til alle organisasjoner som jobber ut av Norge, enten med egne prosjekter eller via partnere.

Raftoprisen til Padre Melo

Raftostiftelsen | 24.09.2015

Årets Raftopris går til Padre Melo fra Honduras for hans forsvar for ytringsfrihet i et av verdens mest voldelige land.

WFP heiser flagg i Himalaya for en verden uten sult

Verdens matvareprogram | 24.09.2015

Som en del av den internasjonale innsatsen for å gjøre verden oppmerksom på de globale målene, har et team fra Verdens matvareprogram (WFP) gått opp Himalaya for å heise et flagg som representerer bærekraftsmål nummer 2: en verden uten sult («zero hunger»). Flaggheisingen kommer før ukens toppmøte for bærekraftig utvikling i New York, der verdensledere offisielt vil vedta målene.

Her er programmet for FNs 70. generalforsamling

FN-sambandet | 23.09.2015

FNs generalforsamling samles hver høst og er verdens største internasjonale møteplass. Den 70. generalforsamlingen holdes 25. september - 6. oktober.

Hva bør en «modell for investeringsavtaler» inneholde?

IEH | 23.09.2015

Handels- og investeringsavtaler må innrettes slik at de støtter opp under bærekraftig utvikling og godt styresett.

Passer på de sårbare

Flyktninghjelpen | 23.09.2015

Hver dag kommer det rundt 200 flyktninger til den greske øya Leros. Blant hjelpearbeiderne som tar dem i mot er norske Abdel Burkan fra Flyktninghjelpens beredskapsstyrke. - Vi passer på de mest utsatte, for eksempel barn og andre sårbare mennesker som trenger ekstra beskyttelse, forteller Abdel.

Leder arbeidsgruppe for beskyttelse av syriske sivile

Flyktninghjelpen | 23.09.2015

Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland er utnevnt som tilrettelegger for FNs arbeidsgruppe for beskyttelse av syriske sivile. FN har opprettet fire arbeidsgrupper som skal støtte FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Misturas arbeid.

Foreldreveiledningsprogram introdusert i Kina

NLM | 23.09.2015

Gjennom NLMs diakonale prosjekt for forlatte barn i Kina, ble International Child Development Program (ICDP) for første gang introdusert i Kina. ICDP er et foreldreveiledningsprogram som tar utgangspunkt i dialogen mellom foreldre og barn.

Kolerautbrudd blant Boko Haram-flyktninger

Leger Uten Grenser | 22.09.2015

Et kolerautbrudd er i ferd med å spre seg nordøst i Nigeria, hvor 1,6 millioner internt fordrevne bor i flyktningeleirer. Så langt er over 170 tilfeller registrert, spredt over tre leire.

 

Samstemt for utvikling - nye initiativer i Danmark og Sverige

RORG-samarbeidet | 21.09.2015

Både Sverige og Danmark har nå startet prosesser for å videreutvikle sitt arbeid med "samstemt politikk for utvikling". Mens regjeringen i Sverige har et utviklingspolitisk fokus og en prosess knyttet til FNs nye bærekraftsmål har Danmarks statsminister bedt om en utredning for å "sikre Danmarks strategiske interesser". Om våre nabolands ulike tilnærminger vil være til inspirasjon for Norges "samstemtminister" Børge Brende (H) gjenstår å se.

Vil oversvømme internett med mer enn 300 000 overgrep på 24 timer

Plan Norge | 20.09.2015

Hvert døgn utsettes mer enn 300 000 jenter for trakassering, vold og overgrep i tilknytning til skolen. Overgrepene foregår ofte i det skjulte, og overgriperne blir sjelden straffet. Nå tar Plan International Norge i bruk sterke virkemidler for å synliggjøre den brutale virkeligheten.

Norge trår til for å støtte WFPs nødhjelpsresponser i Syria, Jemen og Sør-Sudan

WFP | 18.09.2015

ROMA – Verdens matvareprogram (WFP) mottok i dag et bidrag fra Norge på NOK 130 millioner for å støtte de sårbare menneskene i landene der behovet for matvareassistanse fra WFP er størst: Syria med naboland, Jemen og Sør-Sudan.

