Programme Manager – Peacebuilding and Education (Myanmar)Siste nyheter fra partnere i Global

ulikhet-justitia-flickr-Rauter25.jpg

Skatt er ikke nok

ForUM | 09.07.2019

Den norske regjeringen satser sterkt på bygging av skattesystemer i utviklingsland. For å utjevne ulikhet, må man også satse på offentlig velferd med gratis og universelle tjenester.

tanzania_oljevernovelse-3.jpg

Slik bistod Norge innen forsvarlig naturressursforvaltning i 2018

Norad | 02.07.2019

Mer åpenhet, nye lover og forskrifter og økt miljøberedskap er blant fjorårets resultater fra Olje for utvikling.

Bier-og-blomst-fotokred-naturalflow.jpg

Mot et nytt rammeverk for naturmangfold

ForUM | 02.07.2019

Vi står overfor et naturtap i et omfang aldri før sett i menneskehetens historie. Hvis vi skal klare å snu trenger vi umiddelbar handling. -Det er helt avgjørende å få på plass en sterk naturavtale, sier ForUMs Ingrid Rostad, som denne uken deltar på Trondheimskonferansen for biologisk mangfold.

Krydret-kikertsalat.jpg

Regnskogvennlig sommermat

Regnskogfondet | 20.06.2019

Hva bør man tenke på når man vil spise regnskogvennlig? Generelt bør man unngå produkter som inneholder palmeolje og kutte ned på kjøttforbruket og oppdrettslaksen.

7357-teplantasje-565x300-c.jpg

Ikke et hensiktsmessig mål

IEH | 18.06.2019

Ny dagligvarelov skal fremme forbrukervelferd ved å sikre sluttkundene kvalitetsvarer til lave priser, ifølge regjeringen. Fokusér heller på fornuftige priser hvor anstendige arbeidsforhold er ivaretatt i leverandørkjeden, skriver Etisk handel Norge i en høringsuttalelse.

ILO Komite vold og trakassering.jpg

FN-konvensjon om vold og trakassering i arbeidslivet

FN-Sambandet | 20.06.2019

Det ligger flere år med forarbeid bak konvensjonen, men ennå gjenstår det å se hva partene lander på i fem sentrale stridsspørsmål.

bigstock-Norwegian-Krone-Notes-Scattere-68797177.jpg

Beholder egenandel for sivilsamfunnsorganisasjoner

Norad | 18.06.2019

Det innføres større fleksibilitet og premiering av høyere egenandel. Samtidig videreføres unntaket for krav om egenandel for informasjonsstøtte og demokratistøtte.

ACT-NOW-skolestreik-mars-2019-Sébastian-Dahl-krediteres.jpeg

Ber om en rettferdig plan for lavutslippssamfunnet

ForUM | 15.06.2019

Denne høsten vil Regjeringen presentere en norsk lavutslippsstrategi mot 2050. Forum mener at norsk lavutslippsstrategi må omfatte olje- og gassnæringen.

Erna Solberg.jpg

Norge trapper opp kampen mot moderne slaveri

FN-Sambandet | 15.06.2019

Norge og verden er avhengig av et sterkt FN i møte med fremtidens globale utfordringer, sa statsminister Erna Solberg da hun talte på årets ILO-konferanse i Genève.

rs1321_bangladesh_cleanclothes_18_vad02660_kristofvadino_946px.jpg

Fortsatt fattigdomslønn for tekstilarbeiderne

FIVH | 11.06.2019

En fersk rapport viser at av 20 undersøkte store klesaktører – blant dem H&M, Zara, Adidas, Levi’s, NIKE og Puma – er det ingen som sikrer en levelønn for de asiatiske tekstilarbeiderne som syr klær for dem.

Jobb som frivillig?

Amnesty søker frivillige til våre fem regionkontor

Søknadsfrist: 25.08.2019

Student eller nyutdannet? Lyst på verdifull arbeidserfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon? Vi søker nå etter frivillige til våre regionkontor i Tromsø, Trondheim, Bergen, Oslo og Stavanger fra høsten 2019.

Frivillig hos Amnesty International (Oslo)

Søknadsfrist: 04.08.2019

Student eller nyutdannet? Lyst på verdifull arbeidserfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon? Amnesty International søker frivillige til vårt regionkontor i Oslo. 

BLI SOLIDARITETSARBEIDER I PALESTINA!

Søknadsfrist: Snarest

Har du solidaritet med det palestinske folket? Palestinakomiteen ser nå etter nye solidaritetsarbeidere til vårt samarbeidsprosjekt på Vestbredden, Palestina.

