Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Oktober

IEH kritiske mot regjeringsforslag

IEH | 31.10.2016

Under åpen høring i Stortingen sist fredag kom Initiativ for etisk handel med kraftig kritikk av regjeringens prioriteringer i forslaget til posten for næringsutvikling.

Gledelig at Norge følger traktatprosessen

ForUM | 31.10.2016

- Vi er svært glade for at Norge har bestemt seg for å følge diskusjonen rundt en menneskerettighetstraktat for ansvarliggjøring av multinasjonale selskaper, sier Lovise Ribe som er i Geneve for ForUM.

Ny FN-rapport om arbeideres rettigheter

IEH | 26.10.2016

I de siste tiårene har globalisering og økonomisk vekst har hatt en betydelig innvirkning på arbeideres muligheter til å utøve sine rettigheter.

Norge og Europa henger etter

ForUM | 26.10.2016

Denne uken pågår en historisk prosess: en menneskerettighetstraktat for ansvarliggjøring av selskaper er under utforming i FN.

Tid for globalisering og (fri)handel med fordeling?

RORG-samarbeidet | 25.10.2016

Den økonomiske globaliseringen med frihandel har skapt vekst, men også større ulikhet. Nå øker motstanden også i USA og Europa.

Tid for globalisering og (fri)handel med fordeling?

RORG-samarbeidet / Global | 25.10.2016
Den økonomiske globaliseringen med frihandel har skapt vekst, men også større ulikhet. Nå øker motstanden også i USA og Europa. Utenriksminister Børge Brende (H) frykter "vekstdrepende proteksjonistiske tiltak" og kaller det "en skjebnetid for global handel". NHO vil ha mer frihandel, men mindre ulikhet, mens Aksel Nærstad i Handelskampanjen mener FNs bærekraftsmål må være overordnet og er forsiktig optimist. 

Alternativ julekalender fra Plan

Plan Norge | 24.10.2016

Plan lanserer nå en alternativ julekalender for skoleelever i barneskolen. Adventstiden og julen handler for mange barn om å få gaver. Julekalenderen kan bidra til oppmerksomhet rundt det å gi. Samtidig lærer elevene om barns rettigheter.

Ett år med FNs bærekraftsmål

Norad | 21.10.2016

Arbeidet med nasjonale bærekraftsplaner er i høygir verden over. Det kom fram da Norads direktør deltok i debatt i Washington med ministere og globale toppsjefer.

- Jobber døgnet rundt

Flyktninghjelpen | 21.10.2016

Våre ansatte jobber døgnet rundt med å ta imot flyktninger fra Mosul og forbereder seg på en masseflukt, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Irak.

Her kan ingen jakte på dem

SOS-barnebyer | 20.10.2016

I deler av Tanzania betraktes kroppsdeler fra en albino som lykkebringende. Men i en SOS-barneby har et søskenpar med albinisme funnet trygghet.

Vinterkulde i telt

Globaliseringskonferansen 2016 | 19.10.2016

Selv om flyktningkrisen fremstår som mer kontrollert i dag enn det den var på samme tid i fjor, er nød, kaos og ressursmangel fortsatt realiteten i de mange flyktningleirene i Hellas.

Norske selskap må vite hva de gjør i Myanmar

Den norske Burmakomité | 19.10.2016

USA har nå formelt opphevet de siste sanksjonene mot Myanmar. Landet trenger investeringer og det er både ønskelig og forventet at norske selskaper følger Telenor og Statoil, som allerede er etablert i landet.

Bekymret for studenter som straffes uten grunn

SAIH | 18.10.2016

Fredelige studentaktivister blir stadig møtt med vold, arrestasjoner og tiltale internasjonalt. – Vi er bekymret for denne tendensen. Studenter skal ikke straffes for å bruke sin rett til å engasjere seg, sier SAIH og NSO.

Blir det samstemt politikk for FNs bærekraftsmål?

RORG-samarbeidet | 18.10.2016

- Verden vil særlig gjøre det dårlig på ulikhet, advarte nylig DNV-GL og i sin "flagship report 2016" lanserer nå FN tiltak for snu trenden.

Blir det samstemt politikk for FNs bærekraftsmål?

