Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

Nothing About Us Without Us

Karibu Foundation | 31.03.2016

Eni Lestari fra International Migrants Alliance (IMA)i Hong Kong skriver om nødvendigheten av å inkludere stemmene av migranter, immigranter, flyktninger og asylsøkere i politiske prosesser der deres fremtid og velvære drøftes.

Tegn på håp i Irak

Karibu Foundation | 31.03.2016

Wesam Chaseb Oudah fra det irakiske sosiale forum (ISF) / Solidarity Center reflekterer over erfaringer fra å ha bygget en bred koalisjon av sosiale bevegelser, fagbevegelser og aktivister for å vedta en ny arbeidsmiljølov i Irak, som er blant de sterkeste i regionen.

- Ansvaret for å hjelpe kan ikke bare ligge på landene nær krigsområdene, sier FN-sjef

FN-sambandet | 30.03.2016

Det er nødvendig å tilby ny bosetting til en av ti syriske flyktninger som nå befinner seg i nabolandene til Syria, sier FNs høykommissær for flyktninger.

Vil ha ærlig debatt om frivillig bistand

Bistandsaktuelt | 29.03.2016

I fjor sloss bistandsorganisasjonene for å unngå kutt i sine hjertesaker. Nå ønsker flere av dem debatt om hva som skal være de frivillige organisasjonenes rolle.

Ban Ki-moon og Mogens Lykketoft fordømmer terrorangrepene i Brussel

FN-sambandet | 29.03.2016

- Vi har den siste uken sett grusomheter i Tyrkia, Elfenbenskysten og nå i Belgia. Dette må fordømmes på det sterkeste, sier president for FNs generalforsamling, Mogens Lykketoft, i en uttalelse.

UNHCR stanser aktiviteter på greske øyer etter ny avtale mellom EU og Tyrkia

FN-sambandet | 29.03.2016

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er prinsipielt ikke involvert i lukkede flyktningmottak.

Jente (5) evakuert ut av Madaya

SOS-barnebyer | 29.03.2016

SOS-barnebyer og Røde Kors i Syria har evakuert en skadet fem år gammel jente, hennes 18 måneder gamle bror, samt deres mor, ut av Madaya.

Rekordmange på flukt fra krigen i Jemen

Flyktninghjelpen | 22.03.2016

Opptrapping av krig og blokade i Jemen har resultert i enorm nød, og den største fordrivelsen av sivile i landets historie.

Barneekteskap er ikke ekteskap

Digni | 22.03.2016

– Her sitter jeg på FNs kvinnekonferanse og gråter. Tårene bare renner, skriver generalsekretær Jørn Lemvik.

Ny urban agenda - kan vi snu i tide?

Habitat Norge | 22.03.2016

Byenes befolkningsvekst er ett av de store dramaene i vår tid. Kan det internasjonale samfunn for en gangs skyld å være i forkant av en situasjon som allerede i dag er mer enn truende?

Kvinner får bare smulene fra olje og gassutviklingen

FOKUS | 18.03.2016

Vi trenger lover og politikk som fremhever kvinners rettigheter for at olje- og gassindustrien kan være positivt for kvinners utvikling, mener Eunice Musiime om utvinningsindustrien i Øst-Afrika.

Krigen har lært barna å unngå snikskytterne

SOS-barnebyer | 18.03.2016

I Aleppo har barna lært å unngå bråe bevegelser når de går rundt i byen. Snikskyttere sitter tett, og et godt råd er å ikke se opp.

Tildelinger fra Norad for 2016

Norad | 18.03.2016

Nå er både tildeling til demokratifremme, informasjonsavtaler, og støtten til sivilt samfunn for 2016 offentliggjort. Les mer om hvilke organisasjoner som har fått tilbud om støtte.

Nominer kandidater nå!

UiO | 17.03.2016

Priskomiteen for Universitetet i Oslos menneskerettighetspris, Lisl og Leo Eitingers fond, inviterer til nominasjon av kandidater til prisen for 2016.

Nå blir det mulig å søke støtte innen fornybar energi

Norad | 17.03.2016

Norad er nå tildelt midler til å inngå nye avtaler under kapittelpost 166.74 - Fornybar energi. Tildelingen skal dekke støtten til næringsutvikling/forundersøkelser.

