Utsendinger til Senegal

Normisjon har hatt arbeid i Senegal siden 2014. Arbeidet er ledet av en direktør som bor i Mali. Normisjon er tilstede i Senegal fordi vi har et ønske om å bringe Guds kjærlighet til Malinké-folket. I Senegal har Normisjon og Ungdom i Oppdrag stasjonert to norske barnefamilier med tilsammen 5 barn, i tillegg til to ettåringer. Fra høsten 2019 ønsker vi å utvide teamet i Senegal, og har i den anledning følgende ledige stillinger:

 

En enhet med opptil to personer fra høsten 2019

En enhet med opptil to personer fra 2020

En lærerstilling fra høsten 2019

To ettåringsstillinger fra høsten 2019

 

Samtlige utsendinger vil bo og arbeide sammen i småbyen Kedougou i Senegal, øst i Senegal. Byen ligger i en fattig region, og har et varmt klima. Det er regntid fra juli til september. De norske familiene bor i hvert sitt hus. På samme tomt som det ene huset, er det gjesteleiligheter hvor ettåringene vil bo. Byen har god internett-dekning, og et generelt svært lavt prisnivå.

Senegal er preget av en gjestfri, åpen og sosial kultur. Det er lett å komme i kontakt med naboer og få nye venner. Byen har et greit utvalg av matvarer og andre produkter, både i butikk, og på markedet. Det presiseres likevel at utvalget kan oppleves noe mangelfullt for nordmenn. Det finnes noen muligheter for å drive idrett som jente, og gode muligheter for gutter. Videre finnes det hotell i byen med restaurant og bademuligheter.

 

Utsendinger

For å realisere Normisjons strategiske satsing på arbeid i Senegal, søker vi nå to enheter til Senegal, med oppstart henholdsvis høsten 2019 og ila. 2020.

 Vi søker deg, eller dere, som har et hjerte for misjon, har relevant utdannelse og/eller erfaring, og som kan tenke dere å være med i et spennende arbeid i en begynnende fase, øst i Senegal. Selve arbeidet karakteriseres i stor grad av relasjons og felleskapsbygging, samt større og mindre diakonale initiativer. Kandidatene vil inngå i teamet beskrevet overfor, og også være en del av Normisjons samlede arbeid i Vest-Afrika, som inkluderer Mali.

Personer med ulik fagbakgrunn og erfaring kan ha mye å bidra med inn i arbeidet i Senegal. Relevant formell kompetanse og/ eller erfaring kan inkludere teologi, diakoni, bistand eller annen sosialfaglig kompetanse. Det understrekes imidlertid at aktuelle kandidater gjerne kan ha annen relevant kompetanse og/eller erfaring. Personlig egnethet, og teamsammensetning, vil bli særlig vektlagt.

Videre er følgende egenskaper ønskelige:

 • Gode samarbeidsevner
 • Høy grad av selvstendighet og driv/ Gründeregenskaper
 • Tverrkulturell erfaring
 • Fleksibilitet
 • Nivå tilsvarende B2 i fransk språk. For søkere som ikke snakker fransk, vil språkopplæring være nødvendig

Normisjon er opptatt av å bygge et mangfoldig team, med mennesker i ulike livsfaser. Er du/dere interessert, ønsker vi gjerne at du/dere tar kontakt for en uforpliktende prat. Du må kunne identifisere seg med Normisjons verdigrunnlag, slik dette er formulert i Normisjons verdidokument. Du må også kunne levere politiattest.

Søknadsfrist: Løpende, med ønsket oppstart august 2019- august 2020

Interesserte bes tas kontakt med Mali og Senegal-ansvarlig, Bjørnar Lindeberg Lemvik, eller internasjonal leder Dag-Håkon Eriksen for en uforpliktende prat.

Bjørnar Lindeberg Lemvik

Tlf.: 40 83 05 29/ e-post. Bjornar.lemvik@normisjon.no.

Dag-Håkon Eriksen

Tlf.: 92 62 41 16/ e-post: dag-hakon.eriksen@normisjon.noSiste nyheter fra partnere i Global

adult-agriculture-backyard-planting-162637.jpg

Ber regjeringen gjøre mer for å bekjempe sult

ForUM | 21.05.2019

Antallet mennesker som sulter øker, og pilene peker dermed feil vei for bærekraftsmål 2 om å utrydde sult innen 2030.

9090-stortingsmeldingforside-565x300-c.jpeg

- Puslete, men også lovende stortingsmelding

IEH | 21.05.2019

Anskaffelsesregimet kan gjøre underverker når det gjelder menneskerettigheter. Men politikere og ledere må ville det.