RORG-samarbeidet / Global | 18.10.2016
- Verden vil særlig gjøre det dårlig på ulikhet, advarte nylig DNV-GL og i sin "flagship report 2016" lanserer nå FN tiltak for snu trenden. EU skal revidere sin "konsensus om utvikling" og sist uke varslet utenriksminister Børge Brende (H) en melding om utviklingspolitikk og bærekraftsmålene neste år. Vil sivilsamfunnet bli hørt i sitt krav om en mer samstemt politikk for å nå målene?

Flertallet av de som sulter er bønder

Caritas Norge | 17.10.2016

Sult og feilernæring er den største helsetrusselen på verdensbasis – større enn HIV/AIDS, malaria og tuberkulose til sammen. Det er likevel slik at det store flertallet av de rundt 800 millionene som sulter i verden i dag selv er matprodusenter.

Superdama i hotpants skal fronte kvinners rettigheter

Bistandsaktuelt | 15.10.2016

Mens FN velger enda en mann med slips som ny generalsekretær, får en tegneseriedame i stroppløs BH og blå hotpants jobben som forsvarer av kvinners rettigheter.

Ny utgave av Nordisk Østforum

NUPI | 14.10.2016

Årets tredje nummer av NUPI-tidsskriftet har Sovjetunionens fall for 25 år siden som bakteppe. Alle artiklene er fritt tilgjengelig på nett.

Store helseframskritt

ForUM | 14.10.2016

Gode nyheter: Vi lever lenger og med mindre sykdom. Utviklingsland har hatt den største framgangen. SDG 3 skal sikre bedre helse innen 2030.

Ny generalsekretær i FN-sambandet

FN-sambandet | 13.10.2016

Anne Cathrine Uteng da Silva er ansatt som ny generalsekretær i FN-sambandet, og tiltrer stillingen fra årsskiftet. Hun kommer fra stillingen som seksjonsleder i Flyktninghjelpen.

Kritisk for orkanofre i Haiti

SOS-barnebyer | 13.10.2016

Hundretusener av barn i Haiti trenger akutt nødhjelp. SOS-barnebyer Haiti har nå bedt om internasjonal støtte for å møte det enorme behovet.

Unge kvinner kan!

Utviklingsfondet | 12.10.2016

Pengene som norsk ungdom tjente inn under Operasjon Dagsverk i 2014 brukes nå til å styrke unge kvinners rettigheter i Etiopia og Malawi.

Me veit ikkje kvar våre klede kjem frå

FIVH | 11.10.2016

Halvparten av klesbransjen held sine leverandørlister hemmeleg, ifølgje minirapporten «Hemmeleghald i halvparten av klesbransjen».

Ti tusen smil i hjertet av Catatumbo

Norges Røde Kors | 10.10.2016

Fredsprisen til President Santos kan styrke håpet om en bedre framtid i Colombia for mange millioner colombianere som lever i frykt og nød.

Møt praktikantene våre!

Verdens Matvareprogram | 10.10.2016

Verdens Matvareprogram ansetter hvert semester praktikanter ved sitt kommunikasjonskontor i København. Er du interessert i å søke for våren 2017 kan du lese mer her.

Mot fred i Colombia med Nobels fredspris?

RORG-samarbeidet / Global | 10.10.2016

Vil Nobels fredspris til Colombias president Juan Manuel Santos bidra til å drive fredsprosessen fremover igjen? Det er håpet og det mener prisvinneren, men burde prisen også blitt tildelt FARC? Eller ofrene? Kom den for tidlig? Hvordan vil den påvirke nei-sidens leder, tidligere president Álvaro Uribe Vélez? Vi har sett på og samlet lenker til debatten.

Mot fred i Colombia med Nobels fredspris?

RORG-samarbeidet | 10.10.2016

Vil Nobels fredspris til Colombias president Juan Manuel Santos bidra til å drive fredsprosessen fremover igjen?

Baner veg for ny utanrikspolitikk

NUPI | 07.10.2016

Med djupdykk i blant anna Russland, sårbare statar og det transatlantiske forholdet, har seks møte i NUPI-regi gitt verdifulle svar på dei store spørsmåla før Brendes Veivalg-melding.

Bistandsbudsjettet 2017

Norad | 06.10.2016

Utdanning, humanitær bistand og helse er hovedsatsinger i regjeringens forslag til statsbudsjett.

António Guterres er FNs neste generalsekretær

FN-Sambandet | 06.10.2016

6. oktober klokka 16 gir FNs sikkerhetsråd sin innstilling om at portugiseren António Guterres bør bli FNs neste toppsjef.

1 - 30 av 37
1 2

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.