Når: November 2019

Solidaritetsarbeidet i Jayyous varer i seks uker og går ut på å hjelpe til med olivenplukking og annet jordbruksarbeid. Jayyous er en liten landsby nord på Vestbredden, og innbyggerne her er sterkt rammet av muren israelske myndigheter har bygget inne på palestinsk område. Mange av bøndene opplever å få oliventrærne sine rykket opp eller jorda si konfiskert av Israel.

Du får ikke lønn for å være solidaritetsarbeider på Vestbredden, men Palestinakomiteen dekker reise samt et todagers opphold i Jerusalem med guidet tur. Du bor under enkle forhold. Du bør være 23 år for å være solidaritetsarbeider i Palestina, og du må være medlem av Palestinakomiteen. Solidaritetsarbeideren får kost og losji på stedet, men donerer en sum tilsvarende 50 US dollar i uken til vår samarbeidspartner i Palestina, Land Defence Committee.

For mer informasjon og søknadsskjema, ta kontakt med prosjektkoordinator Hege Gotteberg Eide på jayyous@palestinakomiteen.no

Søknadsfrist: Snarest

Caritas Norge trenger OD-foredragsholdere!

Søknadsfrist:

Vil du holde foredrag for å motivere Caritas Norge under årets Operasjon Dagsverk? Vi søker frivillige foredragsholdere fra hele landet og tilbyr kurs i foredragsteknikk, økt kunnskap om Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) og en unik mulighet til å møte og engasjere ungdom og unge voksne.

Caritas Norge og Operasjon Dagsverk

I mars vedtok bestemte norske elever at Operasjon Dagsverk 2019 (OD) går til Caritas Norge sin kamp for en bedre fremtid for ungdom i DR Kongo. 40 000 barn og unge jobber i gruver i Kongo for å utvinne mineralene som er i mobiltelefonene våre. Mange står utenfor skolesystemet, og mange bearbeider traumatiske opplevelser. Årets Operasjon Dagsverk skal støtte 15 000 ungdommer for en bedre fremtid uten slavearbeid, vold og utrygghet. Utdanning og kunnskap er det beste vernet mot rekruttering til gruver og væpnede grupper.

Gjennom OD 2019 vil elever ved norske skoler lære mer om ungdommers situasjon i DR Kongo, samt bidra til at tusenvis av kongolesisk ungdom får muligheten til å studere i trygget, få kunnskap om egne rettigheter og verktøyene til å skape en fredfull fremtid. 

 

Vi trenger foredragsholdere i hele Norge

I to uker vil elever på ungdom- og videregående skoler lære om DR Kongo, internasjonale forhold og solidaritet. I denne perioden skal Caritas Norge holde hundrevis av foredrag om årets prosjekt på skoler rundt om i landet. Vi er derfor på jakt etter frivillige foredragsholdere fra hele Norge som kan stille opp på minst tre hverdager mellom 14. - 22. oktober. Oppdragene er ulønnede, men Caritas Norge vil dekke reise og opphold. I tillegg dekker vi reise og kursopphold i foredragsteknikk og årets tema fra 31. august – 01. september i Oslo. 

 

Vi leter etter deg som:

Er over 18 år.

Er interessert i internasjonale spørsmål og global rettferdighet.

Er komfortabel med å snakke i forsamlinger, men du trenger ikke ha foredragserfaring.

Er villig til å være med på minst tre oppdrag i perioden 14. - 22. oktober.

Har anledning til å bli med på kurshelgen 31. august – 01. september i Oslo.

Kjennskap til Caritas Norge og/eller DR Kongo er det en fordel, men ikke et krav.

 

Vi kan tilby:

    Attest på gjennomført foredragsholderkurs, og gjennomførte foredrag.

    Opplæring i foredragsteknikk, kunnskap om DR Kongo og årets prosjekt.

    Erfaring med å holde foredrag.

    Muligheten til å påvirke hverdagen til ungdom i DR Kongo.

    Kjennskap til Caritas Norge og vårt arbeid internasjonalt.

 

Sånn kan du vise interesse:

Dersom du har lyst til å bli foredragsholder kan du fylle ut påmeldingsskjema her: https://forms.gle/K83Mw5t5F2CwkDhN7 Søknadsfrist er 31. Juli.

 

Har du spørsmål eller lyst til å bidra på en annen måte enn som foredragsholder kan du kontakte prosjektkoordinator i Caritas Norge, på telefon: 41 38 08 48 eller e-post norma.perez@caritas.no

Støtt vårt arbeid i DR Kongo. Meld deg som foredragsholder i dag!

Bli instruktør i Gatemegling og gjør en forskjell for ungdom!

