Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

Nothing About Us Without Us

Karibu Foundation | 31.03.2016

Eni Lestari fra International Migrants Alliance (IMA)i Hong Kong skriver om nødvendigheten av å inkludere stemmene av migranter, immigranter, flyktninger og asylsøkere i politiske prosesser der deres fremtid og velvære drøftes.

Tegn på håp i Irak

Karibu Foundation | 31.03.2016

Wesam Chaseb Oudah fra det irakiske sosiale forum (ISF) / Solidarity Center reflekterer over erfaringer fra å ha bygget en bred koalisjon av sosiale bevegelser, fagbevegelser og aktivister for å vedta en ny arbeidsmiljølov i Irak, som er blant de sterkeste i regionen.

- Ansvaret for å hjelpe kan ikke bare ligge på landene nær krigsområdene, sier FN-sjef

FN-sambandet | 30.03.2016

Det er nødvendig å tilby ny bosetting til en av ti syriske flyktninger som nå befinner seg i nabolandene til Syria, sier FNs høykommissær for flyktninger.

Vil ha ærlig debatt om frivillig bistand

Bistandsaktuelt | 29.03.2016

I fjor sloss bistandsorganisasjonene for å unngå kutt i sine hjertesaker. Nå ønsker flere av dem debatt om hva som skal være de frivillige organisasjonenes rolle.

Ban Ki-moon og Mogens Lykketoft fordømmer terrorangrepene i Brussel

FN-sambandet | 29.03.2016

- Vi har den siste uken sett grusomheter i Tyrkia, Elfenbenskysten og nå i Belgia. Dette må fordømmes på det sterkeste, sier president for FNs generalforsamling, Mogens Lykketoft, i en uttalelse.

UNHCR stanser aktiviteter på greske øyer etter ny avtale mellom EU og Tyrkia

FN-sambandet | 29.03.2016

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er prinsipielt ikke involvert i lukkede flyktningmottak.

Jente (5) evakuert ut av Madaya

SOS-barnebyer | 29.03.2016

SOS-barnebyer og Røde Kors i Syria har evakuert en skadet fem år gammel jente, hennes 18 måneder gamle bror, samt deres mor, ut av Madaya.

Rekordmange på flukt fra krigen i Jemen

Flyktninghjelpen | 22.03.2016

Opptrapping av krig og blokade i Jemen har resultert i enorm nød, og den største fordrivelsen av sivile i landets historie.

Barneekteskap er ikke ekteskap

Digni | 22.03.2016

– Her sitter jeg på FNs kvinnekonferanse og gråter. Tårene bare renner, skriver generalsekretær Jørn Lemvik.

Ny urban agenda - kan vi snu i tide?

Habitat Norge | 22.03.2016

Byenes befolkningsvekst er ett av de store dramaene i vår tid. Kan det internasjonale samfunn for en gangs skyld å være i forkant av en situasjon som allerede i dag er mer enn truende?

Kvinner får bare smulene fra olje og gassutviklingen

FOKUS | 18.03.2016

Vi trenger lover og politikk som fremhever kvinners rettigheter for at olje- og gassindustrien kan være positivt for kvinners utvikling, mener Eunice Musiime om utvinningsindustrien i Øst-Afrika.

Krigen har lært barna å unngå snikskytterne

SOS-barnebyer | 18.03.2016

I Aleppo har barna lært å unngå bråe bevegelser når de går rundt i byen. Snikskyttere sitter tett, og et godt råd er å ikke se opp.

Tildelinger fra Norad for 2016

Norad | 18.03.2016

Nå er både tildeling til demokratifremme, informasjonsavtaler, og støtten til sivilt samfunn for 2016 offentliggjort. Les mer om hvilke organisasjoner som har fått tilbud om støtte.

Nominer kandidater nå!

UiO | 17.03.2016

Priskomiteen for Universitetet i Oslos menneskerettighetspris, Lisl og Leo Eitingers fond, inviterer til nominasjon av kandidater til prisen for 2016.