1202-b3dffcdbff24fca37d757bb1c1278d45.jpeg

- Utfordringen er ikke lenger å skaffe kunder

Care Norge | 21.05.2019

I et lite fabrikklokale én mil utenfor Ngozi, Burundis tredje største by, har Gisèle full kontroll over produksjonen. I tre år har hun ledet en bedrift som foredler korn, nøtter og bønner til attraktive produkter.

InsertFace-com-1582-cracked-glass-photo-effect-yO4kB6.jpg

Nelson Mandela: Helgen eller prinsippløs sviker?

Afrika.no | 21.05.2019

Bildet av Mandela slår sprekker i Sør-Afrika, spesielt blant ungdom. Valgte han fred fremfor rettferdighet?

NUPI-Podcast-Chris-Hill-16-9_system_toppbilde.jpg

Hvordan forhandle med vanskelige motstandere?

NUPI | 20.05.2019

Christopher R. Hill var amerikanernes sjefsforhandler da USA forhandlet med Nord-Korea i 2005. I denne spesialepisoden av NUPI podcast deler han sine viktigste erfaringer - og tanker om fremtiden for amerikansk diplomati og utenrikspolitikk.

tekstilfabrikk_kina.jpg

Hvorfor åpne leverandørlister?

FIVH | 20.05.2019

Stadig flere mener at åpenhet rundt produksjonen av varer er viktig. Framtiden i våre hender har over flere år lagt press på kleskjedene for at de skal fortelle omverden hvilke fabrikker de bestiller klærne fra.

regn-mai.png

Planter ny skog i Brasil

Regnskogfondet | 14.05.2019

Et banebrytende tiltak i Brasil støttet av Regnskogfondet sørger for at skogen gjenplantes effektivt og rimelig samtidig som den fremmer samarbeid mellom soyabønder og urfolk. En skikkelig vinn-vinn situasjon!

jon-lomoy-01.jpg

- En kvalitetsreform der Norad styrkes

Norad | 13.05.2019

Regjeringen har besluttet at Norad skal styrkes. Norads direktør er glad for å ha fått en beslutning om retning på reformen av norsk bistandsforvaltning.

IMG_9914-22.jpg

Rekordmange mennesker på flukt i eget land

Flyktninghjelpen | 10.05.2019

41,3 millioner mennesker er på flukt i eget land på grunn av vold og konflikt, ifølge en ny rapport fra Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC).

Donald-Trump-Shinzo-Abe-visit-to-WHite-House-Photo-Public-Domain-cropped_system_toppbilde.jpg

Økt rivalisering med Kina

NUPI | 16.05.2019

Den siste tiden har Norden og resten av Europa fått øynene opp for en diskusjon som har pågått i årevis i Asia, nemlig betydningen av «Indo-Stillehavsregionen» for utenriks- og sikkerhetspolitikk.

Jobb som frivillig?

Bli praktikant i JM Norway

Søknadsfrist: 31.05.2019

Har du et brennende kulturelt engasjement, og ønsker å bidra til at flere unge får delta i musikklivet? Er du en kløpper på sosiale medier og har et ønske om relevant arbeidserfaring innenfor kommunikasjon og organisasjonsliv?

Røde Kors trenger flere frivillige på Trandum

Søknadsfrist: 31.05.2019

Lyst å være frivillig på Trandum Utlendingsinternat? Har du mulighet til å avse en kveld i måneden, for å gjøre dagen til de internerte på Trandum Utlendingsinternat litt lysere?

Utlendingsinternatet på Trandum er siste stopp for utlendinger som har fått endelig avslag på søknad om opphold i Norge. Siden 2010 har Røde Kors hatt besøksordning på Trandum for å avhjelpe isolasjon og ensomhet blant de internerte.

Som besøksvenn får man lov til å være et medmenneske og bidra til å gi mennesker i en vanskelig situasjon en følelse av normalitet og verdighet.

Røde Kors trenger nå flere frivillige.

Har du bein i nesen og er motivert til å gjøre dagen litt lysere for dem som sitter på Trandum?

For å kunne være frivillig på Trandum må du:

 • Ha plettfri vandel
 • Være over 25 år
 • Fordel å snakke flere språk
 • Relevant arbeids- og/eller livserfaring
 • Kunne gjennomføre 10 besøk i året, ca. 2,5 timer hver gang, på ettermiddag/kveld
 • Må kunne delta på opplæring på kveldstid to dager i august.
 • Må kunne delta på opplæring i Oppsporingstjenesten vår 2019, dato ikke satt.

 

Alle frivillige får grundig opplæring i tjenesten, bred kunnskap om migrasjonsfeltet, svært dyktige kollegaer og trygge rammer.

Søknadsfrist for opptak er 31. mai.

Spørsmål kan rettes til prosjektleder Hildigunn Hauger-Dalsgard / mob: 450 10 829. Kortfattet søknad og CV sendes til: hilhau@redcross.no