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors Gatemegling er et tiltak som gir ungdom verktøy i konflikthåndtering og megling. Vi i Akershus Røde Kors rekrutterer nå nye frivillige instruktører til å holde workshops for ungdom. Vi søker deg som er god på å få kontakt med ungdom og trives med å formidle. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Som instruktør i Gatemegling får du:

 • bidra til at ungdom opplever utvikling, mestring og økt selvforståelse
 • en gratis, solid opplæring og styrket kompetanse i konflikthåndtering
 • kompetanse som ofte er etterspurt i jobb-sammenheng
 • muligheten til å bli en del av et større Røde Kors nettverk

 

For å bli instruktør i Gatemegling må du:

 

 • delta på et seks dagers instruktørverksted. Førstkommende kurs er i Oslo helgene 30. aug-1. sep. (del 1), 13.-15. sep. (del 2)
 • forplikte deg som Røde Kors frivillig og holde minimum én workshop

Frivillig Google Ads Koordinator

Søknadsfrist: Snarest

Dråpen i Havet med kontor i Oslo sentrum ønsker å komme i kontakt med en person som kan tenke seg å bidra frivillig som ansvarlig for vårt arbeid med kampanjer og annonser med Google Ads. Vi ser for at dette vil utgjøre ca. 5-10 timer pr uke. Om du bor i Oslo er det en fordel da oppgavene hovedsakelig skal utføres her.

Vedkommende vil være ansvarlig for å:

 • registrere Google Ad Grants for ideelle organisasjoner og integrere Google Ads med Google Analytics for måling og analyse
 • målrette og utarbeide Google Ads-annonsering og kampanjer for Dråpen i Havet

 

Følgende bakgrunn og kompetanse er ønskelig:

 • Kjennskap til Google Ad Grants og registreringsprosessen for ideelle organisasjoner, samt det å integrere Google Ads med Google Analytics
 • Kunnskap om å arbeide strategisk med å opprette annonser og kampanjer i Google Ads
 • Kunnskap om målretting av kampanjer og annonser, samt analyse og evaluering av dette

Vi har behov for en person som er fleksibel, og som daglig kan sjekke status og gjøre justeringer der det er nødvendig. Oppdraget vil passe godt for en student eller deltidsansatt som ønsker å benytte sin kompetanse til å bidra for en humanitær organisasjon som arbeider for mennesker på flukt i Hellas.

Dersom du er interessert i å bidra frivillig for oss og har relevant bakgrunn, send oss CV og søknad til vibeke@drapenihavet.no så snart som mulig.

Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon hvor formålet er å bistå mennesker på flukt; hovedsakelig barn og deres mødre. Vi er i dag tilstede med frivillige koordinatorer og hjelpearbeidere i flere flyktningleirer i Hellas. Vi har også flere prosjekter utenfor disse hvor mennesker på flukt kan delta ved våre aktiviteter. Siden starten i september 2015, har over 6000 frivillige fra hele verden bistått i vårt arbeid. For mer informasjon om oss, se www.drapenihavet.no

Frivillig Regnskapsassistent

Søknadsfrist: Snarest

Dråpen i Havet med kontor i Oslo sentrum ønsker å komme i kontakt med en person som kan tenke seg å bidra frivillig som regnskapsassistent 4-8 timer pr uke. Om du bor i Oslo er det en fordel da oppgavene hovedsakelig skal utføres her.

Blant oppgavene er:

 • Lokasjonsregnskap med kontroll av regnskap (ført i Excel) fra våre lokasjoner
 • Kontroll av refusjonskrav fra feltarbeidere
 • Avstemminger
 • Etablere årshjul for økonomifunksjonen
 • Budsjett/prognose arbeid
 • Analysearbeid
 • Generell økonomistyring

 

Følgende bakgrunn og kompetanse er ønskelig:

 • Utdannelse innen regnskap
 • God regnskapsforståelse
 • Erfaring fra regnskapsarbeid, gjerne i frivillige organisasjoner
 • God kjennskap til bruk av ulike dataverktøy og regnskapsprogrammer (vi bruker Tripletex)
 • Utpreget serviceinnstilling
 • Erfaring fra problemløsning
 • Flytende i norsk og engelsk skriftlig, kjennskap til gresk er en fordel
 • Kjennskap til norske lover som legger føringer for regnskap

 

Dersom du er interessert i å bidra frivillig for oss og har relevant bakgrunn, send oss din CV og søknad til birgit@drapenihavet.no så snart som mulig.

 

Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon hvor formålet er å bistå mennesker på flukt; hovedsakelig barn og deres mødre. Vi er i dag tilstede med frivillige koordinatorer og hjelpearbeidere i flere flyktningleirer i Hellas. Vi har også flere prosjekter utenfor disse hvor mennesker på flukt kan delta ved våre aktiviteter. Siden starten i september 2015, har over 6000 frivillige fra hele verden bistått i vårt arbeid. For mer informasjon om oss, se www.drapenihavet.no