Nå blir det mulig å søke støtte innen fornybar energi

Norad | 17.03.2016

Norad er nå tildelt midler til å inngå nye avtaler under kapittelpost 166.74 - Fornybar energi. Tildelingen skal dekke støtten til næringsutvikling/forundersøkelser.

Lanserer program med matvarekuponger for familier i Jemen

WFP | 17.03.2016

Verdens Matvareprogram (WFP) har begynt å dele ut matkuponger for å bistå de nærmere 120,000 menneskene som bor i byen Sana’a. Planen er å nå én million mennesker i Jemen i løpet av 2016.

KrF vil ha mer samstemt politikk for utvikling

RORG-samarbeidet / Global | 16.03.2016
Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke snakket mye og høyt om H/FrP-regjeringens programerklæring om å føre en samstemt utviklingspolitikk. Nå mener KrFs programkomité at en samstemt politikk for utvikling krever "aktiv prioritering og koordinering i den politiske hverdagen" og foreslår nye grep for å få til dette. 

KrF vil ha mer samstemt politikk for utvikling

RORG-samarbeidet | 16.03.2016

Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke snakket mye og høyt om H/FrP-regjeringens programerklæring om å føre en samstemt utviklingspolitikk.

Arsen i Bangladesh

Impact Norway | 15.03.2016

Allerede på 90-tallet fastslo myndighetene i Bangladesh at det høye nivået av arsen i drikkevannet ga grunn til bekymring. Problemet ble definert som en nasjonal krise.Vårt nye prosjekt skal sørge for rent drikkevann til hundrevis av mennesker ved å rense grunnvann for arsen.

33 forslag for naturen

WWF | 15.03.2016

Et globalt kunnskapsløft for natur, og hubro og lunde som prioriterte arter. Dette er noen av de 33 forslagene for natur som ble presentert på Stortinget i dag.

Grenseløst kvinnesamarbeid i Guatemala

FOKUS | 14.03.2016

Les om kvinnesamarbeid som fører frem og om en blodig og brutal historie for urfolkskvinners rettigheter i Guatemala.

Ingen tiltak mot Saudi-Arabia

ForUM | 14.03.2016

Det kan komme flere innstramminger av den norske våpeneksporten, men det gjøres ingen umiddelbare endringer. Det er klart etter at utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget i går ga sin innstilling til den årlige våpenekpsortmeldingen.

Stortinget styrker krav til næringslivet i utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet / Global | 11.03.2016
I sin innstilling til regjeringens melding om næringsutvikling innenfor utviklingssamarbeidet (Sammen om jobben) følger utenriks- og forsvarskomiteeen på Stortinget opp innspill fra sivilsamfunnet og legger en rekke føringer for at næringslivets engasjement skal kunne bidra til bærekraftig utvikling. 

Stortinget styrker krav til næringslivet i utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet | 11.03.2016

I sin innstilling til regjeringens melding om næringsutvikling innenfor utviklingssamarbeidet (Sammen om jobben) følger utenriks- og forsvarskomiteeen på Stortinget opp innspill fra sivilsamfunnet og legger en rekke føringer for at næringslivets engasjement skal kunne bidra til bærekraftig utvikling.

Sterke sivilsamfunn – men for hvem?

Digni | 10.03.2016

Sivile samfunnsorganisasjoner i utviklingsland eksisterer ikke for å gjennomføre vår politikk, skriver generalsekretær Jørn Lemvik i Digni.

Står opp for bonden

Utviklingsfondet | 10.03.2016

Makt, sex, krig og forfengelighet. Slike ord tyr man til på en ganske vanlig Utviklingsmandag når man diskuterer landbruk, bistand og politikk og sånn.