Lanserer program med matvarekuponger for familier i Jemen

WFP | 17.03.2016

Verdens Matvareprogram (WFP) har begynt å dele ut matkuponger for å bistå de nærmere 120,000 menneskene som bor i byen Sana’a. Planen er å nå én million mennesker i Jemen i løpet av 2016.

KrF vil ha mer samstemt politikk for utvikling

RORG-samarbeidet / Global | 16.03.2016
Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke snakket mye og høyt om H/FrP-regjeringens programerklæring om å føre en samstemt utviklingspolitikk. Nå mener KrFs programkomité at en samstemt politikk for utvikling krever "aktiv prioritering og koordinering i den politiske hverdagen" og foreslår nye grep for å få til dette. 

KrF vil ha mer samstemt politikk for utvikling

RORG-samarbeidet | 16.03.2016

Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke snakket mye og høyt om H/FrP-regjeringens programerklæring om å føre en samstemt utviklingspolitikk.

Arsen i Bangladesh

Impact Norway | 15.03.2016

Allerede på 90-tallet fastslo myndighetene i Bangladesh at det høye nivået av arsen i drikkevannet ga grunn til bekymring. Problemet ble definert som en nasjonal krise.Vårt nye prosjekt skal sørge for rent drikkevann til hundrevis av mennesker ved å rense grunnvann for arsen.

33 forslag for naturen

WWF | 15.03.2016

Et globalt kunnskapsløft for natur, og hubro og lunde som prioriterte arter. Dette er noen av de 33 forslagene for natur som ble presentert på Stortinget i dag.

Grenseløst kvinnesamarbeid i Guatemala

FOKUS | 14.03.2016

Les om kvinnesamarbeid som fører frem og om en blodig og brutal historie for urfolkskvinners rettigheter i Guatemala.

Ingen tiltak mot Saudi-Arabia

ForUM | 14.03.2016

Det kan komme flere innstramminger av den norske våpeneksporten, men det gjøres ingen umiddelbare endringer. Det er klart etter at utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget i går ga sin innstilling til den årlige våpenekpsortmeldingen.

Stortinget styrker krav til næringslivet i utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet / Global | 11.03.2016
I sin innstilling til regjeringens melding om næringsutvikling innenfor utviklingssamarbeidet (Sammen om jobben) følger utenriks- og forsvarskomiteeen på Stortinget opp innspill fra sivilsamfunnet og legger en rekke føringer for at næringslivets engasjement skal kunne bidra til bærekraftig utvikling. 

Stortinget styrker krav til næringslivet i utviklingspolitikken

RORG-samarbeidet | 11.03.2016

I sin innstilling til regjeringens melding om næringsutvikling innenfor utviklingssamarbeidet (Sammen om jobben) følger utenriks- og forsvarskomiteeen på Stortinget opp innspill fra sivilsamfunnet og legger en rekke føringer for at næringslivets engasjement skal kunne bidra til bærekraftig utvikling.

Sterke sivilsamfunn – men for hvem?

Digni | 10.03.2016

Sivile samfunnsorganisasjoner i utviklingsland eksisterer ikke for å gjennomføre vår politikk, skriver generalsekretær Jørn Lemvik i Digni.

Står opp for bonden

Utviklingsfondet | 10.03.2016

Makt, sex, krig og forfengelighet. Slike ord tyr man til på en ganske vanlig Utviklingsmandag når man diskuterer landbruk, bistand og politikk og sånn.

Fortvilelsen i Hellas

Kirkens Nødhjelp | 10.03.2016

Det er sent på kvelden, mørkt, kaldt og vått. En overfylt båt går tom for bensin bare 50 meter fra land. De vet ikke hvor de er og ingen kan se land i mørket.

Oljefondet taper på olje

FIVH | 09.03.2016

Fossile investeringer er nå tapsprosjekter. Oljefondets oljeinvesteringer faller med 13,5 mrd. Det vil bli enda verre fremover, sier Arild Hermstad i FIVH.

Helen Clark: - Vi forventer å se resultater

FN-sambandet | 09.03.2016

FNs bærekraftsmål skal stoppe diskriminering av kvinner. Dette var tema for Helen Clark når hun besøkte Oslo i anledning kvinnedagen.

Økende andel kvinner i Fairtrade-systemet

Fairtrade Norge | 08.03.2016

- Arbeidet med å sikre kvinner eierskap til jorda og sørge for at de får sin rettmessige andel av salgsinntekter, er en viktig del av Fairtrades arbeid fremover.

1 - 30 av 38
1 2

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.