Livet i havet halvert på drøyt førti år

WWF | 17.09.2015

Mengden av fisk, sjøfugl, hval og andre havlevende dyr er blitt redusert med 49 prosent fra 1970 til 2012, ifølge en fersk WWF-rapport.

Status 20 år etter kvinnekonferansen i Beijing

FOKUS | 16.09.2015

Kvinner tjener fortsatt mindre og flere er fattige enn menn. 20 år etter kvinnekonferansen i Beijing er det fortsatt mye som gjenstår for å oppnå full likestilling.

Samstemt politikk for utvikling - nye initiativer i Danmark og Sverige

RORG-samarbeidet / Global | 16.09.2015
Både Sverige og Danmark har nå startet prosesser for å videreutvikle sitt arbeid med "samstemt politikk for utvikling". Mens regjeringen i Sverige har et utviklingspolitisk fokus og en prosess knyttet til FNs nye bærekraftsmål har Danmarks statsminister bedt om en utredning for å "sikre Danmarks strategiske interesser". Om våre nabolands ulike tilnærminger vil være til inspirasjon for Norges "samstemtminister" Børge Brende (H) gjenstår å se.

Retten til utdanning forutsetter et trygt hjem

SOS-barnebyer | 15.09.2015

Vi gratulerer Aqeela Asifi med Nansen-prisen i 2015. Asifi er fra Afghanistan og hun får prisen for sin utrettelige innsats for å gi utdanning til afghanske flyktningbarn i Pakistan, hovedsakelig jenter. Det er også SOS-barnebyer svært opptatt av.

Styrking av landsbykvinner i Bangladesh

Impact Norway | 15.09.2015

Ny satsing i Bangladesh planlegger å styrke kvinners posisjon i landsbysamfunnet og motvirke funksjonshemninger. Kjøkkenhager er ment å gi et større utbytte enn bare avlingen.

Nansenprisen tildeles afghansk flyktning

Flyktningehjelpen | 15.09.2015

Lærerinnen Aqeela Asifi, som har viet sitt liv til å utdanne afghanske flyktningjenter i Pakistan, er årets vinner av Nansenprisen.

Flyktninghjelpen gratulerer Aqeela Asifi med tildelingen av Nansenprisen. Hun er en modig kvinne som har gitt fremtidshåp til mange unge jenter som befinner seg i en desperat situasjon, sier generalsekretær, Jan Egeland.

Slik kan du hjelpe flyktningene

FN-sambandet | 11.09.2015

Det pågår en flyktningkrise i Syria og i Europa. Her kan du gi dine bidrag gjennom FN.

Desperate familier risikerer livet for å komme til Europa, for å gi sine barn en sjanse til å overleve.

Ber Norge støtte nytt gjeldsforslag

FORUM | 10.09.2015

Norge bør stemme ja til en FN-resolusjon i dag om en ny gjeldshåndteringsmekanisme, mener ForUM. Changemaker, Kirkens Nødhjelp og SLUG overleverte over 1000 underskrifter til UD for forslaget denne uka.

– Inkonsekvent om investeringer i fossil energi!

WWF | 10.09.2015

WWF mener norske kommuner bør gjøre som Oljefondet og flytte sparepengene sine ut av kull og helst all fossil energi. De tradisjonelle miljøpartiene Venstre, SV, MDG og Rødt er enige i forslaget. Men de største partiene svarer tja og FrP svarer nei.

  - Dette er inkonsekvent, sier generalsekretær i WWF, Nina Jensen.

1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.

Ap kutter i bistandskroner til Afrika – vil heller satse mot Trumps kutt i abortstøtte

Vårt Land+ | 12.11.2019

I alternativt budsjett vil Ap snu kutt der KrF tapte i årets budsjettkamp. Men en halv milliard bistandskroner til fattige land flyttes og kontantstøtte kuttes.

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

Aftenposten | 12.11.2019

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet».

Rapport: Norge vil tjene mer enn Australia på oljeboring i Australbukta

Dagsavisen (NTB) | 12.11.2019

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport.

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.