Fortvilelsen i Hellas

Kirkens Nødhjelp | 10.03.2016

Det er sent på kvelden, mørkt, kaldt og vått. En overfylt båt går tom for bensin bare 50 meter fra land. De vet ikke hvor de er og ingen kan se land i mørket.

Oljefondet taper på olje

FIVH | 09.03.2016

Fossile investeringer er nå tapsprosjekter. Oljefondets oljeinvesteringer faller med 13,5 mrd. Det vil bli enda verre fremover, sier Arild Hermstad i FIVH.

Helen Clark: - Vi forventer å se resultater

FN-sambandet | 09.03.2016

FNs bærekraftsmål skal stoppe diskriminering av kvinner. Dette var tema for Helen Clark når hun besøkte Oslo i anledning kvinnedagen.

Økende andel kvinner i Fairtrade-systemet

Fairtrade Norge | 08.03.2016

- Arbeidet med å sikre kvinner eierskap til jorda og sørge for at de får sin rettmessige andel av salgsinntekter, er en viktig del av Fairtrades arbeid fremover.

1 - 30 av 38
1 2

Klipp fra Media

FN: Behovet for nødhjelp har eksplodert på grunn av pandemien

Dagsavisen (NTB) | 01.12.2020

FN sier det trengs 35 milliarder dollar i nødhjelp neste år på grunn av koronapandemien og flere mulige sultkatastrofer.

Jappekrisen kuppet nordmenns miljøbekymring på 80-tallet – vil pandemien gjøre det igjen?

Aftenposten (NTB) | 01.12.2020

Nordmenns miljøbekymring var rekordstor på 1980-tallet, men stupte under jappekrisen. Nå er forskere spent på hvordan koronakrisen vil påvirke klimasaken.

Avskogingen i Amazonas økte med 10 prosent på ett år

NRK nyheter | 01.12.2020

Nye avskogingstall fra Amazonas viser at nesten 11.088 kvadratkilometer med skog ble hugget ned i Brasil fra august i fjor til juli i år.

Vannkraft risikerer å ikke regnes som «bærekraftig»

NRK nyheter | 30.11.2020

I forslaget til nye klimaregler for EU risikerer vannkraft å stemples som «ikke bærekraftig». Det har fått flere kraftselskaper til å steile.

Ti år etter den arabiske våren er demokratidrømmen knust

Aftenposten (NTB) | 30.11.2020

I desember er det ti år siden en bølge av demokrati skyllet over autoritære regimer i Midtøsten og Nord-Afrika. Men håpet om endring svinner.

Etter tre tiårs fred, hevder opprørerne i Afrikas siste koloni at våpenhvilen er brutt (Vest-Sahara)

Aftenposten | 30.11.2020

I november brøt nye krigshandlinger ut i Vest-Sahara. Med det har en av verdens glemte konflikter blusset opp igjen.

Flere partier reagerer på Rød-Larsens IPI-inntekt

Dagsavisen (NTB) | 29.11.2020

Ap, Høyre, Frp og SV er kritiske til lønnen diplomaten Terje Rød-Larsen fikk som sjef i det UD-støttede International Peace Institute.

Nye EU-regler: – Ikke interessert i at vi grønnmaler norsk oljeproduksjon

NRK nyheter | 29.11.2020

EUs nye klimaregler vil ikke definere havvind og strøm fra land til oljeplattformer som bærekraftig, mener bærekraftsledere.

Her leverer de nesten 90.000 underskrifter til statsministerboligen

TV2 (NTB) | 29.11.2020

Da ingen fra regjeringen dukket opp på Redd Barnas Moria-markering utenfor Stortinget, ble underskriftene levert på døra til statsministeren.

KrF og MDG høster skryt – Frp på sisteplass (klima- og utviklingspolitikk)

Dagsavisen | 27.11.2020

Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de Grønne har de beste programutkastene på klima- og utviklingspolitikk, mener Kirkens Nødhjelp. Fremskrittspartiet får ros for gjeldspolitikken, men scorer likevel dårligst